Nyheter om Donald Trump


Trump og Obamas første år i tall

Før han ble president kjeftet Donald Trump på Barack Obamas golfing og bruk av presidentfullmakter. Etter ett år i Det hvite hus har Trump tatt igjen forgjengeren.

Tusenvis har møtt opp til demonstrasjoner for kvinners rettigheter i USA

WASHINGTON/OSLO (NRK): Demonstrasjoner for blant annet kvinners rettigheter går lørdag av stabelen i flere hundre byer i USA, ett år etter at Donald Trump ble innsatt som landets president. Også i andre land holdes det markeringer.

– Trump forstår Twitter bedre enn andre politikere

Millioner av følgere har et elsk-hat-forhold til den amerikanske presidenten, som tilsynelatende bryter alle politiske spilleregler og folkeskikk for åpen scene. – Donald Trump bruker Twitter effektivt til å skape og fjerne oppmerksomhet, sier medieforskere.
Les mer om:

Trump legger all skyld på Demokratene

Donald Trump anklager Demokratene for å bry seg mer om illegale migranter enn amerikanske soldater og sier budsjettkaoset er «ettårspresang» fra Demokratene.
Les mer om:

Trump skylder på Demokratene for at budsjettet ikke kom i havn

USAs president Donald Trump anklager demokratene for å sette ulovlige innvandrere foran militæret.

Elleve ting Trump har grunn til å skryte av

Donald Trump har fått mye kritikk for sin lite «presidentaktige» stil, men han har også fått gjennom noen av sine kampsaker i sitt første år som president.

Trumps første år som twitterpresident

Som USAs 45. president har Donald Trump klart å vekke en hel verdens interesse med 140 tegn. Her er ti av presidentens twittermeldinger som ble møtt med hevede øyenbryn.

Advokat: Trump ivrer etter Russland-avhør

Donald Trump er svært ivrig etter å snakke med spesialetterforskeren som har ansvar for Russland-granskingen, ifølge presidentens advokat.
Les mer om:

New York Times stikker av med Trumps pris for falske nyheter

USAs president Donald Trump har annonsert vinnerne av sine «Fake News Awards». Ifølge Fox News topper The New York Times listen.

Republikanere mener Trump forsøker å kneble pressen

USAs president Donald Trump blir av fremstående republikanere anklaget for å være autoritær og for å forsøke å kneble pressen ved å dele ut «Fake News Awards».

Generasjon Trump

USA: For et år siden trådte Donald Trump opp på podiet som USAs 45. president. I kulissene sto en ny generasjon av unge politisk aktive som vokser opp i stemningen under Trumps embetsperiode, og allerede har skapt både en ny aktivisme og en debatt om rollen som politiker.

– Trump lyver eller villeder i snitt 5,6 ganger om dagen

Washington Post har faktasjekket Donald Trump og mener han har løyet eller kommet med villedende opplysninger mer enn 2000 ganger siden han ble president.

Trumps delte ut fake news-pris

USAs president Donald Trump har annonsert vinnerne av sine «Fake News Awards». Ifølge Fox News topper The New York Times listen.

Her er vinnerne av Trumps «Fake News»-kåring

USAs president Donald Trump har annonsert vinnerne av sin «Fake News Awards». New York Times troner øverst på lista.

Trump anklager Russland for å undergrave Nord-Korea-sanksjoner

USAs president Donald Trump mener Russland undergraver de internasjonale sanksjonene mot Nord-Korea, som skal få regimet til å stanse atomvåpenprogrammet.

De kan kastes ut

HØYT SPILL: Innvandreraktivister krever at Demokrater setter hardt mot hardt i forhandlingsstrid med Donald Trump og Republikanerne.
Les mer om:

Rasismen øker under Trump

Forholdet mellom rasene er blitt verre under Donald Trump, mener amerikanerne. Presidentens signal til sine hvite velgere er at vreden deres mot andre raser er ok, og at de svarte må kjenne sin plass.
Les mer om:

Trump sier han vil ha innvandrere fra alle steder

Mens drittland-skandalen ruller videre, sier president Donald Trump at han ønsker at innvandrere fra «alle steder» – ikke bare Norge – kommer til USA.

Trump ba pressen gå

USAs president Donald Trump fikk spørsmål om han kun ønsket migranter fra Norge. Trump svarte at han ønsket mennesker fra alle fra land, før han ba pressen om å forlate rommet.

Xi ber Trump gjenoppta Nord-Korea-samtaler

Kinas president Xi Jinping har i en telefonsamtale med sin amerikanske motpart Donald Trump bedt om at alle parter bør gjenoppta samtalene med Nord-Korea.

Trumps røde økonomiske politikk er blitt knallblå

Under presidentvalget i 2016 fremsto Donald Trump som den rødeste republikanske presidentkandidaten på lenge, da han vant med valgløfter til arbeiderne om fredning av sosiale velferdsytelser og massive investeringer i infrastruktur. Etter ett år i Det hvite hus har vi imidlertid fått se en klart konservativ president.

Trump: – Jeg er ikke rasist

USAs president Donald Trump slår tilbake mot kritikken i kjølvannet av den omstridte drittland-kommentaren. Han bedyrer at han ikke er rasist. 

Trump: – Jeg er ikke rasist

USAs president Donald Trump slår tilbake mot kritikken i kjølvannet av den omstridte drittland-kommentaren. Han bedyrer at han ikke er rasist.

Trump: – Jeg er ikke rasist

USAs president Donald Trump slår tilbake mot kritikken i kjølvannet av den omstridte drittland-kommentaren. Han bedyrer at han ikke er rasist.

Abbas til Trump: – Skam deg

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USAs president Donald Trump burde «skamme seg» for hvordan han har håndtert fredsarbeidet i Midtøsten.