Nyheter om Dollar


Marie Antoinette-smykke solgt på auksjon for 36 millioner dollar

Et perle- og diamantanheng som var i dronning Marie Antoinettes eie før hun ble halshugget under den franske revolusjonen, er solgt for 36 millioner dollar.
Les mer om:

Historisk brev fra Einstein solgt på auksjon - advarte mot antisemittismen

I brevet fra 1922 advarte den tyske vitenskapsmannen mot voksende nasjonalisme og antisemittisme. Nå har brevet blitt solgt på auksjon for nærmere 40.000 dollar.
Les mer om:

Har U2 spilt sin siste konsert?

Ifølge fan-kontoen U2gigs på Twitter skal Bono ha takket på en måte som har fått fansen til å spekulere i om det faktisk var U2s avskjed de var vitne til, rapporterer NME. «We’ve been on the road for quite some time, just going on 40 years, and this last 4 years have been really something very special for us. We’re going away now…», sa frontmannen. Bono: «we’ve been on the road for quite some time, just going on 40 years, and this last 4 years have been really something very special for us.
Les mer om:

Singel fra posthumt album spilt 15 millioner ganger på YouTube allerede

Albumet har ifølge BBC tittelen Skins, og første singel ut er Bad – lagt ut 8. november med blant annet nær 800.000 YouTube-visninger på under et døgn. I skrivende stund har den nesten 15 millioner avspillinger. Dette blir andre albumutgivelse i 2018, etter at ? ble sluppet i mars, og det tredje totalt.

Derfor stuper oljeprisen

Oljeprisen har falt over 20 dollar fatet på seks uker og er tilbake der den var i mars.
Les mer om:

Derfor stuper oljeprisen

Opp som en bjørn, ned som en skinnfell. Oljeprisen har falt over 20 dollar fatet på seks uker og er tilbake der den var i mars.
Les mer om:

Oljeprisen raser ned igjen

Opp som en bjørn, ned som en skinnfell. Oljeprisen har falt over 20 dollar fatet på seks uker og er tilbake der den var i mars.
Les mer om:

Sjelden diamant solgt på auksjon til rekordsum

En av de største rosa diamantene som noensinne er blitt langt ut for salg på auksjon, gikk under hammeren i Genève for over 44,5 millioner dollar tirsdag.
Les mer om:

Svakeste krone mot dollar på 15 måneder

Oljeprisen trekker kronen ned.
Les mer om:

Frykter oljepris langt over 100 dollar fatet

Det internasjonale energibyrået, IEA, advarer om «ødeleggende prishopp» på olje. Energianalytiker Thina Saltvedt er enig og tror oljeprisen kan gå langt over 100 dollar fatet.
Les mer om:

Bill Gates har brukt 200 millioner dollar for å finne opp toalettet på nytt

For seks år siden fortalte Microsoft-grunnleggeren Bill Gates at han ville finne opp toalettet på nytt. Denne uka sto han på talerstolen med et glass avføring i hånda.
Les mer om:

Så mye energi trenger en kryptovaluta for å øke verdien med én dollar

De krever så mye strøm at det er mer effektivt å utvinne samme verdi i gull, kobber eller platina, ifølge nye beregninger. Norsk forsker mener tallene er misvisende.
Les mer om:

Subsea 7 leverer som forventet

Oljeserviceselskapet Subsea 7 leverer et tredje kvartal på linje med forventningene i markedet. Det innebærer et resultat etter skatt på 76,5 millioner dollar, altså 638 millioner kroner.
Les mer om:

Australia med investeringsløft i Stillehavet

Australia skal bruke 3 milliarder dollar på investering og eksport til nabolandene i Stillehavet, en region der Kina er en stor aktør.

USA lover dusør for tips om ettersøkte PKK-ledere

USA har lovet millioner av dollar i dusør for informasjon om tre kurdiske militsledere i det som fremstår som et forsøk på å blidgjøre Tyrkia.
Les mer om:

MC-klubb krevde 2.000 dollar fra mann (31) – to dager senere ble han drept

SANDVIKA (TV 2): Konflikten mellom den avdøde 31-åringen og de drapstiltalte MC-medlemmene skal ha blitt utløst av et krav om 2.000 dollar i «utmeldingsgebyr».
Les mer om:

Planer om økt minstelønn kan ryke

FLAGSTAFF, ARIZONA (NRK): Planen om at dagens minstelønn på 11 dollar i timen i Flaggstaff skal økes til 15,50 i 2021, kan ryke. Den lokale loven om minstelønn er ett av flere valg som skal avgjøres samtidig med mellomvalget i USA tirsdag.
Les mer om:

«Bohemian Rhapsody» topper kinohelgen

«Bohemian Rhapsody» trakk til seg over dobbelt så mange som det helgens andreplass kan skilte med, heter det i pressemeldingen fra Twentieth Century Fox. Lørdag var det duket for Den store kinodagen – som trakk 200.000 til kinosalene. Administrerende direktør i Twentieth Century Fox Norge og Sverige, Tore Fredrik Dreyer, sier: – At vår egen «Bohemian Rhapsody» denne helgen bidrar med nesten 70.000 besøk, gjør dette til en herlig mandag. Vi ser at besøket i helgen faktisk overgår besøket «Mamma Mia!» fra 2008 hadde i sin første helg.

Norwegian selger fem fly

Norwegian selger fem Airbus 320. Transaksjonen ventes å øke likviditeten til selskapet med 62 millioner dollar, vel 500 millioner kroner.
Les mer om:

Sterkere dollar truer inntjeningen til amerikanske selskaper

Likevel er det usikkerheten knyttet til det globale vekstbildet som virkelig uroer, sier analytiker.
Les mer om:

Historisk bunnrekord for filmen hun helst vil glemme

Det gikk svært dårlig, kan The Wrap melde: «London Fields» seiler inn mot det nest dårligste økonomiske åpningshelgresultatet for en film med såkalt bred lansering – minst 600 kinoer – siden man begynte å regne på den slags i 1982. «London Fields» hadde premiere på 613 amerikanske kinoer – men spilte inn kun 160.000 dollar i åpningshelgen. Rekordinnehaver forblir likevel 2008-filmen «Proud American», en sponset film som skildret fremveksten til Walmart og Coca-Cola.

Muslimer i USA samler inn penger til ofre etter massedrap på jøder

To muslimske grupper i USA har samlet inn nærmere 80.000 dollar til de overlevende etter angrepet mot synagogen i Pittsburgh lørdag morgen.
Les mer om:

FIFA dobler pengepremiene for kvinnenes fotball-VM

Fotball er en av de områdene hvor det er størst forskjell mellom hva kvinner og menn tjener. – Det vil ta lang tid og muligens aldri skje på klubbnivå, men på landslagsnivå er det allerede gjort noe og nå gjøres det mer.  FIFA har nå besluttet å doble pengepremiene i fotball-VM for kvinner.

Forbedret resultat for Equinor – kostnadene faller og verdiskapningen øker

Equinor hadde et justert driftsresultat på 4,8 milliarder dollar i tredje kvartal. Konsernsjef Eldar Sætre peker på kostnadskutt som en viktig årsak.
Les mer om:

Forbedret resultat for Equinor – kostnadene faller og verdiskapningen øker

Equinor hadde et justert driftsresultat på 4,8 milliarder dollar i tredje kvartal. Konsernsjef Eldar Sætre peker på kostnadskutt som en viktig årsak.
Les mer om: