Nyheter om Diplomat


USA og Kina i ordkrig om Hongkong

USA har bedt Kina-vennlige nyhetsmedier i Hongkong slutte å offentliggjøre «farlige» artikler, etter at en avis avslørte informasjon om en amerikansk diplomat.
Les mer om:

A$AP Rocky på plass i Los Angeles – skal aldri tilbake til Sverige ifølge TMZ

A$AP Rocky landet på LAX i natt. Se video nedenfor. Artisten, iført sin signatur-babushka, var smørblid og tok bilder med flere personer på flyplassen ifølge TMZ. Denne snutten fra CBS i Los Angeles viser privajetten etter landingen på LAX: TMZ minner om at Rocky ble varetekstsfengslet, og satt inne i en måned, grunnet fluktrisiko. Men ettersom de nå lot ham reise, før dommen er offentliggjort, betyr det trolig at han ikke blir funnet skyldig, skriver bloggen. Noe som passer amerikaneren bra, ettersom han ifølge deres kilder hevder at han har sagt at han aldri kommer til å reise tilbake til S

Nord-Korea snart villige til å gjenoppta atomsamtalene med USA

En nordkoreansk diplomat har informert USA om at landet snart er villig til å gjenoppta samtaler på embetsmannsnivå om nedrustning av sitt atomprogram.
Les mer om:

Nord-Korea snart villige til å gjenoppta atomsamtalene med USA

En nordkoreansk diplomat har informert USA om at landet snart er villig til å gjenoppta samtaler på embetsmannsnivå om nedrustning av sitt atomprogram.
Les mer om:

Hovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak

Sikkerhetstjenesten i irakisk Kurdistan sier de har pågrepet hovedmannen bak drapet på en tyrkisk diplomat i byen Arbil tidligere i uken.
Les mer om:

Tyrkisk diplomat drept i Irak

En tyrkisk diplomat og minst én annen person er drept i et skyteangrep på en restaurant i byen Arbil nord i Irak.
Les mer om:

Tyrkisk diplomat drept i Irak

En tyrkisk diplomat og minst én annen person er drept i et skyteangrep på en restaurant i byen Arbil nord i Irak.
Les mer om:

Diplomat: USA tar Iran-konflikten til FNs sikkerhetsråd

USA skal ha bedt om et lukket møte om Iran og den siste utviklingen rundt Persiabukta og Omanbukta i FNs sikkerhetsråd mandag.
Les mer om:

Amerikansk diplomat til Sudan for å mekle i konflikten

Tibor Nagy, USAs statssekretær for Afrika, reiser denne uka til Sudan for å forsøke å få til en løsning mellom militærstyret i landet og protestbevegelsen.
Les mer om:

Konflikten mellom Ada Hegerberg, Martin Sjögren og NFF trenger en voksen diplomat

Ada Hegerberg vil, NFF vil, men de får det bare ikke til. Jo lenger denne konflikten strekker ut i tid, jo mer håpløs blir den.
Les mer om:

Hollywood-stjerne ut mot Erna Solberg

Ved siden av å være en internasjonal, Oscar-vinnende skuespiller som sliter med å få roller i hjemlandet, er Javier Bardem ambassadør for miljøorganisasjonen Greenpeace. Her har han viet særlig mye kjærlighet til Antarktis og økosystemet det støtter. Nå har Bardem tatt til Twitter for å uttrykke misnøyen sin rundt Norges bidrag til konvensjonen for bevaring av levende marineressurser i Antarktis (CCAMLR). – Ikke del forslaget om Weddellhavet i to.

Svenskene ble varslet i 1942. Gjorde ingenting

SS-topp fortalte om jødeutryddelsen til svensk diplomat.
Les mer om:

Russland utviser to svenske diplomater

Russland utviser to svenske diplomater, etter at en russisk diplomat ble anklaget for spionasje og sendt hjem i februar.
Les mer om:

USA sender diplomat til Sudan som ny utsending

USA kommer med forsiktig ros til militærjuntaen i Sudan etter deres beslutning om å løslate politiske fanger. En amerikansk diplomat er på vei til landet.
Les mer om:

Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet

Han har tidligere jobbet som diplomat og forretningsmann, og står bak et av spillene til Norsk Tipping. I tillegg hevder Jan Stocklassa å ha løst en av tidenes mest omtalt og etterforskede drapsgåter, og at svaret finnes i hans bok «Stieg Larssons arv».
Les mer om:

Palestinsk diplomat: Israelske velgere har sagt nei til fred

Den palestinske diplomaten og forhandleren Saeb Erekat mener israelske velgere har valgt å opprettholde «status quo».
Les mer om:

Russisk diplomat har forlatt Sverige etter mulig spionsak

En russisk diplomat har forlatt Sverige etter at en dataekspert han skal ha vært føringsoffiser for ble pågrepet for spionasje, opplyser svenske myndigheter.
Les mer om:

– Donald Trump er ingen politiker

Helgeintervjuet: Kenneth Braithwaite er USAs ambassadør til Norge. Han er ikke diplomat, men så er heller ikke president Donald Trump politiker. Hvordan skal dette gå?

Ein diplomat vender heim(pluss)

16 år gamal møtte ho mannen sin ved Ivar Aasen-statuen i Ørsta. Dei har budd med døtrene sine i India og Vietnam. No er 40-åringen tilbake i nynorskland.

Vil møte Putin oftere

DIPLOMAT: – Norge har vært for passiv overfor Russland de siste årene. Vi bør gjøre som Finland og møte Russland regelmessig, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Klassekampen.

Nordkoreansk eksdiplomat: Kim ønsker ikke atomnedrustning

Tidligere diplomat Thae Yong Ho mener Nord-Koreas leder Kim Jong-un ikke har intensjoner om atomnedrustning i forbindelse med det kommende toppmøtet med Trump.
Les mer om:

Norsk diplomat midt i Syria-krisen: Enorme utfordringer

MÜNCHEN (VG) Den norske diplomaten Geir O. Pedersen er FNs nye spesialutsending til Syria. Oppdraget er å skape fred i landet. Han har fått en av verdens vanskeligste roller.
Les mer om:

Norsk konsul uønsket i Polen

Utenriksdepartementet (UD) erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen svarer med samme mynt og erklærer at en norsk diplomat er uønsket i landet.

Norsk diplomat erklært uønsket i Polen

Utenriksdepartementet erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen valgte å svare med samme mynt få timer senere.

Polen erklærer norsk diplomat uønsket i landet

Utenriksdepartementet (UD) erklærte mandag at Polens konsul Slawomir Kowalski er uønsket som diplomat i Norge. Polen svarer med samme mynt.