Nyheter om Diamond


Diamond League kvitter seg med kritisert format

Kommende sesong vil utøvere som hopper eller kaster lengst i et Diamond League-stevne, igjen være garantert seier, melder NTB. Denne sesongen var det ikke nødvendigvis dem med de beste resultatene i hopp- og kastøvelsene som vant. De tre beste i for eksempel lengde gikk videre etter fem omganger og gjorde opp om seieren i en nullstilt runde. Tilbakestillingen skjer etter klare tilbakemeldinger fra blant andre utøverne selv. Deler av «Final 3»-formatet blir videreført også neste år, men alle resultater fra tidligere omganger blir stående.
Les mer om:

Bislett Games 16. juni neste år

Neste sesongs Diamond League i friidrett skal omfatte 14 stemne frå mai til september. Datoen for Bislett Games er torsdag 16. juni. Kalendaren blei offentleggjort i dag, og fortel at DL-sesongen opnar i Doha 13. mai. Finalen går over to dagar i Zürich 7. og 8. september. Dette er Diamond League 2022: *13. mai Doha *21. mai Birmingham eller London *28. mai Eugene *5. juni Rabat *9. juni Roma *16. juni Oslo (Bislett Games) *18. juni Paris *30. juni Stockholm *30. juli Shanghai *6. ausgust Kina (by enno ikkje bestemt) *10. august Monaco '26. august Lausanne *2. september Brussel *7.-8.

Warholm i finalen til årets utøver

Karsten Warholm er med når antallet nominerte til årets friidrettsutøver er halvert fra ti til fem. Jakob Ingebrigtsen er ikke blant de fem finalistene. Det ble klart da Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) kunngjorde sin liste mandag. Warholm klinket til med OL-gull og verdensrekord på 400 meter hekk i Tokyo. I tillegg gikk han til topps i Diamond League. Det var nok til å være blant de fem finalistene, men det var ikke Ingebrigtsen tross et fantastisk år for langdistanseløperen. Ingebrigtsen vant OL-gullet på 1500 meter.

- Kroppen var helt på felgen

Det har kostet krefter å bli olympisk mester som 20-åring. For under Diamond League-finalen måtte Jakob Ingebrigtsen (20) omsider se seg slått av sin argeste konkurrent Timothy Cheruiyot (25).
Les mer om:

Warholm dropper NM

Trener Leif Olav Alnes bekrefter fredag ettermiddag overfor NRK at Karsten Warholm likevel ikke stiller til start på 400 meter flatt i friidretts-NM i Kristiansand. – Vi har gjort alt vi kan for å få ham klar til start, men det er rett og slett ikke mulig. Hjertet sier ja, men det ville stride mot all sunn fornuft å stille til start, sier Alnes til NRK. For torsdagens Diamond League-triumf kostet krefter. – Jeg har på mange måter lyst, men samtidig stritter det litt imot. Det har vært en lang sesong og kroppen er sliten. Jeg hadde lyst, for ellers hadde jeg ikke vært her.

Warholm sikret sitt andre Diamond League-trofé med seier i Zürich

Karsten Warholm, som bor i Nydalen, var langt unna verdensrekorden, men stormet likevel til seier og sikret sitt andre strake Diamond League-trofé.
Les mer om:

Innrømmer: - Ikke hyggelig

Karsten Warholm (25) hadde få problemer med å vinne sesongen siste Diamond League-stevne. Etter løpet innrømmet han at løpet i Lausanne gjorde han usikker.
Les mer om:

Warholm suveren i Diamond League-finalen – treneren tror tjuvstarter påvirket tiden

To omstarter til tross, Karsten Warholm tok nok en overlegen seier på 400 meter hekk. Da ble han den første nordmannen til å vinne to Diamond League-troféer.
Les mer om:

Warholm vant overlegent i Zürich

ZÜRICH/OSLO (VG) Karsten Warholm (25) hadde full kontroll fra start, vant enkelt med tiden 47,35 og sikret sin andre Diamond League-tittel.
Les mer om:

Warholm vant overlegent i Zürich: – Jeg driter i alle disse pengene

ZÜRICH/OSLO (VG) Karsten Warholm (25) hadde full kontroll fra start, vant enkelt med tiden 47,35 sekunder og sikret sin andre Diamond League-tittel.
Les mer om:

Warholm sikret Diamond League-troféet etter maktdemonstrasjon

Karsten Warholm imponerte i Zürich.
Les mer om:

Tapte for rivalen: - Meningsløst

Jakob Ingebrigtsen (20) løp inn til andreplass i Diamond League-finalen. Etter løpet var han glad sesongen endelig er over.
Les mer om:

Ingebrigtsen tapte Cheruiyot-duellen i Zürich: – Etter Tokyo har mye vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (VG) Jakob Ingebrigtsen (20) måtte se seg slått med åtte hundredeler av rivalen Timothy Cheruiyot (25) på 1500 meteren i Zürich. Dermed røk også Diamond League-tittelen.

Ingebrigtsen har slitt med motivasjonen etter OL-gullet: – Mye har vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen ble spurtslått like før målstreken av sin argeste rival i Diamond League-finalen. Nå er han glad for at sesongen er over.

Ingebrigtsen har slitt med motivasjonen etter OL-gullet: – Mye har vært meningsløst

ZÜRICH/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen ble spurtslått like før målstreken av sin argeste rival i Diamond League-finalen. Etter tapet er han mest glad for at sesongen er over.

Ingebrigtsen spurtslått

Jakob Ingebrigtsen ble spurtslått av Thimothy Cheruiyot på oppløpet under torsdagens Diamond League-finale på 1500 meter.
Les mer om:

Ny norsk rekord på 400 meter

Under torsdagens Diamond League-stevne i Zürich satte Amalie Iuel ny norsk rekord på 400 m med tiden 51.64. Hun forbedret sin egen norgesrekord fra 2017 med 17 hundredeler.
Les mer om:

Ble provosert av NRK-spørsmål: – Ikke noe jeg kan velge

ZÜRICH (VG) Jakob Ingebrigtsen (20) reagerte på spørsmål om hvorfor han droppet Diamond League-finalens 5000 meter onsdag.

NRK satser stort på friidrett

NRK vil vise mer friidrett enn noen gang og har sikret seg rettighetene til nasjonale friidrettsstevner til 2028. Norges Friidrettsforbund (NFIF) og NRK har signert en avtale som løper ut 2026 med opsjon på ytterligere to år for nasjonale friidrettsstevner. Dette omfatter konkurranser på bane og i hall, samt terrengløp, gateløp, motbakke- og ultraløp. – Dette er gode nyheter for alle som liker friidrett og betyr at et stort publikum kan følge oss i årene som kommer også. Vi skal gi alt for å levere stolte øyeblikk på TV, sier Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm.

Spår kollisjoner og styr på «jalla»-bane

Både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Gjert Ingebrigtsen tror det blir en svært spesiell 5000 meter i Diamond League-finalen i Zürich.

Spår kollisjoner og styr på «jalla»-bane

Både Karoline Bjerkeli Grøvdal og Gjert Ingebrigtsen tror det blir en svært spesiell 5000 meter i Diamond League-finalen i Zürich.

Dropper Diamond League-finale

Jakob Ingebrigtsen (20) er kvalifisert for både onsdagens 5000-meter og torsdagens 1500-meter under Diamond League-finalene i Zürich. Ingebrigtsen har imidlertid bestemt seg for å droppe 5000-meteren, og satser i stedet alt for å vinne distansen der han ble olympisk mester i Tokyo. Det bekrefter han selv i en sms til NRK mandag ettermiddag. Til tross for at han har vunnet begge Diamond League-løpene han har stilt opp i etter OL, har han ikke lagt skjul på at han er sliten og utladet.

Ingebrigtsen slepp NM-kvalik

Jakob Ingebrigtsen går direkte til finalen på 1500 meter i friidretts-NM i Kristiansand laurdag. Årsaka er at han skal springe både 5000 meter (onsdag) og 1500 meter (torsdag) i Diamond League-finalen i Zürich. Derfor har arrangørane bestemt at han skal sleppe kvaliken på 1500 meter i NM fredag, og gå rett inn som 13.-mann i finalen laurdag, i eit felt som eigentleg skulle hatt berre 12 deltakarar. 400 meter hekk-løparane Amalie Iuell og Karsten Warholm skal også springe i Zürich torsdag. Dei reiser rett til Kristiansand for å sprint 400 m flatt i NM fredag, skriv VG.

Jakob-spesial i NM etter finalekjør

Jakob Ingebrigtsen (20) innvilges spesialbehandling av NM-arrangøren i Kristiansand for å komme til hektene etter dobbeltløpkjøret i Diamond League-finalen i Zürich.

Jakob-spesial i NM etter finalekjør

Jakob Ingebrigtsen (20) innvilges spesialbehandling av NM-arrangøren i Kristiansand for å komme til hektene etter dobbeltløpkjøret i Diamond League-finalen i Zürich.