Nyheter om Det hvite hus


Trump og Obamas første år i tall

Før han ble president kjeftet Donald Trump på Barack Obamas golfing og bruk av presidentfullmakter. Etter ett år i Det hvite hus har Trump tatt igjen forgjengeren.

USA kan bli «stengt» - Demokratene får skylden

Det hvite hus varsler at det ikke ser ut til å bli politisk enighet om en nødvendig budsjettresolusjon. Ved midnatt løper tidsfristen ut. De fleste statsansatte vil da ikke få lønn. Demokratene får skylden.
Les mer om:

Én mann står igjen som Trumps viktigste rådgiver

WASHINGTON (NRK): Ett år etter at president Trump flyttet inn i Det hvite hus, har mange av de viktigste rådgiverne hans sluttet. Én mann står igjen som presidentens soleklart viktigste rådgiver: Stabssjef John Kelly.

Fire and Fury skal bli egen TV-serie

Bestselgeren som blottlegger Trumps presidentskap i Det hvite hus skal bli å se på TV-skjermene.
Les mer om:

Bannon ville ikke svare

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon sier Det hvite hus beordret ham til ikke å svare på spørsmål i tirsdagens høring i russlandsgranskingen.
Les mer om:

Trumps røde økonomiske politikk er blitt knallblå

Under presidentvalget i 2016 fremsto Donald Trump som den rødeste republikanske presidentkandidaten på lenge, da han vant med valgløfter til arbeiderne om fredning av sosiale velferdsytelser og massive investeringer i infrastruktur. Etter ett år i Det hvite hus har vi imidlertid fått se en klart konservativ president.

Avis: Trump vil ikke ha innvandrere fra «drittland» – vil heller ha folk fra Norge

Under et møte i Det hvite hus torsdag uttalte USAs president ifølge Washington Post at han ikke forsto hvorfor USA bare tar inn folk fra «drittland». Han synes heller flere nordmenn bør få komme til landet.

Et forfengelig fyrverkeri

«Fire and Fury. Inside the Trump White House» av Michael Wolff er et fyrverkeri av en bok. Den gir oss alle grunn til å være lettet over at verden ikke slo over i ragnarok i løpet av Donald Trumps første år i Det hvite hus.

Solberg om Trump: – En normal mann med sans for humor

WASHINGTON DC (NRK): Statsminister Erna Solberg fikk en svært god mottakelse i Det hvite hus i går, og fant åpenbart tonen med USAs president Donald Trump.

Regjeringsforhandlinger inn i avgjørende fase

Med statsminister Erna Solberg (H) tilbake i landet etter snarvisitten i Det hvite hus er regjeringsforhandlingene på Jeløya på vei inn i siste sving.

Solberg: – En honnør til oss

Erna Solberg sier hun forsøkte å appellere til forretningsmannen Donald Trump for å fremme klimasaken da de to statslederne møttes i Det hvite hus onsdag.

Trump skrøt av Solberg

USAs president, Donald Trump, skrøt uhemmet av både Erna Solberg og Norges nye kampfly, som er produsert i USA, under et pressemøte i Det hvite hus onsdag.

Trump og Solberg fant tonen

– Norge er en god alliert, understreket president Donald Trump da han tok imot statsminister Erna Solberg (H) i Det hvite hus onsdag. 

Trump: En ære å ha statsminister Solberg på besøk

En smilende president Donald Trump tok imot statsminister Erna Solberg (H) i Det hvite hus onsdag. – Norge er en god alliert, sa Trump.

Statsminister Erna Solberg på plass hos Donald Trump i Det hvite hus

USAs president Donald Trump har ønsket statsminister Erna Solberg (H) velkommen til Det hvite hus. Sikkerhetspolitisk samarbeid er et av temaene for møtet.

Trump og Solberg fant tonen

– Norge er en god alliert, understreket president Donald Trump da han tok imot statsminister Erna Solberg (H) i Det hvite hus onsdag. 

Erna Solberg på vei til Donald Trump

WASHINGTON DC/OSLO For tjuende gang skal en norsk statsminister besøke USAs president i Det hvite hus. For Erna Solberg er dette hennes tredje besøk i den berømte boligen.

Det hvite hus' pressemelding om Erna-besøket :)

Søt skrivefeil.
Les mer om:

Derfor ble Solberg invitert raskt til Det hvite hus

Sjelden er en norsk statsminister blitt invitert til å møte en amerikansk president mindre enn et år etter at han tiltrådte. At Norge blir en stadig viktigere militær alliert for USA, er en viktig grunn til at Erna Solberg idag får 1 time og 50 minutter av president Trumps tid i Det hvite hus.

– Trump er ikke bare sprø, han er dum også

WASHINGTON: Michael Wolffs bok «Fire and Fury», basert på opplevelser og intervjuer med ansatte i Det hvite hus gjennom Donald Trumps første år som president, tegner et bilde av en oppmerksomhetssyk og barnslig person.

Solberg forbereder seg på å møte «geniet» Trump

USAs president Donald Trump tvitret lørdag at han er «et veldig stabilt geni». I Det hvite hus onsdag kan statsminister Erna Solberg gjøre opp sin egen mening.

Ti detaljer fra ny Trump-bok – hvor troverdige er de?

En bok full av pikante detaljer fra innsiden av Det hvite hus har sust opp på toppen av bestselgerlistene i USA. Nå er det full krangel mellom president og forfatter.

Mobilforbud i Det hvite hus

Verken ansatte eller besøkende vil heretter få bruke private mobiltelefoner i regjeringskontorene i Det hvite hus. 
Les mer om:

Trump forsøker å stanse bok om livet i Det hvite hus

Donald Trump vil stanse boka «Fire and Fury», som inneholder ramsalt kritikk av presidenten og hans familie. Forlaget har i stedet framskyndet utgivelsen.