Nyheter om Derås


– Dette er et viktig gjennombrudd(pluss)

FNs konvensjon mot rasediskriminering (CERD) vil ta opp vindkraftutbygginga på Fosen. – Dette har vi arbeidet for å få til å flere år. Når FN kommer inn, vil det ikke bli lett fortsette utbygging av vindkraftindustrien i samiske områder, sier Derås.
Les mer om:

Daniel bygger hus på tomta ingen ville ha(pluss)

For to år siden kjøpte Daniel Derås huset hvor Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) ble drept i 2007. Nå er han i ferd med å reise en ny bolig på tomta.
Les mer om:

– Stor forskjellsbehandling i skjønnssaker(pluss)

– Samene på Fosen er utsatt for en tredeling når det gjelder verdisetting i erstatningssaker, mener urfolksforkjemperen Kjell Derås. Han har fulgt striden mellom samer og storsamfunn på Fosen i over fire tiår.
Les mer om:

Det symbolske med nakne lavostenger(pluss)

Veteranen Kjell Derås fra Namdalseid var en av de fire som var med på punktdemonstrasjonen på Storheia. Etter endt dyst rigget de ned leiren og slapp arbeidsfolket gjennom bommen. –Nakne lavostenger, det er et flott symbol, sier Derås ettertenksomt.
Les mer om:

Lager høytflyvende nettserie fra Nord-Norge

Tromsøværingene Eirik Derås Verlo og Krister Furnes Kopala lover høy puls, bratte skrenter og luftige svev når de skal vise frem snowboardkjøring i nordnorsk natur.
Les mer om:

«Nei – det ER ikke fortetting vi snakker om på nedre Grefsen»

Jeg må dessverre innrømme at jeg ikke blir beroliget av Liv Derås Bjørnstads (MDG) utsagn «Faktum i denne saken er at det foreløpig ikke foreligger noen konkrete planer for utbygging».
Les mer om: