Nyheter om Delta


Fpu-leder: Klimastreiking er skulking

Bjørn-Kristian Svendsrud (Fpu) anbefaler elevene å være på skolen, i stedet for å delta i klimastreiken.
Les mer om:

Nektes gyldig klima-fravær

Ingen fylker i Norge gir elevene gyldig fravær for å delta i klimaprotestene. Likevel skal tusenvis av norske elever streike på fredag.
Les mer om:

Klimastreikende ungdom får kjedebrev fra voksne: - Jeg blir forbanna

Flere voksne «harselerer» med ungdom som planlegger å delta i den landsomspennende skolestreiken 22. mars. Det liker ikke Trine Skei Grande.

– Vi er ikke med bare for å delta

Nyopprykkede Fjellhamar har kommet for å bli.
Les mer om:

Vilkår for å delta i konkurransen «Banens beste» for LSK - Barcelona

Under finner du vilkår og betingelser for konkurransen.
Les mer om:

MDG-Hulda (19): - Elevene burde vise fingeren til fraværsreglene

Hulda Holtvedt mener at noen dagers fravær for å delta i klimakampen er en god investering i framtida. - Skulk i vei for klimaet, sier hun.
Les mer om:

Sundby ferdig for sesongen

Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

To dager etter brannen, slo etterforskerne drapsalarm: – Vi sto overfor en helt ny situasjon

I dagene etter brannen i juli 1998, jobbet Kripos-etterforskerne Arnt Ivar Holmstad og Tore Per Bakken i ruinene på Sjøvegan. Da de reiste til Tromsø for å delta på obduksjonen, ble alt snudd på hodet.
Les mer om:

Hysj! De voksne prater!

Den ferske utviklingsministeren, Dag Inge Ulstein inviterte i forrige uke til dialogmøte. Her skulle alle få delta i samtalen. Eller, det var i alle fall det vi ungdomsorganisasjonene trodde.
Les mer om:

Slik vurderer dommerne Kåsastul-taklingen alle snakker om

En takling i sluttminuttene sendte Christian Kåsastul rett i garderoben. Nå skal situasjonen vurderes av forbundets eget utvalg, Player Safety. De skal avgjøre om spilleren kan delta i den avgjørende kampen tirsdag, eller ikke.
Les mer om:

Bildeserie: UKM Østensjø

Nordstrand bydel var også invitert til å delta i årets UKM på Østensjø. - Oppmøtet var over all forventning, fortalte arrangørene.
Les mer om:

Fauske-elever vil delta på klimastreik

Victoria Andal (20) reagerer på at hun og de andre engasjerte elevene ikke får gyldig fravær for å delta på klimastreiken i neste uke.
Les mer om:

Russland tilbake i paralympics

Etter en 30 måneder lang suspensjon, har Den internasjonale paralympiske komité bestemt at Russland er gjeninsatt som medlem i organisasjonen. Det betyr at russiske parautøvere igjen kan delta i paralympiske grener.
Les mer om:

Håper flere hundre kommer for å delta på isfiskekonkurranse i helga(pluss)

Steinkjer jeger og fiskerforening har i samarbeid med Lysheim grendehus invitert til isfiskekonkurranse ved Leksdalsvatnet førstkommende lørdag.
Les mer om:

Jegor Berjozin og Vasilij Pusjkin utestengt for doping

Det russiske antidopingbyrået har tydeligvis bestemt seg for å delta i det internasjonale arbeidet mot doping og det får utøvere nå merke.  De russiske langrennsløperne Jegor Berjozin og Vasilij Pusjkin er begge utestengt i fire år etter å ha avgitt positive dopingprøver. Det opplyser Russlands antidopingbyrå torsdag. Begge har konkurrert for det meste i Øst-Europa-cupen, men Berjozin vant to medaljer i universitetslekene i 2017. Les: FIFA nekter å gi slipp på drømmen om superliga Det er ikke oppgitt hvilket ulovlig stoff de to straffes for å ha brukt.
Les mer om:

Til sommeren kan du delta i en gigantisk, oppblåsbar folkefest i Gamlebyen

Merk deg datoen 17. august. Da skal noen av verdens største oppblåsbare hindre forseres i Gamlebyen.
Les mer om:

Får ikkje delta på FIFA-styremøte

Presidenten i det afrikanske fotballforbundet, Ahmad Ahmad frå Madagaskar, får ikkje delta på FIFAs styremøte i Miami. Han er nekta innreise i USA, melder footballghana.com. Årsaka til innreisenekten er uklar. Madgaskar står ikkje på USAs sperreliste. USA er eitt av landa som skal arrangere VM i 2026.

Folk kom langveisfra til grisefester nær Stonehenge

Analyser av opptil 5000 år gamle griserester viser at folk kom helt fra Skottland for å delta i festligheter ved steinkonstruksjoner à la Stonehenge i Sør-England.
Les mer om:

Ekstra Bladet: «Åpen for klubbskifte»

Tottenham har har naturlig nok satt igang sitt apparat med å få deres danske superstjerne Christian Eriksen med videre og levert en rekke forslag på forlengelser. Ekstrabladet har snakket med Eriksen sin agent Martin Schoots som sier han er åpen for et klubbskifte og at han har fått jobben med å sondere terrenget.  «For øyeblikket ønsker jeg ikke å delta i spekulasjonene om Christians kontrakt og fotballfremtid.

Flere elever kommer til å skulke skolen for klimaet

22. mars er det klart for skolestreik for klima her i Haugesund. Ine Gabrielsen Halvorsen (16) og Juka Julia Kalinowska (17) håper på at mange vil skulke skolen for å delta på demonstrasjonen i regi av World Saving Hustle.

Den nye kjæresten for ung til å delta på «Paradise Hotel»-festen

Lea Vik bekrefter at hun ikke lenger er singel.
Les mer om:

Kontrovers om islandsk MGP-bidrag

Den islandske gruppa Hatari kan bli nekta innreise til Israel for å delta i Eurovision-finalen i Tel Aviv i mai. Grunnen er at gruppa har oppmoda til boikott av Israel.
Les mer om:

«Paradise Hotel»-deltager for ung for premierefesten

Zeinab Al-Yasseri (19) er ikke gammel nok til å delta på premierefesten for «Paradise Hotel», og har derfor ikke blitt invitert av TV3.
Les mer om:

John Mayer besøker to norske byer denne høsten

For Mayer sies å være i sving med sitt åttende studioalbum, som skal følge opp kritikerroste The Search For Everything fra 2017. I mellomtiden har han sluppet en singel i fjor, New Light, mens den ferske singelen kom nå i februar. Samtidig har John Mayer turnert med den gamle Grateful Dead-gjengen under navnet Dead & Company og spilt for en halv million publikummere. Han har i senere tid også samarbeidet med musikerkolleger som Frank Ocean, Ed Sheeran, Shawn Mendes og Travis Scott, og sa nylig til Billboard: – Jeg bare elsker å delta. Jeg prøver ikke å suge noen andres blod.
Les mer om:

Sykdom spolerte sesongens største mål(pluss)

En forkjølelse spolerte Sindre Grønflatens mulighet til å delta i verdenscupen i Holmenkollen. Nå håper rissværingen han snart kan være tilbake i sporet.
Les mer om: