Nyheter om Danmark


Tre dansker blant de drepte i terrorangrepet i Sri Lanka

Minst 35 av de over 200 drepte i terrorangrepet skal være fra Danmark, USA, Storbritannia, Nederland, Portugal og Tyrkia.

14 år gamle Henriette forsvarte Norges ære med stil i Danmark: - Rått!

Vegårsheis jenter 14 er på Rødspættecup i Fredrikshavn i påsken, og da det ble arrangert landskamp mellom lagene var Henriette Lauve fra Vegårshei en av de utvalgte spillerene. Det viste seg å være et klokt valg.

Herning er nordisk mester, men lørdag møtte de disse Nærbø-guttene...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nærbø G14 (gutter født i 2004) reiste i påsken på Elitecup i Herning i Danmark. Arrangør var Herning HF, som i romjulen ble nordiske mestere i Göteborg. For en uke siden vant Nærbø G2004 Peter Wessel Cup for tredje gang på rad, og befestet med det posisjonen som Norges beste lag i årsklassen. Nærbø-guttene spilte totalt syv kamper i Herning, mot tre danske lag: Ribe, Langeskov og nevnte Herning.

Sesongstart for KCKs elitesyklister

I «3 dage i Nord» skal våre ryttere fra 14 år til elite, kjempe i flotte løyper i Danmark.
Les mer om:

Sju baklengs for Norge

Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0. I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

I 40 år har Tor Helge jobbet for sykkelbane på Sola - Nå er endelig konstruksjonen i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 1975 begynte Tor Helge Skretting kampen sin for å få en sykkelbane, en velodrom, til Sola. Som medlem av Havdur IL kom det snakk om å etablere en sykkelbane på Sola. Den gang ble det ikke noe av. I 1993 hadde Norge fått tildelt sykkel-VM på landevei, som på dette tidspunktet inkluderte banesykling. Norge hadde ikke en velodrom og håpet til Tor Helge var at det skulle bli en permanent løsning.

Suveren i toppkampen

Ståle Solbakkens FC København slo Midtjylland 3-0 i toppkampen i Danmark. Dermed leier FCK med åtte poeng på det jyske laget når seks kampar står att. Dame N'Doye scora dei to siste etter at Andreas Bjelland scora først. Solbakken kan dermed føre FCK til seriemeisterskap for åttande gong.

Gamle Lundevigs dramatiske danmarkstur etter korn

Henrik Ibsen har med diktet Terje Vigen støpt et litterært monument over sjuårskrigens kystbeboere, som satte liv og frihet inn for å hente korn fra Danmark til en sultende befolkning hjemme i Norge. For Terje Vigen gikk det ille, han ble oppdaget av britene og tatt med til «prisonen» i England. Der tilbrakte han «lange» år, og da han omsider kom hjem til Grimstad, var både kone og datter døde.

Dette betyr påska for jærbuane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tuva Hansen, Klepp-kaptein 1. Når eg høyrer ordet «påske» tenker eg på ferie, kylling og sjølvsagt seriekampen me alltid har 2. påskedag.2. Eg har ingen faste tradisjonar, utanom det å ha betre tid i kvardagen til å lage gode måltid.3. For meg er påskeferien å ha fri frå skule/studie, men eg trener alltid med laget då me forbereder oss til kamp.

Dette kan du strømme i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Innbitt kamp om tronen Tittel: Game of Thrones Hva: TV-serie, 8 sesonger Hvor: HBO NordicGame of Thrones er en serie som for veldig mange ikke trenger noen introduksjon, ei heller er det en ny serie lenger. Like fullt er den aktuell da vi i disse dager har tatt fatt på siste og avgjørende sesong i den kritikerroste fantasy-serien. Glem faktiske steder, glem historiske personligheter og glem religion slik vi kjenner det.

Landbrukskommunen kjøper kun poteter fra Danmark

Kristiansand blir snart en stor landbrukskommune, men kjøper kun inn danske poteter. De mener de har best kvalitet.
Les mer om:

Amerikansk indiehype spiller intimkonsert i Oslo samme dag som den etterlengtede debuten slippes

Barrie har mottatt mye hype de rette stedene etter slippet av førstesingelen Canyons i fjor. The Fader, Consequence of Sound, GQ, Stereogum og Pitchfork har vært ute med lovordene. Fredag 3. mai gjenstår det å se om bandets første fullengder står til forventningene. LES OGSÅ: Topper plakaten til ny norsk festival. Tilfeldighetene vil ha det til at bandet faktisk befinner seg i Oslo samme dag som albumet Happy To Be Here slippes. En turné som ellers inkluderer datoer i Storbritannia, Frankrike, Danmark, Sverige og Tyskland treffer nemlig Jaeger i Oslo fredag 3.

Blodfansen er i gang med feiringen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det amerikanske heavy metal-bandet har vanligvis konserter for tusenvis av fans. Kveldens konsert i kulturhus med rundt 500 solgte billetter blir derfor helt spesiell.Manowar har gitt ut 13 studioalbum, og har tidligere hatt fire konserter i Norge.

RBK-linket trener kan havne i Belgia - Bruttern het i Danmark

Kasper Hjulmand skal være Kåre Ingebrigtsens største konkurrent til jobben som Brøndby-trener. Nå kan dansken i stedet havne i Anderlecht.
Les mer om:

Tidligere RBK-aktuell trener kan havne i Belgia - Bruttern het i Danmark

Kasper Hjulmand skal være Kåre Ingebrigtsens største konkurrent til jobben som Brøndby-trener. Nå kan dansken i stedet havne i Anderlecht.
Les mer om:

RBK-linket trener kan havne i Belgia - Bruttern het i Danmark

Kasper Hjulmand skal være Kåre Ingebrigtsens største konkurrent til jobben som Brøndby-trener. Nå kan dansken i stedet havne i Anderlecht.
Les mer om:

Tidligere RBK-aktuell trener kan havne i Belgia - Bruttern het i Danmark

Kasper Hjulmand skal være Kåre Ingebrigtsens største konkurrent til jobben som Brøndby-trener. Nå kan dansken i stedet havne i Anderlecht.
Les mer om:

I år bytter flere bort hyttepåsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Flere velger utlandet på bekostning av hytta denne påsken. - Den sene påsken ser ut til å påvirke folks påskeplaner, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.Tall fra Virkes befolkningsundersøkelse viser at det trolig blir færre appelsiner og Kvikk Lunsj i solveggen, og mer av europeisk storby i år. Til sammen sier 37 prosent av de spurte at de skal ta påskeferie i år.

Skulle kjøpe bildeler – endte med 792 liter øl i bagasjen

De to kompisene tok turen til Danmark for å kjøpe bildeler. Turen endte med helt andre varer i bagasjen.
Les mer om:

- Det var en situasjon der jeg havnet på sykehuset, fordi jeg krasjet. Jeg kunne ikke bevege beina mine, og trodde jeg var blitt lam.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MOTORSPORT: Det er et trist bakteppe som danner oppstarten for årets sesong for Rege Racing. Det blir den første sesongen uten Leidulf Nilsen. Nilsen gikk brått bort 7. oktober 2018. Han ble 59 år.Og om det er noe han var opptatt av, så var det at barnebarna skulle fortsette med sporten han var så begeistret for, og som så på mange måter ble en måte å samle familien på.

Danmarks «getto-oppgjør»

ÅRHUS/KØBENHAVN (NRK): Danmark vil ta et oppgjør med «gettoer» og «parallellsamfunn» med sterke virkemidler. Det skaper usikkerhet og frykt, og får FN til å reagere.
Les mer om:

Gutter 14 gjorde suksess på Svane cup

Håndballguttene spilte godt i Danmark.
Les mer om:

Danmark: Advarer gravide mot ingefærshot og tilskudd

Danske forskere har funnet en mulig sammenheng mellom stort inntak av ingefær og økt risiko for abort.
Les mer om:

En alternativ festivalguide til Europa

Vi skriver midten av april i kalenderen, og planene for sommeren legges i en rasende fart. Det er selvsagt mye som skjer i Norge. Store enkeltkonserter med noen av verdens aller største artister i de store byene og nær sagt en festival i hver bygd og grend.

Norge-tap mot Sverige i hockey

En svak førsteperiode sørget for Norges andre tap mot Sverige i ishockey på tre dager. Svenskene vant 5-1 i VM-oppkjøringen. Norsk-svenske Tobias Lindström satte Norges mål. Norge møter Finland 18. og 19. april, mens Danmark venter 26. og 27. april. VM spilles i Slovakia i mai.