Nyheter om Danmark


«Valgomat» var nordmenns toppsøk på Google i år 

Valgomat, spinner, sperregrense og bitcoin var de mest populære Google-søkene i Norge i 2017. I Danmark kom tv-serien «Skam» på andre plass.

Marcus og Martinius topper søkelistene i Danmark

Mens artisten Åse Kleveland er kvinnen flest nordmenn googlet i 2017.
Les mer om:

«Valgomat» var nordmenns toppsøk på Google i år

Valgomat, spinner, sperregrense og bitcoin var de mest populære Google-søkene i Norge i 2017. I Danmark kom tv-serien «Skam» på andre plass.

Svenskene til VM-semifinale

Sverige er klare for semifinalen i håndball-VM for for første gang etter å ha slått ut Danmark med 26-23. Mer på TV2.no.

Full nabokrangel etter svensk anke mot Danmark

Sverige vil ha Danmark hardere straffet etter at de ikke møtte opp til VM-kvalifiseringskamp. Danskene tror Sverige bare vil ha en lettere vei til VM.
Les mer om:

Bendtner ikke med for Danmark

Åge Hareide tar ikke med Nicklas Bendtner til det danske landslagets treningsleir i Abu Dhabi i januar. – Han blir hjemme fordi jeg kjenner til alt han står for, sier Hareide.

Skandinavisk duell i kvarten

Sverige og Danmark komfortabelt videre i VM og møtes i kvartfinalen tirsdag. Frankrike og Montenegro er også videre. Mer på TV2.no.
Les mer om:

35 prosent høyere kriminalitet blant mannlige innvandrere i Danmark. Mandag får vi fasiten for Norge

Mandag offentliggjør Statistisk sentralbyrå den omstridte rapporten innvandringsminister Sylvi Listhaug har bestilt om sammenhengen mellom kriminalitet og opphavsland.

Bjørn Christian fra Sandefjord: - Jeg kan alle Mods-sangene

På en campingplass i Danmark i 1990 lå kassetten som ble starten på et langt kjærlighetsforhold. Lørdag ser Bjørn Christian Andersen Mods for aller første gang.

Fotball-VM 2018 - god trekning for Åge Hareide

Danmark møter Frankrike, men slipper ellers billig unna. Sverige og Island har også muligheter for å gå videre til sluttspillet.

Fotball-VM 2018 - god trekning for Åge Hareide

Danmark møter Frankrike, men slipper ellers billig unna. Sverige og Island har også muligheter for å gå videre til sluttspillet.

VM-gruppene trukket

Både Danmark og Sverige har gode muligheter for å avansere til utslagsrundene i neste års VM. Se gruppene på TV2.no.
Les mer om:

DR: Barnløst par i Danmark kjøpte nyfødt polsk gutt for 5500 kroner

I Danmark ønsker barnløse par å kjøpe polske barn på nettet, melder Danmarks Radio. Polske adopsjonsbyråer anslår at flere tusen barn blir adoptert ulovlig hvert år.
Les mer om:

Danmark overrekker signert Metallica-album til Indonesias president

Indonesias metal-elskende president Joko Widodo har fått en signert remastret utgave av Metallicas album «Master of Puppets» i gave fra Danmarks statsminister.

Prest tiltalt for overgrep

En 30-årig ungdomsprest fra Silkeborg i Danmark er tiltalt for seksuelle overgrep mot åtte ungdommer fra sin egen menighet, frikirken Byens Kirke.
Les mer om:

Fra minkskrott til biodiesel

NISSEDAL (NRK): I år blir 610.000 mink flådd i Norge. Mesteparten av pelsen blir sendt til auksjon i Danmark, men hvor blir det av skrottene?
Les mer om:

Bendtner forventer å bli i RBK til neste sesong

Nicklas Bendtner forventer å bli i Rosenborg neste sesong, og sier til Nettavisen at han lei av å høre snakket om at han er ferdig i klubben. Den profilerte dansken ble hyllet med to priser da norsk fotball feiret seg selv i går kveld, for årets toppscorer, og for årets mål. Og 19 scoringer for de suverene seriemesterne er noe han ikke så for seg da han signerte for trønderne før denne sesongen. Spissen, med en fortid i Arsenal, Juventus og Wolfsburg, har nylig også blitt tatt inn i varmen i Åge Hareides Danmark.

Landslagsspiller til Danmark

Den norske landslagskanten Marit Søberg Jacobsen (23) blir lagvenninne med Vilde Ingstad og Sanna Solberg i den danske håndballklubben Esbjerg fra sommeren av.

Norge fortsatt nr 58 på FIFA-rankingen

Norge er fortsatt nummer 58 på den siste FIFA-rankingen i fotball selv om det ble tap i treningskampene mot Makedonia og Slovakia tidligere denne måneden. Åge Hareides Danmark er oppe på en 12.plass etter å ha slått Irland i play offen til VM, mens Sverige er nummer 18 etter å ha tatt seg til VM på bekostning av Italia. Tyskland er fortsatt på topp foran Brasil og Portugal.

Danskene er sure på svenskene

Både Sverige og Danmark ønsket å huse Det europeiske legemiddelbyrået, men ingen av dem vant frem. Nå beskylder de hverandre for dårlig naboskap.
Les mer om:

Danmark holder fast ved sirkuselefanter

Norge har i likhet med en rekke andre land innført forbud mot elefanter på sirkus, men i Danmark er de fortsatt å se i manesjen.
Les mer om:

Danmark utestengt i fire år

De danske fotballjentene er i dag utestengt i fire år av UEFA etter å ha nektet å spille VM-kvalifiseringskampen mot Sverige i oktober, melder BBC. Danskene valgte å streike på grunn av uenighet rundt en ny lønnsavtale med Danmarks fotballforbund.
Les mer om:

Fikk dommen etter streiken

De svenske fotballkvinnene har fått en 3-0-seier etter at Danmark ikke møtte opp til VM-kvalifiseringskampen i oktober. Danskene må også betale en bot på 200.000 kroner til UEFA.
Les mer om:

Alle de nordiske landene i pot 3

Danmark, Sverige og Island blir alle sammen å finne på seedingnivå 3 når gruppene til fotball-VM trekkes 1.desember. Seedingen baserer seg på FIFA-rankingen for oktober, og det betyr at de tre nordiske landene kan komme i gruppe med stormakter som Tyskland, Brasil og Argentina fra nivå 1, og Spania og England fra nivå 2.

Hangeland: – Dette gjør Sverige og Danmark bedre enn Norge

Norge tapte mot Makedonia og Slovakia, mens Sverige og Danmark gikk til fotball-VM i Russland. Hva gjør våre naboer bedre?