Nyheter om Danmark


Større sjanse for å leve lenger med lungekreft i Norge enn i våre naboland

Flere lungekreftpasienter i Norge og Island overlever minst fem år etter diagnosen enn i Sverige, Danmark og Finland. – En grunn er at behandlingen har blitt mer sentralisert, sier Tom Børge Johannesen ved Kreftregisteret.

Rekordmange smittede i Danmark – 945 nye coronatilfeller

945 personer er det siste døgnet konstatert smittet med corona i Danmark, opplyser Statens Serum Institut. Det er det høyeste antall på ett døgn hittil.
Les mer om:

Hatpredikanter nektes adgang til både Norge og Danmark

Justisdepartementet ønsker en mer konsekvent praksis av bortvisningsreglene overfor hatpredikanter og har nå klargjort vilkårene i en egen instruks.

Står bak MeToo-oppropet i dansk politikk: – Jeg tror ikke vi var klare da. Det er vi nå

KØBENHAVN (VG) Et opprør mot seksuell trakassering brer seg i Danmark. Freja Fokdal (24) i Radikale Venstre er én av dem som sørger for at det skjer.
Les mer om:

Hatpredikanter nektes adgang til både Norge og Danmark

Justisdepartementet ønsker en mer konsekvent praksis av bortvisningsreglene overfor hatpredikanter og har nå klargjort vilkårene i en egen instruks.

Her er Danmarks nye tiltak mot korona

Forbud mot salg av alkohol i butikken etter klokken 22 og strengere munnbindkrav. Det er blant tiltakene Danmark innfører for å bekjempe rekordhøy koronasmitte.
Les mer om:

Danmark påbyr munnbind innendørs

Danmark innfører krav om munnbind innendørs, forbyr salg av alkohol etter klokken 22 og reduserer antall personer som kan samles til ti personer.
Les mer om:

Danmark strammer inn etter rekordhøy smitte– strengere tiltak fra mandag

KØBENHAVN/OSLO (VG) Dansker må nå bruke munnbind innendørs på offentlige steder.
Les mer om:

Smitterekord i Danmark: 859 tilfeller på ett døgn

Det siste døgnet har 859 personer fått påvist corona i Danmark, det høyeste antallet hittil, ifølge Statens Serum Institut (SSI). Nå venter nye restriksjoner.
Les mer om:

Smitterekord i Danmark: 859 tilfeller på ett døgn

Det siste døgnet har 859 personer fått påvist korona i Danmark, det høyeste antallet hittil, ifølge Statens Serum Institut (SSI). Nå venter nye restriksjoner.
Les mer om:

Danmark stenger grensen mot Tyskland

Coronasmitten stiger i Danmark, som nå skjerper sine reiserestriksjoner. Grensen til Tyskland stenges, og også reiser til den svenske regionen Skåne frarådes.
Les mer om:

Danmark varsler nye coronarestriksjoner

Reglene i Danmark skjerpes for å få bukt med økende smittespredning. Men hvilke regler som endres, er enda ikke klart, ifølge statsminister Mette Frederiksen.
Les mer om:

Høyeste smittetall i Danmark på ett døgn

Det er bekreftet 760 nye coronatilfeller i Danmark. Det er det høyeste antallet landet har hatt på ett døgn.
Les mer om:

Danmark varsler flere restriksjoner hvis smittekurven ikke bedrer seg

Forsamlingsforbud kan bli strammet inn og det kan bli aktuelt med økt bruk av munnbind, sier det danske helseministeren.
Les mer om:

Norge opp én rankingplass

Norge klatrer til 43.-plass på siste Fifa-ranking. Det er én plass opp. Belgia er fortsatt rangert som verdens beste herrelandslag, foran Frankrike og Brasil. Danmark (13.-plass), Sverige (19) og Island (39) er de tre beste nordiske landene.

I kriseberedskap etter Madsens fluktforsøk: – For tidlig å si om alle kommer gjennom det som hele mennesker

KØBENHAVN (VG) Mens hele Danmark stiller spørsmål ved hvordan drapsdømte Peter Madsen klarte å rømme fra fengselet, får ansatte behandling for traumer.
Les mer om:

Likestillingsministeren i Danmark har også ansvar for fisk, matproduksjon og nordisk samarbeid

– Et signal om likestilling ikke prioriteres særlig høyt, sier kommentatorer om den danske statsrådens mange arbeidsoppgaver. De tror metoo-avsløringer kan sette likestilling høyere på dagsorden.
Les mer om:

Selvmål reddet Liverpool

Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett. Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang. Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass.

Danmarks statsminister om ny Metoo-bølge: - Jeg har ikke gjort min oppgave som leder godt nok

En Metoo-bølge skyller nå over Danmark. Statsminister Mette Frederiksen innrømmer at hun lenge har vært kjent med ukulturen i partiet sitt.
Les mer om:

Politiet ble tilkalt da avlingen til Thorbjørn skulle avlives – frykter smitteutbrudd i Norge

I Danmark er det full alarm etter at det er bekreftet smitte på 128 minkfarmer. Mattilsynet i Norge har forbereder seg på et lignende scenario i Norge.

Helse Nord må leie jetfly fra Danmark

På grunn av den forverrede koronasituasjonen i Nord-Norge må Helse Nord ty til alternative løsninger. Nå leier de inn et jetfly fra Danmark for å sikre pasienttransport.
Les mer om:

Danmark: Det nest høyeste antall koronasmittede på ett døgn

Ytterligere 630 personer er bekreftet smittet med koronaviruset i Danmark. Det er det nest høyeste antall som er registrert i de daglige oppdateringene.
Les mer om:

- Hun har det helt jævlig

Livstidsdømte Peter Madsen møter i retten i Danmark. Han er siktet for blant annet å ha truet både sivile og politifolk.
Les mer om:

Stoppet lastebil med 147 kilo cannabis på Øresundbrua

En lastebil med 147 kilo cannabis om bord ble oppdaget på Øresundbrua mellom Danmark og Sverige natt til 1. mai i år.

Tok last med 147 kilo cannabis

En lastebil med 147 kilo cannabis om bord ble oppdaget på Øresundbrua mellom Danmark og Sverige natt til 1. mai i år.