Nyheter om Danmark


Danmark kan bli Norges motstander: Mikkel Hansen så rødt i kjempedrama

(Danmark-Egypt 39–38 e.e.o. og straffekastkonkurranse) Mikkel Hansen fikk rødt kort for usportslig spill i siste sekund av andre ekstraomgang i et episk håndballdrama. Det ble avsluttet med et egyptisk rødt kort for nøyaktig det samme i siste sekund av den fjerde ekstraomgangen.
Les mer om:

Utrolig kvartfinaledrama da Danmark gikk videre i VM etter straffekastkonkurranse

Røde kort og straffer i siste sekund i to ulike ekstraomganger, gjorde kvartfinalen mellom Egypt og Danmark høydramatisk
Les mer om:

Vant etter kjempedrama: - Utrolige scener

VM-favoritt Danmark er klare for semifinale etter seier i kvartfinalekampen som hadde «alt».
Les mer om:

Vålerenga må spille på Kypros

Vålerenga får ikke spille Mesterliga-kampen mot Brøndby hjemme på Intility Arena på grunn av strenge innreiseregler. I stedet skulle de egentlig spille 16-delsfinalen i Danmark, men der er også reglene for strenge nå. Derfor ble løsningen å spille én enkelt kamp på Kypros. Det bekrefter sportssjef Eli Landsem til TV 2. Hun sier at planen er at kampen skal spilles 10. februar.

Danmark forlenger flyforbud fra Dubai

Usikkerhet knyttet til coronatester gjør at Danmark forlenger flyforbudet fra Dubai til 2. februar.
Les mer om:

Stadig større andel av smittetilfeller i Danmark skyldes britisk mutant

Den mer smittsomme coronavarianten, B117, som først ble oppdaget i Storbritannia, står for en stigende andel av smittetilfellene i Danmark.
Les mer om:

Slutter etter VM-fiasko

Kroatias mestertrener i håndball, Lino Cervars, hopper av jobben etter VM-skuffelsen. Nedturen fikk sitt punktum med kjempetap mot Danmark mandag. Nå trekker han seg tilbake. Dermed må Kroatia få inn en ny trener før OL-kvalifiseringen i mars. – Jeg vil gjerne takke alle håndballtilhengere og gjør det fra mitt hjerte, men jeg hadde håpet det skjedde på en annen måte, sa han etter 26-38-tapet. Cervar har vunnet titler og medaljer med Kroatia i flere perioder.
Les mer om:

Kvartfinalene er klare

Etter at Danmark slo Kroatia og Qatar slo Argentina i kveld, blir dette kvartfinalene i handball-VM. 1: Norge – Spania 2: Danmark – Egypt 3: Frankrike – Ungarn 4: Sverige – Qatar Semifinaler fredag: 1-2 og 3-4.

Over 2.000 coronadødsfall i Danmark

Det er registrert 27 nye coronarelaterte dødsfall i Danmark det siste døgnet, og landet har dermed passert 2.000 dødsfall.
Les mer om:

Mulig VM-vei for Norge: Spania, Danmark og Sverige?

Norge kan møte Danmark i VM-semifinalen i håndball om det blir seier i kvartfinalen. Sverige er først aktuell som motstander i finalen.
Les mer om:

Frustrert Bendtner strandet i Dubai: – Håper dere er stolte

Tidligere Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner (33) skylder på danske medier etter at det ble utført innbrudd i hjemmet hans i Danmark, mens han selv er strandet i Dubai.
Les mer om:

Tre pågrepet etter dukkebrenning i Danmark

En dukke som forestilte statsminister Mette Fredriksen, gikk opp i flammer i København i helgen. Minst to personer er siktet for angrep på regjeringen.

Nytt drama - raser

Nicklas Bendtner (33) er «fanget» i Dubai. I natt var det innbrudd i huset hjemme i Danmark.
Les mer om:

Norge langt bak Danmark i analysetempo

Mens Danmark de siste fem ukene har analysert nesten 3.000 positive koronatester ukentlig, hadde Norge analysert 321 virus fra desember og ut forrige uke.
Les mer om:

Fem anholdt i koronademonstrasjon i Danmark

Fem personer er anholdt av politiet i en demonstrasjon i København mot den danske regjeringens koronarestriksjoner.

Danmark bruker 3–5 dager på å analysere britisk virus – Norge brukte 13 dager

Raske prøvesvar er avgjørende for å stoppe utbrudd av den britiske mutasjonen. Derfor har Danmark satt alle ressurser på saken.
Les mer om:

Danmark forbyr flyvninger fra Dubai

Minst 33 dansker som har besøkt Dubai, og som testet negativt for covid-19 før de fløy hjem, har testet positivt etter hjemkomst, bekrefter helsepolitikere.
Les mer om:

Danmark stanser flygninger fra Dubai – stoler ikke på coronatester

33 dansker som har besøkt Dubai, og som testet negativt for covid-19 før de fløy hjem, har testet positivt etter hjemkomst, ifølge Ekstra Bladet.
Les mer om:

Reiser til Italia: – Han er ønsket av store europeiske klubber

Ull/Kisa-spilleren Elias Solberg (16) blir ganske sikkert solgt i dette overgangsvinduet. Han har vært i Danmark. Til uka drar han til Italia.
Les mer om:

EM: – København fortsatt på kartet

Uefa fastholder at det skal spilles EM-fotball i København under sommerens mesterskap. En rekke alternativer foreligger. Torsdag hevdet Bayern Munchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge at Uefa jobber med en plan om å arrangere EM i kun ett land. Mesterskapet skulle vært arrangert i tolv europeiske byer i 2020, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen. Ifølge Martin Kallen, som er Uefas EM-direktør, er planen at EM skal spilles i flere land.

Spania og Danmark i rute til VM-kvartfinaler

Spanias håndballherrer, som er potensiell kvartfinalemotstander for Norge, leverte en imponerende sluttspurt og slo Tyskland 32-28 i VM torsdag.

Hull-manageren om Samuelsen: – To klubber er veldig ivrige

Hull-manager Grant McCann bekrefter at to klubber jakter på Martin Samuelsen. – En i Danmark og en i Norge, sier han.

Laveste antall asylsøkere i Danmark siden 1998

Det ble registrert 1.547 asylsøkere i Danmark i fjor, noe som er det laveste årlige antallet siden 1998. Koronapandemien antas å være en del av forklaringen.
Les mer om:

SAS politianmeldes i Danmark

Transportdirektoratet i Danmark anmelder SAS for å ikke betale refusjon raskt nok til kunder med kansellerte reiser. Nå skal påtalemyndigheten vurdere om det skal reises tiltale.
Les mer om:

SAS politi­anmeldes i Danmark

Speilblankt i skolegården – utsolgt for strøsalt
Les mer om: