Nyheter om Dalene


Myten Tiger Woods

Historien om mannen som har vært på de høyeste toppene og nede i de dypeste dalene - for så å sikre verdensherredømme igjen.
Les mer om:

Innspillingen av Farmen kjendis: Bli med bak kulissene

Jan Egil Pettersen Dalene har funnet sin plass i Farmen-konseptet. Han er kjøpmann. Kameraten Steinar Henriksen er fiskehandler. Begge er i Farmen-sammenheng for veteraner å regne.
Les mer om:

Innspillingen av Farmen kjendis: Bli med bak kulissene

Jan Egil Pettersen Dalene har funnet sin plass i Farmen-konseptet. Han er kjøpmann. Kameraten Steinar Henriksen er fiskehandler. Begge er i Farmen-sammenheng for veteraner å regne.
Les mer om:

Hit kommer folk fra hele verden: - Det er en seng, to stoler og et bord

BAMBLE: Thomas Dalene fikk kommunens tillatelse til å la "Kjempe-hytta" fra Farmen-innspillingen stå. Siden har den gledet og begeistret besøkende fra hele verden.
Les mer om:

Johan Dalene vinner av Den norske solistpris 2019

– Årets vinner er kåret av en internasjonal jury som fremhever hans suverene spill og karisma.
Les mer om:

Nå vet vi hvor mange rein det er på Svalbard

For første gang er bestanden av Svalbardrein estimert vitenskapelig. - Flest dyr er det i de store dalene, og selv i dag tar reinen tilbake sine gamle utbredelsesområder, sier reinforsker Mathilde Le Moullec.
Les mer om:

Gull til Gular IL og Per Svela

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Siste løper på Gular passerte målstreken etter 50 minutter og 13 sekund. Det er over ett minutt raskere enn lag nummer to, som var Strindheim. I år som i fjor løp Per Svela Besserud-etappen, som er den bratteste etappen.

Strandryddedagen: Ryddingen er i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er mindre søppel i år enn tidligere. Det sier alle, konstaterer Inger Sunde.Hun er på plass hos Egersund seilforening for å dele ut hansker og søppelposer til årets deltakere i strandryddedagen. Dalene Friluftsråd organiserer ryddingen herfra, og i i løpet av en drøy halvtime har Sunde sendt ut rundt 50 personer til ulike viker og kroker av strandlinja rundt Eigerøy.

«Et av de mest egnede områder i landet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Olje- og energidepartementet (OED) har gitt NVE i oppdrag å lage et forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land. Den nasjonale rammen skal bestå av to deler; et oppdatert kunnskapsgrunnlag om virkninger av vindkraft og kart med utpeking av de mest egnede områdene for vindkraft.NVEs forslag til en nasjonal ramme ble levert til OED i dag (1. april 2019).

Nominerte til Solistprisen 2019

Cellistene Amalie Stalheim og Sandra Lied Haga og fiolinist Johan Dalene er nominert til Den norske solistpris 2019.
Les mer om:

Full fyr i hus i Drangedal. Brannvesenet har fått kontroll

Et hus i Dalene i Drangedal sto natt til søndag i full fyr. Huseieren kom seg uskadd ut.

Brannvesenet har kontroll på brann i Drangedal

Brannvesenet har søndag morgen fått kontroll på en brann i et hus i Dalene i Drangedal. Huseieren kom seg uskadd ut.

Politiet pågrep åtte utlendinger på byggeplass

KRAGERØ: Politiets operative uteenhet gjennomførte sammen med Arbeidstilsynet en kontroll av utenlandske arbeidere på en byggeplass på Dalene tirsdag. Åtte personer av kosovoalbansk opprinnelse ble pågrepet, siden de ikke kunne framvise nødvendig arbeids- og oppholdstillatelse.

Ble separert av Trump - gjenforent etter 81 dager

PALENCIA, GUATEMALA (VG) I det enkle hjemmet i de grønne dalene ved Jardines de la Atlantico klemmer en mor og en sønn hverandre så lenge at det nesten gjør vondt. I nesten tre måneder var de splittet fra hverandre på Trump-administrasjonens ordre.
Les mer om:

- Kolossalt mye fisk går opp i elva

Med god vassføring etter regnet har fisket tatt seg kraftig opp i Bjerkreimselva. - Det lover veldig godt for de siste fire ukene av årets sesong, sier daglig leder i elveeierlaget, Torill Dalene Gjedrem.
Les mer om:

Mens hun venter på regnet, nyter hun sola

Siden Torill Dalene Gjedrem ble ansatt i Bjerkreim elveeigarlag i 2001, har hun aldri sett på maken til lav vannstand. I løpet av sommeren kommer det alltid et regnskyll eller to som øker standen et par hakk. Nå er det knusk tørt.
Les mer om:

- Hver gang folk leser om stamcellebehandling og kronerulling i avisa spør folk om ikke jeg også vil det

SKIEN: Flere MS-syke synes det er vanskelig å måtte forklare hvorfor de ikke ønsker kronerulling til stamcellebehandling i utlandet. – Vi vet at stamcellebehandlingen ikke gjør dem friske. Det finnes ingen kur mot MS ennå, sier nevrolog Frøydis Dalene ved Sykehuset Telemark.
Les mer om:

Rekordlåge fangsttal frå Bjerkreimselva

Hadde det ikkje vore for fisketeljarane i Fotlandsfossen, meiner dagleg leiar Torill Dalene Gjedrem at det hadde det vore noko nær krisestemning i Bjerkreimsvassdraget fellesforvaltning.
Les mer om:

En selfie med ministeren

- Vi må ta en selfie sammen, sier arbeids og sosialminister Anniken Hauglie, etter å ha hørt Synne Berntzen (26) fortelle hvor viktig tilbudet på Dalene gård er for henne.
Les mer om:

Opnar med gode forhold

Leiar i Bjerkreim elveeigarlag, Torill Dalene Gjedrem, er spent optimist før årets laksesesong. Bjerkreimselva opnar ved midnatt.
Les mer om:

Opnar med gode forhold

Leiar i Bjerkreim elveeigarlag, Torill Dalene Gjedrem, er spent optimist før årets laksesesong. Bjerkreimselva opnar 1. juni.
Les mer om:

Startar i natt

Leiar i Bjerkreim elveeigarlag, Torill Dalene Gjedrem, er spent optimist før årets laksesesong. Bjerkreimselva opnar 1. juni.
Les mer om:

Er til hjelp når livet butter imot

Da Jon Åge Ruud for første gang møtte opp på Dalene gård, var det som del av en samfunnsstraff. Nå er han her høyst frivillig.
Les mer om:

En mobilmast gir endelig dekning i kommunen

SKIEN: Mange gledet seg i Kilebygda i går. En ny mobilmast stod klar. – En nytt liv, konkluderte Tove Dalene Wærnes.
Les mer om:

«Måsekråke» jubler for mobilmast

Tove Dalene Wærnes og Kilebygda kunne onsdag juble, etter en kamp på ti år.
Les mer om: