Nyheter om Dalen


Klatreparkåpning og St. Hans-fest da Kamzy «fløy gjennom lufta»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kamzy gruet seg litt da hun ble bedt om å prøve seg i klatreparkens zipline.- Men når det står noen tøffe jenter mellom seks og ti år som backer meg opp med «dette klarer du», «det e'kke langt», «vi heier på deg» og «vi er her hvis det er no'», så er det bare å hive seg uti det, smiler Kamzy.Og det gikk svært så greit da hun «fløy gjennom lufta» i suveren stil.

Sommergjett'n 2019: «Hva heter nå den veien... ?»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I den anledning måtte det hentes inn eksperthjelp, og da henvendte vi oss naturlig nok til lederen av Groruddalen Historielag, Dan Brovold. Han tror oppgavene bør være mulige, selv i de delene av dalen man kanskje ikke frekventerer så ofte. - Det er jo noen veier og plasser rundt omkring som er kalt opp etter historiske personer, men det er faktisk ikke så veldig mange.

Guro (22) og Julie (21) har en litt uvanlig sommerjobb: – Jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk jobb

De er henholdsvis fra Dalen og Brevik, men i sommer skal Julie Morken (21) og Guro Hana (22) jobbe for Privatmegleren i Kragerø.

Ellingsrud kirke fristilles: Overkjørt og ydmyket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag var avgjørelsens time kommet for Ellingsrud kirke, et drøyt år etter at det første utkastet til kirkebruksplan sendte sjokkbølger gjennom menighetene i Groruddalen. Siden den tid har Romsås kirke blitt reddet, Fossum kirke trenger bare leie ut kjelleren, og man venter med å konkludere om Østre Aker kirke.

Kristoffer Hay tilbake i Tromsdalen

Vi skal ikke være de som spår nedrykk for Tromsdalen, men et poeng på ti kamper i OBOS-ligaen lover ikke godt. For noen dager siden fikk klubben tre spillere på utlån fra Viking:  Først kom Lasse Berg Johnsen (20) og Harald Nilsen Tangen (18)  Begge spilte kampen mot Raufoss, og Lasse debuterte fra start med scoring! Harald spilte de siste 20 minuttene, og skaffet straffen som Larsha satte. – Det ble en målrik kamp, men likevel tap 6 – 4.

Tanker om samferdelsløftene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen gikk en samlet borgerlig side ut og lovet at de tre store tunnelprosjektene i Groruddalen skal få høyeste prioritering. Byrådspartiene mener på sin side at man ikke har tid til å vente på disse luftslottene, og kjører knallhardt på kollektivutbyggingen isteden. Groruddalen Miljøforum tror den riktige løsningen ligger et sted mellom disse to ytterpunktene.

Mobbes på nettet: - Denne type mobbing er vanskeligere å oppdage for oss rundt

Ungdomskontakt Iselin Dalen Moe i Tvedestrand treffer ofte ungdom som blir mobbet gjennom sosiale medier. Mobbingen kommer flere varianter, men utestengelse er kanskje det hun ser mest av.
Les mer om:

TUIL henter tilbake gammel kjenning: – Et nødvendig grep

Kristoffer Hay (20) nøt stor suksess i TUIL-drakten i fjor. Nå returnerer han til "Dalen".
Les mer om:

Fem vil bygge ny barnehage

Den første anbudsrunden ble avlyst. Nå har det kommet inn fem tilbud fra entreprenører som ønsker å bygge nye Dalen barnehage.
Les mer om:

– Far min døydde brått då eg var berre 15 månader, og mor mi vart åleine med alt

Kjell Gudmund Svien, Øvre Dalen, Øye, fødd 1972
Les mer om:

Årvoll omsorgssenter står klart: Sjef i eget liv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg var faktisk så tidlig ute at første natta var jeg den eneste her!Berit Synnøve Fey (83) har tatt på seg jobben som guide rundt i de nye omsorgsboligene på Årvoll. Naturlig nok, det er jo tross alt hun som har bodd der lengst - helt siden april. - Jeg syns det er veldig fint her, spesielt når jeg kunne få det som jeg ville i leiligheten. Fikk inn tingene og møblene mine, da ble det «hjem» med én gang, smiler Berit.

Hotell politianmeldt til Arbeidstilsynet

Dalen Hotel er politianmeldt av arbeidstilsynet etter at det ble funnet 13 lovbrudd.

Nærings-dalen er i endring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå kommer Groruddalen! Alt nedenfor Ring 3 er egentlig kontorisert nå. Da skyves gradvis alt oppover i dalen, og veldig mange av lagerbedriftene må ut av Oslo.  STEINAR FRØLAND (Foto: DnB) Steinar Frøland er seniormegler i DNB Næringsmegling, og han beskriver de siste årene nærmest som en ketchup-effekt. - Ser man på oversiktsbilder fra '86, '96 og 2006 ser det ganske likt ut.

Få unge i Tvedestrand bruker narkotika

Ungdomskontakt Iselin Dalen Moe og kommunelege Hans Tomter trekker fram at det også er mye positivt å spore i ungdommenes svar i Ungdata-undersøkelsen.

Sommerjobb for unge: Døråpner for ungdommen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ridallah har nemlig fått til det mange ungdommer på Grorud drømmer om - han har kommet seg inn på arbeidsmarkedet. I vinter fikk han fast deltidsstilling på Eplehuset, som han nå kombinerer med skolegangen på Kuben videregående.Den lille dytten Men hvordan har så Ridallah klart å knekke jobb-koden, som så mange unge i dalen forsøker å finne ut av?

Ingen vei tilbake... Lørdag skrus bommene på

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Er det mye trykk nå rett før innføringen?- Ja, det har vært mange henvendelser i det siste. De aller fleste lurer på hvordan bompengene vil påvirke akkurat deres kjøreturer.

Else skulle bare ta et bilde av en nøttekråke...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: Else K. Heinonen Andersen tar flotte naturbilder, hun har også tidligere foreviget beveren i Maridalen, og som Nordre Aker Budstikke delte - les hele saken her. Nøttekråke ble til elg Men i går, onsdag, var hun egentlig ute i Maridalen for å få et fint bilde av en nøttekråke, ved Skytterbanen på vei innover i dalen. - Jeg skulle ta bilde av fugler, og særlig da nøttekråka.

Næring i Groruddalen: BAK FASADEN ... i Nedre Rommen 3

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Akers Avis Groruddalen tar med jevne mellomrom en titt bak fasaden til velkjente forretnings- eller næringsbygg som man ofte kjører forbi, kanskje daglig, uten å vite hva som egentlig foregår bak veggene der. Det bringer alltid med seg spennende oppdagelser og store overraskelser, og gir til sammen et godt speilbilde på alt det utrolige som foregår innen næringsliv i dalen vår.

Siste sang med gjengen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det kommer til å bli vemodig, men vi skal i hvert fall sørge for en solid avslutning, sier leder for koret, Anne Marie Jakobsen.Avskjedskonserten vil finne sted tirsdag 28. mai i Oppsal samfunnshus klokka 19.00. Koret har hatt sin base i Bydel Østensjø med faste øvelser på Manglerud gård. Men flere av sangerne bor i Groruddalen.

Det hele startet med to rom til leie, i dag har de 13

TOKKE: For 15 år siden reiste belgiske Olivier Vanderbruggen og Delphine Desmet til Telemark. På Dalen kjøpte de seg et hus til 600 000 kroner og begynte å leie ut to rom. I dag har de 13. Hvert år reiser eierne av Dalen bed & breakfast til Norge for å ta i mot gjester fra inn- og utland.
Les mer om:

Kommunestyret i Hol: Viktigare å vurdere heilskap framfor å sikre arbeidsplassar i Valdres

- Hjertet seier at vi skal berge arbeidsplassar i Valdres framfor Hønefoss, men vi har plikt til å vurdere ein større heilskap, sa Nina Dalen (Ap) då Hol kommunestyre onsdag sa farvel til Kommunerevisjon IKS, kommunerevisjonsselskapet for Valdres og Hallingdal.
Les mer om:

Sa opp jobben som hotelldirektør og starter nytt overnattingssted

DALEN: Den tidligere direktøren på Dalen Hotel satser på nytt overnattingssted i hjembygda.
Les mer om:

Henter inn rocka erstatning etter First Aid Kit-avlysning

I helgen våknet mange av våre lesere opp til den triste nyheten om at den svenske søsterduoen First Aid Kit avlyser alle sine planlagte konserter denne sommeren. Denne avlysningen rammer også flere norske festivaler, inkludert Beitostølen Live hvor bandet skulle opptre om noen uker. I en pressemelding mandag kveld kommer det frem at festivalen har funnet erstattere. «Griseheldige» – Når vi først måtte ut i markedet i all hast, og hente inn et nytt band til fredagen, etter at First Aid Kit måtte melde avbud på grunn av sykdom, er det med stor jubel vi kan ønske «Norwegian Rock´n Roll Train» så
Les mer om:

Stage Dolls og Return erstatter First Aid Kit i programmet til Beitostølen Live

– Noen ganger smiler sola til deg, og det har den virkelig gjort nå, sier en storfornøyd festivalsjef Atle Dalen i Beitostølen Live. 
Les mer om:

I fjor ville de gjennomføre løpet og vinne festen, nå er de motivert for å bli aller best

Nå starter Axel Dalen ringerunden for å få på plass vaktbåter til arrangementet.
Les mer om: