Nyheter om Dalen


Dato for Beitostølen Live 2021 på plass

Festivalgjengere gikk glipp av strålende festivalvær da årets utgave måtte avlyses grunnet koronarestriksjoner. Nå kan daglig leder Atle Dalen meddele at ny dato for 2021 er satt.
Les mer om:

OBOS delte rundhåndet ut: Pengedryss over dalen

OBOS deler ut 40 millioner kroner i støtte til lag og foreninger etter koronakrisen. Av disse går 3,2 millioner til Groruddalen fordelt på 43 ulike mottakere. Konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj, tok med seg en liten bunke sjekker til Grorud idrettsplass for å dele ut til noen av mottakerne.
Les mer om:

I fotsporene til falne menn, 76 år etter dramaet i Tapptjerndalen

Det er 76 år siden Rolf Arebø og Kjell Skogly falt i Tapptjerndalen. De ga sitt liv i kampen for fred og frihet. Søndag var Knut Arne Fjelltun og flere sambygdinger tilbake i dalen for å minnes krigsheltene.
Les mer om:

– Jeg sa jo at dette kom til å bli en hit på Instagram og det har det blitt

DALEN: Soria Moria i Dalen har vært en eventyrlig suksess for kommunen. – Telemarkskanalen regionalpark ville ha noen blikkfang langs kanalen, så bygget de denne, forteller ordfører Jarand Felland.
Les mer om:

Daglig leder Atle Dalen for Beitostølen Live: – Leien økes, leiebetingelsene forverres

Først til kjernen i saken; Beitostølen Live har nå fått beskjed om at begge helger vi jobbet ut fra i juni, var ledige. Dette har altså tatt tre uker og et styremøte for å finne ut av, mens vårt arbeide, bookingprosess osv. har måttet stoppe opp og mye arbeid etter avlysningen vi ble påtvunget i påsken har vært forgjeves.
Les mer om:

Tett mellom gjenstandane og historiene på låvemuseet i Øvre Dalen: Aud opnar dørene i dag

Aud Kvale på garden Hermunstadhaugen held ope låvemuseet langs Kongevegen over Filefjell, i Øvre Dalen, denne sommaren.
Les mer om:

Odd Morten er brannmann med egen brannmotorsykkel

Etter terrorangrepet i USA 11. september 2001, begynte Harley Davidson å produsere motorsykler for å hedre brannmannskapet. En av dem har havnet i Kragerø, hos avdelingsleder ved Kragerø brannvesen, Odd Morten Dalen.

Ordfører: – Her kan du kaste ut en tusenlapp og se den komme tilbake

DALEN: Hvis du er ute etter noe som virkelig tar pusten fra deg, sett kursen mot Ravnejuv i Dalen. Men har du et snev høydeskrekk – ligg unna.
Les mer om:

Beitostølen Stadion AS med tilsvar: «Beitostølen Live har hatt kommunikasjon hvor usannheter og trusler har vært en stor bestanddel»

– Vi ser det som nødvendig at vi kommer med noen faktaopplysninger, da vi mener denne pressemeldinga er svært subjektiv, skriver daglig leder for Beitostølen Stadion AS, Kjell Berge Melbybråten. Torsdag ettermiddag kom tilsvaret til kritikken fra Atle Dalen i Beitostølen Live.
Les mer om:

Atle Dalen i Beitostølen Live i strupen på «ansvarlige utleierne for Beitostølen Stadion»

Daglig leder for musikkfestivalen Beitostølen Live, Atle Dalen, har sendt en skarp pressemelding torsdag, der han kritiserer «de ansvarlige utleierne for Beitostølen Skistadion» for å legge kjepper i hjulene for musikkfestivalen. Det er Øystre Slidre idrettslag som står bak selskapene Beitostølen Stadion AS og Øystre Slidre Idrettsarrangement AS.
Les mer om:

Se bildene fra arbeidet med nyveien i Bodø

Bodø By skrev 8. mai at anleggsmaskinene begynte å fylle opp parkeringsplassen mange benytter når de skal til Keiservarden i Bodø. Veien til Rønvikfjellet er nå stengt overfor avkjørselen til Hyttebakken og opp til Turisthytta. Gangadkomst i dalen er også stengt, opplyser prosjektleder Jan-Erik Thorbergsen og byggeleder Roger Dalsbø i teknisk avdeling i Bodø kommune. Det var firmaet Bertelsen og Garpestad som fikk tilslaget på å bygge den nye veien til Rønvikfjellet - for 69 millioner kroner.
Les mer om:

Lovord om Helstrup hagler fra Dalen: «Fotballnerd i positiv forstand», «Fotballtrener, ikke Jesus», «Bunn seriøs fagmann»

Tidligere spillere, trenere og ledere i Tromsdalen har mangt å si om Gaute Helstrup. Alle er enig om at storebror TIL har gjort en god ansettelse.
Les mer om:

Lovord om Helstrup hagler fra Dalen: «Fotballnerd i positiv forstand», «Fotballtrener, ikke Jesus», «Bunn seriøs fagmann»

Tidligere spillere, trenere og ledere i Tromsdalen har mangt å si om Gaute Helstrup. Alle er enig om at storebror TIL har gjort en god ansettelse.
Les mer om:

Her renner bookingene inn - i dag åpner de dørene: - Det er helt sinnssykt

DALEN: - Dette blir den beste sesongen noensinne, sier hotelldirektør Thor Filip Halvorsen ved Dalen hotel.
Les mer om:

En annerledes russefeiring

Årets russefeiring er som det meste annet påvirket av korona. Russepresidentene Sarah Dalen og Carl Martin Ianssen tar det hele med knusende ro.
Les mer om:

Nå blir det båtkortesje på Fjorden også

Magnhild Dalen Aune og Friskulen på Haukenes sydd sammen 17. mai-program med i rekordfart.
Les mer om:

Femmilsmester Holund blir pappa i juni

Femmilskongen fra ski-VM i Seefeld i 2019, Hans Christer Holund, (31) og kjæresten Anne Marie Dalen (30) venter en sønn i juni.
Les mer om:

Verdensmester Holund blir pappa i juni

Regjerende verdensmester på femmil Hans Christer Holund (31) og ungdomsskjæresten Anne Marie Dalen (30) får en sønn i juni. Han satser på at det skal gi et sportslig løft.
Les mer om:

75-årsmarkeringen for krigens slutt: Se dem fly over dalen

For å markere at det har gått 75 år siden frigjøringsdagen i 1945, vil man i formiddag kunne se tre allierte «Grasshoppers» fly over Groruddalen, Romerike og Oslo i fredsformasjon.
Les mer om:

Gladmelding til Ellingsrud IL: Fikk 100.000 kroner i gave

I likhet med de fleste idrettslagene i dalen sliter også Ellingsrud IL økonomisk i korona-tiden. Gleden var derfor stor på mandag da SpareBank 1 Østlandet dukket opp med en overraskende og svært velkommen pengegave på 100.000 kroner.

Carl Erik Grimstad (V) sier nei til gjenvalg hvis han taper denne saken: – Miljøbombe med uante konsekvenser

Hvis det blir ja til nytt avfallsdeponi i Dalen gruver ved Brevik, sier Carl-Erik Grimstad (V) nei til å stille til valg neste år.
Les mer om:

Driv med alt frå bilpleie til viltkjøtt, men helst fiksar Torgrim taket ditt: – Det er fleire stygge enn flotte torvtak i dalen

Etter meir enn 25 år som torvlegger i Valdres ser Torgrim Grøv ein stor marknad for vedlikehald av torvtak. Han har etablert Valdres torv & vedlikehald.
Les mer om:

Når påska er over blir det travle dager for dekkbransjen

Påska er over og et sikkert vårtegn er at folk skal skifte til sommerdekk på bilene. Avisa har ringt rundt til noen av de største dekkforhandlerne i dalen, og situasjonen er forholdsvis lik hos alle sammen.
Les mer om:

Stor usikkerhet blant frisørene: Bebudet bransjestandard for smittevern er fortsatt i det blå

– Det er en utfordring at det offentliggjøres en åpningsdato før bransjestandarden som skal inn i covid-19 forskriften er ferdig. Vi vet ikke når vi kan åpne igjen, sjøl om det er sagt 27. april, sier daglig leder hos Hedna frisør på Fagernes, Øyan Dalen.
Les mer om: