Nyheter om Dalen


Ble valgt inn i et «historisk» kommunestyre

Ungdomskontakten i Tvedestrand, Iselin Dalen Moe, blir kommunestyrepolitiker i Gjerstad, der kvinnene for første gang er i flertall.

Slik gikk skolevalget i Groruddalen

Arbeiderpartiet er fortsatt størst på Groruddalens videregående skoler, men de har en tilbakegang i forhold til valget for to år siden. Miljøpartiet De Grønne har tydeligvis fått fram sitt budskap også i dalen. De går fram på alle skoler, men ikke så mye som de gjør i Oslo som helhet. Det mest oppsiktsvekkende resultatet finner vi på Hellerud der Rødt fikk nesten 20 prosent av elevenes stemmer. Arbeiderpartiet mistet hele 22,7 prosent av oppslutningen i forhold til skolevalget for to år siden. Dette på en yrkesskole som ligger noen steinkast unna Raymond Johansens bolig.

De gjør akkurat samme jobb, men må jobbe ti år lenger

DALEN: Telemark og Agder er de eneste fylkene som fremdeles har delprivatisert ambulansetjeneste. Det fører til store ulikheter for de ansatte.
Les mer om:

Anita (30) har flyttet hjem for å ta over familiebedriften

For Anita Dalen (30) fra Vegårshei var det ingen selvfølge at hun skulle ta over familiebedriften Vegårshei Trevare. Men etter noen år utenfor bygda, ble det stadig mer aktuelt å reise hjem og ta på seg oppgaven. Og da hun fikk med seg samboeren Lars til Vegårshei, var valget lett å ta.
Les mer om:

Valgmøte i Groruddalen: Hvordan skal dalen bygges?

Tirsdag kveld var det duket for valgkampens store evenement i Groruddalen, nemlig det tradisjonelle valgmøtet på Grorud samfunnshus. Denne gangen med et spesielt fokus på byutviklingen opp og ned vår langstrakte dal.
Les mer om:

David har fått oppmerksomhet «verden over»

DALEN: Soria Moria er blitt lagt merke til langt utover landegrensene. – Veldig hyggelig, sier arkitekten.
Les mer om:

GM før valgmøtet: Hvordan skal dalen bygges?

Når Groruddalen Miljøforum inviterer til det store valgmøtet i Grorud samfunnshus den 27. august, vil et av de gjennomgående temaene være kommuneplanen - kalt «det viktigste dokumentet som sjelden diskuteres».
Les mer om:

Hadde knapt minutter på A-laget – så fikk de startdebuten i mesterligaen: – Jeg fikk helt sjokk

(LSK Kvinner – Linfield Ladies 4-0). Mille Dalen (16) hadde ikke spilt et sekund for LSK Kvinner før hun fikk debuten i Champions League. Både hun og Nora Egenes (17) ble mildt sagt overrasket da laget ble lest opp.

Satser på å øke tilbudet for filminteresserte i dalen

Kvitvella kino har fått kr. 70 000 av Norsk filminstitutt til utvikling av Kvitvella filmsalong.
Les mer om:

16 nye bedrifter i juli - fiskeoppdrett, nye aktører i anleggsarbeid, medisinsk konsultasjon og grafiske tjenester er noe av det utvidede tilbudet i dalen

Juni var en rolig måned for nye etablerere, men juli har hatt et realt oppsving. Hele 16 nye bedrifter er etablert i dalføret. I tillegg har flere endret forretningsadresse fra utebygds til innenbygds. Det er gått nedat for en bedrift som har åpnet konkurs etter oppbud, og noen har endret formål.
Les mer om:

Ny ung familie kvart år fremst i dalen(pluss)

I både 2017, 2018 og 2019 har det etablert seg ein ny ung famile i Årsetdalen - fire kilometer frå Vartdal sentrum.
Les mer om:

Samferdselsministeren må ta grep! 

Enda ein gong har Kvamskleiva i Vang - denne farefulle delen av riksveg 16 - skapt overskrifter i media. Ein velmeinande, men heller tafatt stortingspolitikar frå samferdselsministerens eige parti har nettopp avlagt dalen ein visitt, utan at saka flutte seg ein millimeter. 
Les mer om:

Kommentar: Norway Cup også i dalen

Alles øyne er rettet mot Ekebergsletta i disse dager: Det er tid for verdens største fotballturnering - Norway Cup, men selv om det meste foregår på Ekeberg «drypper det også på klokkeren». Og vel så det.
Les mer om:

– Å selge en bruktbil tar flere timer, mens en eiendom til 10 millioner kan overdras ved å poste et brev

TOKKE: Når advokat Olav Felland på Dalen skal selge en bruktbil fra et dødsbo tar det nesten en hel arbeidsdag, siden han må møte opp personlig på Notodden trafikkstasjon. Men hvis han skal overdra en eiendom til 10 millioner kroner, kan han bare sende overføringsdokumentene med posten til Statens kartverk.

Kan puste ut etter hektisk regatta-uke

Siden startskuddet gikk onsdag for årets offshore-VM, har det gått i ett for Axel Dalen og teamet hans.
Les mer om:

Klare til å fylle teltet med innhold: - Båtfolk om dagen, konsert om kvelden

Axel Dalen i TRK og Maria Aanby på Dags Pub sjauer nå med de siste forberedelsene før det eksploderer i folkeliv på sjø og land i Tvedestrand. Teltet i Bakkeskåt er oppe, og snart myldrer det med folk der fra morgen til kveld.
Les mer om:

VM, folkeliv og konserter: Nå braker det løs

- Vi gleder oss fælt til VM, sier Axel Dalen, leder i Tvedestrand Racing Klubb (TRK).
Les mer om:

Hotell risikerer dagbøter etter brudd på arbeidsmiljøloven

DALEN: Nå risikerer Dalen hotel dagbøter etter at de fortsatt ikke har rettet opp avvikene som Arbeidstilsynet fant.

Klatreparkåpning og St. Hans-fest da Kamzy «fløy gjennom lufta»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kamzy gruet seg litt da hun ble bedt om å prøve seg i klatreparkens zipline.- Men når det står noen tøffe jenter mellom seks og ti år som backer meg opp med «dette klarer du», «det e'kke langt», «vi heier på deg» og «vi er her hvis det er no'», så er det bare å hive seg uti det, smiler Kamzy.Og det gikk svært så greit da hun «fløy gjennom lufta» i suveren stil.

Sommergjett'n 2019: «Hva heter nå den veien... ?»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I den anledning måtte det hentes inn eksperthjelp, og da henvendte vi oss naturlig nok til lederen av Groruddalen Historielag, Dan Brovold. Han tror oppgavene bør være mulige, selv i de delene av dalen man kanskje ikke frekventerer så ofte. - Det er jo noen veier og plasser rundt omkring som er kalt opp etter historiske personer, men det er faktisk ikke så veldig mange.

Guro (22) og Julie (21) har en litt uvanlig sommerjobb: – Jeg ble veldig overrasket over at jeg fikk jobb

De er henholdsvis fra Dalen og Brevik, men i sommer skal Julie Morken (21) og Guro Hana (22) jobbe for Privatmegleren i Kragerø.

Ellingsrud kirke fristilles: Overkjørt og ydmyket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag var avgjørelsens time kommet for Ellingsrud kirke, et drøyt år etter at det første utkastet til kirkebruksplan sendte sjokkbølger gjennom menighetene i Groruddalen. Siden den tid har Romsås kirke blitt reddet, Fossum kirke trenger bare leie ut kjelleren, og man venter med å konkludere om Østre Aker kirke.

Kristoffer Hay tilbake i Tromsdalen

Vi skal ikke være de som spår nedrykk for Tromsdalen, men et poeng på ti kamper i OBOS-ligaen lover ikke godt. For noen dager siden fikk klubben tre spillere på utlån fra Viking:  Først kom Lasse Berg Johnsen (20) og Harald Nilsen Tangen (18)  Begge spilte kampen mot Raufoss, og Lasse debuterte fra start med scoring! Harald spilte de siste 20 minuttene, og skaffet straffen som Larsha satte. – Det ble en målrik kamp, men likevel tap 6 – 4.

Tanker om samferdelsløftene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I onsdagens utgave av Akers Avis Groruddalen gikk en samlet borgerlig side ut og lovet at de tre store tunnelprosjektene i Groruddalen skal få høyeste prioritering. Byrådspartiene mener på sin side at man ikke har tid til å vente på disse luftslottene, og kjører knallhardt på kollektivutbyggingen isteden. Groruddalen Miljøforum tror den riktige løsningen ligger et sted mellom disse to ytterpunktene.

Mobbes på nettet: - Denne type mobbing er vanskeligere å oppdage for oss rundt

Ungdomskontakt Iselin Dalen Moe i Tvedestrand treffer ofte ungdom som blir mobbet gjennom sosiale medier. Mobbingen kommer flere varianter, men utestengelse er kanskje det hun ser mest av.
Les mer om: