Nyheter om Dalen


Får 20 millioner til hjerteforskning(pluss)

Førsteamanuensis Håvard Dalen ved NTNU og overlege ved St. Olavs Hospital og Sykehuset Levanger er sentral aktør i hjerteforsknings- prosjekter som mottar 20 millioner kroner over tre år fra Helse Midt- Norge og NTNU.

Historisk julemarked med legendarisk tombolatrommel

Et av de lengste og mest tradisjonsrike julemarkedene i dalen er det Høybråten Sanitetsforening som står bak. Årets utgave ble som vanlig en stor suksess.
Les mer om:

Røde Kors robbet for tomgods: – Nå er det nok!

Røde Kors Hjelpekorps opplever storstilt tyveri fra containere med tomgods i dalen og i Valdres. Fylkeslederen er oppgitt.
Les mer om:

Røde Kors ranet for tomgods i hele dalen og Valdres: – Nå er det nok. Dette er helt meningsløst

Røde Kors Hjelpekorps opplever storstilt tyveri fra containere med tomgods i dalen og i Valdres. Fylkeslederen er oppgitt.
Les mer om:

Debatt: Samferdselsutfordringene i Groruddalen... Nå er det vår tur!

Groruddalen har store utfordringer når det gjelder trafikk og miljøulemper fra trafikken. Dalen er i stor grad preget av jernbanen og tre store veier på langs som gir mye trafikk, støy og annen forurensning, og som dessuten legger beslag på store arealer.
Les mer om:

Disse tjente mest på Vegårshei

TeamTec-leder Olav Voie topper inntektslistrene på Vegårshei for skatteåret 2019. Bedriftseier Reidar Dalen og Viktor Mogen tar de neste plassene.
Les mer om:

Sa nei til deponi: Dette er grunnen til at Brevik ikke er egnet

OSLO: Hovedkonklusjonen til ekspertutvalget er at Dalen gruver, deponialternativet i Brevik, ikke er tilgjengelig for deponidrift innenfor nødvendig tidshorisont. Og at man bør fortsette arbeidet uten å se til Brevik.
Les mer om:

Arendal-rytter nummer to i verdenscupstevne

Victoria Celine Dalen (16) var nest best da europaeliten konkurrerte i helgens sprangridningsstevne i Danmark.
Les mer om:

Dalen ga 3,37 millioner i årets tv-aksjon til Care

Byaksjonsleder i Oslo, Ingar Kristiansen, roser de drøyt 4000 bøssebærerne som var ute og vandret søndag ettermiddag. Tilbakemeldingene fra bøssebærrne er mange, og særlig den som omhandler samhold og lokal tilhørighet får «sjefen» til å glise bredt.

– Litt av en oppgradering her i dalen(pluss)

Nye hytter reiser seg, ny varmestue er snart ferdig, det er investert i løype-maskin – og nå settes det opp mobilmast. Det tar helt av i Skorgedalen i Rauma, ikke minst når det gjelder dugnadsinnsats.
Les mer om:

Første artist til Beitostølen Live er klar: Åge Aleksandersen tar turen

– Det er veldig trivelig å kunne presentere selveste gudfaren i norsk rock, Åge & Sambandet, som vår første booking for sommerens Beitostølen Live. Åge er mer populær enn noen gang, så dette blir utvilsomt stort, sier festivalsjef Atle Dalen.

Ble valgt inn i et «historisk» kommunestyre

Ungdomskontakten i Tvedestrand, Iselin Dalen Moe, blir kommunestyrepolitiker i Gjerstad, der kvinnene for første gang er i flertall.

Slik gikk skolevalget i Groruddalen

Arbeiderpartiet er fortsatt størst på Groruddalens videregående skoler, men de har en tilbakegang i forhold til valget for to år siden. Miljøpartiet De Grønne har tydeligvis fått fram sitt budskap også i dalen. De går fram på alle skoler, men ikke så mye som de gjør i Oslo som helhet. Det mest oppsiktsvekkende resultatet finner vi på Hellerud der Rødt fikk nesten 20 prosent av elevenes stemmer. Arbeiderpartiet mistet hele 22,7 prosent av oppslutningen i forhold til skolevalget for to år siden. Dette på en yrkesskole som ligger noen steinkast unna Raymond Johansens bolig.

De gjør akkurat samme jobb, men må jobbe ti år lenger

DALEN: Telemark og Agder er de eneste fylkene som fremdeles har delprivatisert ambulansetjeneste. Det fører til store ulikheter for de ansatte.
Les mer om:

Anita (30) har flyttet hjem for å ta over familiebedriften

For Anita Dalen (30) fra Vegårshei var det ingen selvfølge at hun skulle ta over familiebedriften Vegårshei Trevare. Men etter noen år utenfor bygda, ble det stadig mer aktuelt å reise hjem og ta på seg oppgaven. Og da hun fikk med seg samboeren Lars til Vegårshei, var valget lett å ta.
Les mer om:

Valgmøte i Groruddalen: Hvordan skal dalen bygges?

Tirsdag kveld var det duket for valgkampens store evenement i Groruddalen, nemlig det tradisjonelle valgmøtet på Grorud samfunnshus. Denne gangen med et spesielt fokus på byutviklingen opp og ned vår langstrakte dal.
Les mer om:

David har fått oppmerksomhet «verden over»

DALEN: Soria Moria er blitt lagt merke til langt utover landegrensene. – Veldig hyggelig, sier arkitekten.
Les mer om:

GM før valgmøtet: Hvordan skal dalen bygges?

Når Groruddalen Miljøforum inviterer til det store valgmøtet i Grorud samfunnshus den 27. august, vil et av de gjennomgående temaene være kommuneplanen - kalt «det viktigste dokumentet som sjelden diskuteres».
Les mer om:

Hadde knapt minutter på A-laget – så fikk de startdebuten i mesterligaen: – Jeg fikk helt sjokk

(LSK Kvinner – Linfield Ladies 4-0). Mille Dalen (16) hadde ikke spilt et sekund for LSK Kvinner før hun fikk debuten i Champions League. Både hun og Nora Egenes (17) ble mildt sagt overrasket da laget ble lest opp.

Satser på å øke tilbudet for filminteresserte i dalen

Kvitvella kino har fått kr. 70 000 av Norsk filminstitutt til utvikling av Kvitvella filmsalong.
Les mer om:

16 nye bedrifter i juli - fiskeoppdrett, nye aktører i anleggsarbeid, medisinsk konsultasjon og grafiske tjenester er noe av det utvidede tilbudet i dalen

Juni var en rolig måned for nye etablerere, men juli har hatt et realt oppsving. Hele 16 nye bedrifter er etablert i dalføret. I tillegg har flere endret forretningsadresse fra utebygds til innenbygds. Det er gått nedat for en bedrift som har åpnet konkurs etter oppbud, og noen har endret formål.
Les mer om:

Ny ung familie kvart år fremst i dalen(pluss)

I både 2017, 2018 og 2019 har det etablert seg ein ny ung famile i Årsetdalen - fire kilometer frå Vartdal sentrum.
Les mer om:

Samferdselsministeren må ta grep! 

Enda ein gong har Kvamskleiva i Vang - denne farefulle delen av riksveg 16 - skapt overskrifter i media. Ein velmeinande, men heller tafatt stortingspolitikar frå samferdselsministerens eige parti har nettopp avlagt dalen ein visitt, utan at saka flutte seg ein millimeter. 
Les mer om:

Kommentar: Norway Cup også i dalen

Alles øyne er rettet mot Ekebergsletta i disse dager: Det er tid for verdens største fotballturnering - Norway Cup, men selv om det meste foregår på Ekeberg «drypper det også på klokkeren». Og vel så det.
Les mer om:

– Å selge en bruktbil tar flere timer, mens en eiendom til 10 millioner kan overdras ved å poste et brev

TOKKE: Når advokat Olav Felland på Dalen skal selge en bruktbil fra et dødsbo tar det nesten en hel arbeidsdag, siden han må møte opp personlig på Notodden trafikkstasjon. Men hvis han skal overdra en eiendom til 10 millioner kroner, kan han bare sende overføringsdokumentene med posten til Statens kartverk.