Nyheter om Dale


Naboane sa ja til bompengar, men i Gaular stemte dei samrøystes nei

Nabokommunen Fjaler sa ja, men i dag sa eit samrøystes kommunestyre i Gaular nei til bompengefinansiering på fylkesveg 57 mellom Dale og Storehaug.
Les mer om:

Frp-fylkesledere: Kan vente til august med bompenge-kutt

Utålmodige fylkesledere i Fremskrittspartiet vil gi partileder Siv Jensen og samferdselsminister Jon Georg Dale tid til å oppnå kutt i bompenger i de pågående forhandlingene i regjeringspartiene.

Dale krever opprydning i pengebruken til bompengeselskapene

Bompengeselskapene har brukt store summer på høye lønninger, alkohol og konsulentbruk. Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) kaller det uakseptabelt.
Les mer om:

Dale krever opprydning i pengebruken til bompengeselskapene

Bompengeselskapene har brukt store summer på høye lønninger, alkohol og konsulentbruk. Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) kaller det uakseptabelt.
Les mer om:

Bompengeselskapenes pengebruk: Millionlønninger, flyreiser til Australia, sprit og standup

Bomselskapenes regnskaper viser at pengene fra bilistene har gått til mye annet enn kollektivtilbud og varm asfalt. Samferdselsminister Jon Georg Dale krever opprydding.

Bompengeselskapenes pengebruk: Millionlønninger, flyreiser til Australia, sprit og standup

Bomselskapenes regnskaper viser at pengene fra bilistene har gått til mye annet enn kollektivtilbud og varm asfalt. Samferdselsminister Jon Georg Dale krever opprydding.

Hever aldersgrensen for attest for eldre bilførere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nå heves aldersgrensen for å få helseattest fra 75 til 80 år, og varigheten av helseattesten økes fra to til tre år. Endringene trer i kraft i dag, onsdag 19. juni.Friske eldre - Eldre i dag er friskere enn tidligere, og de har lang erfaring med å kjøre bil. Det er viktig å tilpasse regelverket etter dagens situasjon, og vi ønsker å gi eldre bilførere en enklere hverdag.
Les mer om:

Garanterer at Torp ikke skal tape penger på taxfree-omlegging

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier at hvis Torp taper penger på at Vinmonopolet overtar taxfree-salget av alkohol skrotes ordningen.
Les mer om:

- Det viktigste vi gjør er å bygge gode mennesker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det begynte bra og ble bare bedre og bedre, sier Kim Torry Simmenes.Totalt hadde han 35 svømmere i sving i Fauske svømmehall i alderen ni til 36 år.- Nesten alle har slått sine personlige rekorder, men enda viktigere er det hvordan svømmerne har backet hverandre opp gjennom helga, sier Simmenes.Mental jobbing Bergensmannen som trener Fauskesvømmerne har fokus på langt mer enn resultatene, det kommer i andre rekke. TRENER.

Opna den nye lysmastfabrikken(pluss)

Samferdselsminister Jon Georg Dale opna fredag den nye produksjonslina for produksjon av lysmaster hos Vik Ørsta.
Les mer om:

Vik Ørsta vil ha meir miljøsatsing frå Jon Georg Dale(pluss)

– At miljø ikkje er tildelingskriterium for kontraktar ved innkjøp av trafikktryggingsutstyr, det er for dårleg, Jon Georg Dale.
Les mer om:

Dale til Vik Ørsta

Samferdselsminister Jon Georg Dale skal vitje Ørsta i offisielt ærend fredag.
Les mer om:

Borgerlig side garanterer for de store veiprosjektene: - Eneste måten å løse trafikkproblemene på

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Her ser vi et krystallklart skille mellom borgerlig side og det sittende byrådet, sier Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg mens han skuer utover ettermiddagstrafikken på Kalbakken. Han har fått selskap av Venstres førstekandidat Hallstein Bjercke og Frps førstekandidat Aina Stenersen. Sammen med Krf har de nå blitt enige om en felles platform for samferdselsutbyggingen i Groruddalen.

Leter etter klimasvar i Linnévatnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Økt nedbør gir mer avrenning fra breer som smelter, større vannføring i elvene og fører til at større mengder sedimenter fraktes ut i Svalbards innsjøer. Dette har man nå håndfaste beviser på. I Linnévatnet, ikke langt unna Isfjord Radio, har et forskningsprosjekt foretatt målinger av dette i 15 år.Mer vinter- og høstregn- Vi ser forandringer i forhold til hvordan det var tidligere.

Dale (FrP) tvinges til å legge fram forslag om veiprising

Samferdselsdepartementet er i gang med å utrede et system for veiprising, til tross for ministerens motvilje mot systemet. Nå vil KrF ha fortgang i arbeidet.

Kutta bypakke med over tre milliardar

ÅLESUND (NRK): Eit utspel frå samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) vart avgjerande for at eit gigantisk bompengeprosjekt i Ålesund nesten vart halvert.
Les mer om:

Straffes for å ha for godt ferjetilbud

Det vil se merkelig ut om Dale og regjeringa mener vi har for godt ferjetilbud.
Les mer om:

Skulle besøkt bygda i Tromsø: Frp-statsråd avlyser. - Må være en alvorlig krise

Samferdselsminister Jon Georg Dale avlyser besøk i Tromvik.
Les mer om:

Dale ber Stortinget vedta enda et stort prosjekt

Etter at bompengeopprøret internt i Frp var godt i gang har partiets egen samferdselsminister bedt Stortinget om å øke innkrevingen med flere milliarder.
Les mer om:

Øystre Slidre SV inviterer til tur ut i naturen på FNs miljødag 5. juni

Øystre Slidre SV inviterer til tur ut i naturen på FNs miljødag 5. juni. De ser på kulturlandskap i Dale.
Les mer om:

Naturmangfold er viktig for vår framtid

5. juni er FNs miljødag. Årets hovedtema er luftforurensning som er et stort problem for mange millioner av innbyggere i de største byene verden rundt. Vi i Øystre Slidre SV vil markere dagen med et ut i naturen arrangement for å se på et rikt kulturlandskap i Dale.

Mulig å sette inn flere tog – men først fra 2020: Statsråd Jon Georg Dale vil øke kapasiteten på Østfoldbanen

Rushtids-togene på Østfoldbanen er overfylt. Jernbanedirektoratet mener det er mulig å øke kapasiteten på 23 avganger per uke mellom Oslo og Halden. Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) skal styrke togtilbudet.

Kommer til å bli dyrere

Samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) sitt forslag til ny drosjeregulering vil gi publikum høyere priser og gjeninnføring av svart kjøring.
Les mer om:

Dale vil utvide tilbudet for pendlere på Østfoldbanen

Togtransport skal bli mer attraktivt i og mellom byene, lover samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp), som vil styrke tilbudet for togpendlere på Østlandet.