Nyheter om Dahlen


– Dette er jo helt sjukt! Hva gjør denne her?

Marinbiolog Pia Ve Dahlen fra Sarpsborg er klinkende klar på at det er en hvalross som er på besøk i Skjebergkilen, og er nærmest fra seg av begeistring over det ytterst celebre besøket.
Les mer om:

Forbundet snur etter sterk kritikk fra egne utøvere

Bordtennisforbundet har mottatt kritikk etter NM i bordtennis, der parautøverne har følt seg forskjellsbehandlet og nedprioritert. De fikk blant annet markant lavere premiepenger, og de måtte dessuten spille på bord langt unna publikum. Nå sier president i bordtennisforbundet, Christian Ibenfeldt, at det skal ryddes opp. – Det kommer vi til å rydde opp i. Vi har gitt beskjed til Tommy (Urhaug) og Aida (Dahlen) at pengene de funksjonsfriske fikk, de skal de også få.
Les mer om:

Idrettsprofiler i strupen på eget forbund:– Det er rett og slett vondt.

Flere utøvere er så misfornøyd med helgens NM at de planlegger å sende en felles klage til eget forbund. Aida Dahlen fra Kristiansand er en av dem.
Les mer om:

Mener Markus (26) er divisjonens beste spiss. – Vi må bruke ham mer. Jeg er lei av jåleri

Markus Dahlen Brændsrød (26) doblet både spilletiden og antall mål da FK Eik Tønsberg greit tok seg av divisjonskollega Oppsal på Gressbanen lørdag.
Les mer om:

«Får du dårlige karakterer er du dum, men får du gode er du en nerd. Man er aldri bra nok for samfunnet»

Som liten følte hun på mye usikkerhet. Da Romée Dahlen (18) skulle begynne på videregående tok hun derfor et valg.
Les mer om:

Da treneren satt heime med korona måtte denne mannen styre Valdres i NM-kvalik

Trener Gunnar Rotevatn Dahlen kunne ikke lede laget sitt Valdres FK i 1. kvalikrunde til NM i fotball på grunn av korona. Dermed tok Lars Moe Westgård oppgaven på strak arm.
Les mer om:

Thingnes Bø ferdig for sesongen

Johannes Thingnes Bø går ikke de resterende verdenscuprennene. - Både fysisk og mentalt har det siste året vært ekstra utfordrende med tanke på smittevern og optimalisering mot OL. Siden sist OL i 2018 har det ikke vært rom for en lang pause, og derfor tar jeg meg fri nå, slik at jeg er klar og topp motivert for de fire neste årene frem mot OL i Anterselva i 2026, sier Johannes Thingnes Bø i pressemelding fra skiskytterforbundet. Den norske skiskytteren ligger på femteplass i verdenscupen med tre runder igjen. Sverre Dahlen Aspenes er tatt ut til verdenscuprennene i Kontiolahti.
Les mer om:

Begge svevde mellom liv og død – nå forteller de historiene sine for å hjelpe andre

To valdriser – to generasjoner – to skjebner. Pål Lundby (71) og Sigurd Øygard Dahlen (33) fant tonen da de kom på opptrening på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) i 2010, etter at de begge var døden nær noen måneder før.
Les mer om:

Aspenes vant sprinten i IBU-cupen i Nove Mesto

Sverre Dahlen Aspenes gikk til topps på skiskyttersprinten i IBU-cupen i tsjekkiske Nove Mesto. Han hadde én bom.
Les mer om:

Aspenes tok EM-gull - plantet flagget på målstreken

Sverre Dahlen Aspenes herjet med konkurrentene i vindfylte Arber og tok EM-gull på jaktstarten lørdag. Han feiret med å plante det norske flagget på målstreken. – Det er bare å gratulere til Sverre som virkelig har slått gjennom som seniorløper denne sesongen, utbrøt NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith etter siste skyting. Seieren kom tre dager etter at Aspenes vant EM-gull på normaldistansen. Han nøyde seg med kun tre bom totalt under røffe forhold på standplass.
Les mer om:

Norsk EM-gull i skiskyting - Aspenes inn til suveren seier

Sverre Dahlen Aspenes (24) gikk inn til nytt EM-gull lørdag.
Les mer om:

EM-gull til Bjøntegaard

Erlend Bjøntegaard (31) skaut feilfritt og tok gullet på 10 kilometer sprint i skiskyttar-EM i Tyskland fredag. Nordmannen vant med 20 sekund ned til andremann, russiske Nikita Porsjnev. Bjøntegaard var ikkje den raskaste i sporet fredag, men tok inn det tapte på skytebanen. Ut frå første skyting var han 14 sekund bak leiaren, men ut frå siste skyting leidde han med 16 sekund til Porsjnev. Det forspranget gav han ikkje frå seg, og dermed blei det gull. Sverre Dahlen Aspenes, Håvard Gutubø Bogetveit og Johannes Dale vart alle blant dei ti beste.

Fransk seier på svak norsk dag

Quentin Fillon Maillet fra Frankrike vant søndagens skiskytterjaktstart i Ruhpolding. Han slo Alexander Loginov fra Russland med 8,8 sekunder og Anton Smolski fra Hviterussland med 13,1 sekunder. Norge stilte et lag uten OL-uttatte løpere. Sverre Dahlen Aspenes ble beste nordmann på 25.-plass. Han skjøt 18 treff og gikk seg opp fra 52.-plass. Johannes Dale ble nummer 28, Aleksander Fjeld Andersen 34, Erlend Bjøntegaard 45 og Håvard Gutubø Bogtveit 50.

Eckhoff tilbake i verdenscupen

Flere av de OL-klare skiskytterne står over helgens verdenscup i tyske Ruhpolding til helgen. Det gir plass for flere nye, mens Tiril Eckhoff gjør comeback. De beste mennene og noen av de kvinnelige eliteløperne drar til høyden for å forberede seg til OL i Beijing. Dermed blir det flere nye fjes under helgens verdenscuprenn i Ruhpolding. Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland og lagvenninnene Tiril Eckhoff og Karoline Knotten går rennene førstkommende helg.

Andersen til topps på sprint i IBU-cupen

Aleksander Fjeld Andersen var i en klasse for seg og vant skiskytternes sprint i IBU-cupen i Slovakia lørdag. Nordmannen leverte feilfri skyting, og med høy fart i løypa var det ingen som kunne tukte Andersen. Han vant foran den russiske duoen Nikita Porsjnev og Ilnaz Mukhamedzjanov. De ble begge slått med over 20 sekunder. Sverre Dahlen Aspenes tok 5.-plassen, også han etter feilfri skyting. Håvard Gutubø Bogetveit ble nummer sju, Sindre Fjellheim Jorde nummer 11, Johannes Dale nummer 14 og Erlend Bjøntegaard nummer 25. (NTB)

Gledet seg til å bli foreldre, så snudde alt: – Var ikke forberedt i det hele tatt

Han kom til verden to måneder før termin. Men Liam Dahlen Langeby-Soleng (fire uker) er tøffere enn de fleste.
Les mer om:

Gledet seg til å bli foreldre, så snudde alt: – Var ikke forberedt i det hele tatt

Han kom til verden to måneder før termin. Men Liam Dahlen Langeby-Soleng (fire uker) er tøffere enn de fleste.
Les mer om:

Gledet seg til å bli foreldre, så snudde alt: – Var ikke forberedt i det hele tatt

Han kom til verden to måneder før termin. Men Liam Dahlen Langeby-Soleng (fire uker) er tøffere enn de fleste.
Les mer om:

Vipers nominert til prestisjefylt pris på Idrettsgallaen

Vipers er kan vinne prisen for årets lag på Idrettsgallaen lørdag. Også parautøverne Aida Dahlen og Helle Sofie Sagøy er nominert.
Les mer om:

Gunnar håper på «stang inn» når han overtar etter bautaen Atle

Gunnar Rotevatn Dahlen har takket ja til å bli trener for herrelaget til Valdres FK igjen. Han avløser en annen bauta, nemlig Atle Johannessen.
Les mer om:

Gunnar og resten av Valdres FK håper på godt besøkt nyttårscup

– Vi krysser fingre og tær for at barn og ungdom mellom 7 og 16 år får lov til å spille turnering i Valdres Storhall rett over nyttår, sier turneringsansvarlig for den første utgava av Valdres FK Nyttårscup, Gunnar Rotevatn Dahlen.
Les mer om:

Nå blir det plussgrader, men kunstsnø redder skiløypene på Skullerudstua frem mot jul

Meteorologene varsler mildvær med mange plussgrader i neste uke, men Rustad ILs Barbro Tomter Dahlen kan love skiføre på skistadion på grunn av en stor produksjon av kunstsnø.
Les mer om:

Inspirasjoner: Elisabeth Nesset velger Erland Dahlen

Inspirasjoner: Elisabeth Nesset velger Erland DahlenBallade har snakket med trommeslageren Elisabeth Nesset om hennes fremste norske inspirasjonskilde, trommekollega Erland Dahlen, kjent for å ha spilt med «alle» i norsk musikkliv.Les mer
Les mer om:

Ny barnehage forsinket igjen: – Det er krise hvis paviljongen ikke får stå ett år til

Oppsals nye barnehage blir likevel ikke ferdig høsten 2022. Nå ber foreldrerepresentant Tina Kristiansen Dahlen inderlig om at Lillejordet midlertidige barnehage kan få stå i ett år til.
Les mer om:

Ga idrettsgallaen stikk på direkten: – Vi er jo kvinner. Hvorfor tror du ikke vi er nominert?

Parautøver Aida Husic Dahlen reagerer på at idrettsutøvere med funksjonsnedsettelse ikke blir vurdert i andre kategorier enn para.
Les mer om:

Mest lest siste uke