Nyheter om Dahl


Ane Dahl Torp vil diskutere et forbud mot sosiale medier før fylte 13 år

Tre av fire barn mellom 9 og 13 år er på sosiale medier. Barn under 13 år er ikke modne nok for det, sier en engasjert Ane Dahl Torp – som ønsker et forbud.
Les mer om:

Vil ha toppjobbene(pluss)

Hva er viktigst å kjempe for; 20 toppjobber i konsernledelsen av Statens vegvesen eller 70–80 underordna jobber? – Kampen handler ikke bare om antall arbeidsplasser, men hvilke typer arbeidsplasser vi kan få, sier Torgeir Dahl (H).
Les mer om:

Norske ordførere har i snitt 2,8 millioner kroner i formue - Torgeir Dahl på topp 10-lista

I snitt har ordførere i Norge nesten 2,8 millioner kroner i formue. Sju av Norges ti rikeste ordførere kommer fra Høyre.
Les mer om:

De brukes i stadig flere oppgaver

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ved en steinfylling innerst i Adventdalen står en håndfull personer med gule vester. «Dronepilot» står det på vestene.- Har noen snakket med tårnet, spør Espen Olsen fra Sysselmannen.Alle rutiner må følges før dronepilotene slippes løs, men etter en kort telefon til tårnet på lufthavnen er alt klart for å starte.Et par minutter etter befinner Tommy Dahl Markussen seg i høy konsentrasjon, klar til å ta av.

Håndballspiller med drømmetreff på fotballbanen

Joakim Dahl Haraldsen (26) fikset drømmescoringen i en av sine siste kamper for Stakkevollan.
Les mer om:

Håndballspiller med drømmetreff på fotballbanen

Joakim Dahl Haraldsen (26) fikset drømmescoringen i en av sine siste kamper for Stakkevollan.
Les mer om:

Årets spillere i norsk håndball kåret

Henny Ella Reistad og Aksel Horgen mottok fredag hver sin pris som Årets eliteseriespiller i norsk håndball.  Prisene ble utdelt under Norsk Topphåndballs årsfest som ble arrangert fredag kveld, i forbindelse med det pågående klubbseminaret på Lillestrøm. Drammen-spilleren Aksel Horgen var selv til stede og mottok hederen som Årets eliteseriespiller. Det samme var Vipers’ stjerneskudd Henny Ella Reistad da hun ble ropt opp til tilsvarende pris på kvinnesiden.

De beste YouTube-øyeblikkene fra de nye Farmen-kjendisene

Hva var egentlig livet før Farmen Kjendis? For et par år siden drømte TV-tittere om en kjendis-versjon av Farmen. Omsider hørte TV 2 på folket, og vi har nå fått servert fire gode sesonger. Nå er innspillingen av sesong 5 i gang, en sesong vi på ekte gleder oss til. Vi vet ikke mye, men vi vet at casten er GOD.

Hareide får ikke ny kontrakt

Kasper Hjulmand overtar etter Åge Hareide (65) som dansk landslagssjef i fotball neste sommer, det kom frem på en pressekonferanse onsdag. Det ble opplyst at Hareide og Jon Dahl Tomasson var informert om avgjørelsen og at de ikke var enige i timingen. EM neste år kan bli Hareides farvel i jobben om han ikke blir bedt om å slutte før den tid.

Unngår fuglekollisjoner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mens det tidligere kunne oppstå kollisjon mellom fugl og fly to tre ganger i måneden, er det nå flere år siden siste «birdstrike», som det heter på flyspråket.Nå er vindmølleprodusentene og naturvernere interessert i erfaringene fra Svalbard.

Årvoll omsorgssenter står klart: Sjef i eget liv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg var faktisk så tidlig ute at første natta var jeg den eneste her!Berit Synnøve Fey (83) har tatt på seg jobben som guide rundt i de nye omsorgsboligene på Årvoll. Naturlig nok, det er jo tross alt hun som har bodd der lengst - helt siden april. - Jeg syns det er veldig fint her, spesielt når jeg kunne få det som jeg ville i leiligheten. Fikk inn tingene og møblene mine, da ble det «hjem» med én gang, smiler Berit.

Løkta åpnet dørene: - Alle skal ha en fin hverdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Strategisk plan for psykisk helse ferdigstilles nå og skal legges fram før sommeren. Derfor ønsker jeg å reise rundt, besøke ulike steder og se tilbudene som innbyggerne har, sier byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl (Ap).Løkta aktivitetssenter er et lavterskeltilbud til mennesker i aldersgruppa 18-67 år med psykiske helseutfordringer.

Skøyte-paret flytter: Har gitt opp hall-håp i Oslo

Skøytelandslagets samboerpar Ida Njåtun og Allan Dahl Johansson har gitt opp håpet om at Oslo kan bli et hurtigløp-sentrum og mener forholdene i og rundt Vikingskipet på Hamar ikke holder mål. Nå har de flyttet og vil ha Stavanger som base frem til neste OL.

– Viktig å bli sjølhjulpne(pluss)

Ordfører Torgeir Dahl (H) er uenig i at kommunen «sparer» penger på at barnetrygden regnes som inntekt.
Les mer om:

Vernissasje med kunstelever

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kulturskolens kunstelever stiller ut egne arbeider som de har jobbet med hele dette semesteret. Vernissasjen er torsdag 6.

Grønne midler: Fikk søknader på 5 millioner kroner mer enn de har å dele ut

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: På bydelsbudsjettet for 2019 ble det satt av en halv million kroner til Grønne midler - for første gang i bydelens historie. Og tiltaket må kunne sies å være en stor suksess.En uke før søknadsfristen var det kommet inn kun tre søknader, og bydelsdirektør Øyvind Henriksen og folkehelskonsulent Louise Larsen Dahl gikk ut i lokalavisen og ba befolkningen kjenne sin besøkelsestid.

Byråden om kreftsyke Helen Gill: Vondt å høre

– Det er vondt å høre om historier som denne, sier byråd Tone Tellevik Dahl. Hun mener alle flyttingene av kreftsyke Helen Gill, viser at tilbudet til denne pasientgruppen ikke er god nok.
Les mer om:

Saksøker Fauske kommune for feil saksbehandling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Kommunen mener boligen ble ulovlig tatt i bruk, mens Emil Mikalsen Dahl mener han har handlet korrekt.Ett av stridsspørsmålene dreier seg om at de to leietagerne i boligen har brukt en bod som soverom. Bodene er store nok til å være soverom, og de har vindu, men de er omsøkt som boder.Kommunen mener dette er ulovlig.

Går til valg på rosa busser i alle bydeler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Fredag kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at Oslo kommune og Ruter gjennom De rosa bussene - prosjektet «Ruter aldersvennlig transport» - er én av ti finalister i en konkurranse om mobilitet i eldrebefolkningen.

Sjekket ut aldersvennlige benker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jens Helgebostad (Bydel Stovner), Preben Winger (Bydel Nordre Aker), Eva Qvist (Bydel Sagene), Stein Mellbo (Bydel Østensjø) og Ole Hansen (Bydel Grünerløkka) deltok i kommunens medvirkningsprosess for å gjøre sentrum mer aldersvennlig. På den siste onsdagen i mai ble de med eldrebyråden på befaring for å se på de nye aldersvennlige benkene. Byvandringen gikk fra Fridtjof Nansens plass.

Ella (14) ble beste kvinne på mila

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)14 år gamle Ella Krystad har bodd i Longyearbyen omtrent hele livet. Lørdag løp hun 10 kilometer på tiden 49.23, og ble med det beste kvinne. Som samtlige andre Svalbardposten snakket med etter målgang, slet Ella med vinden.- Det var fryktelig tungt fra flyplassen og langs Burmaveien inn til byen igjjen. Men jeg er fornøyd, sier Ella Krystad, som stort sett bare trener svømming.

De rosa bussene kan vinne 10 millioner kroner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER/OSLO: Høsten 2017 gikk de første turene med Ruter Aldersvennlig transport (kjent som De rosa bussene) i Nordre Aker. Pilotprosjektet var et resultat av arbeidet med Oslo som Alders- og demensvennlig by, der Nordre Aker var førende bydel.

- Ikke en unik historie

Reidun Naustvik (81) måtte amputere beinet. Kommunen ville ha henne hjem. Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) skjønner godt at familien har vært fortvilet.
Les mer om:

Populister i motvind

KRISE: I 2015 stemte 21 prosent av ­velgerne på Dansk Folkeparti. – Det var helt vilt. Nå ser det ut til å bli motsatt, sier partileder Kristian Thulesen Dahl.
Les mer om:

Skytingen på Stovner: Politiet ordknappe om etterforskningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med noe mer enn det som allerede er delt og skrevet, sier seniorrådgiver i Oslo-politiets stab for kommunikasjon, Eirik Wilmann. Grønnsaksbutikk beskutt Det var klokka 22.12 onsdag kveld forrige uke at politiet fikk melding som gikk ut på at det ble hørt skudd i området. Det ble raskt avklart at det var grønnsaksbutikken som hadde blitt beskutt.