Nyheter om Columbia


Seks personer er skutt i Washington

Amerikansk politi melder om at fem menn og én kvinne er skutt i området Columbia Heighs i Washington DC.
Les mer om:

Gutt (13) fant bilvrak under vann – 27 år gammel forsvinningsgåte løst

I nesten tre tiår var en kvinne savnet i British Columbia i det vestlige Canada. En observant tenåring satte politiet på sporet.

Første trailer til Bad Boys for Life er akkurat slik du tror

Etter 16 år med ekstremt mye frem og tilbake, ble Bad Boys III bekreftet i november. Tittelen er Bad Boys for Life, som snedig nok skrives Bad Boys for Lif3. Se den første, kliss nye traileren nedenfor. Dynamittduoen Martin Lawrence og Will Smith har blitt henholdsvis 54 og straks 51 år, og gjentar rollene som Miami-detektivene for tredje gang. Marcus (Martin) er nå politisjef, mens Mike (Will) sliter med midtlivskrise.

Lil Nas X mister førsteplassen etter 19 uker, gratulerer etterfølgeren

Beklager, Lil Nas X… Etter å ha satt Billboard Hot 100-rekord med 19 uker på nummer 1, rykker Billie Eilish opp til toppen. (Instagram.com/billieeilish) Hennes globale landeplage «bad guy» har ligget på andreplass i ni uker. Dette er 17-åringens første nummer 1 på Billboard Hot 100. Da Lil Nas X fikk høre at «Old Town Road» ble jekket ned, var han rask til å velsigne henne med lykkeønsker. congratulations to billie eilish!! u deserve this!! — nope (@LilNasX) August 19, 2019 – Gratulerer til Billie Eilish!

Nostalgisk Quentin Tarantino gir fansen og Hollywood det de vil ha

I en av scenene i Once Upon a Time in Hollywood, spiser den fremadstormende filmstjernen Sharon Tate sitt siste måltid på El Coyote i West Hollywood. Et par minutters gange bortenfor den klassiske restauranten ligger New Beverly Cinema. Da Quentin Tarantino vokste opp i Los Angeles på 60- og 70-tallet var han oppslukt av filmer, og kinoen ble hans favoritt. Senere ble små kinosaler truet av store kinokomplekser, og i 2007 stanset Quentin planene om å rive bygget ved å kjøpe kinoen.

Metallica reddet livet til canadisk kvinne

Det skriver musikkavisa NME, som har plukket opp saken fra lokalnyhetskanalen Kelowna Now. Kvinnen var på fottur ved Duncan, British Columbia, da hun og bikkja fikk selskap av en puma. Innledningsvis prøvde hun å skremme den bort med egen stemmeprakt, men lyktes dårlig. LES OGSÅ: Skal fortelle «alt» om Michael Jackson. Først da hun fant fram Metallica-låta «Don’t Tread on Me», ble hun kvitt det innpåslitne kattedyret. – Jeg følte det var det mest støyende jeg hadde på telefonen min, og at det sannsynligvis ville virke skremmende.

Egan Bernal yngste Tour de France vinner på 110 år

Det begynner å bli lenge siden Frankrike kunne hente hjem seieren i Tour de France og i år også ble det stang ut. Colombianske Egan Bernal overrasket alle, inkludert seg selv. Han er bare 22 år gammel og dermed den yngste vinneren av Tour de France på 110 år.  En skade stoppet Egan Bernal fra Giro d’Italia i mai.

Slår alarm om radioaktive nivåer

Forskere ved universitetet i Columbia har funnet faretruende høye nivåer av radioaktiv stråling på Stillehavsøyene, 60 år etter atomprøvesprengningene.
Les mer om:

7 filmer som gir deg reisefeber

Ferie er også flott på film! Har du ingen planer for sommeren, men ønsker fremdeles å kjenne litt på feriefølelsen? Eller kanskje du skal reise snart og trenger en liten oppvarming på det som står i vente? Da har du kommet til rett plass. Vi har nemlig samlet et knippe filmer som gir den ultimate feriefølelsen! PS! De typiske feriefilmene er nok ikke så kjent for sine høye terningkast blant kritikerne, derfor kan vi ikke love at alt på listen er av høy kvalitet.

«Ikke slik vi ønsket å innlede turneringen»

Argentina gikk direkte på en mine i Copa América. Laget tapte 2-0 i sin første kamp mot Colombia i Salvador. – Det lover ikke godt for Argentina som har et dårlig VM å se tilbake på også. «Det var ikke slik vi ønsket å starte turneringen», sa Lionel Messi etter kampen. Les: Keylor Navas vil bort fra Real Madrid – men gjør det vanskelig Med en offensiv rekke styrt av Lionel Messi, sammen med Sergio Agüero og Ángel Di María skulle man tro at det ville bli mål mot Colombia.

Tidligere geriljaleder tatt i ed i kongressen i Columbia

Jesús Santrich, som bidro til fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble tirsdag tatt i ed som i kongressen, to uker etter at han slapp ut av varetekt.
Les mer om:

Mark Zuckerbergs tidligere partner: – Facebook bør brytes opp

Mange er kritiske til måten Mark Zuckerberg driver Facebook. Men denne kritikken svir trolig litt ekstra. Det er 15 år siden Chris Hughes og blant andre hans Harvard-romkamerat Mark Zuckerberg startet Facebook. Mark var den fjerde personen til å registere seg hos Face, mens Chris var den femte. Nå er sistnevnte ekstremt kritisk til nettstedet og måten hans tidligere partner jobber. – Mark en god, snill person.

Taylor Swift klarer ikke å jekke ned Lil Nas X

Snakk om sinnssjuk oppsving. Fire uker på rad på nummer 1 på Billboard Hot 100 er sjelden kost. Det var dermed forventet at Lil Nas X’ «Old Town Road» skulle rykke ned når selveste Taylor Swift slapp sin nye smash «Me!». Men popsuperstjernen klarer ikke å toppe den 20 år gamle Atlanta-cowboyens slager, som nå er #1 i sin femte uke. Dette til tross for at musikkvideoen til Taylor allerede har 146 millioner streams hos YouTube, som også teller mot Billboard. Billy Ray Cyrus tilbake i toppen via sin nye bestis (Columbia/Sony) Singelen er en duett med Brendon Urie fra Panic!

True crime: 5 sjuke historier som bør få egne Netflix-dokumentarer

NB! Sterke beskrivelser. De siste årene har bydd på en raus mengde true crime hos strømmetjenestene. Mange har vi fått servert i dokumentarform – Making A Murderer, The Disappearance of Madeleine McCann, Dirty John: The Dirty Truth – mens noe har blitt spillefilmer og -serier. I sistnevnte kategori er regissør Joe Berlingers Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile med Zac Efron i hovedrollen en av årets mest omtalte, på tross av at den ikke har hatt premiere enda.

Jennifer Lawrence er ferdig med sin filmpause

Ikke kall det et comeback, men Jennifer Lawrence er tilbake. I kjølvannet av fjorårets Red Sparrow, annonserte stjernen ett års pause. Den 28 år gamle Oscar-vinneren ønsket å ta seg god tid før hun valgte sin neste film. Nå er det neste prosjektet til til J-Law klart. Ifølge Deadline blir hennes neste film med den anerkjente teaterregissøren Lila Neugebaue, som nå debuterer som filmregissør. Manusforfatter Elizabeth Sanders er også en debutant. Innspillingen starter i New Orleans i juni.

Samantha (21) trodde hun satte seg i Uber – ble funnet drept på et jorde i Columbia

Kvinnen fra Sør-Carolina hadde bestilt Uber på vei hjem natt til lørdag. Da en annen bil stoppet, skal hun ha satt seg inn ved en feiltagelse, er mistanken til politiet.
Les mer om:

Bransjefestival med perspektiver utenfor Europa

På flyplassen blir vi møtt av en trivelig sjåfør fra festivalen som gir oss en grov innføring i den lokale musikkscenen og festivaltilværelsen. Han opplyser også om at han skal være DJ på slutten av kvelden og at jeg har en stående invitasjon om å prøve meg i DJ-boden – jeg takker høflig nei. Vel fremme i sørlandsbyen finner vi knallbra flambert lakse-sushi og kanskje Norges beste smultringer på torget. Før kveldens konsertrunde kunne begynne var det en intensiv konferanserunde som preget timeplanen.

Nostalgi: 10 av de beste «playmakerne» på 90 tallet

Det er ingen andre grunner for denne listen over de 10 av de beste playmakerne fra 90 tallet enn nostalgi.  Et kjent jungelord er: «Spisser vinner kamper, forsvarere vinner titler og playmakes vinner hjerter» Det kan godt tenkes du har noen andre, men ihvertfall disse 10 har vunnet mitt hjerte. Les: Champions League-finalen i FIFA 19 er utrolig 10: Dejan Savicevic Han spilte fotball mens det fortsatt var et Jugoslavia, han spilte 56 landskamper i løpet av 13 år.

Robert Lewandowski: «Jeg ønsker å snakke om ting ansikt til ansikt»

Så lenge det har vært overgangsviduer og Robert Lewandowski har folk spekulert i hvor han kommer til å spille. – Nå har han fortalt at motivasjonen er tilbake, mye takket være fansen og gode samtaler med den nye manageren i Bayern München. Kritikken haglet mot den polske superstjernen da han ikke klarte å score et eneste mål med flagget på brystet i sommerens VM i Russland.

Kaster vann på Kane-bålet som varmer England

Ordkrigen som kommer før større oppgjør er forutsigbar. Denne gangen er det svenskene som slenger ut en bøtte med vann over bålet som har varmet England de siste ukene. Harry Kane. Engelsk media har brukt opp all kreativitet, ordspill og photoshopping når de har løftet England og spesielt toppscoreren sin opp i skyene. Les: «Harry Kane skremte oss» For Sverige som skal møte England i kvartfinalen er det derfor viktig å overbevise seg om at gjengen fra balløya har prestert, men ikke mot noen som duger. -Det er stor forskjell på hva vi og England har oppnådd.

Columbias trener: «Jeg er ekstremt bekymret»

James Rodriguez. Bare å uttale navnet hans gjør oss glade. Den ekstremt kreative og eksplosive angrepsspilleren fra VM for fire år siden er noe for seg selv. Nå spøker det for fortsettelsen i Russland. Columbia sørget med 1-0-seieren over Senegal å toppe Gruppe H.

Er fornøyd med leieangriper vil likevel ha ned prisen på kjøp

Villareal har leid AC Milan angrepsspiller og fast inventar på Columbia sitt landslag Carlos Bacca denne sesongen. Nå vil de kjøpe, men de vil ha ned prisen.  Carlos Bacca har blitt leid til Villarreal fra Milano med et kjøpsalternativ denne sesongen, men den spanske klubben prøver nå å senke prisen på Bacca. Dette bekrefter spilleren til det spanske media AS. «Jeg er rolig.

Makabert fotmysterium i Canada: Politiet har funnet 14 menneskeføtter i sko

Politiet i British Columbia i Canada har nå funnet den 14. menneskefoten som er vasket i land i en sko de siste elleve årene - uten resten av kroppen.
Les mer om:

Landslagstreneren sparket to måneder før VM

De fleste landslagene som har kvalifisert seg til VM er godt i rute med å bygge opp troppen og slagplanen frem mot sommerens VM-sluttspill i Russland. Vel, ikke alle. Japan ble loset gjennom VM-kvalifiseringen av Vahid Halilhodzic, men etter 4-1-tap i kampen mot Sør-Korea i desember, begynte det å ulme i kulissene. Etter to test-kamper i mars med 1-1 mot Mali og 2-1-tap mot Ukraina, så fotballforbundet konturene av en mulig VM-fadese til sommeren. Ny trener inn blir derfor Akira Nishino, med 12 landskamper som spiller for Japan på 1970-tallet. I Russland venter Columbia, Senegal og Polen.

– Det er ganske ekstreme forhold her nå

Morten Krogfoss jobber som tilkallingsbrannmann i British Columbia i Canada og venter nå på å bli kalt ut for å bekjempe de mange skogbrannene som herjer i landet.
Les mer om: