Nyheter om Columbia


Anmeldelse: Greta Gerwig med mesterlig tolking av klassikeren Little Women

Greta Gerwigs Little Women gir fortellingen slutten den fortjener. Da Louisa May Alcott satte penn til papir i 1868, hadde hun neppe trodd at historien fortsatt ville bli fortalt over 150 år senere. Vi følger den ambisiøse tomboyen Jo March og søstrene hennes på reisen fra unge frøkner til voksne kvinner. Den semi-selvbiografiske fortellingen har nok av drama, varme og hjertesorg.

Første anmeldelser: «Overraskende vel verdt å vente på»

Hele 17 år har det tatt å få produsert en oppfølger til forrige «Bad boys»-film. Tittelen på filmen er tatt fra et sitat fra film nummer to: «We ride together, we die together. Bad boys for life», og var å høre i 2003-filmen «Bad Boys II» – som fulgte etter første film ut i trilogien fra 1995. LES OGSÅ: Første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris. Ifølge Rotten Tomatoes, som har tatt en runde på de første kritikkene fra USA, sier anmelderne at det har vært overraskende vel verdt å vente 17 år på oppfølgeren.
Les mer om:

Timothée Chalamet skal spille Bob Dylan

Kan dette bli ny Oscar-nominasjon for Timothée Chalamet? I natt ble det bekreftet av Deadline at Timmy får rollen som Bob Dylan i Going Electric. Filmen regisseres av James Mangold, som nå nyter stor suksess med Ford v. Ferrari. Passende nok står regissøren også bak Walk the Line, med Joaquin Phoenix i rollen som Johnny Cash. Bob Dylan-filmen lages av Fox Searchlight og starter innspillingen senere i år. I 1965 begynte Bob Dylan å bruke elektrisk gitar.

Et jordskjelv med styrke 6,3 rystet vestkysten av Canada

Skjelvets episenter var 182 kilometer vest for den vesle byen Port Hardy i British Columbia i Canada, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.
Les mer om:

Et jordskjelv med styrke 6,3 rystet vestkysten av Canada

Skjelvets episenter var 182 kilometer vest for den vesle byen Port Hardy i British Columbia i Canada, melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.
Les mer om:

Hiphop ble fristed fra reservatet – nå kommer de til norsk urfolksfestival

Yung Trybez og Young D tilhører Haisla-folket i British Columbia, og vokste opp i et reservat i Kitimaat – en oppvekst som ifølge pressemeldingen var «utfordrende». De fant sitt fristed i hiphopen, der de kunne uttrykke seg. Musikken de lager, beskrives som en hyllest til tilhørigheten dit – samtidig som temaer som urfolksidentitet, politikk og motstand er sentrale i låttekstene på de hittil to albumene ute. LES OGSÅ: Pussycat Dolls med gjenforeningsplaner. – Jeg kan ikke forestille meg et bedre navn enn SNRK å starte festivalsesongen med.
Les mer om:

James Rodriguez var tilbake etter skade – trodde vi

Det er en stor ære å spille med flagget på brystet, selv for blaserte fotballmillionærer. For klubb-managerene kan landslagspausene fortone seg som en lang lidelse. I sommer kom Rodriguez tilbake til et Real Madrid som endelig hadde plass til ham i kamp. Med ni kamper så langt i sesongen, skulle columbianeren etablere seg en gang for alle.

River Phoenix skulle blitt Hollywoods største stjerne

River Phoenix hadde alt som skal til, men historien om Hollywood-yndlingen endte tragisk. 31. oktober 1993 mistet filmbransjen en av de store, og det er ikke uten grunn at vi selv i dag snakker om River Phoenix med en gullkantet nostalgi. Skuespilleren som skulle komme til å definere 90-tallet med sin tilstedeværelse og kameratekke, kollapset og omkom på fortauet utenfor Johnny Depp-klubben Viper Room en sen høstkveld.

Guapdad 4000 og Russ slåss backstage på festival: Se video

Guapdad 4000 og Russ begynte å slåss natt til søndag norsk tid. Håndgemengen fant sted backstage på Mala Luna Festival i San Antonio, hvor begge sangerne/rapperne spilte. Oakland-artisten Guapdad sier at han ble konfrontert av Russ angående en sang mens han selv stod på telefonen med broren sin, og at Russ plutselig klabbet til ham. En snutt ser ut til å vise at Guapdad slår tilbake, slik at Russ faller og treffer en stol. Deretter jager vaktene og folk fra Russ’ crew Guapdad inn i en hjørne på backstage-området og hamrer løs. 27-åringen, som er med i gruppen Zoink Gang, med blant andre Dreamv

Alexis Sanchez får heller ikke gjøre nytte for seg hos Conte

Vi har sagt det før, og sier det igjen: Dette er bare trist.
Les mer om:

Seks personer er skutt i Washington

Amerikansk politi melder om at fem menn og én kvinne er skutt i området Columbia Heighs i Washington DC.
Les mer om:

Gutt (13) fant bilvrak under vann – 27 år gammel forsvinningsgåte løst

I nesten tre tiår var en kvinne savnet i British Columbia i det vestlige Canada. En observant tenåring satte politiet på sporet.

Første trailer til Bad Boys for Life er akkurat slik du tror

Etter 16 år med ekstremt mye frem og tilbake, ble Bad Boys III bekreftet i november. Tittelen er Bad Boys for Life, som snedig nok skrives Bad Boys for Lif3. Se den første, kliss nye traileren nedenfor. Dynamittduoen Martin Lawrence og Will Smith har blitt henholdsvis 54 og straks 51 år, og gjentar rollene som Miami-detektivene for tredje gang. Marcus (Martin) er nå politisjef, mens Mike (Will) sliter med midtlivskrise.

Lil Nas X mister førsteplassen etter 19 uker, gratulerer etterfølgeren

Beklager, Lil Nas X… Etter å ha satt Billboard Hot 100-rekord med 19 uker på nummer 1, rykker Billie Eilish opp til toppen. (Instagram.com/billieeilish) Hennes globale landeplage «bad guy» har ligget på andreplass i ni uker. Dette er 17-åringens første nummer 1 på Billboard Hot 100. Da Lil Nas X fikk høre at «Old Town Road» ble jekket ned, var han rask til å velsigne henne med lykkeønsker. congratulations to billie eilish!! u deserve this!! — nope (@LilNasX) August 19, 2019 – Gratulerer til Billie Eilish!

Nostalgisk Quentin Tarantino gir fansen og Hollywood det de vil ha

I en av scenene i Once Upon a Time in Hollywood, spiser den fremadstormende filmstjernen Sharon Tate sitt siste måltid på El Coyote i West Hollywood. Et par minutters gange bortenfor den klassiske restauranten ligger New Beverly Cinema. Da Quentin Tarantino vokste opp i Los Angeles på 60- og 70-tallet var han oppslukt av filmer, og kinoen ble hans favoritt. Senere ble små kinosaler truet av store kinokomplekser, og i 2007 stanset Quentin planene om å rive bygget ved å kjøpe kinoen.

Metallica reddet livet til canadisk kvinne

Det skriver musikkavisa NME, som har plukket opp saken fra lokalnyhetskanalen Kelowna Now. Kvinnen var på fottur ved Duncan, British Columbia, da hun og bikkja fikk selskap av en puma. Innledningsvis prøvde hun å skremme den bort med egen stemmeprakt, men lyktes dårlig. LES OGSÅ: Skal fortelle «alt» om Michael Jackson. Først da hun fant fram Metallica-låta «Don’t Tread on Me», ble hun kvitt det innpåslitne kattedyret. – Jeg følte det var det mest støyende jeg hadde på telefonen min, og at det sannsynligvis ville virke skremmende.

Egan Bernal yngste Tour de France vinner på 110 år

Det begynner å bli lenge siden Frankrike kunne hente hjem seieren i Tour de France og i år også ble det stang ut. Colombianske Egan Bernal overrasket alle, inkludert seg selv. Han er bare 22 år gammel og dermed den yngste vinneren av Tour de France på 110 år.  En skade stoppet Egan Bernal fra Giro d’Italia i mai.

Slår alarm om radioaktive nivåer

Forskere ved universitetet i Columbia har funnet faretruende høye nivåer av radioaktiv stråling på Stillehavsøyene, 60 år etter atomprøvesprengningene.
Les mer om:

7 filmer som gir deg reisefeber

Ferie er også flott på film! Har du ingen planer for sommeren, men ønsker fremdeles å kjenne litt på feriefølelsen? Eller kanskje du skal reise snart og trenger en liten oppvarming på det som står i vente? Da har du kommet til rett plass. Vi har nemlig samlet et knippe filmer som gir den ultimate feriefølelsen! PS! De typiske feriefilmene er nok ikke så kjent for sine høye terningkast blant kritikerne, derfor kan vi ikke love at alt på listen er av høy kvalitet.

«Ikke slik vi ønsket å innlede turneringen»

Argentina gikk direkte på en mine i Copa América. Laget tapte 2-0 i sin første kamp mot Colombia i Salvador. – Det lover ikke godt for Argentina som har et dårlig VM å se tilbake på også. «Det var ikke slik vi ønsket å starte turneringen», sa Lionel Messi etter kampen. Les: Keylor Navas vil bort fra Real Madrid – men gjør det vanskelig Med en offensiv rekke styrt av Lionel Messi, sammen med Sergio Agüero og Ángel Di María skulle man tro at det ville bli mål mot Colombia.

Tidligere geriljaleder tatt i ed i kongressen i Columbia

Jesús Santrich, som bidro til fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble tirsdag tatt i ed som i kongressen, to uker etter at han slapp ut av varetekt.
Les mer om:

Mark Zuckerbergs tidligere partner: – Facebook bør brytes opp

Mange er kritiske til måten Mark Zuckerberg driver Facebook. Men denne kritikken svir trolig litt ekstra. Det er 15 år siden Chris Hughes og blant andre hans Harvard-romkamerat Mark Zuckerberg startet Facebook. Mark var den fjerde personen til å registere seg hos Face, mens Chris var den femte. Nå er sistnevnte ekstremt kritisk til nettstedet og måten hans tidligere partner jobber. – Mark en god, snill person.

Taylor Swift klarer ikke å jekke ned Lil Nas X

Snakk om sinnssjuk oppsving. Fire uker på rad på nummer 1 på Billboard Hot 100 er sjelden kost. Det var dermed forventet at Lil Nas X’ «Old Town Road» skulle rykke ned når selveste Taylor Swift slapp sin nye smash «Me!». Men popsuperstjernen klarer ikke å toppe den 20 år gamle Atlanta-cowboyens slager, som nå er #1 i sin femte uke. Dette til tross for at musikkvideoen til Taylor allerede har 146 millioner streams hos YouTube, som også teller mot Billboard. Billy Ray Cyrus tilbake i toppen via sin nye bestis (Columbia/Sony) Singelen er en duett med Brendon Urie fra Panic!

True crime: 5 sjuke historier som bør få egne Netflix-dokumentarer

NB! Sterke beskrivelser. De siste årene har bydd på en raus mengde true crime hos strømmetjenestene. Mange har vi fått servert i dokumentarform – Making A Murderer, The Disappearance of Madeleine McCann, Dirty John: The Dirty Truth – mens noe har blitt spillefilmer og -serier. I sistnevnte kategori er regissør Joe Berlingers Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile med Zac Efron i hovedrollen en av årets mest omtalte, på tross av at den ikke har hatt premiere enda.

Jennifer Lawrence er ferdig med sin filmpause

Ikke kall det et comeback, men Jennifer Lawrence er tilbake. I kjølvannet av fjorårets Red Sparrow, annonserte stjernen ett års pause. Den 28 år gamle Oscar-vinneren ønsket å ta seg god tid før hun valgte sin neste film. Nå er det neste prosjektet til til J-Law klart. Ifølge Deadline blir hennes neste film med den anerkjente teaterregissøren Lila Neugebaue, som nå debuterer som filmregissør. Manusforfatter Elizabeth Sanders er også en debutant. Innspillingen starter i New Orleans i juni.