Nyheter om Chelsea


Juventus teller ned dagene til Angél Di Maria er fri

Syv svært gode år i Paris går mot slutten for den tidligere Manchester United floppen Angél Di Maria. Den argentinske angriperens kontrakt med Paris Saint-Germain blir ikke fornyet. Om noen dager er han fri til å signere for en ny klubb. Juventus har i flere år vært ute etter å hente Angél Di Maria til klubben, men som alltid den gamle dame ønsker seg spillere på gratis overgang. Det gikk rykter i spansk presse om at Real Madrid manager Carlo Ancelotti, som var De Maria sin sjef sist gang han ledet kongens klubb ønsker var klar for en retur.

Eden Hazard har mye å bevise

Nå som Gareth Bale ikke lenger er «et problem» for Real Madrid fansen har det begynt å gå opp for dem at det største bomkjøpet som fortsatt er i klubben er belgiske Eden Hazard. – Nå bekrefter venstre vingen som virkelig ikke har levert siden overgangen fra Chelsea i 2019, mye grunnet et sant skadehelvete har til hensikt å bli.

Gedigen Chelsea-tabbe: Tuchel kunne hatt midtstopper fra topphylla

Nå fikk riktignok Fikayo Tomori 27 kamper på seniorlaget etter debuten i 2019, men det ble aldri den posisjonen på Stamford Bridge som midtstopperen jobbet for siden han ble hentet opp fra akademiet i 2016. Noen kamper på utleie for Brighton, Hull og Derby, skulle til før spilleren skjønte at han måtte bort fra balløya for å fortsette utviklingen. I januar 2021 kom leieoppholdet som endret alt.

Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers. Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein. Tirsdag kom også tommelen opp fra Premier League.

Nye Chelsea eiere godkjent av Premier League

Bare for å sagt det med en eneste gang. – Det eneste som betyr noe for Premier League er penger. Det beviser de hver eneste gang de godkjenner en diktator, et hegde fond eller en oligark som eier av en klubb. For ikke så lenge siden godkjente Premier League det Saudi Arabiske kjøpet av Newcastle under «forutsetning» at diktatorene ikke ville legge seg opp i driften av klubben, noe Public Investment Fund (80%) eier lovte for så sette inn fondets sjef Yasir Al-Rumayyan som styreformann i klubben. Fortsetter dette har man i det miste samlet de kjipeste menneskene i verden på et sted!.

PL-styret godkjenner Chelsea-sal

Styret i Premier League godkjende i kveld planene om sal av Chelsea frå Roman Abramovitsj til eit amerikansk konsortium, leia av Todd Boehly. Klubben blei lagt ut for sal som følgje av britiske sanksjonar mot russiske oligarkar. Eit vilkår er at Abramovitsj sjølv ikkje skal tene noko på salet. Fleire medium har meldt at avtalen skal vere verd nærmare 50 milliardar kroner. Avtalen mellom partane blei inngått 7. mai. Men salet er framleis avhengig av godkjenning frå styremaktene.. Før eit sal er gjennomført, har ikkje Chelsea lov til å tene pengar.

Chelsea-sal kan bli godkjent tysdag

Dei siste og avgjerande godkjenningane rundt salet av den engelske fotballklubben Chelsea kan kome på plass allereie tysdag, ifølge fleire britiske medium. Både Daily Mail og BBC melder måndag kveld at den britiske regjeringa kan godkjenne oppkjøpet i løpet av 24 timar. Det blir sagt vidare at portugisiske styresmakter også har måtta godkjenne handelen, all den tid Chelsea-eigar Roman Abramovitsj også har portugisisk pass. Det skal ha bidratt til at prosessen har trekt ut i tid. Det er eit konsortium leidd av amerikanske Todd Boehly som blir London-klubbens nye eigarar.
Les mer om:

Fristes ikke av 1,2 milliarder fra Manchester og Chelsea er helt uaktuelt

Både den røde og blå delen er villige til å bla opp 100 millioner pund for Declan Rice som lenge har følt på at det ville vært bra med noe annet etter å ha vært i West Ham siden 2014. Det har ikke vært aktuelt selv før eierproblemene til Chelsea å gå tilbake til sin barndoms klubb for 23 åringen, nesten uansett hva som legges på bordet i form av lønninger og muligheter.

Kristoffer Ajer er vinneren

Da midtstopperen bestemte seg for exit fra Celtic var det ikke overraskende stor interesse fra ulike storklubber. Ajer valgte seg den minste bien i Premier League, klubben som hadde posisjonert seg til å få teste seg mot gigantene, med en hjemmebane som rommet 17250 tilskuere. Ikke overraskende var flere forstå-seg-påere kritiske til den norske landslagsspillerens valg av Brentford. Det viste seg å være ingen grunn til bekymring, Ajer ble vinneren.

Konklusjonen er klar, Solskjær

Vi får en del pepper for å henge fast ved oppsigelsen av Ole Gunnar Solskjær i november 2021, men det kommer tilsvarende mye støtte når vi siden årsskiftet ha ment det var en gedigen tabbe av Manchester United å kutte båndene til manageren som hadde gitt klubben tilbake deler av klubbsjela, og erstattet det med en fotballprofessor fra Red Bull-familien. Etter søndagens kamp mot Crystal Palace er vår konklusjon klar. Vi bommet totalt da vi kritiserte Chelseas valg av Thomas Tuchel halvveis ut i forrige sesong.

Nemanja Matic forlater Manchester, men ikke Premier League

Den 33 år gamle serbiske midtbanespilleren Nemanja Matic, som kom til Manchester United fra Chelsea i 2017 har ikke tenkt til å avslutte sin karriere riktig enda, selv om han for ikke mange dagene siden fortalte han forlater klubben etter endt sesong. Frem til i dag har Serie A klubbene Juventus og Roma vært alternativene som i hvert fall engelsk presse mener er neste stopp, men etter det ble klart Fulham returnerer til Premier League er det langt mer sannsynlig han blir i England.

Alonso reddet uavgjort for Chelsea

Chelsea sikret ett poeng etter 1-1 hjemme mot Leicester. James Maddison sendte gjestene i føringen allerede etter syv minutter, da han scoret fra distanse. Chelsea svarte ti minutter før pause. Reece James løftet ballen inn i boksen, og Marcos Alonso smalt den inn på hel volley. Andre omgang ble målløs, men det ene poenget gjør at Chelsea i praksis sikret tredjeplassen.
Les mer om:

Nå skjer det: Barcelona klargjør bud på 400 millioner

Det dreier seg selvfølgelig om en av de største målgarantistene, Robert Lewandowski. Det er ikke lenger noen tvil om at Bundesligas største stjerne er ferdig hos Bayern München. Det eneste spørsmålet er når. Bayerns direktører har hele veien stått på at Lewandowski spiller ut kontrakten til neste sommer, men etter lørdagens siste Bundesliga-kamp kom uttalelsen fra 33-åringen som signaliserer noe annet. Da fortalte Big Lew at dette kunne være hans siste kamp for Bayern, noe som tyder på at han jobber for å tvinge gjennom en overgang.

Chelsea eier under etterforskning i USA

Deltagerne i investorgruppen til Todd Boehly som har det vinnende Chelsea-budet får filmen «The Wolf of Wall Street» til å fremstå som dokumentar fra en speiderleir. Det er faktisk utrolig de får lov til å drive næringsvirksomhet overhodet. – Det er snakk om korrupsjon, overtredelse av finanslover, valgkamplover, hvitvaskingslover, #Mee Too overtredelser og svært tvilsomme salgsmetoder overfor intetanende pensjonister og andre småsparere.

Går for Paul Pogba og Jorginho, men først må Weston McKennie selges

Den gamle dame har alltid i motsetning til yngre varianter vært forsiktige med penger. Juventus ønsker seg den franske superstjernen Paul Pogba på nok en gratis overgang fra Manchester United og i tillegg brasilianske Jorge Luiz «Jorginho» Frello Filho fra London-klubben Chelsea.

Dette blir Chelseas første kjøp når sanksjonene oppheves

Thomas Tuchel ønsker å kickstarte sommeren med å styrke laget defensiv etter at to av deres nåværende midtstoppere forlater klubben etter sesongen. Chelsea har planer om å signere Jules Kounde fra Sevilla så snart Todd Boehlys overtakelse er fullført og sanksjonene avsluttes. Med både Antonio Rudiger og Andreas Christensen på vei til henholdsvis Real Madrid og Barcelona denne sommeren, er de Tuchel nødt å signere en midtstopper. LES: Ny klubb melder seg på i kampen om Sadio Mané I likhet med Chelsea, er Sevilla også opptatt av å gjøre avtalen så tidlig som mulig for at Koundes ers

Liten tvil om at Kasper Schmeichel gjør seg klar for sommerens overgangsmarked

Da Leicesters ultralojale danske keeper ble fratatt muligheten til å spille sin 150. Premier League-kamp på rad, og Brendan Rodgers kom med en flytende forklaring på hvorfor han benyttet akkurat denne kampen til å gi Danny Ward sin første PL-kamp for sesongen, da var det noe som skurret. Skikkelig.

Conor Gallagher får muligheten han har kjempet for

Det jobbes knallhardt på bakrommet hos Chelsea for å redde klubben fra å gå inn i sommeren med tvangstrøye på overgangsmarkedet, der den nye eieren er i skikkelig trøbbel hvor kjøpet kan bli kansellert. Thomas Tuchel mister Rüdiger og Christensen, men alt er ikke helt mørkt før sommeren. Chelsea har en haug med spillere sendt på utleie, to har vist de fortjener å bli hentet inn før neste sesong.

Gerrard kan vente seg en telefon fra Jordan Henderson

På tirsdag gjorde Liverpool jobben mot Southampton med 1-2 seier. Knepen, men nok til tre poeng og fortsatt press på Manchester City om Premier League-tittelen. Når Guardiola skal inn i sin siste og avgjørende kamp, der tap kan slippe Liverpool forbi til topps, er dette mot en av de mest ihuga Liverpool-supporterne og hans Aston Villa. Steven Gerrard skal stanse Manchester City på Etihad Stadium for seg selv og Villa, men indirekte for klubben i sitt hjerte. Manchester City – Aston Villa, Liverpool – Wolverhampton.

Tottenham vil hente fransk utfordrer til Dejan Kulusevski

Den franske venstrevingen Martin Terrier bøtter inn mål i Rennes og har denne sesongen blitt hyllet av landslagssjef Didier Deschamps og vekket interessen til en rekke klubber, blant annet Tottenham som gjerne vil utfordre svenske Dejan Kulusevski på venstresiden. Manager Antonio Conte er overbevist om at dynamikken mellom de to vil være dynamitt for angrepet. Det kan bli tøft for Tottenham å sikre seg den 25 år gamle meget allsidige angrepsspilleren. «Alle er ute etter en spiller med slik statistikk!

Dette er hvordan Barcelona skaffer fire friske milliarder

Det er ingen hemmelighet Barcelona etter vanvittig pengebruk over flere år har havnet i økonomisk trøbbel. – De siste par årene har klubben måtte kutte kostnader og holde seg utenfor de aller største kjøpene.

Luringen Mourinho henger seg på Arsenal og Tottenham i kampen om en av de mest ettertraktede signaturene

Før fredagens siste Serie A-kamp mot Torino ligger Roma på 6. plass med Europaliga-billett. Taper Mourinho denne kampen og Fiorentina vinner sin, da blir det igjen Conference League og spill rundt på «ukurante gressmatter» rundt om i utkanten av Europa. En retur til tredje øverste europaliga veier neppe tungt på overgangsmarkedet, men Mourinho legger ikke lista lavere av den grunn. For ifølge La Repubblica har Roma og Mourinho albuet seg fremover i køen for signaturen til free agent Dybala.

Manchester United-stjernenes lekeklubb sparker manageren

Salford City har valgt å slutte å sparke manager Gary Bowyer sammen med assistenten hans, Billy Barr. Årsaken er at årets sesong ikke har vært i nærheten av å nå målene til klubbens berømte eiere. Manchester United-stjernene Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham, Gary Neville, Nicholas Butt og Phil Neville eier klubben. – De gikk inn som «engel» investorer da den tradisjonsrike klubben stod i fare for å forsvinne på grunn av pengemangel. «Class of 92» ble komplett på eiersiden i 2019 da den siste David Beckham kjøpte seg inn fem år etter alle andre.

Britiske myndigheter kan umulig godkjenne de nye Chelsea eierne

Etter at vi fikk tilgang til et lekket Chelsea-bud sendt inn av indianerstammer i forrige uke, utviklet vi naturlig nok en interesse for det svært omtalte salget. Vi har siden studert forslaget og forsøkt å forstå hvem som er de involverte partene, hva som er motivasjonen bak kjøpet. Funnene våre peker på noe helt annet enn alt vi har lest i media tidligere, og for å være helt ærlige, det hele er svært sjokkerende selv om vi foreløpig befinner oss bare på overflaten.

Liverpool-stjerner mister viktig kamp

Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne mandag kveld bekrefte at både Mohamed Salah og Virgil van Dijk mister den viktige bortekampen mot Southampton tirsdag. Fra før er også midtbanegeneral Fabinho ute av kampen med sin skade (hamstring). Både Salah (lyske) og van Dijk (kne) ble byttet ut underveis i FA-cupfinalen mot Chelsea, og blir ikke klar til Premier League-møtet tirsdag kveld, opplyser manager Klopp. Han sikter på at duoen vil være tilbake i troppen igjen til siste serierunde mot Wolverhampton til helgen, samt mesterligafinalen mot Real Madrid 28. mai. – De er begge OK.

Mest lest siste uke