Nyheter om Chelsea


Ber United velge Harry Kane foran jyplingen Haaland

Graeme Souness har vært med på det meste som fotballspiller og manager. Nå, uten den velpleide og karakteristiske barten, bruker den tidlige Liverpool-spilleren tiden sin på å synse om fotball. Da er ikke temaet Haaland til Premier League til å unngå for skotten. Men der Ferdinand, Rooney og resten av tidligere United-stjerner nesten krever at United må sikre seg 20-åringen, er Mr. Souness litt mer skeptisk. Les: Var medspiller til Sander Berge – skal knuse overgangsrekorden Verdens beste unge nr. 9 er for Souness akkurat det: Unge nr. 9.

Solskjær lover United-supporterne at det umulige fortsatt er mulig

For noen uker siden virket alt over i Premier League. Manchester City nektet å avgi poeng, og lot United, Leicester, Chelsea og de andre stå igjen på perrongen. Så kom antydning til svakhetstegn. I Champions League går det veien, men da Marcelo Bielsa og gjengen tok full pott mot City forrige lørdag, begynte noen og enhver å stusse. Er det likevel en mulighet at Guardioals lyseblå horde ikke holder helt inn? Les: Manchester United får knallhard konkurranse om Raphael Varane Denne lørdagen var det Chelsea som fant en sprekk til flere svakhetstegn hos City.

Manchester United får knallhard konkurranse om Raphael Varane

Raphael Varane har spilt 37 kamper for Real Madrid i årets sesong. Han savnet imidlertid forrige ukes El Clásico da han ble smittet av covid-19 (2-1 seier). Kontrakten hans med La Liga-klubben utløper sommeren 2022, og partene er ennå ikke enige om en forlengelse. Utnytter at ting går tregt i Real Madrid Samtidig har Manchester United gjort alt for å gjøre seg lekre for å få til en overgang til sommeren. Nå rapporterer SportBild-journalist Christian Falk at en annen Premier League-klubb har meldt seg er på jakten.

Som vi syntes synd på Frank Lampard

Vi trenger ikke å lure på hvordan Frank Lampard føler det om dagen. Han la grunnlaget for Chelsea-sesongen, sto igjen som syndebukken for klubbens vingling frem mot nyttår – og må nå se redningsmann Thomas Tuchel skrive seg inn i historiebøkene på Stamford Bridge. Denne uken har Tuchel ledet Chelsea til semifinale i Champions League, henger fortsatt med i topp-fire plass i Premier League og på lørdag snøt tyskeren Guardiola turen til Wembley.

Ziyech sendte Chelsea til finale – sjekk Tuchels utrolige statistikk

Chelsea tok seg videre til finale på bekostning av et unormalt svakt Manchester City. Thomas Tuchel fortsetter dermed sin bunnsolide statistikk mot de store managerne.

Tuchel-trekk sendte Chelsea til FA-cupfinale: – Veldig stolt

(Chelsea-Manchester City 1–0) Hakim Ziyech (28) har hatt en trøblete debutsesong i Chelsea, men lørdag tok angriperen vare på en sjelden startsjanse fra trener Thomas Tuchel (47) og knuste ett av Manchester Citys fire tittelhåp.
Les mer om:

Selvmål og keepertabbe for West Ham: Åpner for Liverpool og Chelsea

(Newcastle-West Ham 3–2) På fire minutter satte West Ham ballen ballen i eget nett og rotet det til med en stor keepertabbe og fikk en mann utvist.
Les mer om:

Klasker 1,2 milliarder på bordet til Dortmund

Det er en hemingsløs fortjeneste som Borussia Dortmund nå står foran hvis alt klapper til kai. – Den tyske storklubben som har vært litt ute å kjøre i det siste betalte Brighton bare 23 millioner euro for 17 år gamle Jude Bellingham i fjor sommer. Overgangen var overraskende i og med at flere Engelske klubber inkludert Manchester United var villige til å by mer. – Hvem vet, kanskje det var det pulserende utelivet i Dortmund som fristet.

Har sagt nei til jobben som Chelsea-manager seks ganger!

Nå tenker vi du ble like nysgjerrig som oss, første gang vi leste om det. Hvem er teit nok til å si nei til å lede en av verdens rikeste klubber, ikke bare én, men seks ganger?! For Pep Guardiola handler det lite om å være teit, men å være prinsippfast med sans for lojalitet og realle arbeidsforhold. Les: Chelsea gjør seg klar for Haaland – selger 6 spillere Det er The Athletic som hevder Roman Abramovich har vært besatt av tanken om å ha Guardiola på Stamford Bridge. En besettelse som har fått Chelsea-eieren til å nekte å akseptere nei fem ganger.

The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde. Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke. Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard.

Chelsea gjør seg klar for Haaland – selger 6 spillere

Chelsea er kjent for å hamstre potensielle stjernespillere, teste dem ut på utlån – og gjøre det som passer klubben best. Etter forrige sommers ville handletur er tiden inne for å kutte strengen til 6 spillere. Men ikke for å sette pengene på kontoen. Salgene er for å fylle krigskassa når det virkelige overgangsslaget kommer: Erling Haaland. Utkjøpsklausulen til Dormtund-spilleren aktiveres først neste år, men etter Raiolas/Alfies turné rundt til de største klubbene i verden, bygges det opp til en budkamp allerede i sommer.

West Ham er svært interessert i Arsenal spiss

Den 19 år gamle meget talentfulle amerikanske spissen Folarin Balogu har gått i gradene i Arsenal systemet og har siden han kom i 2017 blitt litt bedre for hvert år som går. Sjefene på Emirates har bestemt seg for å amerikaneren er verdt å satse på og med det ser 21 år gamle Eddie Nketiah ut til å bli overflødig. Også Nketiah har gått i gradene, han kom til klubben i 2015. Opp gjennom årene har det variert med spilletid.

Etter onsdag må Mourinho gjøre plass for Pep Guardiola

På onsdag kveld ble det klart: Pep Guardiola har igjen ledet klubben sin til semifinale i Champions League. På balløya måtte José Mourinho både være vitne til at han står utenfor moroa – og at City-manageren har tatt ham igjen som The Special One. For Tottenham-manageren har stått med rekorden med flest semifinaler i Mesternes Mester. 8 ganger, fordelt på PC Porto, Inter, Chelsea og Real Madrid.

Real Madrid til semifinale da Liverpool skjøt med løskrutt

Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0-0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea.

Liverpool slått ut

Liverpool fikk aldri satt fyr på returoppgjøret, og ble sendt ut av Champions League av Real Madrid etter 0-0 på Anfield. Real Madrid skal møte Chelsea i semifinalen.

Atlético Madrid casher inn på sin dyreste noensinne

For et par år siden tok Atlético Madrid innersvingen på alle og brukte mer penger enn de noen gang hadde brukt på en spiller, ca 130 millioner euro. Da prisen på den nå 21 år gamle spissen Joao Felix passerte 100 millioner euro, regnet klubber med dypere lommer den evige treer ville falle fra. I begynnelsen tenkte de fleste at Joao Felix kjøpet best kunne beskrives med den berømte katta i sekken, men ikke nå lenger. – Spissen leverer og blir bare bedre og bedre. Spansk presse trekker allerede sammenligninger til de aller største.

Gal av raseri

Thomas Tuchel (47) og Chelsea gikk som ventet til semifinalen. Men tre minutter ut i 0-1-tapet for Porto eksploderte Tuchel på sidelinja.
Les mer om:

Tuchel tok Chelsea til semien

Chelsea er klare for semifinalen av Mesterligaen etter å ha slått ut Porto 2-1 sammenlagt. Det er første gang London-klubben er i semifinalen siden 2014.
Les mer om:

West Bromwich er ferdig med oppvarmingen

Tidligere i sesongen var det englene til Ralph Hasenhüttl som rystet flere av gigantene i Premier League. Så gikk futten ut, og en kamp om spill i Europa neste sesong ble erstattet av sulling ti poeng over nedrykksstreken. Men der Southampton har gått av toget, har West Bromwich betalt billett for en heidundranes sesongavslutning. 5-2 mot Chelsea, på mandag ble det en like overbevisende 3-0 seier over The Saints. Les: Ole Selnæs bytter klubb etter tre spillerkjøp Scoringer av Pereira, Phillips, Robinson gjorde at West Brom nå ser ryggen til Newcastle, 8 poeng over nedrykksstreken.

Champions League-eventyr for norske spillere – kan møtes i finalen

Med norske bidrag har Chelsea og Barcelona kjempet seg til semifinaleplasser i verdens største klubbturnering.
Les mer om:

Tuchel nekter å følge tempoet til «skilpadden» Solskjær

Da Solskjær tok over United-tøylene på permanent basis, var beskjeden om at det ville ta 2-3 år før han hadde bygd opp laget og kulturen til stabilt å konkurrere om de største trofeene. I London har ikke Tuchel tenkt å kaste bort noe tid. Premier League-titlen er kjørt denne sesongen for Chelsea, men på tirsdag spilles returkampen i Champions League-kvartfinalen mot Porto.

Havertz kan takke bråkebøtta Diego Costa for mye av elendigheten

Chelsea-supporterne digget Diego Costa da han var på høyden. 58 scoringer på 120 kamper – og alltid i bråk med motstanderne. Denne spillertypen går rett hjem i verdens tøffeste liga. Så ta småsjenerte Kai Havertz entret Stamford Bridge, var Costa målestokken. Ikke overraskende kom kritikken mot tyskeren allerede etter noen uker på balløya. For pinglete, vil ikke nok, for puslete.

De største Europeiske fotball-ligaene

Selv om det finnes nærmere 40 ligaer i Europa, er det «the big five» de aller fleste følger med på når de følger fotball i Europa. Det er i disse ligaene de store personlighetene spiller og det er uten tvil her de beste oddsene og sponsorpengene ligger. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på de fem mest populære ligaene i Europa. Premier League Med fans fra hele verden er det lite overraskende at Britiske Premier League er den fremste fotball-ligaen i Europa.

Sikker Frank Lampard er voksen nok til å overta etter managerlegende

Da tidenes mestscorende Chelsea spiller Frank Lampard ble hentet inn som manager for et par år siden (sommeren 2019) var alle klar over at han var litt i ferskeste laget til å ta ansvaret i en så stor klubb. – I Januar fikk 42 åringen sparken etter påtrykk fra Chelsea-eier Roman Abramovitsj som med rette ikke syntes han fikk nok igjen for sine 2 milliarder kroners kjøp i sommer. Nå kan Frank Lampard, helt uten dramatikk vente tilbake til Premier League i sommer.