Nyheter om Championship


Lee Bowyer: Premier League trenger Leeds

Noen som husker Charlton-manageren fra hans dager med knotter under skoene? Nå mener 43-åringen at Premier League blir fattig uten Leeds, skulle sesongen bli kansellert i Championship. Bowyer spilte atten år som profesjonell og fikk med seg runder for: Leeds, West Ham, Newcastle, Birmingham og Ipswich. Det begrenset seg til én kamp for det engelske landslaget, men med 397 Premier League-kamper i kroppen, er Bowyer en som huskes godt på balløya, ikke minst på Elland Road. | #OnThisNight in 2000, #LUFC defeated @acmilan 1-0 in the Champions League.

Aston Villa har ikke tenkt å gi ved dørene

Et sannsynlig scenario for Aston Villa er at de avslutter Premier League på nedrykksplass, og at de tar med seg bøtter med penger ned til Championship. Uavhengig av nedrykk vil de ikke være i stand til å holde på sin store stjerne og kaptein Jack Grealish. – Allerede skal hans personlige betingelser være ferdig forhandlet med Manchester United, nå gjenstår kun avtale klubbene i mellom.

Tre engelske spillere Manchester United skal ha i sommer

Denne sommeren ser Manchester United ut til å følge sin plan om å hente unge engelske spillere. – BBC skriver om de tre som skal på plass i sommer, det er fire år mellom dem. Den første er Birmingham sin 16 år gamle midtbanespiller Jude Bellingham. den andre Aston Villa sin 24 år gamle midtbanespiller Jack Grealish og den siste som koster mer enn de to andre til sammen Borussia Dortmund 20 år gamle angrepsspiller Jadon Sancho.

Kan Kalvin Phillips takke nei til Champions League-spill?

Hvis du spør Leeds-supporterne hvilken spiller som er Leeds om dagen, kommer 24-åringen med det kule håret høyt opp på lista. Når Phillips i tillegg prater som han akter å bli i klubben til evig tid, har Marcelo Bielsa en viktig byggestein for Prosjekt igjen hevde seg i Premier league. Så langt, alt bra.

Bielsa brukte bare én sesong på å få Liverpool interessert

Marcelo Bielsa visste hva han hentet fra Brighton til sesongen. Selv med en heller anonym tilværelse på utlån hos Newport County og Peterborough United, fant Leeds-manageren frem til Ben White. Og hva skjer når du som 22-åring blir tatt under vingene til en av de beste managerne på markedet? 37-kamper for Championship-klubben denne sesongen og aktuell for toppklubber i Premier League. Les: Pochettino lanseres som kandidat til å erstatte Klopp For belønningen for Leeds er at midtstopperen lite trolig blir å se på Elland Road neste sesong.

Engelska fotbollsklubbar sponsrade av casinon

Fotboll och sponsorskap har gått hand i hand i decennium nu och sponsring på matchtröjor har varit vanligt i de flesta klubbar sedan 1980-talet. Och denna typ av sponsring är en oerhört stor business och vissa klubbar tjänar hundratals miljoner kronor varje säsong tack vare att de ha med sponsorernas loggor på tröjorna.

PL vil bli ferdig til 30. juni

Klubbane i Premier League skal i dag diskutere eit forslag om å spele resten av sesongen før 30. juni, melder BBC. For å få det til, må det bli lov å spele fotball igjen i løpet av mai. Det er langt frå sikkert at det går. Å forlenge sesongen utover 30. juni blir vanskeleg. Mange spelar- og sponsorkontrakter går ut den dagen, og nye kontrakter er allereie inngått. Ei ytterlegare utsetjing kan derfor både bli kostbar og vanskeleg å få til. Kva som skal skje med sesongen 2019/20 om det ikkje let seg gjere å kome i mål, vil også bli diskutert i dag.

Johansen med klar beskjed til kameraten Virgil van Dijk

Stefan Johansen er svært usikker på hvordan både Premier League og Championship kommer til fullføres. Men han kommer med en oppløftende melding til kameraten Virgil van Dijk.

Midtstopper jaktes av både United og City

Etter å ha vært på utlån sist sesong vendte den walisiske midtstopperen Joe Rodon tilbake til sin barndoms-klubb Swansea i fjor sommer og leverte kamp etter kamp. The Sun skriver at både Manchester United og Manchester City mener han er klar for et personlig opprykk fra Championship til Premier League. – 22 åringen har blitt en stabil forsvarsspiller samtidig som han skjønner hvordan et angrep skal bygges opp. En egenskap som er etterspurt om dagen.

Bekreftet: Har signert, men aner ikke om det blir med Premier League-klubb

Fotballverdenen går videre. Samtidig med at Norwich har permittert ansatte, bekrefter klubben at de har signert treårsavtale med ny spiller.

Wolverhampton i Champions League er ikke lenger bare en drøm

Ulvene med Nuno Santo som alfahannen er flokken toppklubbene i Premier League virkelig misliker å møte. Spesielt på Molineux Stadium. Dette synes på tabellen. Det er noe herlig engelsk over Wolves, der de ledes av en portugiser. Ingen motstander fryktes, ingen kamp er avgjort på forhånd og det at klubben fortsatt er ferske i verdens tøffeste liga betyr ingenting på selvtilliten. Just how big was this goal?!

Lord Bendtner holder oss varme med nye planer

Det er ikke så mye Nicklas ikke driver med om dagen – bortsett fra fotball. Nå begynner det allerede å rykke i beina og 32-åringen trekkes mot gressmatta igjen. Når vi omtaler Lord Bendtner kan det noen ganger virke som dansken er er «eldgammel», men når du knapt har rundet 30, er dette selvfølgelig ikke tilfelle.

Leeds har ikke råd til Championship spill

I disse coronatider blør klubbene med manglende inntekter i forhold til høye etablerte utgifter. Nå kom tallene fra 2018/19-sesongen, som ikke akkurat vitner om bærekraftig drift i Championship før viruset slo inn over balløya. Leeds kan vise til en rekordhøy omsetning, men må innse at utgiftsnivået har steget kraftigere.

Tyske Bild: Dortmund har tatt innersvingen på United

Jude Bellingham har vokst seg for stor for Birmingham i en alder av 16 år. Høres helt sykt ut, men når du har etablert deg på et stabilt nivå i Championship som «sweet sixteen», da får du ikke fred fra toppklubbene. Manchester United har fulgt midtbanespilleren de siste månedene og fikk invitert tenåringen med familie til treningsfeltet på Carrington for en omvisning rett før viruset gjorde dette umulig. Les: Mandag kom gladmeldingen til Solskjær og United-supporterne Utsiktene for at Bellingham skal bli overtalt av United er derfor store.

Bielsa hjelper Leeds-ansatte

Leeds-manager Marcelo Bielsa har godtatt et lønnskutt på 85 prosent for å opprettholde cirka 270 stillinger tilknyttet klubben. Hvittrøyene leder Championship med ni kamper igjen å spille, men koronakrisen har endret forutsetningene, ikke minst økonomisk. Bielsa tjener vanligvis 504.000 kroner i uka. Nå er manager, trenere og spillere satt på en makslønn på 75.600 kroner. Dette gjelder på ubestemt tid. – Vi takker Marcelo og spillerne for at de setter hele klubben foran seg selv.
Les mer om:

Leeds ønsker å ta med seg Zlatan Ibrahimovic opp i Premier League

De fem siste kampene før caronapausen var trepoengere noe som brakte Leeds til toppen av championship. Det setter dem naturlig nok i en sterk posisjon for å endelig komme tilbake til Premier League etter 16 års fravær. Før den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic gikk til AC Milan i vinter var det samtaler om en overgang til Elland Road. Les: Allerede funnet erstatter for Liverpool-mål Styreleder Andrea Radrizzani forteller de var på jakt etter en angriper som kunne gi konkurranse til Patrick Bamford etter Eddie Nketiahs meldte overgang til Arsenal.

Leeds eier Andrea Radrizzani: «katastrofe»

Championship klubben Leeds er i den verst tenkelige situasjonen rent økonomisk. – De har gjennom flere år satset hardt for å komme tilbake i Premier League og satset på at det vil føre en slags balanse i bøkene. Leeds eier Andrea Radrizzani kaller Corona-pandemien en økonomisk katastrofe for klubben. Les: Vil hente hjem Achraf Hakimi Fotball står stille for tiden, og det koster klubber rundt om i verden mye penger. – Leeds leder Championship og er etter alle solemerker på vei til Premier League hvor større tv inntekter venter.

ESPNs kilde: Det er bare én løsning for Premier League

Etter en kaotisk uke med sprikende utspill om skjebnen til 2019/20-sesongen, virker det som panikken gradvis roer seg. På torsdag kom Liverpool-legenden John Barnes med en god oppfordring: Glem 2020/21-sesongen til inneværende sesongen er ferdigspilt. Ifølge ESPNs kilde tett på der avgjørelsene skal tas, er det Barnes sin løsningsversjon som skal benyttes. Les: Tidligere Arsenal-duo kastet på hodet ut av klubben Kilden forteller at årets sesong i Premier League, Championship og FA Cupen definitivt skal bli ferdigspilt før neste sesong begynner. – Hvem vet når neste sesong kan s

Viruset kan velte opprykksdrømmen for Leeds

Med bare ni kamper igjen av sesongen, leder Leeds United Championship og ligger an til opprykk til Premier League. Nå kan coronaviruset stoppe dette. Dermed kan det nok en gang være stang ut for den tidligere storklubben.

Ferdinand: «Blant de største talentene jeg har sett»

Husker du Les Ferdinand? Angrepsspilleren startet hos QPR på åttitallet (1980 for deg som ikke opplevde 1900-tallet), fortsatte hos Newcastle, ble hentet inn av Tottenham og i tospann med Jürgen Klinsmann reddet klubben fra nedrykk, gikk videre til West Ham, Leicester, for så å dale ned til Bolton og Reading. Nå er fetteren til Rio sportsdirektør der det hele begynte. Vi må innrømme at vi har et helt spesielt forhold til Queens Park Rangers. Bare navnet i seg selv får oss til å høre stemmen til Arne Skeie.

Selv ikke Alan Shearer skjønner hvorfor Liverpool blir mestere

Alan Shearer har en utrolig sterk posisjon i England. Den engelske spisslegenden holder fortsatt høy profil for BBC, og sender nå sin stemme inn i diskusjonen om hva i huleste Premier League skal gjøre hvis sesongen ikke gjennomføres. -Hvis sesongen ikke kan bli ferdigspilt, kan du ikke kåre vinnere og tapere.

Forslaget som vil glede Aston Villa og Leeds fans

Den tidligere Liverpool-forsvareren og nåværende Sky Sports eksperten Phil Thompson har støttet ideen om 22-lag i Premier League neste sesong. – Det som ligger i forslaget er at West Brom og Leeds United skal rykke opp fra Championship uten at det går noen Premier League lag i motsatt retning. Coronavirus-pandemien har pauseet engelsk fotball frem til 3. april, men de fleste tror det kommer til å bli flere utsettelser og det er en reell mulighet for at seriene ikke blir ferdigspilt.

Premier League gir ikke opp!

Ikke overraskende – og heldigvis – blir alle Premier League-kamper frem til 3. april ikke gjennomført. Men dette betyr ikke at ligaen har gitt opp. -På tross av utfordringene er det Premier Leagues mål å finne nye datoer for de berørte kampene, inklusiv akademikamper, der det er sikkert å gjennomføre, skriver ligaen på sine hjemmesider. Les: Spansk avis: Real Madrid har gitt seg – Liverpool vinner overgangskampen Vi fryktet at denne logistikken i utgangspunktet ville være umulig å løse, men her er det noen som krummer nakken og har vilje og mål om at supporterne skal få sin «fix».

Kampene i Premier League utsettes

Kampene i både Premier League og Championship stoppes frem til minst 3. april på grunn av koronaviruset.

Avlyser golfturnering

PGA avlyser resten av turneringen The Players Championship, der Viktor Hovland lå på delt 7. plass etter første runde. Det samme gjelder alle arrangementer de neste tre ukene.