Nyheter om Champions League


CL-kometen bodde på gaten: – En del av livet jeg ikke trenger å vite noe om

Han herjer i La Liga og kan skyte Villarreal til åttedelsfinale i Champions League. Livet Arnaut Danjuma lever nå, står i enorm kontrast til en oppvekst preget av psykisk smerte og usikkerhet.

Mbappé var den første til å dytte bort Messi, neste sesong skubber Haaland bort begge

Forrige sesong begynte internasjonal media å sammenligne konkurransen mellom de to unge målmaskinene med den som har pågått mellom Messi/Ronaldo det siste tiåret+. På tirsdag tok franskmannen et langt skritt som Haaland skal jobbe for å matche. Etter syv minutter mot Club Brugge hadde Mbappé scoret to. Erling Haaland kvitterte med to scoringer i andre omgang mot Besiktas. Dermed kom de to ut av tirsdagen «duell» som likeverdige. Samtidig gikk Mbappé først forbi spilleren med syv Ballon D´Or trofeer.

Liten tvil om at Ancelotti har fått skikk på Real Madrid

De siste sesongene har det vært en uro hos Real Madrid. Midtveis i desember kan vi ikke beskrive det anderledes enn at kongeklubben denne sesongen virker bunnsolide. Carlo Ancelotti har skapt et driv vi ikke har sett hos Real siden Zidane versjon 1.0. Real er videre fra gruppespillet i CL, men skulle som Liverpool vise at de aldri gir fra seg en «seier de ikke trenger». Liverpool sendte AC Milan ut av Champions League med 1-2 seier på San Siro, Real Madrid skulle opp mot den andre Milan-klubben.

Liverpool nekter å gi fra seg en seier de ikke trenger

Zlatan og AC Milan trengte seier mot Liverpool, og da Jürgen Klopp hvilte fler av de mest brukte spillerne lå muligheten der. Det er bare det at et redusert Liverpool ikke er redusert. Liverpool hadde fem seire bak seg og hadde cruiset behagelig videre fra gruppespillet, mens Milan, Porto og Atletico Madrid skulle kjempe om den siste plassen. Les: Lewandowski 27- Barcelona 25 Divock Origi, Minamino, Neco Williams og 18-åringen Tylor Morton var på banen for Liverpool, spillere som viste seg å bli for sterke for et presset Milan.

Lewandowski 27- Barcelona 25

I forkant av Barcelonas besøk på Allianz Arena i München, er det en vanskelig statistikk som avslører den harde realiteten over hvor de står denne sesongen så langt: Robert Lewandowski har flere mål i 2021/22 enn hele Blaugrana-laget. Den polske spissen er fortsatt i vanvittig god form og har hele 27 mål på 21 kamper denne sesongen. Barcelona som helhet har kun klart 25 mål i alle konkurranser. Les: Liverpool villig til å sette klubbrekord I Champions League, settingen der de møtes senere i dag, gjelder den samme sammenligningen.

Origi ble Liverpool-helt igjen

Divock Origi sørget igjen for Liverpool-seier. Jürgen Klopps mannskap vant 2-1 mot AC Milan. Dermed tok Liverpool 18 av 18 mulige poeng i gruppespillet av Champions League.

Champions League direkte

Følg siste runde i gruppespillet.
Les mer om:

Mbappé scoret og tok Messi-rekord

Kylian Mbappé scoret to mål i løpet av de første sju minuttene da PSG slo Club Brugge 4-1 på hjemmebane i siste omgang av gruppespillet i Champions League. Mbappé står dermed med 31 mål totalt i Champions League. Med sine 22 år og 352 dager er han den yngste som har passert 30 mål i turneringen. Lionel Messi, som tidligere var den yngste til å passere 30 mål som 23-åring, scoret PSGs tredje og fjerde mål. Erling Braut Haaland, som er 21 år gammel, står så langt med 21 mål i Champions League. PSG var klare for åttedelsfinalene allerede før kampen.

Robert Lewandowski bruker uka til å vise hvorfor han fortjener gullballen

Forrige sesong passerte Big Lew et av de største tyske fotballikonene i Bundesliga. Gerd «Der Bomber» Müllers utrolige rekord på 40 ligamål i samme sesong ble slått av Lewandowskis umulige 41 scoringer. På søndag var det nok en rekordholder som måtte vike for Bayern Münchens toppscorer da Erling Haaland og Dortmund igjen ble satt på plass i Der Klassiker. Det var ingen tegn til skuffelse fra Lewandowskis side over å komme bak Lionel Messi i Ballon D´Or-kåringen. I Der Klassiker mot Borussia Dortmund gjorde Lewandowski det han gjør bedre enn noen andre (synes nå vi).

Willy Caballero overrasker stort med en retur til Premier League

I sommer var det slutt i Chelsea for den 40 år gamle argentinske keeperen Willy Caballero. – Han spilte for Elche og Malaga i Spania før han i 2014 meldte overgang til Manchester City. Det kom flust av tilbud fra Midtøsten og Asia, men tok ingen av de, nå melder The Athletic at en retur til Premier League er rett rundt hjørnet. – Skadetrøbbel i Southampton har skapt et akutt behov for å hente inn Willy Caballero. Klubben henter han inn på en korttidskontrakt så fort som mulig.

– Tror Champions League trigger Knutsen

TV 2s reporter Per Angell Berntsen ser ingen sportslig grunn til at Knutsen skal trene en annen klubb i Norge.

The Telegraph: Går etter Jesse Lingard, Harry Winks, Ross Barkley og Kieran Trippier

På bunnen av Premier League finner du Newcastle med verdens største lommebok. – De Saudi Arabiske eierne har skjønt de trenger trykke på den store shoppingknappen flere ganger allerede i januar for å overleve. – Det er ikke like lett å hvitvaske diktatorpenger effektivt i Championship. Newcastle manager Eddie Howe leder et lag som nesten har sluttet å ta poeng og det er ingen signaler om at det snur med det første. – Forsterkninger må på plass og det raskt.

Liverpool og Tottenham får en «førstemann til mølla rabatt» på 400 millioner kroner

Det har vært svært imponerende å følge utviklingen til den tidligere Barcelona spilleren Adama Traore, ikke bare en fysisk forvandling, men også i spillestil. Muskelbunten er rask, kreativ og målfarlig, men denne sesongen ute av form og litt lei av Wolverhampton som «aldri» blir en Champions League klubb. I sommer var han nær å bli solgt, men ingen var villige til å bla opp Wolverhampton sitt prisforlangende på 50 millioner pund, (litt over 600 millioner kroner).

Mane og Salah drar til Afrika. Jürgen Klopp har funnet erstatter

Den colombianske midtbanespilleren Luis Diaz har vist seg å være et livsfarlig angrepsvåpen på venstresiden til Porto. 24 åringen har en unik kombinasjon av fart, smarte løp og tøffhet som for alvor har vekket interessen til Jürgen Klopp. Liverpool har hatt en strålende start på sesongen.

Ancelotti forteller om den dørgende kjedelige planen på vinterens overgangsmarked

Real cruiser videre frem på toppen av La Liga-tabellen etter 15 kamper og er komfortabelt videre fra gruppespillet i Champions League. De to forrige sesongene var det rimelig kaotisk hos kongeklubben, nå har roen tydeligvis senket seg med Carlo Ancelotti på plass. Dette betyr at Real Madrid kommer til å sitte helt rolig i båten når rivalene kaster seg ut på overgangsmarkedet i januar. Nå er ikke vinterens overgangsvindu tiden for de største overgangene, men kan gi forsterkningen som kan skape nytt momentum for troppen.

Shevchenko inn i sin følelsesmessig tøffeste kamp

Den tidligere ukrainske landslagstreneren ga seg på topp etter EM-sluttspillet. Han sendte Sverige ut av 8.- delsfinalen, men måtte til slutt gi tapt for Englands løver i kvartfinalen. På lørdag skal fotballegenden lede Genoa i det som kan følelsmessig kan bli en av hans tøffeste kamper som trener. For som fersk Genoa-manager skal Shevchenko på tirsdag for første gang oppleve å kjempe for at AC Milan skal gå på tap. Klubben han ga 322 kamper av sitt liv til, og leverte 175 scoringer og 45 assists til Milan-supporterne, som var med på å gi klubben titler i Serie A og Champions League.

Jarsteins manager fikk sparken for andre gang

Farlig nærme nedrykksstreken er ikke der Hertha Berlin ønsker å være, de har faktisk et brennende ønske og ambisjon om å spille i Champions League. – Resursene er ikke der helt enda så det tar trolig noen år! Landslagskeeper Rune Almenning Jarsteins får ny manager i Hertha Berlin etter at Paul Dardai fikk sparken. Dardais assistenter Andreas Neuendorf og Admir Hamzagic er også ferdige i sine roller. Les: Barcelona overbevist de kan vinne med et dårligere bud enn Borussia Dortmund Inn som trener hentes 47 år gamle Tayfun Korkut. Han får med seg Ilja Aračić som assistent.

Barcelona overbevist de kan vinne med et dårligere bud enn Borussia Dortmund

Xavi Hernandez befinner seg i managerstolen på Camp Nou og har fått det ærefulle oppdraget å løfte Barcelona helt opp i toppen igjen. – Det skal gjøres uten de aller største stjernene og uten samme tilgang til penger det er naturlig å sammenligne dem med. Den hjemvendte Barcelona legenden har 19 år gamle Karim Adeyemi i kikkerten. Men han er ikke alene, spissen har imponert stort i både den østerrikske Bundesligaen og Champions League. – Klubber i England, Frankrike og Tyskland har sendt speidere.

Ralf Rangnick ofrer ikke Paul Pogba en tanke, oppfyller heller drømmen til et supertalent han kjenner godt

En viktig årsak til at Ralf Ragnick sitter i managerstolen på Old Trafford og etter avtjent periode skal gå inn som konsulent er hans finstemte strategiske sans. – Dessuten det er ingen tvil om hvem som har makta i Manchester United om dagen. På en helt annen måte enn Ole Gunnar Solskjær er den tyske manageren og tidligere sportsdirektøren en person som får det nøyaktig som han vil, både på banen og i styrerommet. Ralf Rangnick er læremesteren til Liverpool manager Jürgen Klopp og ledestjernen til managerbroilere som Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann.

Juventus i seriøst trøbbel

I forrige uke ble Juventus raidet av Italias svar på Økokrim, det kan få virkelig ødeleggende konsekvenser. Football Italia skriver at de kan bli «rykket» ned til Serie B, samt fratas titler og posisjon i serien og dermed også ryke ut av Champions League. Juventus er under etterforskning! Les: Toget har forlatt perrongen for Paul Pogbas drøm De italienske myndighetene for økonomisk kriminalitet gjennomførte en razzia mot Juventus sitt kontor, etter anmodning fra landets statsadvokatembeter.

Italiensk media: Chelsea går for 850 millioners-overgangen i januar

Da Thomas Tuchel overtok i januar i år var det tydelig at punkt 1 på dagsordenen var å lukke Chelsea målet. Det lyktes han med. Denne sesongen har det fortsatt med fattige 5 baklengs på det første Premier League kampene. Londonklubben har heller ingen problemer med å score, utfordringen til Tuchel er at han ikke har en skikkelige goalgetter. Romelu Lukaku er mannen som skulle løse dette for Chelsea, men med skaden i oktober har det blitt smått med kamper (3 scoringer) så langt i sesongen.

Helt vilt: Stilte med 9 spillere mot topplaget Benfica – to av dem keepere

Absurd? Jepp. På lørdag var vi vitne til en helt spesiell fotballkamp, som forhåpentligvis ikke varsler hva vi kan møte mer av i vinter. For det var selvfølgelig det fordømte viruset som fortsetter å herje. Bunnlaget Belenenses SAD i den portugisiske ligaen skulle opp mot Benfica, laget som topper ligaen og har i tillegg tatt 4 av 6 poeng mot Barcelona i Champions League.

Manchester United tror Ralf Rangnick kan gjøre det igjen

Sjefene på Old Trafford trodde i sin tid manager Ole Gunnar Solskjær skulle være nøkkelen for å bringe Erling Braut Haaland til Manchester på grunn av deres relasjon fra tiden i Molde og felles statsborgerskap. – Nå tror de felles historikk skal gi den en fordel i den kommende overgangskampen, men denne gangen er det en annen som har «relasjonen». Ralf Rangnick var sportsdirektør i RB Salzburg og rekrutterte Erling Braut Haaland til klubben i 2019. Nordmannen dro deretter videre til Borussia Dortmund, mens Rangnick dro videre til RB Leipzig som også er i Red Bull systemet.

Totalt kaos på Bayern Münchens generalforsamling!

Ordnung muss sein. Vi vet ikke om det henger et skilt på styrerommet til Bundesliga giganten, men klubben har hele veien strebet etter å ha ting på stell. På fredagens årlige generalsforsamling var alt annet på stell. -Det er de verste scenene jeg noensinne har sett hos FC Bayern. Jeg skammer meg, sier tidligere klubbpresident Uli Hoeness.

Tuchel kan takke United-vikaren for at han fikk muligheten til å heve Champions League trofeet

Når Thomas Tuchel blir spurt om å beskrive den nye United-vikaren, minner han om er at Ralf Rangnick fortsatt ikke har tatt jobben hos United og ber om at det vises respekt til prosessen. Så kommer lovordene fra Chelsea-manageren. Tuchel var blant annet spiller hos SV Ulm, der Rangnick var trener. Les: Barcelona-direktør Mateu Alemany har akkurat landet i Manchester med en plan -Han har hjulpet meg mye, for han var treneren min.. Han har hatt enorm innflytelse på alle oss fra den tiden.