Nyheter om Champions League


Champions League i fare for Juventus – Inter nær gullet

Juventus kan trolig gi opp håpet om en Serie A-tittel nummer ti på rad etter 0-1-tapet mot Atalanta søndag. Nå blir det kamp om å berge plass i Champions League.

Topp-4-plassen i fare for Juventus etter nytt tap

Juventus kan trolig gi opp håpet om en Serie A-tittel nummer ti på rad etter 0-1 mot Atalanta søndag. Nå blir det kamp om å berge plass i Champions League.

Manchester United løser ut midtbanespiller foran nesa på Barcelona og Bayern München

Det er et ord som blir mye brukt av spansk presse når de skal beskrive Atletico Madrid midtbanespiller Saul Niguez er dynamisk. – Årsaken er hans unike evne til å raskt få frem et angrep og finne kombinasjoner som overrasker og skaper farlige situasjoner. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær mener han passer unik bra sammen med Bruno Fernandes i og med at han også er «dynamisk».

Storklubber bekrefter Super League

Sent søndag kveld bekreftet 12 storklubber at de er enige om å starte en ny turnering – Super League – som erstatning for Champions League.
Les mer om:

Først Neymar og Kylian Mbappe, så Premier League toppscorer

Det er en ting på agendaen til Paris Saint-Germain, sikre en forlengelse med sine superstjerner Neymar og Kylian Mbappe. – Det er plankekjøring for Neymar som gjerne blir, mens Mbappe er litt mer usikker. L’Equipe, melder at Neymar allerede er i sluttforhandlinger med PSG-hierarkiet. Så nære en signatuur at klubben håper å kunne kunngjøre kontraktsforlengelsen – satt til å løpe frem til 2027 – før Champions League-kampen mot Manchester City 28.

Everton casher inn på den italienske landslagsspissen Moise Kean

Paris Saint-Germain lånte 21 år gamle Moise Kean fra Everton i oktober i fjor og det har vært et lykketreff for begge parter, på 22 seriekamper har det blitt 12 mål. Den meget fotrappe Kean passer perfekt inn i manager Mauricio Pochettino sin strategi. Kean er en slags superreserve som med sin fart og tilstedeværelse endrer dynamikken i kamper selv om han ikke skulle score selv.

Solskjær lover United-supporterne at det umulige fortsatt er mulig

For noen uker siden virket alt over i Premier League. Manchester City nektet å avgi poeng, og lot United, Leicester, Chelsea og de andre stå igjen på perrongen. Så kom antydning til svakhetstegn. I Champions League går det veien, men da Marcelo Bielsa og gjengen tok full pott mot City forrige lørdag, begynte noen og enhver å stusse. Er det likevel en mulighet at Guardioals lyseblå horde ikke holder helt inn? Les: Manchester United får knallhard konkurranse om Raphael Varane Denne lørdagen var det Chelsea som fant en sprekk til flere svakhetstegn hos City.

Sjokkerer alle ved å gi fra seg verdens viktigste managerjobb

I fjor kunne Hans-Dieter Flick løfte Champions League trofeet over hodet etter å ha vunnet finalen mot Paris Saint-Germain. – I midten av forrige uke røk Bayern München i kvartfinalen mot nettopp den franske hovedstadsklubben. Rett etter tirsdagens tap hvor Paris Saint-Germain gikk videre til semifinalen på bortemålsregelen ga Flick beskjed om at han trekker seg til sommeren. – Det sammenfaller med at det Tyske landslaget har en ledig jobb som landslagssjef, men viktigere.

Jose Mourinho drar ikke frivillig

Er det en ting stjernemanager Jose Mourinho skjønner seg på så er det økonomi og juss som gir han fordeler. Tottenham manageren har en årslønn på 15 millioner euro pluss bonuser (kan umulig ha fått så mange av de så langt) og en kontrakt som løper ut 2023 sesongen. Tottenham sin sesong har vært en katastrofe, ikke bare er de milevis unna topp fire plassering og kvalifisering til Champions League det begynner å se mørt ut for deltagelse i Europaligaen også. 50 poeng etter 32 kamper er så dårlig at en manager, uten en «sparkensikker» kontrakt ville vært ute for lengesiden.

Som vi syntes synd på Frank Lampard

Vi trenger ikke å lure på hvordan Frank Lampard føler det om dagen. Han la grunnlaget for Chelsea-sesongen, sto igjen som syndebukken for klubbens vingling frem mot nyttår – og må nå se redningsmann Thomas Tuchel skrive seg inn i historiebøkene på Stamford Bridge. Denne uken har Tuchel ledet Chelsea til semifinale i Champions League, henger fortsatt med i topp-fire plass i Premier League og på lørdag snøt tyskeren Guardiola turen til Wembley.

Bekreftet: Bayern München må ut på managerjakt

Da Karl-Heinz Rummenigge måtte ut tidligere i år og avvise ryktene om at det var full konflikt mellom sportsdirektøren og Hansi Flick, skjønte vi noe var på gang. På lørdag kom bekreftelsen. Hansi Flick tok over et Bayern i fall (sammenlignet med forventingene) i 2019. Niko Kovac fikk aldri orden på sakene hos Bundesliga-giganten, nå skulle assistenten redde sesongen. Det endte med trofeer i Champions League, Bundesliga og DFB Pokalen.

Gavepakke til Dortmund

Eintracht Frankfurt er årets store overraskelseslag i Bundesliga, de ligger på fjerdeplass og var før kveldens kamp i praksis klare for Champions League. – De var hele 13 poeng foran Borussia Dortmund som overraskende ikke er med i toppkampen. I kveld kjørte Borussia Mönchengladbach over Eintracht Frankfurt og vant 4-0 lørdag. Det var en en gavepakke som gjør det mulig for Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund å komme inn blant fire beste i Bundesliga. – I morgen får vi se om de velger å pakke opp gavepakken.

Frustrerende å være toppscorer i Premier League og ikke vinne kamper

Etter gårsdagens uavgjort oppgjør i Premier League mot Everton er avstanden opp til topp fire i Premier League hele fem poeng og det med en kamp mer spilt et West Ham som nå sitter på den viktige siste kvalifiseringsplassen for Champions League. Tottenham har toppscoreren i Premier League, og han leverte også i går, Harry Kane er nå oppe i 21 mål, to mål mer enn Liverpool stjerne Mohammed Salah. Harry Kane skal være svært frustrert over forholdene i Tottenham en frustrasjon som han gjør sitt ytterste for å holde utenfor fotballbanen.

Dette er overgangsgrepet som skal sikre RBK-plass i Champions League

Ny eier til eiendommen i Dusaviktunet på Vardeneset
Les mer om:

Sergio Ramos: Ferdig i Real Madrid etter 16 år

Sergio Ramos informert Real Madrid om at han ikke vil forlenge i sommer – et meget innbringende tilbud har kommet inn i løpet av de siste dagene. – Det er passende å bruke store ord om Sergio Ramos sine 16 år i Real Madrid, man kan godt si det er en ære som nærmer seg slutten. Kaptein Ramos har informert ledelsen i den kongelige klubben han ikke ønsker å forlenge. – Real Madrid har nemlig ikke rikket seg en millimeter fra deres opprinnelige forslag til ny avtale, kun et år og 10% lønnsreduksjon.

The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde. Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke. Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard.

West Ham er svært interessert i Arsenal spiss

Den 19 år gamle meget talentfulle amerikanske spissen Folarin Balogu har gått i gradene i Arsenal systemet og har siden han kom i 2017 blitt litt bedre for hvert år som går. Sjefene på Emirates har bestemt seg for å amerikaneren er verdt å satse på og med det ser 21 år gamle Eddie Nketiah ut til å bli overflødig. Også Nketiah har gått i gradene, han kom til klubben i 2015. Opp gjennom årene har det variert med spilletid.

Tre giganter er nå hektet av Haaland-racet

Dortmund er ute av Champions League og Erling Braut Haaland har sluttet å score mål. Dermed er agent Raiolas utstillingsvindu for Haaland stengt for denne gang. Holdes Dortmund utenfor Champions League neste sesong, mister duoen Raiola/Alfie noe av momentumet. Scoringer i Bundesliga mot Hoffenheim, Union Berlin og Stuttgart blir liksom ikke det samme som mot PSG og de andre gigantene. Derfor er det ikke overraskende at Raiola/Alfie har hatt dårlig tid med å by frem Haaland til de største klubbene i verden.

Spansk presse: Real Madrid, fransk presse: PSG og Sporten: Manchester United

Et samlet pressekorps er overbevist Cristiano Ronaldo forlater Juventus i sommer, den italienske storklubben ska være klar for å selge for bare 25 millioner euro. – Det høres lite ut for en som har vunnet gullballen fem ganger, med ved et kjøp kommer det et vanvittig lønnskrav. – Sist år tjente Ronaldo 31 millioner euro. Diario AS som mange andre spanske medier at en retur Real Madrid er det som er mest sannsynlig, men 31 millioner euro i året er veldig mye penger for en klubb som fortsatt er i sparemodus.

Guardiola takknemlig for at Manchester United tapte en historisk signering

Etter å ha møtt Jude Bellingham ved to anledninger, som såvidt endte i Manchester Citys favør, rister Guardiola på hodet over 17-åringen som dundret til med 1-0 scoringen til Dortmund på onsdag. -Jeg kan ikke tro det (at han bare er 17), kanskje lyver han, spøker Guardiola etter kampen. Les: Cavani har fått rådet – må bety forlengelse med Manchester United -Han er så god for å være 17 år, han er en fantastisk spiller. Det var et tidspunkt der han fikk ballen fra midtstopperne etter å ha ropt og krevd ballen.

Zidane vet at det ikke er noen grunn for å bli hysterisk over semifinale

Mens Thomas Tuchel og Pep Guaridola gikk i fistel over å komme seg til semifinalen – som er en gedigen prestasjon – bruser det franske blodet til Zidane i roligere strømmer. Been there, won the trophy. Guardiola ledet City til sin 8. semifinale, men har ikke vunnet siden tiden med Barcelona 2010/11.

Etter onsdag må Mourinho gjøre plass for Pep Guardiola

På onsdag kveld ble det klart: Pep Guardiola har igjen ledet klubben sin til semifinale i Champions League. På balløya måtte José Mourinho både være vitne til at han står utenfor moroa – og at City-manageren har tatt ham igjen som The Special One. For Tottenham-manageren har stått med rekorden med flest semifinaler i Mesternes Mester. 8 ganger, fordelt på PC Porto, Inter, Chelsea og Real Madrid.

Pep Guardiola til VG: – Haaland er nesten ustoppelig

Manchester City-manager Pep Guardiola (50) forklarer planen for å stoppe Erling Braut Haaland (20) – og fullroser nordmannen etter å ha sendt ham ut av Champions League.

Pappa Haaland reagerer: - Merkelig

Alfie Haaland fikk se sønnen ryke ut av Champions League mot hans gamle klubb Manchester City. Nå reagerer faren mot dommerteamet.

Liverpool slått ut

Liverpool fikk aldri satt fyr på returoppgjøret, og ble sendt ut av Champions League av Real Madrid etter 0-0 på Anfield. Real Madrid skal møte Chelsea i semifinalen.