Nyheter om Champions League


Leeds bekrefter sommerens første kjøp

Den amerikanske angripende midtbanespilleren Brenden Aaronson har vært i Leeds sitt sikte en stund, men først måtte plassen i Premier League sikres, noe som skjedde ved et nødskrik i siste runde. 21 åringen kommer fra RB Salzburg og Champions League kvalifisering Leeds som definitivt ikke spiller i Europa neste sesong. Årsaken til det litt merkelige valget ligger i Leeds manager Jesse Marsch som ikke bare er landsmann til Aaronson, men de kjenner hverandre godt fra RB Leipzig som var Marsh sin forrige jobb.

Gary Neville forteller Liverpool hvorfor det er smart å signere Christian Eriksen

Gary Neville tror Christian Eriksen kan følge i fotsporene til Xherdan Shaqiri og har oppfordret Liverpool til å signere den danske midtbanespilleren i sommer. Shaqiri var et røverkjøp på 13 millioner pund fra Stoke i juli 2018 etter at Liverpool aktiverte Stoke-midtbanespillerens frigjøringsklausul. Den sveitsiske stjernen spilte 63 ganger for Liverpool og vant Premier League og Champions League. Neville tror Eriksen kan være en like bra signering som Shaqiri, muligens enda bedre!.

Neste Real Madrid-spiller får «Sergio Ramos-behandling»

Vi får fortsatt vondt når vi tenker på exiten til El Capitan fra Real Madrid. Fotballkrigeren Sergio Ramos hadde siden 2005 vært en stor suksessfaktor hos kongeklubben før han ble vurdert «for gammel og grå» forrige sommer. Nå er det spilleren med flest titler i i klubbens historie som får en tilsvarende behandling. Sergio Ramos hadde ingen intensjon om å forlate San Bernabeu, men trengte forutsigbarhet utover ettårskontrakten Real var villig til å gi ham (som de senere trakk tilbake).

Mohamed Salah med svært gode nyheter!

I ettermiddag hadde Liverpool pressekonnfernase foran Champions League-finalen. Jürgen Klopp, Jordan Henderson og Mohamed Salah var tilstede. Mohamed Salah fikk spørsmål om sin Liverpool-kontrakt – Jeg fokuserer ikke på kontrakten akkurat nå. Det handler om laget nå. Dette er en veldig viktig uke for oss. Jeg tenker bare på å vinne Champions League, og jeg ønsker å se Hendo løfte et trofé til. The Guardian: Vincent Kompany får jobben! – Jeg blir i Liverpool neste sesong. Det er sikkert.

Newcastle forbereder £50m bud på Arsenal-stjerne

Newcastle United vurderer noe overraskende et stort bud på Arsenals venstreback Kieran Tierney denne sommeren. Eddie Howe sies å være en stor fan av Tierney, selv om den skotske landslagsspilleren tilsynelatende virker etablert på Emirates Stadium, ifølge Online Gooner. Arsenal brukte 25 millioner pund på å signere Tierney fra Celtic for noen år siden, og han har gjort sine saker bra. SISTE: PSG vil selge superstjerne! Newcastle vil utvilsomt ta opp kampen med de beste lagene på i Premier League om klarer å få tak i et talent som Tierney.

Tottenham eierne skyter inn 1,8 milliarder

Nå er det tydeligvis helt slutt på å spare penger for Tottenham. Styreleder Daniel Levy er kjent for å holde hardt på lommeboka. – Derfor var det først rart når klubben hyret inn ekspansive Jose Mourinho for så i år signere Antonio Conte som manager. – Han er om mulig enda mer opptatt å hente spillere koste hva det koste vil.

Dortmund-spillerne ante ingenting!

Gladbach-direktørene var rasende da Marco Rose vendte dem ryggen og lot seg friste til Dortmund før 2021/22-sesongen. Rose hadde ledet Mönchengladbach forbi gruppespill i Champions League, nå var planen at den tidligere Red Bull Salzburg-treneren skulle ta klubben videre.

To Premier League-rivaler kjemper om Jesus

Manchester City-spiss Gabriel Jesus kommer ikke til å fornye kontrakten hos årets Premier League-mestere. Ifølge Fabrizio Romano ønsker ikke 25-åringen å bli værende Etihad Stadium. Han har scoret åtte og assistert åtte mål på 28 Premier League-kamper denne sesongen, men har er fortsatt ikke førstevalget til Guardiola. Og med Haaland blir det ikke akkurat mer spilletid på brasilianeren. «Min fremtid er fortsatt usikker. Jeg har allerede uttrykt mitt ønske til Man City og til agenten min.

Nico Kovac tilbake i Bundesliga!

Kovac blir stående som en fotnote i Bayern Münchens ekstremt suksessfulle klubbhistorie. Det ene skyldes at den kroatiske treneren som ble hentet fra suksess med Eintracht Frankfurt, fikk ikke tid til å få ut potensialet sitt hos Bayern. Det andre var at erstatteren Hansi Flick like godt avsluttet sesongen med å vinne det som var av trofeer. Det var i 2018 Bayern skjønte at de bare måtte sikre seg Kovac. Da hadde han ledet Eintracht Frankfurt til seier mot Bayern i DFB-Pokal finalen, Eintrachts første tittel siden 1988.

Ancelotti svarte om Mbappé-sjokket for første gang

MADRID (TV 2): Real Madrid-manageren var i strålende humør da startskuddet gikk for finaleuken i Champions League. Bortsett fra på ett spørsmål.
Les mer om:

Fristes ikke av 1,2 milliarder fra Manchester og Chelsea er helt uaktuelt

Både den røde og blå delen er villige til å bla opp 100 millioner pund for Declan Rice som lenge har følt på at det ville vært bra med noe annet etter å ha vært i West Ham siden 2014. Det har ikke vært aktuelt selv før eierproblemene til Chelsea å gå tilbake til sin barndoms klubb for 23 åringen, nesten uansett hva som legges på bordet i form av lønninger og muligheter.

Konklusjonen er klar, Solskjær

Vi får en del pepper for å henge fast ved oppsigelsen av Ole Gunnar Solskjær i november 2021, men det kommer tilsvarende mye støtte når vi siden årsskiftet ha ment det var en gedigen tabbe av Manchester United å kutte båndene til manageren som hadde gitt klubben tilbake deler av klubbsjela, og erstattet det med en fotballprofessor fra Red Bull-familien. Etter søndagens kamp mot Crystal Palace er vår konklusjon klar. Vi bommet totalt da vi kritiserte Chelseas valg av Thomas Tuchel halvveis ut i forrige sesong.

Ødegaard scoret – men det var ikke nok

Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0. Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde. Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte.

Sjokkerte: - Ikke til å tro

Ada Hegerberg (26) vant Champions League med Lyon for sjette gang. Spissen scoret og hadde assist da Barcelona ble slått 3-1. Etterpå fikk Hegerberg seierskysset fra ektemann Thomas Rogne.

Paul Pogba er helt klart ikke i Manchester

I morgen kjemper Manchester United om en finfin sjetteplass i Premier League med tilhørende kvalifisering til Europaligaen. (Ikke like gjevt som Champions League, men bedre enn Conference League. – For noen få timer siden la Manchester Uniteds dryeste spiller Paul Pogba ut et bilde av seg selv i flott gul joggedress med ordet Quinea flott brodert på ryggen. Pogba gleder sine 57 millioner fans med har flott utsikt med vegetasjon og lys som ikke minner om Manchester.

Kampen om tronen i Champions League: – Tror det stikker litt for dem

Når regjerende mester Barcelona møter Champions League-dronningene Lyon lørdag kveld, spår ekspertene starten på et nytt rivalforhold i internasjonal kvinnefotball.

Hegerberg hylles av sjefen før gigantfinalen: – En kriger

Ada Hegerberg spiller lørdag finale i Champions League for femte gang. Hun mener at comebacksesongen for lengst er over all forventning.
Les mer om:

Tidenes største managerlønning vil bringe Jose Mourinho tilbake til Premier League

Keiseren av Roma har det litt trist om dagen, Jose Mourinho sitt mannskap har bare sanket tre poeng på de fem siste kampene og er definitivt utenfor kvalifisering til Champions League og må kjempe om å beholde plassen i Europaligaen. – Senere i dag møter Roma Torino i Serie A og taper de den kampen blir det mest sannsynlig Conference League og Bodø/Glimt også neste år. (Eller enda verre Molde) Dette er utålelig for Jose Mourinho som skal skinne i glansen av trofeer å bale rundt ned mot midten av tabellen i verdens fjerde største liga.

Jürgen Klopp forventer en spesiell avskjed: «Han er en av de viktigste spillere jeg noen gang har hatt»

Det er offisielt, på pressekonferanse foran siste serierunde i Premier League bekrefter Liverpool-manager Jürgen Klopp at Divock Origi forlater klubben i sommer. Det har gått fort for den belgiske spissen, han ble som 19 åring den yngste som har scoret mål for Belgia i et VM og etter overgangen til Liverpool i 2014 ble han en av lagets store spillere. Likevel, de siste sesongene har det blitt mye mindre spilletid, og grunnen er opplagt, angrepssrekka til Liverpool er vanvittig.

Sagosen og Kiel til finalespillet i Champions League

(THW Kiel-Paris Saint-Germain 33–32) Etter å ha fått PSG-bank i første omgang, var norske Sander Sagosen (26) og spesielt Harald Reinkind (29) sentrale da Kiel med et nødskrik snudde thrilleren til sin fordel i den andre - og tok seg til finalespillet i håndballens mesterliga.

The Guardian: Divock Origi klar for signering

Hver gang Jürgen Klopp får spørsmål om Divock Origi kommer det rosende uttalelser – og et liten dose frustrasjon. Origi er uten tvil en av Liverpool-managerens favoritter, noe som skaper frustrasjon når Klopp opplever kan ikke sette 27-åringen innpå i hver kamp. Til sommeren er det slutt på forholdet. Origi har vært en del av Klopps tropp så lenge vi kan huske (vært i klubben siden 2014, inklusiv leieopphold hos Lille og Wolfsburg. Totalt har det blitt 175 kamper i den røde drakta med 41 scoringer og 18 assists på CV’en.

Newcastle vurderer å bytte ut Eddie Howe med manager-legende!

Newcastles nye eiere har fått smaken på suksess etter en strålende vårsesong. Nå vurderer de å hente en inn en ny manager til tross for Eddie Howes suksess. Det ser ut til at velstående eiere skal ha enda større planer og vil ha suksess raskt på St James’ Park. Den spanske storavisen Marca hevder at Newcastle vurderer et ambisiøst forsøk på å hente Jose Mourinho(!) LES: Levy lover Conte å bruke penger – vil ha tre nye stjerner Mourinhos CV og titler skal appellere til de nye eierne om han er tilgjengelig og ønsker å forlate Roma.

Messi har ikke vunnet Champions League for PSG, men han gjorde dem mye rikere

Det har definitivt ikke vært en sportslige suksessen man kunne vente seg med det stjerneteamet de franske seriemestrene Paris Saint-Germain har. – Det ultimate målet til klubben om å vinne Champions League ble ikke nådd denne sesongen, selv med Lionel Messi, Kylian Mbappe og Neymar. Ankomsten av Leo Messi fra Barcelona i fjor sommer vekket håpet at pariserne endelig skulle lande Europas største premie. Det ble ikke noe av, men de kommersielle fordelene ved signeringen hans har vært tydelige.

Sky Sports: Chelsea-spiller trakk seg timer før FA Cup-finalen

Glemt var forrige sesongs suksess i Champions League. Thomas Tuchel har i sin første hele sesong for Chelsea fått kjørt seg – skikkelig. Topp fire-plassen i Premier League holder, selv med tvangssalg av klubb, økonomiske restriksjoner og spillere som nekter å forlenge. Men med exit Champions League før semifinalen og to finaletap i cupfinaler mot Liverpool er ikke noe det spares på på Stamford Bridge. Det hjelper heller ikke at en av de foretrukne spillerne boikottet finalen. Andreas Christensen. Rundt nyttår var Tuchel ute og viste sin frustrasjon.

Erik ten Hag ikke fristende nok

Som manager for Ajax har Erik ten Hag vært særdeles viktig for utviklingen til Frenkie de Jong og hans overgang til Barcelona hvor han etter hvert har fått det svært godt. – I prosessen frem til ansettelsen av Erik ten Hag var hans mentor rolle for den nederlandske midtbanespilleren et pluss. Manchester United har vært villige til å betale Barcelona nesten en milliard for å sikre seg Frenkie de Jong for en overgang i sommer. En overgang som skal ha vært nesten helt sikkert i boks.

Mest lest siste uke