Nyheter om Carlsen


Høyre-toppen får Carlsen-hjelp i spillpolitisk thriller

STORTINGET (VG) Peter Frølich (33) har ikke gitt opp håpet om å få med seg Høyre-landsmøtet på å vrake Norsk Tipping-monopolet. Nå får politikeren fra Bergen drahjelp fra sjakk-verdensmester Magnus Carlsen (30).

Magnus Carlsen brøt 30-årsforbannelsen: Første triumf på 199 dager

Magnus Carlsen har endelig brutt forbannelsen og vunnet sin første turnering som 30-åring. TV 2-kommentator Jon Ludvig Hammer kaller finalemotstander Hikaru Nakamuras spill for «skandale».

Carlsen endte turneringstørken

Magnus Carlsen slo Hikaru Nakamura i finalen og vant Champions Chess Tour 5. Det er sjakkenerens første turneringsseier siden Norway Chess i oktober.

Slakter Carlsen-rival: - Skandale

Magnus Carlsen vant endelig en turnering i Champions Chess Tour. TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer reagerer på finalemotstander Hikaru Nakamuras valg.

Magnus Carlsen leder over Nakamura etter sjakkdrama

Magnus Carlsen vant første dag av finalen mot Hikaru Nakamura og kan være på vei mot sin første turneringsseier i Champions Chess Tour.

Carlsen leder finalen

Magnus Carlsen vant første finaledag mot Hikaru Nakamura 3-1. Dermed trenger han bare uavgjort søndag for å sikre seg seieren i Champions Chess Tour 5.

Carlsen til finale etter skarpt spill: – Tar det kanskje ikke like gitt som før

En skjerpet Magnus Carlsen danket ut Levon Aronian og er klar for helgens finalespill i den femte Champions Chess Tour-turneringen.

Magnus Carlsen til finalen: – Maktdemonstrasjon

Det var på tide at Equinor innrømmet at kostnadskuttene kan være en årsak til alvorlige hendelser

Magnus Carlsen til finalen: – Maktdemonstrasjon

Magnus Carlsen (30) har fortsatt ikke vunnet noen av turneringene på den Play Magnus-arrangerte Champions Chess Tour. Nå får han en ny sjanse etter semifinaleseier over Levon Aronian (38).

Carlsen klar for finale

Magnus Carlsen (30) utspilte Levon Aronian og er klar for finalen i Champions Chess Tour 5. Der møter han Hikaru Nakamura, og den spilles lørdag og søndag.

Kasparovs advarsel til Carlsen foran VM-matchen: Dette skiller «Nepo» fra Karjakin og Caruana

Sjakklegenden Garry Kasparov (58) er klar på at Magnus Carlsen (30) er favoritt i VM-matchen mot Jan Nepomnjasjtsjij (30) – men han har likevel en klar advarsel til nordmannen.

Uavgjort for Carlsen

Magnus Carlsen og Levon Aronian står likt etter den første semifinaledagen i Champions Chess Tour 5. De vant ett parti hver og spilte to remiser.

Videre, men fikk slakt

Magnus Carlsen var langt under pari i de fem første partiene mot Teimur Radjabov i Champions Chess Tour-kvartfinalen. Så viste han hvorfor han er verdensmester.

Magnus Carlsen til semifinale

Magnus Carlsen vant ett av åtte partier i kvartfinalen mot Teymur Radjabov. Det var nok til å ta seg videre i Champions Chess Tour 5. I semifinalen møter han Levon Aronjan.

11-åring har sovet ett år i telt: - Pappa gikk til innkjøp av et liggeunderlag som skulle tåle minus 30 grader

(BEIARN) I dag tidlig våknet Lucas Devlin Carlsen (11) fra Storjord i Beiarn opp til en spesiell dag. Da har han tilbrakt 365 netter i telt på terrassen. Det skal feires med kake.
Les mer om:

Jevnt i Carlsens kvartfinale

Magnus Carlsen og Teymur Radjabov spilte fire remiser i den første kvartfinalekampen i Champions Chess Tour 5. Dermed starter de på null når kvartfinalen skal avgjøres onsdag.

Frustrert Carlsen ute på ubestemt tid med mystisk skade

Norske kvinner er lei av at helse­proble­mene deres er tabu: – Det er ingen kul sykdom å ha, men det er viktig å snakke om den
Les mer om:

Carlsen vant innledningen i Champions Chess Tour for femte gang

Magnus Carlsen (30) avsluttet med to seirer og tre remis og er i kvartfinalen i den femte Champions Chess Tour-turneringen.

Sterk prestasjon

Magnus Carlsen (30) avsluttet med to seirer og tre remis og er i kvartfinalen i den femte Champions Chess Tour-turneringen.

Carlsen vant gruppen

Magnus Carlsen (30) vant gruppespillet i Champions Chess Tour 5. Han skal møte Teymur Radjabov i kvartfinalen. Den spilles tirsdag og onsdag.

Nepomnjasjtsjij VM-klar

Ingen kan hente inn Jan Nepomnjasjtsjijs forsprang i kandidatturneringen i sjakk. Dermed er det han som møter Magnus Carlsen til VM-turnering i november.

Kompisen «Nepo» blir Carlsens VM-motstander: Advarer mot russisk hjelp

Kompisene Jan Nepomnjasjtsjij (30) og Magnus Carlsen (30) møtes i VM-matchen i november-desember. Det er klart selv om det fortsatt gjenstår én dag av den såkalte kandidatturneringen.

Carlsen i teten etter dag to på Chess-touren

Magnus Carlsen (30) klart to seirer og tre remis på dag to av den femte runden i Champions Chess Tour. Dermed ligger han ensom i tet.

Carlsen i ledelsen

Magnus Carlsen vant to partier og spilte remis tre ganger på dag to av Champions Chess Tour 5. Det var nok til å gi ham gruppeledelsen med et halvt poengs margin.