Nyheter om Cappelen


Ble milliardær på nordmenns sug etter luksusvarer. Nå kjøper han seg kraftig opp i Oslos nye bydel

Carl Erik Krefting tar et saftig jafs i området rundt Operaen i hovedstaden. Samtidig putter han en halv milliard kroner inn i aksjemarkedet sammen med tidligere Arctic-meglertopp Fredrik Cappelen.
Les mer om:

Fikk flytebrygge med søppel utenfor Tjøme-hytta: – Det var lite hyggelig å se på

Advokat Hans Cappelen likte dårlig at en av naboene hadde satt en flytebrygge med søppel utenfor hytta hans på Tjøme.
Les mer om:

En av Telemarks rikeste stiller til valg

NOME: Han har i alle år vært blant Telemarks rikeste. Men likevel stiller han opp, som folkevalgt. Det er ikke første gang Carl-Diderik Cappelen gjør en innsats.
Les mer om:

Renberg i pocket-streik

Tore Renberg ­nekter forlaget Cappelen Damm å gi ut hans neste roman som pocketbok. – Jeg orker ikke å se på den lave royalty-satsen lenger, sier han.
Les mer om:

Reagerer på ulike vilkår

20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Les mer om:

Kritthvitt i redaksjonene

Norske forlag er blottet for redaktører med ikke-vestlig bakgrunn. – Vi har jobbet altfor dårlig med rekrutteringen, vedgår Tine Kjær i Cappelen Damm.
Les mer om:

Maiken (39) fra Vigrestad blir sammenlignet med Astrid Lindgren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den var ukas boktips i VG i slutten av mars, og magasinet Dag og tid mener det er fulltreffer på første forsøk. "Maiken Nylund skriver i øyehøyde med barnet på Lindgrens vis" skriver Dag og tid."Rikka - på ordentlig og forever" er Nylunds første bokutgivelse, etter at flere av historiene og manusene hun har skrevet tidligere aldri har blitt publisert.

Lagmannsretten slår fast felles rettssak mot Jensen og Cappelen

Borgarting lagmannsrett avviser ønsket fra Eirik Jensens forsvarere om å skille Jensens ankesak fra Gjermund Cappelens anke over straffeutmålingen.

Kan komme innsigelser til plan for Rasvåg-innseiling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arkitektkontoret Kristiansen & Selmer-Olsen AS har på vegne av Inger Tønnessen og Berit Ringsbye gitt melding om oppstart av reguleringsplanarbeid for en del av Vakseberget i Rasvåg på Hidra. Formålet med planen er å dele eiendommen i to like deler og regulere for to nye fritidsboliger, samt to mindre leiligheter over hver sin båtstø.

Vil ha det beste fra skissene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kvinesdal har store planer og ambisjoner for Liknes. Torget kan få et stort tak over seg og det er foreslått et digert tårn ved elva. Men kommunen har valgt å prioritere flomsikring og etablering av vitensenter.

Fylte forlagslokalet til randen

Ikke en stol sto ledig hos Cappelen Damm i Oslo da over 250 møtte for å få med seg lanseringen av «Hemningsløs. Historien om Torstein Lerhol».
Les mer om:

– Vi trenger Torstein og denne boka

Lokalet i forlagshuset Cappelen Damm var fylt til randen da boka om Torstein Lerhol sitt liv, «Hemningsløs» av Ola Henmo, ble lansert i Oslo. Vangsgjeldingen har en stemme og et budskap det er viktig at gis rom i dagens samfunn, mener Geir Lippestad.
Les mer om:

– Det er ikke penger nok i Norge

– Det er ikke nok kapital i Norge. Vi snakker om summer for Fensfeltet som norsk industri ikke kan stille opp med. Det bør vurderes en form for leterefusjon også for dette, slik man har i oljeindustrien. Det sier Carl Diderik Cappelen, en av Telemarks rikeste menn.

Jensen-saken har kostet over 54 millioner kroner

Etterforskningen og rettssakene imot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen har kostet over 54 millioner kroner.
Les mer om:

Jensen-saken har kostet over 54 millioner kroner

Etterforskningen og rettssakene imot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen har kostet over 54 millioner kroner.
Les mer om:

Så mye har Cappelen og Jensen-saken kostet så langt

Etterforskningen og rettssakene mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen har hittil en prislapp på over 54 millioner kroner. Saken er den mest kostnadskrevende Spesialenheten har hatt.
Les mer om:

Reddet av Konk-O-meteret

Pil Cappelen Smith og Andreas Cappelen fulgte drømmen om eget bokantikvariat, og livet der var godt. Så truet konkurs med å rasere alt. Er det mulig å snu pilen?
Les mer om:

Nye tall: Industri-ansatte tok et stort jafs av kaken i fjor

Aldri før har lønnstagerne tatt en større andel av kaken i norsk industri. Eierne må ta smellen når deler av industrien går dårlig, forklarer Ådne Cappelen.
Les mer om:

Vurderer å gå til rettslige skritt mot «Amundsen»

Det er Tor Bomann-Larsens 1995-bok «Roald Amundsen. En biografi» det er snakk om.

Reagerer på rettens avgjørelse: - Umenneskelig

Øyvind Olsen, Eirik Jensens tidligere kollega som i sin tid vervet Cappelen som informant, er sjokkert over avgjørelsen over å sette juryens kjennelse til side.
Les mer om:

Hasjbaronens fremtidsplaner: Slappe av og utdanne seg til kokk

Hasjbaronen Gjermund Cappelen ser frem til roligere dager i Ila fengsel nå som rettsdramaet er over for denne gang. – Jeg tror det dessverre går halvannet år til før han får en dom, sier forsvareren.
Les mer om:

Jensen snakket om «sin kamp» til juryen

Følelsesladet sa ekspolitimannen Eirik Jensen til juryen at han bare forsøkte å gjøre jobben sin, men at han er dolket i ryggen av Gjermund Cappelen.
Les mer om:

Eirik Jensen: – Jeg føler meg dolket i ryggen

BORGARTING LAGMANNSRETT (TV 2): Eirik Jensen forsøkte å overbevise juryen om at han aldri ville samarbeidet med Gjermund Cappelen, og at han ikke visste at Cappelen var aktiv kriminell, i sin sluttkommentar i ankesaken mot ham.
Les mer om:

Jensens forsvarere: – Det begynte å brenne under føttene til Cappelen

Eirik Jensens forsvarere går uten hensyn løs på politiets etterforskning og Spesialenhetens tro på Gjermund Cappelen når siste ord i rettssaken sies.
Les mer om: