Nyheter om Cannabis


Må ha coronapass for å handle alkohol og cannabis – nå står folk i vaksinekø

Timebestillinger for coronavaksinen økte til 6000 etter at myndighetene i Quebec kunngjorde at folk må ha vaksinepass for å handle på vinmonopoler og cannabisutsalg.
Les mer om:

Ble nektet cannabis i politibilen - anmeldte politiet

Mannen mente seg "umenneskelig" behandlet.
Les mer om:

Ble nektet cannabis i politibilen - anmeldte politiet

Mannen mente seg "umenneskelig" behandlet.
Les mer om:

Rykket ut til alarm i bygarasjen - var trolig ungdomsgjeng som røyket cannabis

SKIEN: Lørdag kveld rykket politiet ut til bygarasjen i Skien.

Tysklands nye regjering legaliserer cannabis

De tre partiene som danner Tysklands nye regjering, planlegger å legalisere kjøp av cannabis til eget bruk.
Les mer om:

Hamstrer cannabis før nedstengingen

SALZBURG (TV 2): Fra mandag av må cannabis-utsalget stenge, akkurat som de fleste andre butikker i Østerrike. – Jeg synes nedstengningen kommer for sent, sier Sarah König (19).
Les mer om:

Skole beklager fjerning av «Legalize it»-kampanje

Nydalen videregående skole beklager etter at de ga politikere fra Unge Venstre pålegg om å fjerne materiell med budskap om at ungdomspartiet er for legalisering av cannabis.
Les mer om:

Ny tysk regjering enig om å legalisere cannabis

Luxembourg var første land i Europa som gikk inn for å legalisere dyrking og bruk av cannabis. Nå planlegger Tyskland å følge etter.

Beslagla narkotika til en gateverdi på snaue 700.000 kroner

På tre forskjellige datoer gjorde politiet beslag hos en Råde-mann i 40-årene. I mannens bil og leilighet fant de til sammen amfetamin og cannabis med en gateverdi på snaue 700.000 kroner.

Skulle utvinne bitcoin og dyrke cannabis

Huseieren (42) visste at leiligheten han leide ut skulle brukes til å dyrke cannabis, men sier han ble sjokkert over omfanget.
Les mer om:

Mer om ungdom og rusreform

Det går sjelden an å gå ut fra en standard om hvordan folk reagerer på rusmidler. Det være seg alkohol, cannabis, MDMA, kokain, heroin med fler.
Les mer om:

Medsiktet (40) i Mortensrud-drapet tidligere tatt med nærmere én kilo cannabis

Mannen som mandag blir fremstilt for varetektsfengsling ble for noen år tilbake tatt med nesten en kilo narkotika i bilen, som han fortalte at han skulle selge videre.
Les mer om:

Kristian begynte å ruse seg som 17-åring: – Det ble fort ganske alvorlig og kynisk

Han startet med cannabis, og fortsatte med amfetamin og kokain, og er en såkalt kjenning av politiet. Kristian Meyer Hansen (42) har bodd i Notodden i hele sitt liv. Nå har han vært rusfri i to år, og har et godt liv med jobb og kjæreste.

Jussekspert etter cannabis-sak i Høyesterett: – Mange kan ha krav på erstatning

Høyesterett var uenig i at en 25-åring skulle miste lappen for å ha brukt cannabis en gang iblant. Det kan få stor betydning for eldre saker, mener professor.

Jusekspert etter cannabisdom i Høyesterett: Mange kan ha krav på erstatning

Høyesterett var uenig i at en 25-åring skulle miste lappen for å ha brukt cannabis en gang i blant. Avgjørelsen kan få stor betydning for eldre saker, mener professor Jan Fridthjof Bernt.

Leo Ajkic med ny NRK-serie: – Rus kan være jævlig digg

I den nye serien «Rus» ønsker programlederen å fokusere også på de positive sidene ved rusmidler. Han tar sine egne erfaringer med cannabis inn i programmet.
Les mer om:

Justin Bieber lanserer cannabis-sigaretter

De ferdigrullede sigarettene som Bieber selger inneholder cannabis – og er oppkalt etter hitlåten «Peaches».
Les mer om:

Lars (61) slapp fengsel

Lars Rasmussen ble dømt til fengsel for dyrking av cannabis. Da han anket saken, slapp han. Nå stuper straffenivået for rusbrukere.
Les mer om:

Wada skal utrede om cannabis skal stå på dopinglista

Verdens antidopingbyrå (WADA) skal neste år utrede cannabis' effekt på idrettsutøvere og vurdere om det fremdeles skal være med på dopinglista.
Les mer om:

WADA skal vurdere cannabis

Verdas antidopingbyrå (WADA) skal neste år greie ut cannabis sin effekt på idrettsutøvarar og vurdere om det framleis skal vere med på dopinglista. Debatten rundt temaet skaut fart etter at den amerikanske stjernesprintaren Sha'Carri Richardson mista sommarens OL i Tokyo. Richardson, som vann 100-meteren under det amerikanske uttaksstemnet i førre månad, ho leverte ei dopingprøve som viste spor av cannabis etter konkurransane i Eugene. I etterkant innrømde sprintstjernen å ha røykt marihuana for å handtere sorga over at mora hennar nyleg hadde gått bort.
Les mer om:

Geir kan miste den eneste medisinen som fungerer på de uutholdelige smertene: – Jeg føler på en frykt

Da Geir Roger Moen prøvde medisinsk cannabis, følte han det som å få livet tilbake i gave. Nå risikerer han å miste den eneste smertelindringen han mener fungerer.
Les mer om:

Stort fall i antall narkobeslag – mye mindre partydop

Politiet tok mer cannabis i første halvår, men mye mindre narkotika som ofte forbindes med festing. Totalt var det en nedgang på 14 prosent, ifølge Kripos.

Merete må betale 12 000 kroner i månaden for smertestillande

Ho er ein av få som får medisinsk cannabis gjennom det norske helsevesenet. Men ho får ikkje støtte av staten.
Les mer om:

Ektepar dyrket cannabis i hjemmet: Skulle være medisin

Natt til lørdag: Uvettig kjøring flere steder i distriktet
Les mer om:

Norsk OL-håp: Bruk av cannabis er «veldig vanleg» blant amerikanske utøvarar

TOKYO (NRK): Den internasjonale friidrettspresidenten ber om at reglane blir vurderte etter at superstjerna Sha'Carri Richardson mista OL på grunn av bruk av cannabis. Sondre Guttormsen vil ikkje ta standpunkt, men opplever cannabisbruk som heilt normalt blant dei amerikanske idrettsvennene sine.
Les mer om: