Nyheter om Cannabis


Varhaug-tiltalte brukte cannabis i tiden før drapet

JÆREN TINGRETT (VG) Ulike tester tatt av den tiltalte 18-åringen viser at han brukte både cannabis og MDMA i perioden før drapet på Sunniva (13). – Øker sannsynligheten for psykose, sier overlege.
Les mer om:

Slår beina under cannabisforskning i USA

Cannabis brukt i forskning er annerledes enn den som er tilgjengelig på gata eller til og med i apoteket, viser amerikansk studie.
Les mer om:

Ungdom er blitt meir liberale til hasj

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Kva seier tala? Rusar barnet ditt seg? Mest sannsynleg ikkje. 86 prosent av ungdomsskuleelevane i Hå seier at dei ikkje drukke eller brukt cannabis det siste året, og talet er veldig stabilt frå tidlegare undersøkingar, seier Svein Gustafsson.Rådgjevaren i Korus Vest Stavanger er i Hå for å presentera tal frå den ferske Ung i Rogaland-undersøkinga, der ungdom frå heile fylket har svart på spørsmål om korleis dei har det.

Flere prøver cannabis i Canada etter legalisering

Det har vært en kraftig økning i antallet førstegangsbrukere av cannabis i Canada etter legaliseringen i oktober, viser undersøkelse.
Les mer om:

Slik har det gått

Seks måneder etter at Canada ble det andre landet i verden til å legalisere cannabis, sliter produsentene stort med å holde følge med det illegale markedet.
Les mer om:

Italiensk svømmer suspendert

Den italienske svømmeren Andrea Vergani, som har årsbeste tid i verden på 50 meter fri, er midlertidig suspendert etter å ha testet positivt på cannabis. Det opplyser Italias antidopingbyrå. Vergani leverte prøven under det italienske mesterskapet.
Les mer om:

Svømmestjerne tatt for doping

Den italienske svømmeren Andrea Vergani (21), som har årsbeste tid i verden på 50 meter fri, er midlertidig suspendert etter å ha testet positivt på cannabis.
Les mer om:

Svømming: Årets raskeste tatt for doping

Den italienske svømmeren Andrea Vergani, som har årsbeste tid i verden på 50 meter fri, er midlertidig suspendert etter å ha testet positivt på cannabis.
Les mer om:

Årets raskeste tatt for doping

Den italienske svømmeren Andrea Vergani, som har årsbeste tid i verden på 50 meter fri, er midlertidig suspendert etter å ha testet positivt på cannabis.
Les mer om:

Svartebørsen har tatt av etter seks måneder med cannabis i Canada

Høye priser, underlevering og lange køer ved utsalgene er status et halvt år etter at Canada legaliserte bruk av cannabis.
Les mer om:

Fant hasjplantasje i Hamnvik(pluss)

– Så snart vi kom innenfor ytterdøra i huset, slo en voldsom lukt av cannabis mot oss, forteller politioverbetjent Johan Steen ved Ibestad lensmannskontor.
Les mer om:

Far ville gi heroin til datteren (14) – ga beskjed om at hun «skulle skyte det rett i armen»

SKIEN: Det viste seg at pakken inneholdt cannabis, men han fortalte andre at det var heroin. Mannen var også tiltalt for vold mot politiet etter å oppført seg totalt rabiat under polititransport.

Lørdag kveld: - Ungdommene blir anmeldt for bruk og besittelse av narkotika

15-åringene skal ha tatt seg inn i et bygg på Nordberg: - Ungdommene ble tatt på fersken, de røyket cannabis, forteller operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt.

Kreftsyke Olivia Newton-John: – Cannabis hjelper mot smertene

«Grease»-stjernen (70) har langt fremskredet brystkreft og i et nytt intervju forteller at hun gjør alt for å ha et så godt liv som mulig.
Les mer om:

Salget av snacks økte der cannabis ble lovlig

Salgstallene i amerikanske stater hinter om at matkick faktisk finnes.
Les mer om:

Salget av snacks økte der cannabis ble lovlig

Salgstallene i amerikanske stater hinter om at matkick faktisk finnes.
Les mer om:

Salget av snacks økte der cannabis ble lovlig

Salgstallene i amerikanske stater hinter om at matkick faktisk finnes.
Les mer om:

Skamlaust, Venstre!

LEIAR: Venstres Guri Melby har fått seg til å seia at pelsdyrbøndene kanskje kan begynna å dyrka medisinsk cannabis. Det er både tonedøvt og skamlaust.
Les mer om:

- Utspillet om at vi heller bør produsere cannabis er underlig og provoserende, sier pelsdyroppdretterne

Pelsdyroppdretterne i Valdres ler av forslaget til Venstre – om å bytte ut pelsdyra med cannabisproduksjon til medisinsk bruk.
Les mer om:

Venstre-topp mener pelsdyrbøndene kan bytte ut rev og mink med cannabis

Tarvelig forslag, mener mangeårig pelsdyroppdretter.
Les mer om:

Danske Mads skal dyrke tonnevis med cannabis

I Danmark har man startet dyrking av cannabis til medisinsk bruk. Venstre ønsker at Norge gjør det samme.
Les mer om:

87 prosent av ungdommene svarer at de aldri har prøvd cannabis

Rusbruk blant unge pekes på som et stort problem, men Ungdata-undersøkelsen for 2018 viser at 87 prosent av elevene i videregående skole i Norge aldri har prøvd cannabis.
Les mer om:

Ronny Deila om mexicansk landslagsspiller «et scoop»

Det kan virke som om alt egentlig er klart, men at noen få detaljer gjenstår i og med at Vålerenga bekrefter de er veldig interessert i den mexicanske høyrebacken Efraín Juárez og at hovedtrener Ronny Deila beskriver det som et «scoop» hvis de klarer få signere han.  .30 år gamle Juárez har den siste tiden tatt del i Vålerengas treningsopphold i Marbella etter han for litt siden avsluttet kontrakten med MLS-klubben Vancouver Whitecaps. Sportslig leder i VIF bekrefter ovenfor Eurosport at de er interessert. Les: Saudi-Arabia svarer på ryktene om kjøpet av Manchester United – Vi har sagt at vi s

Million-bot til Leeds etter spionasje

Kampen om avansement fra Championship er i år knallhard, og hardere enn på lenge. Årsaken er at noen av de «gamle» klubbene har bygget seg opp og skaper trøbbel for den som rykket ned fra Premier League i fjor.  Leeds ligger meget godt an på en tredjeplass ( har ledet i perioder) med 61 poeng, det samme som Sheffield United på andre og rett bak Norwich som leder med 63.

Det grønne skiftet

CALIFORNIA (NRK): Cannabis kan bli USAs mest verdifulle landbruksprodukt om få år. Legalisering har ført til at industrien vokser med rekordfart, og med det kommer også en helt ny turistindustri.
Les mer om: