Nyheter om Canada


Canada undersøker utslipp ved oljeplattform

Myndighetene i Canada forsøker å få oversikt over skadene etter at 250.000 liter olje rant ut i havet utenfor Newfoundland.
Les mer om:

Cannabismangel i Canada etter legalisering

En måned etter at Canada gjorde det lovlig å bruke og kjøpe cannabis til egen fornøyelse, klager frustrerte kanadiere på tomme butikkhyller.
Les mer om:

Svindal tar en ny sesong

I dag ble det klart at Aksel Lund Svindal stiller til start i verdenscupåpningen i Lake Louise i Canada neste helg. – Det nærmer seg en form som det går an å stille til start i verdenscupen med, sier Svindal.

Canada hedrer den 100 år gamle krigshelten Monrad Mosberg

Tirsdag kunne den høyt dekorerte krigshelten Monrad Mosberg (100) tilføye to nye medaljer til sin store samling. Denne gangen ble han hedret med to canadiske utmerkelser for sin konvoitjeneste mellom Storbrittania og Canada.
Les mer om:

Erdogan om Khashoggi-lydopptak: «Selv saudisk etterretning fikk sjokk»

ISTANBUL (VG) USA, Frankrike, Canada, Tyskland, Storbritannia og Saudi-Arabia har alle hørt lydopptaket som skal bevise hvordan Jamal Khashoggi ble myrdet, sier Tyrkias president.

Klare for hockeyeventyr i Canada

Årets nyttårsaften blir ikke helt som den pleier for Frisk Askers G15-lag. Den feires i Canada, ishockeyens hjemland.
Les mer om:

Grønt lys for at Svindal og Jansrud kan sesongåpne i Lake Louise

Alt ligger til rette for at alpingutta starter fartssesongen i Lake Louise i Canada. Etter en inspeksjon av snøforholdene fikk arrangørene grønt lys mandag.
Les mer om:

Canada innfører karbonskatt som vil gi mer penger til folk flest

I Canada vil folk få tilbakebetalt skatten på karbonutslipp rett på konto. For dem som forurenser minst, blir det en ren bonus. I Norge vil man heller ha karbonavgiften i statskassa.
Les mer om:

Grønt lys for at Svindal og Jansrud kan sesongåpne i Lake Louise

Alt ligger til rette for at alpingutta starter fartssesongen i Lake Louise i Canada. Etter en inspeksjon av snøforholdene fikk arrangørene grønt lys mandag.
Les mer om:

Canada bekrefter at de har fått lydopptak av Khashoggi-drapet

Canadas statsminister Justin Trudeau bekrefter at landet har mottatt lydopptaket fra drapet på journalisten Jamal Khashoggi, og at han er kjent med innholdet.
Les mer om:

Neste fotball-VM spilles uten de beste i verden!

VM i ishockey er en selsom affære. Mens hockey-entusiaster i Europa sitter benket foran skjermen for å få med seg moroa, blir mesterskapet sett på som en liten digresjon i USA og Canada. Kanskje ikke så rart når de største NHL-stjernene ikke deltar. Nå kan det samme skje med fotball-VM. På onsdag kom FIFA-presidenten ut med varslet til all verdens fotball-stjerner i klubber som Barcelona, Manchester City og Bayern München, om at de kan utestenges fra de store internasjonale mesterskapene. -Enten er du inne, eller så er du ute, sier Infantino ifølge ESPN. Full kontrol!

Trudeau sier unnskyld til jødiske flyktninger som ble avvist før krigen

Canadas statsminister sa onsdag unnskyld til jøder på flukt fra Nazi-Tyskland som ble nektet innreise i Canada før andre verdenskrig.

Equinor får tre nye letelisenser i utenfor Canada

Equinor er tildelt nye letelisenser i Jeanne d'Arc-området utenfor kysten av Newfoundland i Canada.
Les mer om:

Global kanadier i Gamlebyen

Michael Barton er født i England, har bodd i Irland, på Bermuda og i Canada. Nå har 75-årsjubilanten funnet seg vel til rette i Gamlebyen.
Les mer om:

Ektemannen til blasfemianklaget kvinne ber om asyl

Mannen til Asia Bibi som nylig ble frikjent for blasfemi etter åtte år med dødsdom, sier de søker om asyl i Storbritannia, USA eller Canada.

Bråten blir trener for Canada

Louis Bouchard og Erik Bråten skal dele treneransvaret for Canadas landslagelite. Det opplyste Skiforbundet i Canada (CCC) torsdag.
Les mer om:

FIFA-president Gianni Infantino vil utvide VM raskere enn planlagt

Det ble for en god stund siden planlagt at VM skulle utvides fra 32 nasjoner som det er idag til 48 nasjoner i 2026. – Hvis det går som FIFA-president Gianni Infantino og resten av FIFA pampene ønsker vil det at det skal skje allerede fra VM i Qatar om fire år. FIFA presidenten har lenge snakket om å utvide antall lag, dette fordi at mer av spenningen vil beholdes til selve arrangementet. – Det vil også redusere sjansen for at store fotball land som Italia og Nederland ikke deltar. «Vi er i gang med å se på det. Hvis det er mulig, så hvorfor ikke? Qatar ble tildelt 2022-VM for åtte år siden.

Venneklubb vil redde WTO

Canada har fått Norge, EU og ti andre land med seg på laget for å prøve å hjelpe Verdens handelsorganisasjon (WTO) opp på beina igjen.
Les mer om:

Casper Ruud utsatt for grov sjikane etter tap

Casper Ruud fikk svært tøffe meldinger etter han lørdag tapte semifinalen i challenger-turneringen i Canada. Selv fleiper 19-åringen med det hele. John Christian Elden mener meldingen er straffbar.

Ruud slått ut i semifinalen i Canada

Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1.

Åpner salgskontor i Toronto(pluss)

Cinderella Eco Group åpner fredag salgskontor i Toronto i Canada.
Les mer om:

Norge til semifinalen i mixed-VM i curling

Med skip Ingvild Skaga i spissen vant Norge 6-4 over Sveits og er klar for semifinale mot Canada i VM i mixedcurling senere lørdag.
Les mer om:

Elina (9) tjente penger som gress på cannabis-legaliseringen

Canada ble det andre landet i verden som legaliserte cannabis. Salget gikk over all forventning. Også for en ung speiderjente.
Les mer om:

Helgens vintips: Chardonnay fra Canada(pluss)

Vinmonopolet lanserer et knippe viner fra Canada denne høsten. Kvaliteten derfra stiger, og Chardonnay er i førersetet.
Les mer om: