Nyheter om Canada


Biden havner på kant med Canada allerede første dag på jobben

Påtroppende president Joe Bidens plan om å vrake Keystone-rørledningen gjør at forholdet til Canada blir kjølig fra første stund, mener ekspert.
Les mer om:

Biden vil vrake Keystone-rørledningen

Påtroppende president Joe Biden planlegger å vrake oljerørledningen Keystone XL fra Canada på sin første dag på jobben.
Les mer om:

Mister nok en gull-sjanse

For ganske nøyaktig ett år siden kom Richard Kringhaug heim fra Veteran-OL med to gull, en sølv og en bronsemedalje. I vinter var veteran-VM i Canada det store målet.
Les mer om:

Krever full forklaring fra Iran ett år etter nedskyting av passasjerfly

Sverige og Canada er blant landene som ber Iran om en fullstendig forklaring på hva som skjedde da et passasjerfly ble skutt ned ved Teheran for ett år siden.

USA sikret seg gullet i junior-VM

USA slo vertene Canada 2-0 i finalen og tok junior-VM-tittelen i ishockey. Lagets målvakt Spencer Knight holdt buret rent og ble den store helten. Canada var store favoritter i finalen etter å ha gått ubeseiret så langt i mesterskapet. Laget dominerte stort på hjemmeis under mesterskapet, og er blitt kalt det beste juniorlaget som hittil har eksistert, men det var før finalemøtet mot USA. Amerikanerne som endte på sjetteplass i fjorårets VM vant derimot sine seks siste kamper etter tapet for Russland i åpningskampen.
Les mer om:

100.000 flere smittede i Canada på to uker

Canada passerte søndag 600.000 registrerte smittetilfeller av koronavirus siden pandemiens utbrudd, en økning på 100.000 fra søndag to uker tidligere.
Les mer om:

Canada bekrefter første tilfeller av mutert coronavirus

Canada har registrert de første tilfellene av den muterte varianten av coronaviruset som først ble påvist i Storbritannia.
Les mer om:

Smart hjelpemiddel fra Rognan inntar Canada

Støttestangen Gripo, som er utviklet på Hepro Rognan skal videre ut i verdensmarkedet.
Les mer om:

Flyene har snudd flere ganger: - Vi har gode nok piloter

– Wizz Air er et multikulturelt flyselskap med piloter som kommer fra, og har fått erfaring i Sverige, Canada og mange andre kalde værklima.
Les mer om:

Over en halv million koronasmittede i Canada

Canada passerte lørdag 500.000 tilfeller av koronasmitte etter en økning på 25 prosent bare de siste to ukene.
Les mer om:

Beboer på sykehjem fikk Canadas første koronavaksine

Canada har startet vaksinering mot covid-19, og de første som fikk vaksinen fra Pfizer og Biontech var ansatte og beboere ved landets sykehjem.
Les mer om:

Canada har mottatt sin første dose koronavaksine

Statsminister Justin Trudeau sier de første av mange doser med Pfizer og Biontechs covid-19-vaksine har ankommet Canada.

Canada har mottatt koronavaksine

Statsminister Justin Trudeau sier de første av mange doser med Pfizer og Biontechs covid-19-vaksine har ankommet Canada.

Ut mot rike lands hamstring: – Spørs om Norge i det hele tatt burde ta imot vaksiner

Land som Canada har skaffet nok koronavaksiner til å vaksinere hele befolkningen fem ganger. Det får flere til å rope varsko.
Les mer om:

Canadiske helsemyndigheter godkjenner Pfizer-vaksinen

Helsemyndighetene i Canada har godkjent coronavaksinen utviklet av Pfizer og Biontech.
Les mer om:

Canadiske helsemyndigheter godkjenner Pfizer-vaksinen

Helsemyndighetene i Canada har godkjent koronavaksinen utviklet av Pfizer og Biontech.
Les mer om:

Ingrid (24) fra Høyenhall trodde hun måtte feire jul uten samboeren - så snudde regjeringen: – En skikkelig gladmelding

Ingrid og samboeren skulle begge ta turen fra Canada til Norge for å feire jul sammen, men bare hun fikk dra hjem til familien. Så snudde regjeringen og endret reglene.
Les mer om:

Fotball-VM 2026 på TV 2 og NRK

NRK og TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026. Mesterskapet arrangeres i USA, Canada og Mexico.
Les mer om:

Johnson & Johnson søker om vaksinegodkjenning i EU og Canada

Johnson & Johnson, en av de største legemiddelselskapene som utvikler en koronavaksine, har startet prosessen for å få godkjent sin vaksine i EU og Canada.
Les mer om:

Canada innfører digitalskatt

Canada planlegger å innføre digitalskatt på selskap som tilbyr varer og tjenester på nett, opplyser finansminister Chrystia Freeland.
Les mer om:

Canada forbyr eksport av visse legemidler

Canada innfører forbud mot eksport av visse typer legemidler som det enten er eller snart kan bli mangel på i landet.
Les mer om:

Rihanna hyller den amerikanske urbefolkningen på thanksgiving

Rihanna ønsker sine venner i USA god takksigelse. Thanksgiving er en større høytid for de fleste amerikanere enn julen. Men feiringen er kontroversiell grunnet sin opprinnelse, noe Rihanna minner om via sin Instagram Storieas. «Noen feirer i dag…», skriver barbaderen. «Mange sørger!» «Sender kjærlighet til alle mine brødre og søstre fra den amerikanske urbefolkningen», avslutter Rihanna. Den amerikanske urbefolkningen er også kjent som den mer upresise og misvisende betegnelsen «indianer». En kollega av Rihanna som også er skeptisk til feiringen er Summer Walker. Summer Walker (LVRN/Interscop

Noe å takke for: Lame duck pardons turkey

I dag er det altså «thanksgiving» - eller for den del «Action de grace» - etter som om du er i USA eller i franske deler av Canada kanskje. Donald Trump - benådet - tradisjonen tro - en kalkun i går. Som The Guardian skrev ganske så treffsikkert: «Lame duck pardons turkey».

Grammy-nominasjonene får sterke reaksjoner fra The Weeknd, Nicki Minaj og Justin Bieber

Grammy-nominasjonene ble ikke like godt tatt imot av alle våre elskede superstjerner. Hyllesten av artister og låtskrivere skal arrangeres på Staples Center i Los Angeles den 31. januar 2021. Men det er nok ikke alle som kommer til å følge med på årets utdeling. Beyonce er storkaren i denne utgaven med hele ni nominasjoner Taylor Swift, Dua Lipa og Roddy Ricch kommer like etter med seks. Brittany Howard fikk fem. Billie Eilish, Phoebe Bridgers, Justin Bieber og Megan The Stallion endte opp med fire. Du har kanskje fått med deg at ett navn mangler? Et navn er feilplassert?

Snapchat lar deg tjene spenn via sin TikTok-konkurrent Spotlight

Snapchat-tjenesten Spotlight er her. Alle vil ha en del av TikTok-kaka. Instagram pusher sin nye TikTok-ete funksjon Reels hardt. Nå kommer Snapchat med en vri som heter Spotlight i håp om å skape virale suksess-snutter. Snapchat med variant av TikTok (Snapchat) Det blir litt annerledes enn TikTok, da hver eneste Spotlight-video vil bli vurdert av Snapchat-ansatte (tenk å ha den jobben) før de kan bli publisert. Raust: Snapchat setter av 1 million dollar hver dag i honorar til videoene som blir sett av flest personer. Det vil si omtrent 9 millioner kroner dagen. Fra Snapchat-promo for Spotligh