Nyheter om Canada


Jordskjelv utenfor Alaska

Tsunamivarselet etter det kraftige jordskjelvet utenfor Alaska er avblåst. Skjelvet hadde en styrke på 7,9, og det ble sendt ut tsunamivarsel for Alaska og deler av Canada.
Les mer om:

Trekker tilbake tsunamivarsel etter jordskjelv i Alaska

Tsunamivarselet for deler av Alaska og Canada er trukket tilbake. Det ble utsendt som følge av et kraftig jordskjelv utenfor kysten av Alaska tirsdag. Styrken var på 7,9, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.
Les mer om:

Bomtur til Canada skapte problemer i siste fase for FlyViking

Ola Giæver skulle fly hjem FlyVikings fjerde fly i november. Men flyet manglet en viktig del for å fungere på kortbanenettet i Nord-Norge. Det fikk alvorlige følger for selskapet.

– Fikk svar fra Canada(pluss)

Harstadmannen Trond Henningsen reagerte da han ifjor kom over en spillapp som ga spillerne følgende oppdrag: Skyt sanitetssoldaten.
Les mer om:

Dyrehage flytter pingviner innendørs etter ekstremkulde

Flere steder i USA og Canada er rammet av ekstremt lave temperaturer. I Canada har pingvinene i en dyrehage måttet flytte innendørs, og deler av Niagarafallene er nesten helt gjenfrosset.
Les mer om:

Mitt beste juleminne

Trygve Slagsvold Vedum (39), senterpartileder fra ilseng Christian Larrivée (35), Storhamar-spiller fra Canada , som er inne i sin 9. sesong i klubben Anita Ihle Steen (47), ordfører i Ringsaker Solveig Fiske (65), biskop i Hamar Tore Halvorsen (68), Ole Ivars-vokalist Karoline Amb (31), artist fra Ringsaker

Toppledere møtes i Canada for å drøfte Nord-Korea

Utenriksministre fra flere land møtes i Canada neste år for å diskutere hvordan atomvåpentrusselen fra Nord-Korea kan løses.
Les mer om:

Møtes for å drøfte Nord-Korea

Utenriksministre fra flere land møtes i Canada neste år for å diskutere hvordan atomvåpentrusselen fra Nord-Korea kan løses. Møtet holdes i Vancouver tirsdag 16. januar.

Mistenkelige milliardærdødsfall vekker oppsikt i Canada

Milliardæren Barry Sherman og hans kone er funnet døde i Toronto. Politiet sier paret ble kvalt, og vurderer dødsfallene som mistenkelige. 
Les mer om:

Fly med 25 mennesker styrtet i Canada

Flere mennesker ble skadd da et propellfly med 25 personer om bord styrtet kort tid etter avgang fra flyplassen Fond-du-Lac i Canada onsdag kveld.
Les mer om:

Fly med 25 personer om bord styrtet i Canada

Flyet styrtet én kilometer fra flyplassen – flere skadd.
Les mer om:

Nikkelverket er sikret tilgang til råstoff for minst 15 år fremover

Uten råstoff å jobbe med, nytter det lite å være verdens beste nikkelverk. Så var det da også jubel da konsernbeslutningen kom: Glencore åpner to nye nikkelgruver i Canada og sikrer råstofftilgangen i minst 15 år fremover.
Les mer om:

Canada boikotter Russland-renn – IBU-presidenten kaller det en «ikke-sak»

Canada mener IBU gjør en altfor dårlig jobb med å forsvare rene utøvere. Nå nekter de å konkurrere i Russland. NRK vet at flere nasjoner vurderer å gjøre det samme.
Les mer om:

Rappet verdensrekord fra Kramer: – Nå har han det vondt

Ted-Jan Bloemen fra Canada viste klasse på 5000 meter. Med tiden 6.01,86 tok han søndag nok en verdensrekord fra Sven Kramer.
Les mer om:

Barnier mener Canada-modellen er eneste alternativ for britene

En frihandelsavtale av samme type som den EU og Canada har inngått. Det er det eneste EUs sjefforhandler Michel Barnier ser på som realistisk for Storbritannia.

– Statoil har aldri vært interessert i å komme til bunns i Wendys sak

Statoil-sjef Eldar Sætre mener nedlatende behandling av kvinner er utilgivelig. Men i Canada blir oljeselskapet beskyldt for å feie beskyldninger om trakassering og diskriminering av en ansatt under teppet.
Les mer om:

Lorentzen på tredje i Canada

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til 3. plass på lørdagens 1000 meter i verdenscupstevnet i Calgary på tiden 1.06,98. Vant gjorde nederlandske Kai Verbij.
Les mer om:

Norge rotet bort seier med megatabber

Norge avsluttet et blytungt år ved regelrett å gi bort en 2-0-ledelse og til slutt tape 2-3 for Canada.
Les mer om:

DIREKTE 1945: Kan Kjetil Jansrud vinne i Canada?

Alpingutta er klare for super-G i Lake Louise. Se rennet her:
Les mer om:

Jansrud på femteplass

Kjetil Jansrud fra Vinstra ble nest beste nordmann på femteplass i utfor i Canada på lørdag. Aksel Lund Svindal ble nummer tre.

Mistet skien og krasjet i døden

Alpinisten David Poisson, som nylig omkom i en treningsulykke i Canada, traff et tre etter å ha sust gjennom sikkerhetsnettet. Like før mistet han skien.
Les mer om:

David Poisson mistet skien og kolliderte med et tre – omkom etter treningsulykke

Franske David Poisson (35) omkom etter et fall i Nakiska-anlegget i Canada. Han mistet skien og traff et tre, melder NTB.
Les mer om:

Alpinist (35) omkom etter uhell

Det franske skiforbundet bekefter den franske alpinisten David Poisson (35) er død etter et uhell under utfortreningen på skianlegget Nakiska i Canada.
Les mer om:

Aamodt Kilde med til USA

Aleksander Aamodt Kilde fikk i dag grønt lys til å reise med resten av alpinlandslaget til verdenscuprennene i USA og Canada i slutten av måneden. Det har vært uvisst når 25-åringen ville være tilbake etter at han pådro seg en hjernerystelse på trening i oktober, men til VG sier han at legene nå har gitt han tommelen opp.

X Games-vinner med hemmelig OL-triks

Friski-kjører Johanne Killi advarer konkurrentene før gulljakten i OL. Dombås-jenta jobber nemlig med et triks som skal overraske rivalene. Hun fikk sitt store gjennombrudd med X Games-gull sist sesong og er en åpenbar medaljekandidat i Pyeongchang. Hun vil si minst mulig om trikset som kan forbause OL-konkurrentene, men sier til NTB at hun har vært i Canada og trent på airbag, og det nå "bare" handler om å klare det på snø i tillegg.
Les mer om: