Nyheter om ByggStadig flere boliger tømmes, men rivingen blir utsatt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Svalbardposten skrev i februar at rivingen av de første boligene i Lia skulle begynne i mai. Den våkne leser vil kunne konstatere at kalenderen nå sier at vi er i midten av juni. De første nøklene til boliger som skal rives ble overlevert til staten i slutten av april, men så langt har rivingen uteblitt.De siste fire månedene har prosjektet blitt skjøvet minst to måneder ut i tid, viser det seg.

Dugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo

Dugnaden Fair Play Bygg Oslo har levert 101 tips om lovbrudd i byggebransjen siden januar. De sier de bare skraper overflaten.
Les mer om:

To menn pågrepet etter brann i Agder

To menn er pågrepet etter en brann et bygg i Audnedal i Vest-Agder. Politiet tror brannen er påsatt.

To menn pågrepet etter brann i Agder

To menn er pågrepet etter en brann et bygg i Audnedal i Vest-Agder. Politiet tror brannen er påsatt. De anmeldes også for vold mot politiet under pågripelsen.

To menn pågrepet etter brann

To menn er pågrepet etter en brann i et bygg i Audnedal i Vest-Agder. Politiet tror brannen er påsatt. Mennene anmeldes også for vold mot politiet under pågripelsen.

To menn pågrepet etter brann i Agder

To menn er pågrepet etter en brann et bygg i Audnedal i Vest-Agder. Politiet tror brannen er påsatt. De anmeldes også for vold mot politiet under pågripelsen.

– Politikerne snakker mye om hvordan nye bygg kan bli tettere, men hva med de 1,5 millioner husene som lekker energi?

Han var kaptein på fotballaget og sersjant i militæret. For Circle K ledet Lars Gaustad drivstoffresultatet til en økning på flere hundre millioner kroner i Europa. Nå er han ny leder i Glava.

Det første av fire leilighetsbygg reiser seg

– Planen er å sette opp fire bygg med til sammen 200 leiligheter i første omgang. Byggene skal kles med trepanel, og det vil bli tilrettelagt med grøntareal og badebrygge, forteller Frode Granlund og Runar Vassbotten.
Les mer om:

Bygg ringveien nå

Jeg leser i avisen om den store investeringen i ferjeleiet som må gjøres for å gi plass for utbyggingen av veisystemet på Gartnerløkka.
Les mer om:

Flom av ideer for turist-satsing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Men det er ikke nødvendigvis en flom av turister Sulis ønsker seg.Alt for noen - Målet er ikke å kjøre busslass etter busslass med folk til Sulis.

Anleggsgartnerfaget blir pensum på Stovner videregående: Lærerplass garanteres

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var storfint oppmøte i skolegården på Stovner videregående skole onsdag ettermiddag. Da var nemlig byrådsleder Raymond Johansen på besøk for å signere avtalen mellom kommunen, skolen og anleggsgartnerbransjen som garanterer lærlingsplass for elevene. - Oslo har behov for flere yrkesfagarbeidere, blant annet anleggsgartnere. Vi vokser med 8000 mennesker i året, og vi bygger en del her i byen.

Reiser nytt bygg på Raglamyr – kan få plassmangel

De investerer 35 millioner i nybygget og tenker allerede på muligheten for å bygge ut.
Les mer om:

Vil ikke bruke penger på Nybyen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I en e-post til Svalbardposten bekrefter lokalstyreleder Arild Olsen oppfatningen til de næringsdrivende i Nybyen. Han er ikke spesielt interessert i å bruke ressurser på å sikre verdier i bydelen.Sentrum viktigst Olsen drar fram ansvaret som både staten og LL har tatt som følge av naturfarene i planområdet. Han skriver at det var nødvendig å foreta en prioritering.«Nybyen ligger naturlig nok lenger ned på prioriteringslisten.

Tyske cruiseturister møtes av strålende vær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokka ni fredag morgen klappet «Mein Schiff 4» fra rederiet TUI til kai i Longyearbyen. Med seg har skipet over 2.500 passasjerer, der over 90 prosent er tyske, og samtlige er tyskspråklige. Leder i Svalbard Cruise Network, Eva Britt Kornfeldt, er glad for denne typen anløp.- «Mein Schiff 4» ligger til kai i 12 timer.

- Hva skjer med merking av veien?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I oktober 2018 tok Per Gunnar Skotåm (Rødt) opp et spørsmål på fylkestinget som gjaldt å få merket fylkesvei 830 fra Finneid til Sulis som en severdighet.Støttet forslaget Da ble spørsmålet oversendt til fylkesrådet for videre bearbeiding, og de ga sin støtte til at dette ble lagt inn under det videre arbeidet med turismesatsning i Sulitjelma.- Jeg vil på førstkommende fylkesting 17. til 19.

Private vil gjøre skredutredninger selv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Evakueringsregimet som vi næringsdrivende i Nybyen lever under er belastende. Signalene fra Longyearbyen lokalstyre (LL) om mulig utredning av skredfaren er ikke oppløftende. Derfor må vi gjøre noe selv for å få forutsigbarhet over virksomheten vår, sier Ole Reistad.Selv er han medeier i Stormessa gjennom selskapet Polar Eiendom Svalbard AS.

- Hva skjer med de kommunale eiendommene på Bjarkøy?(pluss)

Kommunale bygg på Bjarkøy kan være aktuelle å benytte for å skape ny aktivitet lokalt.
Les mer om:

Her blir det ny butikk og ny fasade

NOTODDEN: Etter 20 års kamp mot gamle reguleringsplaner får Kjetil Hillestad endelig realisert utbyggingsdrømmen. Europris skal inn i et 1500 kvadratmeters bygg og hele fasaden i det nye varehuset med Kid og Elkjøp skal bli til en helhet.

Full alarm om renhold i Forsvaret: – Må sikre helse og arbeidsmiljø

Arbeidstagerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å outsource renholdet, etter at bygg måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare. Forsvaret sier imidlertid at renholdstjenestene har «oppfylt forventningene».

Skal høste grønn energi fra egne bygg(pluss)

Trøndelag fylkes- kommune skal høste grønn energi fra egne bygninger, og starter eget kraftselskap.

Ble syke – gikk konkurs

Bare to og et halvt år etter oppstart var det slutt for Råde-selskapet Østfold Bygg AS.
Les mer om:

Kran falt over bygg: – Det var som en kniv gjennom smør

Én person er død og minst seks skadet etter at en kran falt over et leilighetskompleks i Texas søndag.
Les mer om:

Kommunen fikk avslag på sykkelgarasje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fauske kommune søkte Miljødirektoratet om 75.000 kroner til et sykkestativ med tak ved et offentlig bygg, altså sykkelgarasje. Miljødirektoratet har behandlet søknaden og avslått denne. Bakgrunnen for det er at direktoratet prioriterer søknader som med stor sannsynlighet vil bidra til klimagassreduksjoner.