Nyheter om Bygg


Tomas tar korona-grep for 140 millioner - håper det holder folk i arbeid

Nordland fylkeskommune kjører umiddelbart i gang vedlikehold av egne bygg og anlegg for 140 millioner kroner.

Krafttak for sol!

Nå er riktig tidspunkt for å bygge fylket grønt. Derfor starter fylkeskommunen opp et arbeid for å montere solceller på alle fylkeskommunale bygg i Vestfold og Telemark.
Les mer om:

Ut­ford­ring for bygg og an­legg: Man­ge kvir seg for stør­re in­ves­te­rin­gar på grunn av ko­ro­na­si­tua­sjo­nen

– Man­ge er red­de for sto­re in­ves­te­rin­gar no. Der­for ser vi no ein ne­ga­tiv trend, sei­er dag­leg lei­ar i Tvei­ta­bru Bygg AS, Odd Mag­ne Grythe, som også snak­kar for den ny­etab­ler­te fab­rik­ken i3 Ele­ment AS, som ligg vegg i vegg med Tvei­ta­bru Bygg.
Les mer om:

Rallarveg og ny E39 er aktuelle krisetiltak

Bygging av Rallarvegen i Lysefjorden, ny E39 til Ålgård og rehabilitering av kommunale bygg kan få Sandnes opp etter korona-krisen, ifølge ordføreren.
Les mer om:

Regjeringen lar Kommune-Norge vente på krisepakker til bygg, veier og anlegg

Kommuner og fylker ber om statlig milliardhjelp for å holde hjulene i gang, men får ikke slike krisepakker med det første. Regjeringen lover imidlertid at mer penger er på vei.
Les mer om:

Måtte slukke brann i bygg i Sørlandsparken

Natt til lørdag begynte det å brenne i et næringsbygg i Barstølveien. Brannen er slukket, og brannvesenet driver fortsatt utlufting.

Slo ned brann i bygg i Sørlandsparken

Natt til lørdag begynte det å brenne i et næringsbygg i Barstølveien. Brannen er slukket, og brannvesenet driver fortsatt utlufting.

Flytter smittede til sykehjem: - Skummelt

I Lier har kommunen satt av en fløy i et bo- og omsorgssenter til corona-pasienter, i samme bygg som flere gamle mennesker i risikogruppen. Det skremmer familiemedlemmer.
Les mer om:

Investerte 18 millioner i nytt bygg – nå har de stengt dørene

Novaklinikken åpnet dørene til sitt nybygg på 600 kvadratmeter i januar. Korona-viruset har satt en stopper for hele driften.
Les mer om:

Bygg sammenhengende tjenester med nye Altinn 3.0

Gikk du glipp av relevante og gode foredrag under SW2020? Fremover vil vi publisere videoopptak av flere innlegg. Dette er hentet fra spor 6: «Datadeling i praksis», arrangert av Faggruppen Løsnings- og integrasjonsarkitektur. Takk til Vidar og David, og til våre flotte partnere som gjorde konferansen mulig! (Her er link til pdf-versjon av presentasjonen) Altinn har nettopp lansert en ny tjenesteutviklingsløsning som gjør det lettere for virksomheter å dele data og bygge sammenhengende tjenester. Vi viser hvordan du kan bruke selvbetjent infrastruktur i skyen bl.a.
Les mer om:

Byggebransjen har tatt grep mot koronasmitte

Helsetunet i Øystre Slidre er for tiden dalens største byggeplass. Med 55 håndverkere samla på et bygg, kan det være utfordrende å hindre at folk kommer for tett sammen. Avisa har spurt hvilke forhåndsregler de har tatt mot koronaviruset, og om viruset får noen påvirkning på framdriften av bygget.
Les mer om:

Ertvaag-selskap kutter husleien for restauranter i korona-skvis

Stengte restauranter mister all inntekt - men samtidig løper utgiftene. Nå varsler selskapet Camar Eiendom at de halverer leien på sine bygg i tre måneder for å hjelpe til.
Les mer om:

Kyrkja i Nord-Etnedal  får nytt tak

Etter 154 år er det tid for å gje kyrkja i Nord-Etnedal nytt tak. Det er Sanne - Hauglid AS som har teke på seg oppdraget. Dei  har sett opp stilas og gjort alle førebuingane, og har hyra firmaet  J- A Tak og Bygg AS til å gjera tekkinga med skifer.
Les mer om:

Røykutvikling i Saurdal kraftstasjon

Oppdatert llokka 11.30 Røykdykkarlaga leitar framleis etter røyk-kjelda, men stasjonen er røykfylt og det kompliserer situasjonen i det brannvesenet karakteriserer som eit krevjande bygg der det også er høgspent-installasjonar. Det er fleire kjentmenn på staden som gir brannmannskapa god hjelp, men brannvesenet er budde på ein langvarig innsats. Det kan bli aktuelt å innkalla fleire ressurser frå andre brannstasjonar utover dagen, fortel vakthavande på 110-sentralen. To røykdykkarlag som har vore inne nå, er skifta ut med

Lokalstyret strammer grepet

Begrenset møteaktivitet og reisevirksomhet, i tillegg til noen stengte bygg for besøkende. Det er noen av tiltakene Longyearbyen lokalstyre (LL) gjør i forbindelse med korona-utbruddet.
Les mer om:

Vil bygge 42 meter høyt og fem ganger større enn dagens bygg

Norges Geotekniske Institutt (NGI) vil utvide kraftig på Ullevål.
Les mer om:

Nå kan dette bygget rives

Lars Tore Mesel kan gå i gang med å rive den gamle «blomsterfabrikken» og erstatte den med et nytt bygg. Det bestemte lokalpolitikerne tirsdag.
Les mer om:

Nå er disse sentrale eiendommene i Molde til salgs(pluss)

To bygg og en tomt i Øvre veg ligger nå ute til salg. Eiendommene selges samlet eller hver for seg.
Les mer om:

Tak­lek­ka­sje i Sør-Aurdalshallen

Sjølv om eit bygg er heilt nytt, er det in­gen garanti for at alt er hund­re pro­sent i orden.
Les mer om:

Nektes garasje på grunn av «utdatert» plan...

Naboene Ole Edvard S. Weisæth og Robert Flinterud i Smiuvegen på Stovner søkte i desember 2018 om et felles garasjebygg mellom boligene - med plass til to biler hver med tillegg av bodareal. Et bygg som totalt blir på 136,8 kvadratmeter, og som holder seg godt innenfor gjeldende utnyttelsesgrad.
Les mer om:

Feilaktig strategi for boligbygging i Fredrikstad

Arnfinn Eide: – Fortetting er bra for samfunnet fordi det reduserer behovet for kostbar infrastruktur. Men det må skje i områder med eneboliger, og ikke i det man gjerne vil skal bli rugekasser i bygg med stadig flere etasjer.
Les mer om:

Tar oppgjør med parkering på HC-plasser: – Skal bare og travelt kvalifiserer ikke(pluss)

Trine Fissum er rullestolbruker. Det betyr at hun har rett til å parkere på HC-plasser utenfor butikker og andre offentlige bygg.
Les mer om:

Helsedirektoratet får fullmakter

Nå kan Helsedirektoratet kreve å få bruke privatboliger, hoteller og andre bygg for å isolere de smittede av koronaviruset.
Les mer om:

Ser du Per? Han er 1,88 meter høy, og står foran det som offisielt er et fire etasjer høyt bygg.

Naboene protesterte, til ingen nytte. Kommunen ga utbyggeren lov til å bygge 55 leiligheter i Havegaten. Det skulle være fire etasjer høyt. Mesteparten har fem etasjer, pluss loft.
Les mer om:

– Det er ganske enkelt ikke holdbart å ha det sånn!

To ganger har hovedverneombudet ved Sessvollmoen leir sendt ut varsler om stenging av bygg grunnet manglende renhold. – Nå er det bygg som ikke har blitt rengjort siden november.
Les mer om: