Nyheter om Byberg


Bompengepartiet: De suste rett inn i hvert sitt bystyre, men hva kan de få utrettet?

SKIEN: Tommy Ballestad og Mari Byberg Knudtsøn i bompengepartiet, Folkeaksjonen nei til mer bompenger suste rett inn som bystyremedlemmer i henholdsvis Skien og Porsgrunn.

Loppemarkedet vokser og vokser

Årets rekke med loppemarkeder i Strandgata har vært større enn noen gang. Nå retter Linn Byberg øynene mot det årlig julemarkedet.
Les mer om:

Elin Byberg er tilsatt som prosjektleder i Næringshagen Midt-Troms

Byberg jobber i dag i prosjektorganisasjonen for den nye Senja kommune, men vil gradvis gå over til Næringshagen.
Les mer om:

Flertall for penger til politisk rådgiver

Kun Geir Byberg (KrF) vil beholde dagens ressurs til politisk ledelse i Hamar kommune, og ikke øke med et halvt årsverk til en ny politisk rådgiver.
Les mer om:

Mari (26) kan suse rett inn i bystyret

PORSGRUNN: Folkeaksjonen nei til mer bompenger ligger an til å få én av de 49 bystyreplassene i Porsgrunn. For toppkandidat Mari Byberg Knudtsøn var det Bypakke Grenland som vekket det politiske engasjementet.
Les mer om:

Lærerik debut i eliteserien for lokale seilere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kai Linde i Bodø seilforening forteller om god stemning under sist helgs regattaer i Oslofjorden, til tross for at det ikke ble de helt store resultatetene.To regattaer Mannskapet, som blant annet består av 15 år gamle Theodor Nikolai Ness Byberg fra Valnesfjord, deltok i to ulike regattaer.

Theodor (15) får være med på regatta i eliteklassen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jo mer vind og bølger, jo artigere er det, sier Theodor Byberg om det å være ute i havet og seile - og spesielt konkurrere med andre båter.Fredag bærer det til Oslo hvor han og de tre andre på laget i Bodø seilforening skal delta på en åpen regatta, Grundig og så debutet i elitedivisjonen, som Bodø rykket opp i som følge av gode prestasjoner i fjor.

Denne gjengen skal redde 600-700 tonn mat i år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I spissen for de 15 ansatte står butikksjef Tone Byberg. Hun bor på Bryne, men er oppvokst på en liten gård på Tjelta, og brukte en god del av ungdomstiden til å gå i demonstrasjonstog med «Redd planeten»-plakater.Bakgrunnen fra gård har lært henne å respektere mat, og miljøengasjementet har hun fortsatt.- Å redusere matsvinn er en viktig miljøsak. Så da denne jobben dukket opp, kunne jeg ikke la være å søke, seier Byberg.

Tagholdtmannen får ei grav på Moi

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historia om Even Olsen Tagholdt er ei av dei best dokumenterte kriminalhistoriene frå Stavanger på 1800-talet. Even Olsen Tagholdt var fødd på heiagarden Tagholdt i Lund. Som 20-åring verva han seg som musketer i Kristiansand. Her hamna han på skråplanet. I 1837 blei han dømd til slaveri i Fredrikstad.I 1854 drap og rana han Jens Byberg i Stavanger, saman med Hanna Jakobsdatter frå Kristiansand. Utbyttet var 300 riksdalar.

Begraver Tagholdt på Moi

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Even Olsen Tagholdt var hovedperson i et stort drama som utspant seg i Stavanger midt på 1800-tallet. Han ble i 1854 dømt til døden av høyesterett for drap og ran på Jens Byberg som bodde ved Kalhammeren i Stavanger. Senere ble straffen omgjort til livsvarig straffearbeid.

Klar for ny sesong med loppemarked

– Jeg satser på at Hamar igjen er klar for å skape god stemning i Strandgata på søndager, sier Linn Byberg. For nå starter årets loppemarkedssesong.
Les mer om:

Denne gjengen skal jobbe for demente i Sola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sola demensforening ble etablert i mai 2016. Foreningen skal være en støtte for personer med demenssykdom og deres pårørende og hjelpe til med å finne frem i hjelpeapparatet.Nylig ble årsmøtet avholdt og nytt styre valgt. Lise Løland er styreleder, mens Barbro Bjørnsen er nestleder. Hagbardt Christensen er kasserer, Kirsten H. Sola sekretær og styremedlem, og Svein Ingebretsen er styremedlem.

Dette Facebook-innlegget fra kommunen vekket stor interesse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Hysj, kan du høre gresset gro? Våren er her, og kommunen skal nå i gang med å klippe gress på kommunale områder. Derfor lurer vi på hvor DU synes det er kjempeviktig at vi klipper og holder ved like, og hvor du kunne tenke deg at naturen kan få lov til å etablere seg naturlig, og være hjem til humler og bier og alle som kryper og kravler og kryr.

Strålende sesongstart for Brynes damelag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne - Klepp II 2-0 (0-0)Mål: 1-0 Mari Botne (54), 2-0 Eirin Bjerkreim Kleppa (75).I første omgang hadde Bryne ballen litt mer enn Klepp, uten å skape de store sjansene. Nærmest var Sofie Bjørnsen, som fra litt skrått hold traff stolpen. Klepp hadde en mulighet på corner rett før pause, men headingen gikk rett på keeper.Bryne rokerte litt i pausen, og endringene betalte seg.

Mer enn 150 elever - mer enn 150 bøker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Hun fløy opp så høyt at hun ikke trengte å være redd, forteller Amanda Larsen.Foran mer enn 150 medelever, står hun på scenen og leser høyt fra sin egen bok. Hun har, på samme måte som flere av dem i salen, jobbet med sin egen bok siden slutten av januar.- Jeg føler jo nesten et eierskap til dette. Det er så spennende å lære barna hvordan fortelle en historie, sier Bobbie Peers.Dette er tredje gang Peers er med på "Boka mi".

Over 20 byggjeprosjekt er stoppa etter konkursen til Stensland & Byberg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me kallar det veksesmerter, eller leveransesjuka, når du veks for raskt. Det krev kapital og eit apparat i ryggen. I tillegg har selskapet vore involverte i nokon rettslege konfliktar, med reklamasjon og usemje med kundar. Det syg krefter, og tek mykje energi frå drifta, fortel bustyrar Hogne Skjerpe.Han seier byggfirmaet har hatt ein dramatisk vekst, med ein auke i omsettinga på over 40 millionar, på knappe to år.

Byggfirma med 50 tilsette har gått over ende

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på kr 22.673.000,-, og at selskapets aktiva vesentlig består i anleggsmidler og driftsutstyr med en samlet anslått verdi på ca. kr 20.423.000,-. Virksomheten er igangværende. Antall ansatte er 50. Retten legger skyldnerens opplysninger til grunn. Selskapet antas derfor å være ute av stand til å dekke sine forpliktelser etter hvert som de forfaller.

En annonse etter tjenestefolk ble Kirstens lykkelodd i livet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)PORTRETT: I 1960 var 16 år gamle Kirsten kjøkkenjente på en folkehøgskole på Jylland. Opp­draget nærmet seg slutten da hun kom over en annonse i avisen.- På den tida averterte bøndene på Jæren i danske aviser etter drenger og jenter til å hjelpe til på gårdene. Det var relativt vanlig at danske ungdommer dro til Norge for å få arbeid, forteller Kirsten.Skeptisk far Hun syklet hjem og viste annon­sen til foreldrene.

Søndagsskolen feiret sine 175 første år

– Har barn i Norge i dag fortsatt behov for høre bibelhistorier? Å ja! Kanskje mer enn noen gang før også, sa generalsekretær Gøran Byberg i Søndagsskole Norge i sin festtale i Stavangeren søndag kveld.
Les mer om:

Pasientene bekymret for de ansatte på akuttmottaket

Borghild Byberg (83) var nylig på akuttmottaket i over 6 timer. Hun frykter at sykepleierne ikke holder ut arbeidspresset.
Les mer om:

Beate fra Tvedestrand (36) skriver blogg om (sam)livet med Daniel - og alt det innebærer

- Vi prøvde paryoga her om dagen, men det gikk ganske dårlig, for han er så stiv, sier Beate Bruun Nilsen. - Du kan ikke si det på den måten! svarer Daniel Byberg og ler.

Eit godt år for mekanisk industri

Maskineringsbedriftene Byberg AS i Kjøpmannsbrotet i Klepp og JB Maskinering AS ved Bryne sette begge omsettingsrekord i 2018.
Les mer om:

Portrettet: Anita får enda flere i tale

Anita Ness Byberg (48) starter egen logopedipraksis fra nyttår, samtidig som hun er kommunal logoped i Fauske og Sørfold.

To Sola-jenter bidro til NM-gull

Klepp sikret seg NM-gull for J19 med 3-1 seier mot Stabæk i kveld. På banen var både Matilde Alsaker Rogde og Heidi Byberg.
Les mer om:

Pelsdyrbonde Arild Byberg: - Jeg er opprørt, fortvilet og lei

Pelsdyrbonde Arild Byberg i Sola ser helsvart på regjeringens kompensasjonsforslag.
Les mer om: