Nyheter om Burnley


Bekreftet: Joe Barton skal lede piratene

Det er vel ikke alle som husker Joe Barton, skal vi tro. Engelsmannen hadde en mildt sagt interessant bakgrunn som ungdom: I løpet av seks år var han innom Everton, Liverpool og Manchester City. Så startet den profesjonelle karrieren hos City i 2002 før det bar videre til Newcastle, QPR, Burnley og Rangers. Nå skal 38-åringen inn og lede en gjeng med pirater. Barton fikk sin første trenerjobb i 2018 hos Fleetwood, men forlot klubben i januar.

Dean viste rødt i død kamp

Det var langt mellom begivenhetene i 0-0-kampen mellom Burnley og West Brom lørdag. Nok et rødt kort fra Mike Dean etter VAR-sjekk ble den store snakkisen. Det ble ingen mål i kampen, men det ble dramatikk da Semi Ajayi ble utvist for hands etter en drøy halvtime. Nok en gang var det Dean som skulle dra fram det røde kortet etter en sjekk med videodømming, men denne gangen hadde nok dommerveteranen sitt på det rene. Burnley klarte ikke å utnytte at de spilte med en mann mer, og i stedet var det West Brom som var nærmest scoring.
Les mer om:

Premier League kalenderen for mars ser litt annerledes ut

FA-cupen og diverse utbrudd gjør at kamper i Premier League har måttet flytte til nye tider. Les: Nå er det ikke lenger tvil, Cavani blir! Her er alle kampene som spilles i mars: Tirsdag 2. mars: Man City – Wolves (21.00) Onsdag 3. mars: Burnley – Leicester (19.00) Sheff. Utd – Aston Villa (19.00) Crystal Palace – Man. United (21.15) Torsdag 4. mars: Fulham – Tottenham (19.00) West Brom – Everton (19.00) Liverpool – Chelsea (21.15) Lørdag 6. mars: Burnley – Arsenal (13.30) Sheff.

Barnes sikret Burnley-poeng

Burnley tok imot Fulham i en sjanserik Premier League-kamp der begge lag kunne tatt med seg alle poengene, men det endte 1-1. I en jevnspilt kamp tok gjestene Fulham ledelsen etter 49 minutter. Hjørnesparket fra Ademola Lookman gikk via hælen til danske Joachim Andersen og til Ola Aina, som brystet den mot Burnley-målet. Robbie Brady sto på streken, men klarte ikke å avverge at ballen gikk i mål. De hvite fra London fikk bare lov å lede kampen i tre minutter.

Dean tilbake etter drapstrusler

Fotballdommeren Mike Dean er klar for å dømme igjen etter å ha bedt om pause i forrige uke. Det skjedde på grunn av drapstrusler mot familien hans. Dean skal dømme lørdagskampen mellom Burnley og West Brom i Premier League, melder NTB.
Les mer om:

Chelsea legende John Terry overraskende lansert som Jason Tindall erstatter

Bournemouth arbeider for fullt med å finne en erstatter for manager Jason Tindall. – Etter manageren fikk sparken og Joshua King meldte overgang til Everton har de begynt å vinne igjen. De slo Birmingham i Championship på lørdag og Burnley i FA Cupen på tirsdag. Det hele under midlertidig ledelse av Jonathan Woodgate. Les: Mourinho er ikke videre fornøyd med Bale, nei Ahead of our #FACup clash at Turf Moor, Jonathan Woodgate discussed: The opposition’s strength Building up momentum The impact of individuals Listen to today’s press conference in full and for free on afcbTV.

United kjempet seg til kvartfinale

Manchester United tok seg videre til kvartfinale i FA-cupen etter at de slo West Ham 1-0 på Old Trafford tirsdag i det som ble en skikkelig sliteseier. Det måtte spilles ekstraomganger før det kom en avgjørelse i et relativt sjansefattig oppgjør, men der United styrte det meste av kampen. Innbytter Scott McTominay satte inn kampens første og eneste mål etter 97 minutter etter et fint United-angrep. Dermed er Solskjærs menn ett steg nærmere en ny sjanse til å spille seg til en cupfinale.

Fulham ønsker 10 millioner pund for Harvey Elliott fra Liverpool

Fulham forventes å kreve 10 millioner pund fra Liverpool for den unge vingen Harvey Elliott når de to klubbene møtes til en domstol denne uken. – Liverpool signerte 17-åringen sommeren 2019 før han hadde signert en profesjonell kontrakt med Fulham, men Cottagers har krav på kompensasjon etter å ha vært ansvarlig for utviklingen hans. Spørsmålet er hvor mye.

Ole Gunnar Solskjær gir Paul Pogba et råd som ville vært utenkelig for få uker siden

Den franske superstjernen Paul Pogba er utvilsom en spesielt talentfull spiller. – Hans problem er kanskje at han er for god, i perioder gidder han ikke å gjøre jobben fordi han er best uansett. Dessuten har han lett for å høre på sin agent Mino Raiola som forer han med dårlige råd. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær har blitt den perfekte «Pogba-hviskeren» og har i perioder klart å hente ut prestasjoner i verdensklasse.

Guardiola har tatt tilbake superkreftene fra Klopp

De siste sesongene har Guardiola ledet Manchester City til topps på balløya. Så tok Jürgen Klopp over supermanndressen og ledet Liverpool til Premier League-tittelen i den historiske sesong. 2020/21-sesongen startet der Liverpool slapp, mens City brukte høsten til å finne seg sjæl. Nå er det tid for trading places. Liverpool har først gitt fra seg tre poeng til Burnley – og nå på onsdag til Brighton.

Blemmet seg ut

Liverpool er ikke friskmeldt etter to solide borteseirer. Onsdag snublet rødtrøyene igjen for et bunnlag på Anfield i Brightons overraskende 1-0-seier. Tross et massivt trykk i utligningsjakten greide ikke Liverpool å rette opp skaden. Steven Alzate ble matchvinner med sin scoring i det 56. minutt. Dermed står forrige sesongs Premier League-mester med to strake hjemmetap. Nylig vant også Burnley 1-0 på en arena som i flere år virket som et ugjennomtrengelig fort.

Ni timer uten baklengsmål

Det blir tøft å jekke Manchester City ned fra Premier League-toppen. De lyseblå kontrollerte inn 2-0 borte Burnley og tok sin niende strake seier.
Les mer om:

City vant enkelt og er alene på tabelltoppen

(Burnley-Manchester City 0–2) Manchester City vant ikke 9–0 - men en kontrollert 2–0 triumf borte mot Burnley betyr at Pep Guardiolas menn topper alene og er tre poeng foran byrival United.
Les mer om:

Manchester City med full kontroll

Pep Guardiolas menn gjorde som de ville mot Burnley på Turf Moor onsdag kveld. Kampen endte 2-0 til Manchester City, som også vant skuddstatistikken klart. Bortelaget tok ledelsen allerede etter tre minutter ved Gabriel Jesus etter slepphendt keeperspill av Nick Pope. Ti minutter før pause doblet Raheem Sterling ledelsen på åpent mål. I andre omgang styrte City kampen, og kunne fort lagt flere baller i nettet bak Pope. Med dagens resultat fikk City en luke på tre poeng ned til Solskjærs Manchester United på 2.-plass med én kamp mindre spilt.

Første seier for Tuchel

I sin andre kamp som Chelsea-manager fikk Thomas Tuchel den første seieren da Burnley ble slått 2-0 på hjemmebane søndag. César Azpilicueta og Marcos Alonso scoret målene.
Les mer om:

King matchvinner

Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley. Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen. Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet. Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.
Les mer om:

Joshua King har vekket interesse fra enda en klubb, men ikke den han drømmer om

Joshua King har mest lyst til å få sin sjanse for Manchester United, men det kommer trolig ikke til å skje dette overgangsvinduet heller. – Vi vet at West Ham manager David Moyes ønsker seg den norske landslagsspissen, nå har Burnley også meldt seg på det som er i ferd med å utvikle seg til et race. TalkSport skriver at prislappen som Bournemouth har satt på King er 15 millioner pund, en pris som er ca 2 millioner pund over det West Ham var villige til å betale i sommer.

Skikkelig Fight Club på Anfield

Liverpool sto som ubeseirede på hjemmebane, Burnley er… Burnley, en klubb som kaver rett over nedrykksgjørma. På tirsdag var det nesten-topp mot nesten-bunn, der det ble en durabelig fight – bokstavelig talt. Kampen vil huskes for en temperatur som hadde passet inn i Conor McGregors forestående slåsskamp i MMA-ringen.

Liverpool i hengemyr: Sjokktap på Anfield og 438 målløse minutter

Liverpool sliter tungt foran mål og stanget igjen hjemme mot Burnley torsdag. Gjestene vant 1-0 og stanset tittelholderens rekke på 68 kamper uten hjemmetap.
Les mer om:

Liverpool-marerittet fortsetter: Over 400 minutter uten scoring

Liverpool klarte ikke å få hull på byllen denne gangen heller, til tross for gigantsjanser. Ashley Barnes straffet Liverpool og Burnley vant 1-0 på Anfield. Det betyr at en utrolig Liverpool-rekke røk.
Les mer om:

Avskriver Liverpool som tittelkandidat

Liverpool gikk på en ny smell mot Burnley, og har nå gått 430 minutter uten Premier League-mål. TV 2-ekspert mener de kan glemme ligagullet.
Les mer om:

Så røk Anfield-rekken for Liverpool – seks poeng bak Manchester United

(Liverpool-Burnley 0–1) Liverpool har spilt mer enn syv timer uten scoring i ligaen. Burnley forsvarte seg helhjertet og vant på en sen straffescoring. Tapet betyr at Jürgen Klopps menn sakker akterut i toppen.

Sjokktap for Liverpool

Liverpools rekord på 68 hjemmekamper uten tap ble torsdag knust av Burnley. Laget fra Nord-England vant 1-0 på Anfield.
Les mer om:

– Vi har ikke sagt at vi har verdens beste angrepstrio

Gini Wijnaldum håper Liverpools måltørke er over mot Burnley.
Les mer om:

Gidder ikke snakke om 800 millioners salg

22 år gamle Declan Rice er av naturlige årsaken en ettertraktet spiller. I lang tid har vi og alle andre rapportert at hans tid i West Ham snart er over – Det er rett og slett en klubb som ikke er sexy nok. Chelsea er de som har «mast» mest, og for ikke så lenge siden har også Manchester United kastet seg inn i kampen og det med en verdivurdering på 70 millioner pund nesten 800 millioner kroner. Les: Mourinhos trussel mot Bale: Vil du bli eller dra til Real Madrid og ikke spille? West Ham-manager David Moyes prøver å være overbevisende i sine uttalelser at et salg ikke er aktuelt.