Nyheter om Burnley


Vincent Kompany henter årets spiller i League One

Burnley som ønsker seg rett opp igjen i Premier League har gjort et varp med signeringen av spissen Scott Twine. 22 åringen er meget målfarlig, underholdene med ball og svært kreativ. Ikke uten grunn han ble kåret til årets spiller i League One. Manager Vincent Kompany som de siste årene har gjennomført en snuoperasjon Anderlecht de siste årene, har i sterk konkurranse fra Bodø/Glimt hovedtrener Kjetil Knudsen fått oppdaget med å lede klubben tilbake på topp.

Keeper Nick Pope blir ikke med Burnley ned, fortsetter i Premier League

Burnley trakk det korteste strået den siste serierunden av Premier League og rykket ned, mens Leeds berget plassen.

Nick Pope klar for Newcastle

Den britiske landslagskeeperen har signert under på en 4-årskontrakt med «The Magpies». Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Pope blir hentet fra Burnley som rykket ned fra Premier League forrige sesong. 30-åringen kom på årets lag i England i 2019/2020-sesongen.

Presenterte Vincent Kompany med historisk sus

Burnley har en stolt og lang historie, klubben var en av tolv som startet The Football League i 1888 bare seks å etter de selv ble stiftet. For noen dager siden sparket de Premier Leagues lengst sittende manager Sean Dyche med tungt hjerte. Til høsten ville 50 åringen fått 10 år som leder for klubben. I sin prestasjon av den nye manageren Vincent Kompany gjør de det med et historisk sus.

Kompany blir ny Burnley-manager

Den mangeårige Manchester City- og Belgia-stjernen Vincent Kompany (36) er ansatt som manager i Burnley. Han får dermed jobben med å føre laget som rykket ned fra Premier League i vår, tilbake til engelsk fotballs ypperste selskap. Burnley overrasket ved å sparke sin mangeårige sjef Sean Dyche i april. Mike Jackson overtok på midlertidig basis og fikk en god start, men klarte ikke å berge Premier League-plassen. Kompany kommer fra jobben som hovedtrener i belgiske Anderlecht

Burnley har tatt valget

Kjetil Knutsen, Wayne Rooney og en haug andre trenere har vært linket til jobben hos Burnley. Det endte dessverre med nedrykk og Championship-spill «selv uten» Sean Dyche som fikk sparken i april. For Vincent Kompany blir dette likevel en mulighet til å forme Burnley-laget før han skal opp mot City, Liverpool og resten av Englands beste klubber. På mandag skjer det.

Burnley tappes for talent

For tre uker siden ble det på sesongens siste dag klart at, Leeds reddet plassen i Premier League og Burnley måtte ta turen ned til Championship. Mens managerjobben fortsatt er ledig har de som er igjen på Turf Moor sendt listen over spillere som blir og spillere som drar. Og listen med de som må dra er lang!. Det kan bli tøft å komme raskt tilbake.

Kjetil Knutsen i samtaler med tidligere Premier League-vinnere!

Ketil Knutsen er et hett navn i fotball-europa etter enrom suksess med Bodø/Glimt. Blackburn Rovers forbereder seg på å møte Knutsen om deres ledige stilling, kan TEAMtalk avsløre. Championship-laget leter etter en erstatter for Tony Mowbray etter at 58-åringens kontrakt ikke ble fornyet forrige måned. SISTE: Barcelona vil erstatte de Jong med City-stjerne Premier League-vinnerne fra 1995 har allerede snakket med en rekke managere, inkludert tidligere Sheffield Wednesday-sjef Carlos Carvahal, Ronny Deila (!) og Everton-legenden Duncan Ferguson. Mens Michael Beale og Daniel Fark

Frank Lampard har ny midtstopper på plass

Everton-manager Frank Lampard er i gang med å styrke stallen som holde klubben unna nedrykksstriden nesten sesong. Midtstopper James Tarkowski er på medisinsk test i forkant av en overgang til Everton. 29-åringen er uten kontrakt denne sommeren og ser ut til å forlate Turf Moor etter at Burnley rykket ned fra Premier League.

Akkurat nå virker det som kun én klubb er aktuell for Gareth Bale

Wales. Different club. Golf. In that order. Når Bale nå er ferdig med Real Madrid, virket det som planen var å fase seg selv gradvis ut som profesjonell fotballspiller og pleie kropp og golf. Så skjøt han Wales til deres første VM-sluttspill etter seieren mot Ukraina, og måtte justere planen om å trekke seg tilbake på landslaget. Nå skal de riktige trekken gjøres for at Wales får best utbytte av beina til deres Store Sønn.

Calvin Ramsay hentes til Liverpool

Han blir 19 i juli, denne sesongen ble han kåret til Scottish Premierships beste unge spiller. Skottland har en rik tradisjon på å bringe frem forsvarsspillere på øverste nivå i Premier League, Andy Robertsen, Kieran Tierney og Nathan Patterson (fra Rangers til Everton i januar). Calvin Ramsay er nestemann opp. Speidere fra de større klubbene har valfartet til Aberdeen de siste månedene for å få med seg fenomenet Ramsay.

Heller Manchester United enn drømmeklubben Barcelona

Leeds gjør alt som står i sin makt for å beholde sin brasilianske høyreving Raphinha. – Etter plassen i Premier League ble reddet med et nødskrik på bekostning av Burnley har de klart å avverge en nesten 100 % sikker overgang for Kalvin Phillips til Manchester United. Men denne gangen må de trolig gi tapt. På den andre siden Manchester United er kjent for å betale langt over markedspris (som for øyeblikket er 45 millioner euro) – Dessuten i følge Express har Raphinha knyttet et tett bånd til Bruno Fernandes både av og på banen da de to spilte sammen i Sporting CP i 2018/19.

Manchester United keeper legger opp

39 år gamle Lee Grant har bestemt seg for å legge opp og om mulig få en karriere som trener. Med den CV han har burde det absolutt være mulig. Til Manchester United sine sider har han følgende å fortelle: «Det er riktig tidspunkt å gå inn i neste fase av karrieren min» Lee Grant kom til Manchester United i 2018 etter opphold i Derby County, Burnley, Oldham, Sheffield Wednesday og Stoke. LES: Mourinho dropper tidenes managerlønn i Premier League Best of luck for the future, Granty!

Anderlecht er evig takknemlig

I 2019 dro Manchester City legende Vincent Kompany hjem til Anderlecht for å redde sin barndomsklubb som var i alvorlig trøbbel. -Uten Kompany sine penger og kompetanse er det slettes ikke sikkert klubben hadde overlevd, i det miste garantert ikke vært der de nå. Økonomien er god igjen og Anderlecht er en toppklubb i Belgia. 36 år gamle Vincent Kompany startet som spillende trener, men har de siste sesongene konsentrert seg om å være manager.

På tide å tjore fast Antonio Conte til Tottenham-masta

Sist ankomne Dejan Kulusevski med to scoringer, Harry Kane tilbake i scoringsform med én scoring, Super-Son med to. I tillegg til å fått tilbake spillegleden i Tottenham-angrepet, er Spurs tilbake i det beste selskapet. Topp fire i verdens tøffeste liga med Champions League-billetten i lomma. Dette må bare fortsette! I februar begynte Antonio Conte å sende signaler om at han «kanskje ikke var den rette» for Tottenham. Rykter om en exit etter sesongen har gått, der italieneren har hatt en vegring mot å åpent forplikte seg for tiden etter sesongslutt.

Leeds beholdt plassen etter drama: – Jeg feirer vanligvis ikke sånt

Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon.

Leeds berget plassen – Burnley snublet

Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon. Leeds-spillerne jublet og var lettet etter kampslutt. – Utrolig. I starten av sesongen så vi ut til å gjøre det mye bedre, men etter all motgangen har det vært ryggen mot veggen. Det er suksess i seg selv i dag.

Leeds berget plassen

Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon.

Slik avgjøres Premier League

Søndag skal alt avgjøres i den engelske toppdivisjonen. I toppen kjemper Manchester City og Liverpool om ligatittelen, mens i bunnen står det mellom Leeds og Burnley i kampen om å unngå nedrykk. Og kampen om den siste mesterligaplassen står mellom Martin Ødegaards Arsenal og Tottenham. Manchester City har alt i egne hender, og ligatittelen sikres med seier. Skulle de derimot spille uavgjort eller tape mot Aston Villa, kan Liverpool snike seg forbi. Det avhenger også da av at Liverpool vinner sin kamp mot Wolverhampton. I bunn er det litt mer komplisert.

Nedrykksdrama i Premier League: – Innstilt meg på nedrykk

Det er nervøs stemning hos de norske supporterklubbene før det søndag blir klart hvem av Leeds og Burnley som må ta den tunge turen ned i Championship.

Tidenes største managerlønning vil bringe Jose Mourinho tilbake til Premier League

Keiseren av Roma har det litt trist om dagen, Jose Mourinho sitt mannskap har bare sanket tre poeng på de fem siste kampene og er definitivt utenfor kvalifisering til Champions League og må kjempe om å beholde plassen i Europaligaen. – Senere i dag møter Roma Torino i Serie A og taper de den kampen blir det mest sannsynlig Conference League og Bodø/Glimt også neste år. (Eller enda verre Molde) Dette er utålelig for Jose Mourinho som skal skinne i glansen av trofeer å bale rundt ned mot midten av tabellen i verdens fjerde største liga.

«Villmann-rykte» ødela for Premier League jobb

Premier League klubben Burnley som i mange år har hatt Sean Dyche ved roret, sparken den meget populære manageren Mike Jackson ansvaret for A-laget på midlertidig basis. Siden Dyche fikk sparken 15.april har klubben lett etter en ny manager som har evner til å bringe ut mye av et lag med begrensede resurser. President Alan Pace lot seg imponere av Bodø/Glimt sin reise i Conference League og spesielt overkjøringen av Roma på Aspmya.

Vincent Kompany nær en retur til Premier League

Burnley har målene på sin side i kampen mot nedrykk. – Med like poeng som Leeds på hver sin side av den røde streken og bare en kamp igjen blir de neste dagene svært spennende. Burnley tar imot Newcastle på søndag og Leeds reiser til Brentford. Leeds har allerede fått inn en erstatter for sparkede Marcelo Bielsa i amerikanske Jesse Marsch, mens Burnley fortsatt leter etter sin faste manager.

Ville gledesscener da Everton berget plassen – Burnley over streken

Everton lå under 0-2 ved pause, men vendte til 3-2-seier over Crystal Palace og berget plassen i Premier League. Det førte til kaotiske gledesscener.

Burnley rotet bort ledelsen – fortsatt i nedrykksfare

Burnley rotet bort ettmålsledelsen mot Aston Villa og endte til slutt med poengdeling. Burnley gikk til pause med 1-0-ledelse etter en straffescoring av Ashley Barnes, men Aston Villa brukte ikke lang tid på å utligne i andre omgang. 48 minutter inn i kampen dunket Emiliano Buendia inn 1-1 og sikret uavgjort. Dermed tok nedrykkstruede Burnley med seg ett poeng og klatret over nedrykksstreken, men er fortsatt i fare for å rykke ned. Laget er á poeng med Leeds på tabellen, men sistnevnte er under streken før siste runde på dårligere målforskjell.
Les mer om:

Mest lest siste uke