Nyheter om Bunad


Solgte kokain på byen, stjal bunad og pass og viste falske papirer til politiet

SKIEN: En 33-åring fra Skien er dømt til to års fengsel etter 31 lovbrudd.

Protesterte i bunad og Nesnalobber: – De kan ikke legge ned universitetet på Nesna

En håndfull – ikledd bunad og Nesnalobber – møtte opp i Bodø da Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland inviterte til markering i Bodø.
Les mer om:

17. mai på Årvoll: Skikkelig bunadsgutt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er mormor som har sydd den til meg, smiler Kevin.Han synes det er skikkelig kult å stille i bunad på nasjonaldagen.- Det er ikke mange gutter på min alder som går med bunad. Men jeg synes flere burde gjøre det, sier Kevin.Flere familiemedlemmer Det er ikke bare til Kevin mormor Ingjerd Dalsrud har sydd bunad.- Det har nok blitt godt over 20 bunader med tiden.

Med bunaden full av plast

En miljøbevisst bestemor i Bærum fikk festen ødelagt da hun oppdaget alle plastfibrene i barnebarnets bunad på 17. mai.
Les mer om:

Høyres bunadsangrep

Høyre har i en rekke aviser kritisert meg kraftig for at jeg velger å gå i bunad. Innlegget ble også gjengitt i Avisa Valdres. De siste ukene har stadig flere tatt på seg bunad i protest mot sentralisering av sykehus og fødetilbud.
Les mer om:

Amirs apotek ble tagget ned på 17. mai, men gjerningspersonene ble fanget opp på overvåkingskamera: – Én av dem danser og ler i bunad. Jeg blir så trist

– Respekten for andre mennesker har blitt dårligere i samfunnet vårt, mener apotekinnehaveren.
Les mer om:

Bunad full av leire, og «nesten naken mann» ble kastet på sjøen

Politiet har hatt nok å gjøre på 17. mai landet rundt.
Les mer om:

Bente mistet bunaden sin: - Håper noen har tatt vare på den

På sykkelturen mellom Badedammen og Eiganes 17.mai forsvant tøyposen med Bente M. Bærheims bunad i.
Les mer om:

Bildeserie: Se hvem som gikk i borgertoget

Først i borgertoget, iført i røde jakker, kom Kragerø Røde Kors som i år runder 75 år. Toget ble avsluttet med Norsk Folkhjelp, som stilte opp med sine grønne symboler. Årets tale var ved svenske Rebecca Båld, som er virksomhetsleder ved læringssenteret i Kragerø. Hun stilte i en svensk bunad. - Kragerø er et varmt samfunn som tar vare på menneskene rundt dere. Selv om jeg ikke bor her, er det få steder jeg har følt meg så velkommen som jeg gjør her hos dere, sa hun. - I dag har jeg premiere med svensk flagg, som jeg ikke en gang eier, men naboen tegnet et til meg.

Ingen 17. mai uten bunad for KEiiNO-Alexandra

Det blir ikke 17. mai-stemning uten romeriksbunaden for Alexandra Rotan i KEiiNO. Dagen starten med frokost hos Norges ambassadør i Tel Aviv.
Les mer om:

Kommer ikke langt av gangen med Leo på slep

På Heia myldret det av staselige kvinnfolk, staute karer og yndige unger med og uten bunad, men aller søtest var muligens åtte uker gamle Leo. Han skaffet seg litt av en fanklubb i løpet av dagen.
Les mer om:

Nå har Krone-isen fått bunad

PORSGRUNN: 17. mai er den dagen i året det spises aller mest Krone-is melder Diplom-Is. Nå har den fått emballasje som matcher stakken.
Les mer om:

Hvor er bunaden min fra?

Sofi Varanasi kommer fra Minnesota i USA, men har slektninger i Norge. Mammaen hennes har laget bunad til henne, men hun vet ikke hvilken det er. Vet du?
Les mer om:

Se kjendisenes 17. mai-bilder

Champagnefrokost, bunad og norske flagg. Slik feirer kjendisene Norges nasjonaldag.
Les mer om:

Line Marie Poppe: - Vi trenger å velge noen som kan ta valg for oss alle. Da blir det musikk i toget og nok pølser, is og brus til alle.

Dagens hovedtaler i Tvedestrand var Line Marie Poppe, i egensydd bunad som akkurat ble ferdig til 17.mai. Både før og etter talen hennes var det sjarmerende og fine taler av både barn ved Tvedestrand og Vestre Sandøya skole, og tale fra en litt sliten, men offensiv russepresident.
Les mer om:

Måtte droppe bunaden etter vekttap

Per Sandberg gikk for dress framfor bunad på 17 mai.

Bekranset Ole Reistad-statuen: - En viktig tradisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ute i skolegården hadde både voksne og barn, elever og lærere, og selvfølgelig foreldrene samlet seg i finværet. Furuset skole starter feiringen av nasjonaldagen med både taler, kor- og korpsmusikk, og frokost på skolen. Minelli (11) og de andre barna som holdt taler hyllet både skolen og hele Furuset, men kom også med en klar oppfordring om en mer bærekraftig utvikling både i Norge, men også resten av verden.

Denne lille bunaden skal brukes i dag for 50. gang

PORSGRUNN: Noen er så heldige å ha bunad i familien. For Brita Straume er historien ekstra spesiell. Den 90 år gamle bunaden har vært i bruk på 17. mai-feiring minst 50 ganger.
Les mer om:

Slik tek du vare på bunaden din(pluss)

– Det vert ingen 17. mai utan ein fin bunad. Inntrykket er at folk ynskjer å ha bunadene klare til bruk i maidagane.
Les mer om:

Dette er greitt – og ikkje – når du går i bunad

Er det ok å bruke solbriller til bunad? Kva med paraply? Og kan ein eigentleg gå med utslått hår? Dette seier bunadseksperten.
Les mer om:

Bunad til katt og hund provoserer noen og sjarmerer andre(pluss)

Hunder og katter kledd i bunadslignende festdrakter, søljer, sløyfer og skjerf. Noen liker det, andre ikke.
Les mer om:

Vi kan ikke bare bruke penger på flatskjerm

Noen mener at bunad er blitt et overklassefenomen og en økonomisk markør. Men i 2019 er bunad blitt allemannseie. Det er derfor det gjør ekstra vondt å ikke ha råd.
Les mer om:

Bunadskrigaren

Rasande kvinner i heile landet har tredd på seg bunadar i kampen for å sleppe å reise i timevis for å føde. I spissen går ho som meinte ho var for kul til å gå med bunad.
Les mer om:

Bunadskrigaren

Rasande kvinner i heile landet har tredd på seg bunadar i kampen for å sleppe å reise i timevis for å føde. I spissen går ho som meinte ho var for kul til å gå med bunad.
Les mer om: