Nyheter om Buljo


Fred fra KEiiNO vil tre inn i samepolitikken: – Min våte drøm er å få en samisk kulturskole i Oslo

Fred Buljo fra KEiiNO og Hans Norbye er en av flere kjente ansikter som er å finne på listene over kandidater til Sametingetsvalget.
Les mer om:

Dramatisk for MGP-Keiino på Slogen(pluss)

Det heldt på å gå gale for Fred Buljo, ein av songarane i MGP-favoritten Keiino, då bandet filma på Slogen sist haust.
Les mer om:

KEiiNO-Fred: Skled mot stup, slapp med skrekken

Idet Fred Buljo mister fotfestet på toppen av Sunnmørsalpene, ser han Norangsfjorden i et glimt. Halvannen kilometer rett ned.
Les mer om:

KEiiNO-Fred: Skled mot stup, slapp med skrekken

Idet Fred Buljo mister fotfestet på toppen av Sunnmørsalpene, ser han Norangsfjorden i et glimt. Halvannen kilometer rett ned.
Les mer om:

Trygve Slagsvold Vedum omtalt som joiker Fred Buljo: – Vi har jo begge litt lite hår

Trygve Slagsvold Vedum lo høyt da han fikk lese om seg selv på Wikipeda i Sverige og Danmark. Og nå blir han utfordret til joikeduell.

Ute av dansen

Fred Buljo måtte forlate konkurransen
Les mer om:

Fred Buljo ute av «Skal vi danse»

Sist uke klarte Fred såvidt å redde seg fra «Skal vi danse»-avskjed, men denne gangen holdt det ikke.
Les mer om:

Unikt bestillingsverk skal framføres: Georg Buljo spiller på Storjord

Georg Buljo fremfører bestillingsverk til Britta Marakatt Labbas utstilling ved Adde Zetterquist Kunstgalleri.
Les mer om:

Formidler samiske mattradisjoner: – Lykke og frihet på fjellet med rein(pluss)

Reineier Maret Ravdna Buljo bor på Kåringen i Lødingen kommune. Hun er en ambassadør og ildsjel for samisk matkultur som i fjor vant den høythengende «Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.
Les mer om:

– Alle tre har vi opplevd å ikke bli helt godtatt for den vi er

– Det var aldri en tanke å slutte. Eurovision var i fjor, men vi er her, sier Alexandra Rotan. Egentlig skulle Keiinos albumdebut slippes løs samme uke som Spellemannprisen ble delt ut i mars. Tom Hugo var sprekkeferdig av stolthet over at en Melodi Grand Prix-sang var nominert til Årets låt, noe som er svært uvanlig. Men koronaen kom og Spellemann ble avlyst. – Vi ble rådet til å sette platen på vent. Etter noen uker begynte vi å høre fra internasjonale fans, i land der folk ikke fikk gå ut og ble sittende hjemme.

Ny samisk stemme går popveien for å gjøre musikken mer tilgjengelig

– Jeg lager den musikken som kommer til meg. Familiebakgrunnen min er drivkraften, dette prosjektet er selvterapeutisk. Og så er det hyggelig om noen vil høre, sier Kajsa Balto til NTB. For hun er oppvokst i Oslo, hoppet inn og ut av samisk identitet i oppveksten, og kan takke sin stae far for at hun forstår nordsamisk. – Han ga aldri opp det samiske språket. Han snakket samisk og joiket til meg, jeg svarte på norsk.

– Det er fortsatt mange skap-samer der ute

Keiinos Fred Buljo er glad for at den unge generasjonen med samiske ungdommer og kunstnere tør å vise sin samiske identitet. Men han håper at enda flere kommer «ut av skapet».
Les mer om:

Fred Buljo: – Med denne prestasjonen ville vi ha vunnet Eurovision Song Contest

Statsminister Erna Solberg sier regjeringa legger vekk det omstridte forslaget fra et kraftskatteutvalg og lar kommunene beholde dagens inntekter fra vannkraft.

Mikkel (24) har fått nok. Derfor stemmer han på Nei til bompenger

Mikkel Buljo (24) har fått nok av Arbeiderpartiet. Hans stemme går til Nei til bompenger.
Les mer om:

– KEiiNO er kommet for å bli

Nederland og Duncan Laurence vant Eurovision Song Contest 2019 med låten Arcade. Dette er Nederlands femte seier, men vi må helt tilbake til 1975 for å finne den forrige. En femteplass til Norge og KEiiNO gjorde også at de ble best i Norden. Og ikke bare det: Norge fikk desidert folkestemmer – hele 291 poeng. Hårete mål – Det er helt fantastisk. Vi hadde et hårete mål om å vinne folkestemmene i Eurovision, og det klarte vi. Vi har slått svenskene. Og vi kom på femteplass totalt. Det er helt sykt bra!

Norge krevde ny Eurovision-prøve etter kameratrøbbel – avvist av EBU

– Vi fikk umiddelbart beskjed om at feilen ikke ville få noen konsekvenser for avviklingen av juryprøven. Derfor har NRK valgt å levere en formell klage, opplyste pressekontakt Andreas Blaauw-Hval. Klagen innebærer at Norge krevde å få gjøre framføringen på nytt.
Les mer om:

Fred Buljo til Eurovision-finaleprøver iført skjerf

Selv om Fred Buljo kom til arenaen med skjerf rundt halsen, lød joiken kraftfullt under KEiiNOs første prøve i forkant av finalen i Eurovision Song Contest.
Les mer om:

I kveld skal Norge ut i semifinale: «Fred Buljo fra Kautokeino er konge på scenen»

Les Nordlys sine vurderinger av Norge og de andre bidragene som torsdag kveld skal i ilden i andre semifinale Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

Høybråten-artisten Marianne: KEiiNOs korist i Israel

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Og faller den norske låta, «Spirit in the Sky», i smak hos det europeiske tv-publikummet får Groruddalen ei dame på scenen under finalen i Tel Aviv lørdag 18. mai. Marianne Pentha har vært i Israel i en uke nå og jobber med de siste forberedelsene før alvoret begynner med semifinale på torsdag.- Det er veldig stas å være med på dette. Både det å være med i Eurovision Song Contest (ESC), og få oppleve Tel Aviv og Israel.

KEiiNO-Fred deltar i Eurovision med «pimpet» samekofte

I sin svarte skinnkofte med fjærdetaljer er Fred Buljo klar for å representere det samiske folk under ESC 2019. Men ikke alle er enige om å kalle den for kofte.
Les mer om:

Her joiker KEiiNO-Fred med barnehagebarn

For kort tid siden hadde KEiiNO-medlem Fred Buljo bare joiket for en håndfull barnehagebarn. Neste uke joiker han for over 200 millioner TV-seere.
Les mer om:

MGP-vinnerne proppet med selvtillit: - I dag har vi første dag på jobben

De ferske MGP-vinnerne Tom Hugo, Fred Buljo og Alexandra Rotan har alle følt på å ikke passe inn. Da passer det bra at vinnerbidraget er en låt om å godta hverandre for akkurat den man er.
Les mer om:

– Gårsdagen er fortsatt i dag, jeg har ikke lagt meg ennå

Fred Buljo fra Kautokeino har fortsatt ikke sovet siden lørdagens triumf i Oslo Spektrum.

Joiket offentlig for første gang, nå skal han til Tel Aviv og Eurovision-finalen

Keiino og Fred Buljo klar for Eurovision i Tel Aviv i Israel i april.
Les mer om:

KEiiNO til Eurovision Song Contest

Dermed får Tom Hugo, Fred Buljo og Alexandra Rotan i KEiiNO representere Norge i Tel Aviv i Israel i mai. Trioen vant fram med låten Spirit in the Sky. – Hva skjedde nå, sa Rotan da seieren ble sikret. Trioen var tydelig rørt over triumfen lørdag kveld. Forhåndsfavoritt KEiiNOs låt ble i forkant av finalen sammenlignet med Eurovision-vinnere som Heroes og Euphoria, og det er ikke bare fans av sangkonkurransen i inn- og utland som liker den.