Nyheter om Bue


Innbruddstyver skjøt med pil og bue

Torsdag fikk politiet melding om et mulig innbrudd i Felleskjøpets utetelt på Brekstad.
Les mer om:

Finn knekte stylte-koden på Løvikremma (pluss)

Skattejakt og teater, hest og pil og bue – muligheitene var mange for dei fleire hundre små og store som møtte opp til Barnas dag på Løvikremma Kystgård søndag.
Les mer om:

Vikingene vendte tilbake til Bjarkøy(pluss)

I ekte vikingstil slåss folk med sverd og skjøt med pil og bue. Høydepunktet kom da monumentet «Selshevneren» ble avduket.
Les mer om:

Bruker 18 mill på bom-nedlegging før det virkelig blir mye bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tre bomstasjoner i Listerregionen skal avvikles, etter det NRK erfarer. Opplysningen kommer i forbindelse med at revidert budsjett legges frem i morgen. Regjeringen vil bruke 18 millioner kroner på å legge ned bomstasjonene.Frps ordførerkandidat i Farsund, Ingrid Williamsen, håper at nedleggingen av de tre bomstasjonene i Listerregionen kan skje i løpet august. Opprinnelig lå det an til at det skulle skje i november.

Eiger ble nesten ranet i Hålå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eiger - Voll 2-1Et oppofrende Voll-lag gjorde det de kunne for å dra ned tempoet og lyktes med det i store deler av kampen.

Nye dører åpner seg hos Hovland Trevarefabrikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ordreboka til Hovland Trevarefabrikk er fullpakket i flere måneder framover. Det lover godt imed tanke på å nå årets budsjettmål.I fjor omsatte Hovland Trevarefabrikk AS for 23 millioner kroner.- Målet i år er en omsetning på 25 millioner kroner. Så langt ligger vi veldig godt an. Kanskje kan omsetningen også bli enda høyere?

- Ta den ansvarlige veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Stor interesse for bueskyting

Jakt med pil og bue er ikke lov i Norge, men det er lov i Finland, Danmark, Sverige og flere andre land i Europa. I Norge er det en del jegere som er fasinert av denne formen for jakt. Disse har organisert seg i Norges Buejegerforbund.

Forteller om farens ukjente krigshistorie

Åtte år har Jørn Bue Olsen brukt på å samle ukjente krigshistorier i boken «I min fars fotspor».
Les mer om:

Lover å ikke feire hvis han scorer

Luis Suárez er kveld tilbake på Anfield med det Barcelona i den andre kampen i semifinalen i Champions League. Tidligere Liverpool-spiller Luis Suárez som måtte forlate klubben i 2014 etter en uheldig biteepisode lover at han ikke vil feire et eventuelt mål. «Jeg har all respekt i verden for Liverpool-fansen.

Robertson viser at det meste preller av når du bærer Liverpool-drakta

Når du seirer – fortjener du Champagne, når du taper – trenger du champagne, skal Napoleon ha sagt (hvertfall i følge produsentene av denne sprudlende væsken). Liverpools kamp mot Barcelona på onsdag tilhører den sist kategorien. Men Andy Robertson lover at Liverpool-spillerne ikke skal tilbringer dagene før Newcastle-kampen på lørdag med ettervirkninger etter smellen. (c) Bilde: Liverpool FC: Andy Robertson Les: Klopp viser igjen hvorfor han er den beste manageren -Vi nærmer oss avslutningen på sesongen. Vi har tre, kanskje fire kamper igjen, så vi har ikke tid for tømmermenn.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

Ny E39 med bompenger: Halvparten vil kjøre gamleveien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Beregningene til Nye Veier viser at i en situasjon med utbygd firfeltsvei uten bompengeinnkreving på E39 Lyngdal vest - Ålgård vil ha en trafikkmengde i 2022 som varierer mellom 8000 og 13000 kjøretøy i døgnet. Ved etablering av bomstasjoner skjer det en samlet reduksjon i antall reiser på ca. 20 prosent på de fleste delstrekninger.

Påskelesing: På ski til Hornsund våren 1986

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det ligger eventyr og spenning i å dra så langt av gårde. Tur retur Bamsebu-Hornsund får vi tyve mil på ski med fjell, breer og daler i et eventyrlig hvitt landskap med alle dets skiftninger i farger, vær og føre. Elleve polakker driver forskning i Isbjørnhamna i Hornsund. De har besøk av gjennomsnittlig 60 isbjørner per vinter. Skal vi tørre? Ja, vi tør. Dette er ikke første gang vi går langtur.

Fortsetter det som nå er trønderlag uten Eliteserielag

Overraskelseslaget Ranheim har sluttet å vinne kamper og «nabo» laget Rosenborg har er nesten like dårlige. – I dag gikk de på borte tap hos Stabæk som var millimetere fra nedrykk sist sesong.  Stabæk hadde startet årets sesong med med en uavgjort og et tap og var ikke regnet som favoritter i møtet med Rosenborg som skulle reise kjerringa etter et en slapp hjemmekamp mot Odd i siste serierunde. Les: Lokker med tredobbel lønn pic.twitter.com/7jkYG2oJp2 — FK Haugesund (@FKHaugesund) April 14, 2019 Ranheim, den andre trønderklubben i Eliteserien tok i mot Haugesund og tapte 0 – 2.

Torfinn Zakariassen: Fysiske fakta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er noen fakta: En støvsuger kan, for å si det bokstavelig, ikke suge en dritt. Vakuum kan ikke utføre noe som helst. Når vifta skaper undertrykk i røret i støvsugeren blåses støvet inn i støvsugeren på grunn av at det skapes overtrykk foran munnstykket. Altså burde det hete støvblåser.I mikrobølgeovnen skapes det et elektromagnetisk felt av en komponent som kalles magnetron.

Denne bilparken er unik i verdenssammenheng

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det ble bare produsert 2000 eksemplarer av disse bilene. Og jeg har fire av dem, forteller Arne Holme.Hjemme på Særheim, med utsikt både mot Kleppe og Bryne, har den pensjonerte legen en helt unik samling biler stående. Fire Buick 1934.

Snart må du betale bompenger helt til Kvinesdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Har man hytte i Farsund, eller Lyngdal betaler en allerede i en av de tre bommene i området. Men nå kommer det også sju nye bomstasjoner mellom Ålgård og Kvinesdal. Det er den nye E39 mellom Ålgård og Lyngdal med fire felt og midtskiller som skal bygges. Når den står ferdig skal en kunne kjøre mellom Stavanger og Kristiansand på 90 minutter.Prosjektet styres av Nye Veier AS og skal delvis finansieres med bompenger.

276 kroner i bompenger fra Kvinesdal til Ålgård!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Samferdselspolitiker Sigmund Oksefjell (Sp) fra Kvinesdal opplyser at siste nytt om alle bomstasjonene i Lister er at disse skal bort før jul i år.- Det har vært noen som har foreslått at noen av bomstasjonene kunne stå lenger for å finansiere flere fylkesveiprosjekter, men det har vi ikke lov til. Så snart vi har fått inn det som bompengeproposisjonen gav anledning til skal alle bomstasjonene bort.

Slik gikk det da Klepp møtte Varhaug i serieåpningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klepp - Varhaug 1-2 (0-1)Mål: 0-1 Gabriel Håland (18), 1-1 Dardan Shabi (76), 1-2 Sondre Dvergsdal (str. 80)Serieåpningen på Klepp stadion ble som ventet jevn. Begge lagene skapte sjanser i først eomgang, der Varhaug alt i alt kanskje var bittelitt bedre enn vertene. Den eneste scoringen sørget Gabriel Håland for. Han så at ballen lå på 30 meter og at keeper var langt ute.

To fekk bot på Bue

Høgaste målte fart var 109 kilometer i timen i 80-sona.
Les mer om:

Ulvemotstander og Sp-ordfører om giftig åte: – Kaster bensin på bålet

– Å forgifte åte er å kaste bensin på bålet. Det sier ulvemotstander og Sp-ordfører Ørjan Bue etter at noen forsøkte å forgifte Norges største ulveflokk som befinner seg i hans kommune.
Les mer om:

Bale-agent til angrep på Madrid-fansen: – En skam

Da Gareth Bale ble byttet ut i helgens storkamp mot Barcelona, svarte Santiago Bernabéu-publikum med å bue på waliseren. Strive-kommentator Magnar Kvalvik tror vingen er ferdig i Madrid.
Les mer om:

Stengde vegar: Buevegen open igjen

Fylkesveg 504 frå Bue til Varhaug, som har vore stengd i uvêret, er open igjen.
Les mer om:

Stengde vegar: Buevegen open igjen

Fylkesveg 504 frå Bue til Varhaug, som har vore stengd i uvêret, er open igjen.
Les mer om: