Nyheter om Budapest


Southgate: – Ikke akseptabelt

Gareth Southgate hyller Jude Bellingham og Raheem Sterling etter kampen mot Ungarn. Han er imponert over måten spillerne taklet rasismeropene fra supporterne. Det kom apelyder fra flere områder av arenaen i Budapest, og spesielt mot Raheem Sterling når han hadde ballen. I tillegg skal Bellingham ha ledd og smilt da det kom rasistiske rop mot unggutten mens han varmet opp, skriver Sky Sports. – Ut ifra det jeg hører, så er ikke dette akseptabelt. Vi visste ikke og hørte ikke om dette på sidelinjen. Jeg vet ikke om spillerne hørte det, sa Southgate til Sky Sports.

England knuste Ungarn

Det engelske landslaget slo Ungarn 4-0 i torsdagens VM-kvalifiseringskamp i Budapest. Raheem Sterling, Harry Kane, Harry Maguire og Declan Rice scoret målene for gruppelederen.
Les mer om:

Nå får denne Tromsø-klinikken nytt navn: – Vil styrke staben framover

Pandemien har ført til store endringer i rutinene for helseklinikker verden over. Nå ønsker Budapest Klinikken å satse tydeligere lokalt.
Les mer om:

Nå får denne Tønsberg-klinikken nytt navn: – Vil styrke staben framover

Pandemien har ført til store endringer i rutinene for helseklinikker verden over. Nå ønsker Budapest Klinikken på Farmandstredet å satse tydeligere lokalt.
Les mer om:

Åtte døde og titalls skadd da buss krasjet

En passasjerbuss har krasjet på motorveien på vei mot Ungarns hovedstad Budapest. Åtte personer er bekreftet døde.
Les mer om:

Trekker Vettel-anke

Aston Martin-laget har trukket sin anke i saken der Sebastian Vettel ble diskvalifisert etter å ha kjørt inn til 2.-plass i Ungarns Grand Prix. Tyskeren ble vraket fra resultatlisten i Budapest søndag 1. august. Årsaken var at bilen hans kom i mål med mindre enn den obligatoriske literen med drivstoff som kreves for å utføre tester etter løpet. Aston Martin trekker sin anke «på grunnlag av at vi mener å gjøre det oppveier fordelene med å bli hørt», melder BBC Sport.

Hamilton om Ungarns homolov: – Uakseptabelt og feigt

Bilsportens superstjerne Lewis Hamilton (36) tar et oppsiktsvekkende oppgjør med det ungarske forslaget til en ny anti-homofililov foran Formel 1- runden på Hungaroring nord for Budapest kommende helg.
Les mer om:

Rettighetskamp i Budapests største prideparade

Flere tusen marsjerte lørdag for LHBT+-rettigheter i tidenes største prideparaden i Ungarns hovedstad Budapest.
Les mer om:

Rettighetskamp i Budapests største prideparade

Flere tusen marsjerte lørdag for LHBT+-rettigheter i tidenes største prideparaden i Ungarns hovedstad Budapest.
Les mer om:

Suksess på Rosenborg ga han landslagsdebut og nå flybillett på første klasse ut i verden

Det var et stort tap for Sarpsborg 08 i fjor da Kristoffer Zachariassen dro videre til Lerkendal. Den rutinerte midtbanespilleren gjorde seg bemerket i Nest-Sotra før han tok steget opp til Sarpsborg i 2017. Rosenborg har hatt en rufsete sesong så langt med Kristoffer Zachariassen som et definitivt lyspunkt, et lyspunkt de må gi slipp på, men som de ifølge Adresseavisen vil få meget godt betalt for. Les: Daniel Sturridge i kanonform satser på La Liga-debut! Det er den ungarske toppklubben Ferencvaros som er på kjøperen, de skal ha kommet med et bud på 22 millioner kroner.

Zsa Zsa Gabors urne gravlagt i Budapest

Den ungarskfødte Hollywood-legenden Zsa Zsa Gabor ble gravlagt i Budapest tirsdag, fire år etter sin død.
Les mer om:

Bokhandel i Ungarn bøtelagt for barnebok om homofilt par

En bokhandel i Ungarns hovedstad Budapest er bøtelagt for å ha solgt en barnebok som beskrev et homofilt par- og familieforhold.
Les mer om:

Viste regnbueflagg – da kom vaktene

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet tidligere i mesterskapet å ha bannlyst regnbuefargede effekter fra EM-arenaer. Under Danmarks kamp mot Tsjekkia i Baku lørdag kveld kan det tyde på at slike flagg likevel skal ha blitt konfiskert av vakter på tribunen. Ferske bilder fra NTB viser vektere som gikk bort til supportere med slike flagg og tydelig sjekket disse, men det er vanskelig å slå fast hva som ble konklusjonen. – Det kom en offisiell Uefa-vakt og rev flagget ut av hendene mine, sier Kristoffer Føns til danske DR Sporten. Overfor NRK stiller Uefa seg uforstående til det som skj

Benjamin dropper Warholm-møte

Det blir ingen superduell mellom Karsten Warholm og Rai Benjamin på 400 meter hekk i Monaco 9 .juli. – Tiden er veldig knapp. Jeg må reise til Tokyo om tre uker, så vi valgte å ikke tra til Europa, sier Benjamin til nyhetsbyrået Reuters. Warholm og Benjamin er de to store favorittene på distansen under OL i Tokyo. Rivalene har ikke møttes siden VM-finalen i Doha i 2019. Siden den gang har begge hatt vesentlig framgang. 26. juni vant Benjamin det amerikanske OL-uttaket på 46,83, raskere enn Warholm noen gang hadde løpt.
Les mer om:

Uefa benekter å ha bannlyst regnbuesymboler

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet søndag å ha bannlyst regnbuefargede effekter fra stadion i Budapest eller andre EM-arenaer.

Nederland var moro så lenge det varte

BUDAPEST (VG) (Tsjekkia – Nederland 2–0) Lagene gikk på banen etter pause til tonene fra «Highway To Hell» og den veien gikk det for Nederland.
Les mer om:

Full flaggforvirring i Budapest

Søndag meldte nederlandske medier at regnbueflagg ble konfiskert utenfor stadion. Nå avviser UEFA rapportene.
Les mer om:

Her stoppes supportere med regnbueeffekter i Ungarn: – Blodet mitt koker

Nederlandske supportere ble møtt med en forklaring om at det «bare er et fotballarrangement» da de ble nektet å ta med regnbueeffekter til fansonen i Budapest.
Les mer om:

Wijnaldum kan gå av banen hvis han rammes av rasisme

Kaptein Georginio Wijnaldum (30) utelukker ikke at han kan komme til å gå av banen hvis noen av Nederlands spillere blir utsatt for rasisme i søndagens åttedelsfinale i Budapest.
Les mer om:

Europamesterskapet i homofobi

Hele EM kan ende i et moralsk mørke etter at Uefa nektet lyssetting av arenaen i München i regnbuefargene. Det neste steget kan fortsatt bli å flytte EM-finalen til Budapest. Alt for å tekkes Ungarn- og Uefas egne VIP-gjester.
Les mer om:

Frankrike-sjefen om Pogba-mysteriet: – Solskjær har kanskje andre forutsetninger

BUDAPEST (VG) Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps (52) vegrer seg for å uttale seg om mysteriet Paul Pogba (28).
Les mer om:

Benzema refses etter skuffende comeback

BUDAPEST (VG) Fire kamper, én straffemiss, ingen mål og en stygg EM-statistikk. Karim Benzemas plass i den franske elleveren er allerede et diskusjonstema blant ekspertene etter sommerens sjokkcomeback.
Les mer om:

Ungarn tok kruttsterkt poeng mot Frankrike i fotball-EM

Frankrike var storfavoritter foran EM-oppgjøret med Ungarn i Budapest lørdag, men stanget og stanget. Til slutt ble det 1-1 og bare ett poeng for franskmennene.
Les mer om:

Månelandingen i Budapest

OM FOTBALL: Fotballen kom tilbake til folket, og derfor var det flott å se Ungarns heroiske menn la seg hylle av et fullstappet stadion.
Les mer om:

Ungarn sjokkerte Frankrike foran fulle tribuner: – Det er ubeskrivelig

BUDAPEST (VG) (Ungarn – Frankrike 1–1) Ungarn sto for en av EMs største overraskelser – og et av mesterskapets mektigste øyeblikk med 1–0-scoringen mot Frankrike.
Les mer om: