Nyheter om Bu


Inviterer til møte om viktig og vanskeleg tema i kveld

Det er samarbeid på brei front når suldølen i kveld er inviterte til eit møte som skal lysa over eit vanskeleg og viktig tema. Møtet på Kulturhuset er eit samarbeid mellom Suldal kommune, Frivillige hender og Folkeakademiet i Suldal. Forventingar og spørsmål Kva må til for at ein skal kunna bu heime om ein blir alvorleg sjuk? Kva kan eg forventa av hjelp frå helsetenestene, kva tenkjer familien, kva må eg og vil eg klara sjølv? Det er nokre av spørsmåla det handlar om i dag og i kveld.

Er 737 år tilsammen: Disse skal styre Nordre Aker de neste fire årene

10 av 15 i de nye bydelsutvalget (BU) bor øst for Akerselva, og snittalderen er 49 år.
Les mer om:

Fredag får vi vite hvem som skal styre bydelen: Her er avtroppende leders råd til arvtakeren

Per Henry Christiansen har ledet bydelsuvalget (BU) i Nordre Aker siden 2015. Denne uka får vi resultatene fra BU-valget, og med det vite hvem som skal styre bydelen de neste fire årene.
Les mer om:

Frå London til Stråpa i Suldal

Sikten over Stråpabrua er heller dårleg denne ettermiddagen. Viskarane går på travelt det korte stykket frå butikkane på Osen og over til andre sida av Suldalslågen. Skodda trolldansar rundt kollane ved Stråpanuten, før ho tek seg ein elegant sving oppover det smale juvet mot Berge. Det store kvite huset openberrar seg som eit smykke i den frodige ramma si. Ved sida står den gamle løa og andre småhus frå tidlegare tider. Midt i denne nostalgien ligg leiker, små syklar og fotballmål.

Musikarar frå Tyskland, Vilnius og Noreg bur og jobbar saman på Meisdalen i ei veke før turné i landet

I perioden 15.–21. september møtast åtte unge musikarar frå Tyskland, Vilnius og Noreg på garden Meisdalen i Skrautvål. Her skal dei bu og jobbe saman i ei veke, før dei legg i veg på konsertturné rundt om i landet.
Les mer om:

Liberalistene stiller til BU for første gang: - Vi liker å kalle oss kardemommelov-partiet

Liberalistene prøver for første gang å komme inn i bydelsutvalget i Nordre Aker. - Folk som ønsker mer personlig frihet, kan det hende vi får støtte fra. Men om vi får støtte fra dem som kjemper mot byggeprosjektene i bydelen, spørs vel, sier førstekandiat David Jørgensen Oftedal.
Les mer om:

LESARBREV: Vel Venstre

Takk for ein fin valkamp. No har me halde på i fleire veker, mykje er skrive og sagt, men i ein god og respektfull tone. Politikk i Suldal handlar om lite konflikt og store økonomiske moglegheiter.
Les mer om:

Tre frå indre Ryfylke som kjempar for plass på fylkestinget

Med hurtigbåten i spel og med ei erkjenning av at indre Ryfylke må stå saman i kamp for vegen og distriktstilboda, står fylketingskandidatane for Ap og KrF side om side, sjølv i valkampen. Asle Rafdal (49) står på 12. plass på Aps fylkestingsliste, og med tretten representantar inne i dag, er sjansen der for at han får fast plass, sjølv om pollofpolls.no per nå gir Ap elleve representantar basert på ferske meiningsmålingar.

LESARBREV: Fire nye år i politikken. Noen utfordringar!

Valet nærmer seg og alle, både parti og enkeltpersonar har lyst å markera seg med revolusjonerende ting som me skal prøva å få til i neste valgperiode. Eg har tidlegare sagt at det vil eg vera forsiktig med, men noen tankar om dei neste fire år kan ein no gjera seg. Me må ta innover oss at me er heldige og bur i ein kommune med gode tenester. Det vil alltid vera noe å forbetra , nye tiltak som ein kan prøva ut.

– Vil bu under tindane(pluss)

Les mer om:

Naboforholdet er i ferd med å rakne på grunn av en byggesak - nå havner saken hos politikerne

I mars i år ga Tvedestrand kommune tillatelse til at en huseier på Sandøya kunne oppføre ny bu, flytte eksisterende bu og gjøre andre endringer på eiendommen. Nå har naboen klaget, og saken kommer nå til politisk behandling.
Les mer om:

Spora etter dei første fastbuande hareidsdølingane(pluss)

– Eg forstår godt at folk har lyst til å bu her, seier arkeolog Yvonne Dahl. I sommar har ho og kollegaene frå Fornminneseksjonen ved Universitetsmuseet i Bergen leita etter spor etter dei første busetjarane.
Les mer om:

LESARBREV: Kva skal me leva av?

Spørsmål vert stadig stilt i forbindelse med overgangen til ein grønare økonomi i Noreg, men i Suldal er ikkje det viktigaste spørsmålet kva me skal leva av, men kven me skal leva av. For i motsetnad til større byar der ein stadig aukande befolkning treng nye jobbar, er det ikkje mangel på arbeidsplassar som er hovudproblemet i Suldal, men mangelen på arbeidskraft.

Klar for skule og jobb

Første klasse: Synne Hetland, 6 år Synne Hetland, Sand, begynnar i dag i første klasse på Sand skule. Korleis trur du det blir på skulen? – Eg trur det blir kjekt og gøy. Og så gler eg meg til at mamma skal jobba i naboklasserommet, for det veit eg. Men du skal ikkje ha mamma til lærar, vel? – Nei, eg skal ha Linda, og henne kjenner eg. Eg trur ikkje ho er noko streng.

Stina og Siri på 7. plass i NM

På Voldsløkka i Oslo, i konkurranse med 40 andre lag, blei du- oen frå Sand slått ut i kvartfinalen av Koll. – Kjipt – Det var ein veldig kjip 7. plass, me var så nære heile kampen og hadde leiinga i lange periodar. Men så tapte me siste settet til slutt med 14-16, seier Marvik og ergrar seg endå, fleire dagar etter, over at dei ikkje nådde semifinalen. NM i U17 har vore det store målet for dei denne sesongen, og dei to skulle så gjerne nådd semifinalen før dei gav seg.
Les mer om:

Her er Suldal KrF sitt program

Folka Også KrF måtte ut på toppkandidat-jakt etter at veteran Svanhild Løge Skålheim gir seg i lokalpolitikken, men held fram i fylkespolitikken. Suldal KrF stiller også med eit ganske ubeskrive politisk blad på topp av lista. Torbjørn Indrebø stod ved sist val på femteplass på lista, han arbeider til dagleg i Sandeid fengsel og har tidlegare vore innom jobben som SLT-leiar. På andreplass er Marita Husevåg Hellesen.

– Politikarane bør komma seg på Instagram!

Kristina har alt bestemt seg for kva parti ho skal stemma på, Gunnar er litt meir usikker. Skal stemma Dei trur dei fleste i vennekretsen kjem til å stemma, men etter litt diskusjon over bordet, kjem dei til at det kanskje ikkje er fleire enn halvparten. – Valkampen er jo ikkje skikkeleg i gang endå, så me har ikkje prata så mykje om det, seier Kristina. Gunnar smiler. – Det er vel ikkje det største samtale-emnet i gjengen, og me fortel ikkje kvarandre kva me har tenkt å stemma, heller. Dei to går begge på

Bekymret for elbilsalget(pluss)

Salget av elbiler har gått noe ned sommer. – Bekymringsfullt, mener Christina Bu i Norsk elbilforening.
Les mer om:

Suldalsvatnet rundt med sykkel

– VEL, EG HAR ikkje akkurat sykla rundt Suldalsvatnet, men eg har iallfall vore med sykkel rundt vatnet, ler 53-åringen, som sidan 2017 har vore HMS-ansvarleg på Hydro på Nesflaten. Rutinar er kjedeleg, men å finna på noko nytt er artig, meiner han og fortel at han blir ”opplada” av å sitja på kontorstolen ein heil dag. Då er det godt å komma seg ut om ettermiddagen å få ut litt energi. På benken framfor betong-ufoen sit han og ser uforskamma sprek og opplagt ut. UKVITNE VEKEPENDLAR til Voss.

Kråka Kari ferierer i Marvik

Kari er blitt reine turist-attraksjonen i Marvik. Store og små vil bort for å helsa å kråka som stort sett held seg rundt leilegheita på kaien i Marvik. Budde i ein stamp Det er 13 år gamle Vilde Veland Wahlberg som har tatt det meste av ansvaret for kråka. Etter å ha blitt redda opp frå bakken, fekk kråka bu i ein stamp i garasjen. Etter kvart som Kari vaks til, laga Vilde kunstige tre til henne i hagen.

Bygda har dårleg mobildekning og ingen fastnett: – Mor vågar ikkje bu her lenger

Det er fleire bygder som slit med dårleg mobildekning når Telenor legg ned fastnettet. Ei 86 år gamal kvinne flytta på grunn av utryggleik.
Les mer om:

Politiet klør seg i hodet etter mystisk cannabis-funn midt i svarte skogen: – Vi har spanet, men har ingen mistenkte

Der ingen kunne tru at nokon kunne bu, fant politiet en cannabis-plantasje med cirka 15 planter.
Les mer om:

Nyvinning gjer at Olav (82) kan bu heime

BREIM (NRK): – Eg ser ikkje lenger noko som kan hindre meg i å vere heime, seier Olav Aardal.
Les mer om: