Nyheter om Bu


Fjellvakt Leiv: — Nordmenn har ein veg å gå når det gjeld skotøy

Det er eit spesielt år på Trolltunga. Fjellvakt Leif Varberg meiner nordmenn ikkje er så flinke som dei kanskje trur på å bu seg til den krevjande fjellturen.
Les mer om:

– Eg skal innreie arbeidsbilen min slik eg kan bu i han og reise rundt i Noreg og ta på meg ymse oppdrag(pluss)

– Eg har alltid hatt ein draum om å starte for meg sjølv, seier Robert Roseth (25) frå Ørsta.
Les mer om:

Bygger nye leilegheiter i Røldal: — Håpar lokale vil bu der

Rett Hjem Eiendommer held på å ferdigstille ein firemannsbustad sentralt i Røldal. Dei har lagt ut leilegheitene både som bustad og fritidsbustad.
Les mer om:

– Eg visste at det var her eg høyrde til, og at det var her eg ville bu

Åshild Gjevre, Vang, fødd 1990
Les mer om:

På Cayman Island der vil eg bu

Etter Hulda Garborg
Les mer om:

Kanye West stiller for Black Lives Matter og protesterer drapet på George Floyd

Kanye West tar av seg MAGA-hatten? I alle fall da han protesterte mot drapet på George Floyd og markerte Black Lives Matter i Chicagos gater i natt. Se video nedenfor. Her puller Kanye opp i Chicago og går med folket: View this post on Instagram Kanye West protesterer mot drapet på George Floyd i Chicagos gater, og donerer 20 millioner kroner til familiene til George Floyd, Ahmaud Arbery og Breonna Taylor.

Dømt til seks års fengsel - meiner kona dikta opp valdtekter for å få opphaldsløyve

Etter berre fem dagar i Noreg flykta kona frå mannen etter grove valdtekter. Han seier ektefellen dikta opp historia for å få opphaldsløyve utan å bu saman med han.
Les mer om:

- Eg brenn for å gjere det betre å bu og virke på Søre Sunnmøre(pluss)

God dag-praten med Veronica Kvalen Pilskog.
Les mer om:

Misfornøyd Carlsen alene i tet

Magnus Carlsen fikk en god start på onlineturneringen Steinitz Memorial. Nordmannen leder etter å ha tatt fire poeng på seks lynsjakkpartier. Han tapte blant annet overraskende mot Anton Korobov fra Ukraina. – Jeg kjente det fra starten at dette ikke var min dag. Det var mye tull generelt, sier en tydelig misfornøyd Carlsen til TV 2. Kinesiske Xiangzhi Bu, Daniil Dubov og Shakhriyar Mamedyarov har 3,5 poeng etter første dag av tre. – Det er fryktelig ufortjent at jeg leder, men man ser at det er ekstremt jevnt, mener Carlsen.

– Heilt utruleg at det er Husbanken som skal bestemma!

Det var ikkje akkurat god stemning i kommunetyresalen då formannskapet gjekk laus på saka der rådmannen ber politikarane om å auka den opphavlege løyvinga på 2 millionar for neste år med 4,7 millionar kroner.

Hundrevis av nye boliger, Holtet-krysset og Ormsunds fremtid

Dette er noe av det lokalpolitikerne på Nordstrand skal ta stilling til torsdag 7. mai når bydelsutvalget (BU) møtes for sitt andre heldigitale møte.
Les mer om:

LEIAR: Om heie-lidenskap, inkonsekvente formuleringar og ordførararar som må ut på vanskeleg balansegang

Koronoa-tida byr stadig på nye innsikter. At hyttefolk likar å dra på hytta, er ikkje akkurat breaking news, men graden av lidenskap nordmenn har for denne andre heimen, har definitivt vist seg frå si mest knitrande side. Hytteforbod-debatten har flamma godt; kreativiteten enkelte har oppvist for å komma seg rundt paragrafane og inn i hytta, kan ein jo både beundra og undra seg over.

Riggar seg for krise-kvardagen på legekontoret

Den første akutte fasen av korona-krisa er gått over, nå er det drift av unntakstilstand-kvardagen som gjeld. Har fått bu seg i fred Eit helse-Suldal som førebels ikkje har påvist smitte, har fått arbeida i fred og ro med å rigga til ei eiga virus-avdeling på sjukheimen, eit eige mottak utanfor legekontoret og ei smittesporingsgruppe. Glad for at fleire har tatt kontakt med legekontoret I starten av krisa bekymra smittevernlege Stine Daldorff seg for at folk med tilstandar som treng oppfølging frå lege, unnlot å t
Les mer om:

Rv 7 sklir ut i Krø­de­ren: Hal­ling­dals­tra­fikk må gå om Vald­res

Sjølv om hyt­te­tra­fik­ken er bor­te, må Vald­res bu seg på ekst­ra tra­fikk dei næ­rma­ste da­ga­ne.
Les mer om:

På to månader: Vestre Slidre kan tapa 2,5 millionar i skatteinntekter

Vestre Slidre kommune må som alle andre norske kommunar bu seg på reduserte skatteinntekter i tida framover.
Les mer om:

Politikerne på Nordstrand møttes digitalt for første gang: – Jeg tror denne krisen kommer til å endre hele Norge

Torsdag denne uken avholdt bydelsutvalget (BU) sitt første møte siden koronakrisen brøt ut. – Det gikk mye bedre enn forventet, forteller BU-leder Knut Falchenberg (H).
Les mer om:

50 mann i gang med utvask i kraftstasjonen

Øyvind Hansen, som er regionleiar for Polygon Region Sørvest, fortel at dei vil ha opptil 50 mann i arbeid med reingjering og teknisk reinsk på det meste.

Uroa etter fleire ubehagelege episodar på Sand

Etter fleire episodar med nasking, tjuveri og det dei tilsette i butikkar har opplevd som trugande åtferd frå personar tilhøyrande rusmiljøet tidlegare denne månaden, eskalerte dette endå meir sist veke. Aksjonerte sist veke Tidlegare denne månaden aksjonerte også politiet mot fleire bustadadresser på Sand der både tjuvegods og mindre mengder hasj blei funne, og politileiar Siri Fisketjøn Indrebø oppfordra i sist avis både næringsdrivande og privatpersonar om å melda frå om slike episodar. Måtte få råd per brev Etter epis

Vil bu i telt ved sida av hytta – får nei(pluss)

Ørsta kommune har fått fleire søknader frå folk med hytter og fritidsbustader som ynskjer å kunne bruke desse. Svaret er nei.
Les mer om:

Vil bu i telt ved sida av hytta - får nei(pluss)

Ørsta kommune har fått fleire søknader frå folk med hytter og fritidsbustader som ynskjer å kunne bruke desse. Svaret er nei.
Les mer om:

Lokalpolitikere har sendt klagebrev om utbygging på Ekeberg: – Vi vil ikke ha store kontorbygg på sletta

Samtlige partier i Nordstrand Bydelsutvalg (BU), bortsett fra Frp og Ap, står bak et brev som er sendt til Plan -og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune. Klagen stiller spørsmål om vedtakene i saken er gyldige.

LESARBREV: Kva er ein kjernefamilie?

Eg stussar over Suldal Bad sitt familiebillett-tilbod i helga. Nå i førekant annonserer badet på Facebook om jubileumshelg, og i samband med den årlege Statkraftcupen i Suldalshallen, eit billett-tilbod til kjernefamilien. Men kven går under denne kategorien? Eg var innom Suldal Bad sist veke. Då hadde eg med meg to barn og den eldste guten min på 17 år (som går som vaksen sjølv om han ikkje er det). Me var fire stykk.

LESARBREV: Framtidas omsorg, leiaren i Suldalsposten

Ser av leiaren i Suldalsposten at redaktøren har problem med å forstå Senterpartiet sitt standpunkt i saka om framtidas eldreomsorg når forslaget tar vare på partiet sine kjerneverdiar, desentraliserte tenester og levande bygder. Det er kanskje akkurat det me meiner det ikkje gjer. Framtidas eldreomsorg har vore arbeidd med i fleire år. Administrasjonen, fagpersonar, politikarar og brukarrepresentantar har vore med. Det har vore synfaringar, og det har vore teke omsyn til statlige føringar.

Oppfylte husdraumen

Kristen overtok garden 1. januar 2019. I det kombinerte redskapshuset og fjoset er det nå 80 sauer. Det lar seg fint kombinera med jobben som vedlikehaldsplanleggjar på Norsk Stein. Rivinga av gamlehuset på garden starta i 2018, og etter elleve månader og to veker kunne dei endeleg flytta inn i nytt hus. God hjelp – Det er ikkje mange slike hus å sjå, men eg har alltid likt denne typen godt, seier Kristen. Då passa det godt at huset dukka opp i katalogen frå Hebnes Tre.