Nyheter om Bu


Her skjønar Marianne (27) at ho må evakuera på sonen sin dåpsdag

Den unge familien vil gjerne bu på Hildal, men krev tiltak for å trygga vegen. På dåpsdagen til sonen evakuerte dei.
Les mer om:

Tøffe tak i fjordane

Det er harde nyhende i kø for Suldal og indre Ryfylke når fylkesrådmannen legg fram sine vurderingar til samferdsleutvalets møte denne veka. På møteplanen står to saker som begge er svært viktige for Suldal og den inste delen av Ryfylke. Det gjeld noko så basalt som ferdselsårene våre. Det handlar om oss og det handlar om gjestene våre, jobbmarknad, skulegang, vegen til sjukehus og flyplassar, om korleis me kan komma oss ut i verda og heim igjen. Det er tommel ned for forskottering av rassikring av veg-elendet Rødsliane og det er svarte utsikter for dagens hurtigbåt-tilbod.

Han må betale dyrt for det andre studentar får gratis

SOGNDAL (NRK): Lærarstudentane i Bergen slepp gratis unna, medan medstudentane i Sogndal får svi på pungen når dei skal bu vekke i praksis.
Les mer om:

Sogndal-studenten Henning må betala for overnatting – i Bergen hadde han fått det dekka av høgskulen

SOGNDAL (NRK): Lærarstudentane i Bergen slepp gratis unna, medan medstudentane i Sogndal får svi på pungen når dei skal bu vekke i praksis.

Barcelona-spiller Arda Turan risikerer 12,5 år i fengsel

En ting kan man godt si om Tyrkia, det er rause når straff skal deles ut. En bråkmaker møtte en annen utenfor en nattklubb i Istanbul. (Forøvrig en by vi vil anbefale hvis du liker å feste) – resultatet kan bli fengsel på de begge.  Barcelona-spiller Arda Turan har som prinsipp å med jevne mellomrom havne i trøbbel. Han er på mange måter Tyrkias svar på Lord Bendtner. Les: 500 millioner kroner Barcelona angrer på at de ikke tok imot Tyrkiske påtalemyndigheter ønsker at han dømmes til 12,5 års fengsel etter et slagsmål med den kjente artisten Berkay Sahin.

Budde på hotell i natt, veit ikkje om heimen finst att i dag

Kring 30 personar måtte evakuere i Luster kommune på grunn av flaum. Framleis er i tillegg kring 30 isolerte. Fleire av desse er no også utan straum. Andre har måtta bu på hotell i natt.
Les mer om:

Vil ha statlig hjelp til pukkverk på Tellenes

Jan Oddvar Omdal og Christer Bu Mathiesen i Venstre i Sokndal foreslår et inititiativ for statlig støtte til infrastruktur for pukk fra Tellenes.
Les mer om:

Kunstnarpar har etablert seg i Danckehuset

Wenche Sunde og Roy Albrigtsen skal bu og arbeida i Johan Feyers gate 7.
Les mer om:

Skal du over fjellet? Bu deg på vanskelege køyreforhold

Skal du mellom aust og vest på sundag, bør du komme deg over fjellet no, oppmodar Statens vegvesen.
Les mer om:

Ekspertar: Jegerar må bu seg på å ta hjerneprøver i fleire år framover

Norske jegere må belage seg på å ta prøve for skrantesjuke på rein, elg og andre hjortedyr i flere år framover. Det mener Norges fremste ekspert på denne typen dyresykdom.
Les mer om:

Sjekk kva det kostar å bu i din kommune

Hva du må betale for vann, avløp og renovasjon i Norge varierer med mer enn 11 000 kroner i året. Det skyldes ikke kvaliteten, men hvilken kommune du bor i.
Les mer om:

– Eg treng andre jamaldrande for å bu her

SØREIDE (NRK): Tidlegare Farmendeltakar Marte Søreide (26) flytta attende til heimbygda for to år sidan. No fryktar ho at utan fleire tilflyttarar kan både skule og barnehage stå i fare for å bli lagt ned.
Les mer om:

Utbygging og trafikk i BU

Trafikksituasjonen rundt nye Bogerud torg og utbyggingen av Skullerud er blant sakene Østensjø bydelsutvalg (BU) skal ta stilling til på høstens første møte.
Les mer om:

– Skal det bu folk på slike stader, og skal det vere mogleg å drive turisme, då må der vere ein butikk(pluss)

– At Urke Landhandel har fått støtte, har vore heilt avgjerande for drifta.
Les mer om:

Å bu i eit demokrati

Redaktør Linda Eikrem skriv om demokrati i dagens leiarartikkel.
Les mer om:

Oppfordrer kommuner til å holde på elbil-fordelene lenger

Norsk Elbilforening mener kommuner bør avvente å fjerne fordeler for elbiler. – Kommunene må bidra der de kan, dersom vi skal nå målet om at alle skal kjøpe elbil i 2025, sier generalsekretær Christina Bu.
Les mer om:

– Passet mitt stinkar av fisk og død

BERGEN (NRK): Jon Erik Kvåle Øien lærte på den vonde måten kva konsekvensar det kan få for deg når du ikkje betalar husleiga i tide. Han blei ulovleg kasta ut og fekk alt han eigde låst inn i ei bu.
Les mer om:

Klart for nye Helgesprell

Det er klart for Helgesprell igjen 8. til 11. august i Sokndal. Nytt av året er Chinese downhill - en sykkelkonkurranse hvor alle starter samtidig på toppen av sandhaugene på Sandbekk og videre inn på en sti før målpassering. Christer Bu Mathiesen gleder seg.
Les mer om:

Lønsamt med servering " der ingen skulle tru at nokon kunne bu"(pluss)

– Når det kjem mykje folk, og ein ser at det går rundt økonomisk, er det kjekt å halde på.
Les mer om:

Berre to stader fekk tropenatt

Særleg i ytre strøk og langs fjordane bør ein bu seg på ei varm natt, sa meteorologane i går. Dei fekk rett.
Les mer om:

Kartleggjarane

Dei er ute på oppdrag for Suldal Vekst og Suldal kommune og oppdraget er å kartleggja turistane si oppleving av Suldal. På den måten vil ein få eit reiskap til å utbetra kvaliteten på turistnæringa i kommunen. På rett plass til rett tid På Hydrokaien på Sand er tre ungdomar nesten ferdige med dagens runde ved bubilane. Det er helst tidleg på dagen der er turistar å treffa, og det kjem ikkje så mange til utover dagen. Etter ein runde legg dei difor vegen opp til Laksestudio.

Bu deg på tropevarme

Dei komande dagane kan det verte svært varmt i Ørsta. Det kan både verte tropevarme og tropenatt.
Les mer om:

Stine sine festivaltips: – Vinglas må vi ha, kanskje eit ekstra til ein gjest

Er du klar for festival i helga? Då bør du lese festivalveteran Stine Kyrkjebø Johansen sine beste tips til ei god oppleving. Særleg om du skal bu i telt.
Les mer om:

Bodvinnaren angra så mykje at han ikkje fekk sove

SUNNDAL (NRK): Paret trudde draumen om å bu på eit småbruk var knust då dei tapte bodrunden. Men så angra bodvinnaren seg.
Les mer om: