Nyheter om Bu


LESARBREV: Kva skal me leva av?

Spørsmål vert stadig stilt i forbindelse med overgangen til ein grønare økonomi i Noreg, men i Suldal er ikkje det viktigaste spørsmålet kva me skal leva av, men kven me skal leva av. For i motsetnad til større byar der ein stadig aukande befolkning treng nye jobbar, er det ikkje mangel på arbeidsplassar som er hovudproblemet i Suldal, men mangelen på arbeidskraft.

Klar for skule og jobb

Første klasse: Synne Hetland, 6 år Synne Hetland, Sand, begynnar i dag i første klasse på Sand skule. Korleis trur du det blir på skulen? – Eg trur det blir kjekt og gøy. Og så gler eg meg til at mamma skal jobba i naboklasserommet, for det veit eg. Men du skal ikkje ha mamma til lærar, vel? – Nei, eg skal ha Linda, og henne kjenner eg. Eg trur ikkje ho er noko streng.

Stina og Siri på 7. plass i NM

På Voldsløkka i Oslo, i konkurranse med 40 andre lag, blei du- oen frå Sand slått ut i kvartfinalen av Koll. – Kjipt – Det var ein veldig kjip 7. plass, me var så nære heile kampen og hadde leiinga i lange periodar. Men så tapte me siste settet til slutt med 14-16, seier Marvik og ergrar seg endå, fleire dagar etter, over at dei ikkje nådde semifinalen. NM i U17 har vore det store målet for dei denne sesongen, og dei to skulle så gjerne nådd semifinalen før dei gav seg.
Les mer om:

Her er Suldal KrF sitt program

Folka Også KrF måtte ut på toppkandidat-jakt etter at veteran Svanhild Løge Skålheim gir seg i lokalpolitikken, men held fram i fylkespolitikken. Suldal KrF stiller også med eit ganske ubeskrive politisk blad på topp av lista. Torbjørn Indrebø stod ved sist val på femteplass på lista, han arbeider til dagleg i Sandeid fengsel og har tidlegare vore innom jobben som SLT-leiar. På andreplass er Marita Husevåg Hellesen.

– Politikarane bør komma seg på Instagram!

Kristina har alt bestemt seg for kva parti ho skal stemma på, Gunnar er litt meir usikker. Skal stemma Dei trur dei fleste i vennekretsen kjem til å stemma, men etter litt diskusjon over bordet, kjem dei til at det kanskje ikkje er fleire enn halvparten. – Valkampen er jo ikkje skikkeleg i gang endå, så me har ikkje prata så mykje om det, seier Kristina. Gunnar smiler. – Det er vel ikkje det største samtale-emnet i gjengen, og me fortel ikkje kvarandre kva me har tenkt å stemma, heller. Dei to går begge på

Bekymret for elbilsalget(pluss)

Salget av elbiler har gått noe ned sommer. – Bekymringsfullt, mener Christina Bu i Norsk elbilforening.
Les mer om:

Suldalsvatnet rundt med sykkel

– VEL, EG HAR ikkje akkurat sykla rundt Suldalsvatnet, men eg har iallfall vore med sykkel rundt vatnet, ler 53-åringen, som sidan 2017 har vore HMS-ansvarleg på Hydro på Nesflaten. Rutinar er kjedeleg, men å finna på noko nytt er artig, meiner han og fortel at han blir ”opplada” av å sitja på kontorstolen ein heil dag. Då er det godt å komma seg ut om ettermiddagen å få ut litt energi. På benken framfor betong-ufoen sit han og ser uforskamma sprek og opplagt ut. UKVITNE VEKEPENDLAR til Voss.

Kråka Kari ferierer i Marvik

Kari er blitt reine turist-attraksjonen i Marvik. Store og små vil bort for å helsa å kråka som stort sett held seg rundt leilegheita på kaien i Marvik. Budde i ein stamp Det er 13 år gamle Vilde Veland Wahlberg som har tatt det meste av ansvaret for kråka. Etter å ha blitt redda opp frå bakken, fekk kråka bu i ein stamp i garasjen. Etter kvart som Kari vaks til, laga Vilde kunstige tre til henne i hagen.

Bygda har dårleg mobildekning og ingen fastnett: – Mor vågar ikkje bu her lenger

Det er fleire bygder som slit med dårleg mobildekning når Telenor legg ned fastnettet. Ei 86 år gamal kvinne flytta på grunn av utryggleik.
Les mer om:

Politiet klør seg i hodet etter mystisk cannabis-funn midt i svarte skogen: – Vi har spanet, men har ingen mistenkte

Der ingen kunne tru at nokon kunne bu, fant politiet en cannabis-plantasje med cirka 15 planter.
Les mer om:

Nyvinning gjer at Olav (82) kan bu heime

BREIM (NRK): – Eg ser ikkje lenger noko som kan hindre meg i å vere heime, seier Olav Aardal.
Les mer om:

Stoltenberg: – Vi må bu oss på ei verd med fleire russiske missil

Nato-sjefen fryktar «Reykjavik-avtalen» kan bli historie for godt.
Les mer om:

De fleste kjøper ikke elbil: – Fordelene er åpenbart ikke for mange

Christina Bu leder verdens største elbileier-forening.
Les mer om:

De fleste kjøper ikke elbil: – Fordelene er åpenbart ikke for mange

Christina Bu leder verdens største elbileier-forening.
Les mer om:

Bydelsutvalgsmøte i Grorud: Takket for seg

Torsdag 20. juni godkjente Grorud BU noen protokoller, kastet ut en ukonstituert vararepresentant, og takket så for seg.
Les mer om:

Tilbake til næringslivet

Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide benyttet muligheten under siste BU-møte til å ønske representantene en god sommer, og takke for samarbeidet da Grorud BU rundet av foran valget.

Bønder utan odel slit med å kjøpe gard

Det blir stadig færre aktive jordbruk i Noreg. Ein av grunnane er familiar som vil bu på slektsgarden, men ikkje drive den. – Kjenslene trumfar omsynet til landbruket, seier forskar.
Les mer om:

Bønder utan odel slit med å kjøpe gard

Det blir stadig færre aktive jordbruk i Noreg. Ein av grunnane er familiar som vil bu på slektsgarden, men ikkje drive den. – Kjenslene trumfar omsynet til landbruket, seier forskar.
Les mer om:

Borettslaget ligger i forkant: - Sannsynligvis kommer krav om å kunne tilby lading

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)STORO: Borettslaget Vitaminveien 2 på Storo kan stolt vise frem de nye ladestasjonene på parkeringsplassen: - Ladestasjonene har vært i drift og testet siden forrige mandag.

Aksjonen for park i Nydalen: Arrangerer piknik på parkeringa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det blir appeller, leker for barna og kåring av kveldens stiligste park entusiast, så ta på deg noe som kan pynte opp parkeringsplassen.

Uroa over at det stadig blir dyrare å bu

Halvparten av kommunane i Sogn og Fjordane budsjetterer med auka eigedomsskatt for 2019. Stadig aukande bu-utgifter bekymrar Huseiernes Landsforbund.
Les mer om:

Navnekonkurranse for Fossumdumpa: Velkommen til....

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)At Fossumdumpa skal skifte navn ble vedtatt av Stovner BU tidligere denne «sesongen». I god demokratisk ånd har man funnet ut at dette bør overlates til bydelens innbyggere, og inviterer nå til navnekonkurranse.

«Park-aksjonistene» i Nydalen får bred politisk støtte lokalt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Torsdag 13. juni møtte representanter fra aksjonsgruppa opp i bydelsutvalgene (BU) både i Nordre Aker og Sagene.Engasjerte Nydalen-innbyggere, sammen med Nydalen Velforening og Heilo Vel, opprettet underskriftskampanjen «Ja til stor park i Nydalen» på minsak.no 2. juni.

Ønsker fartsreduserende tiltak i Marka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARKA/NYDALEN: Bymiljøetaten gjennomgår regelmessig trafikksituasjonen i bydelene i Oslo med sikte på sikre befolkningen bedre, blant annet gjennom å justere fartsgrenser og supplere med fartsdempende tiltak.Bydel Nordre Aker fikk sin plan revidert i 2017/2018, og det har resultert i en rekke fartsdempende tiltak.