Nyheter om Brussel


Jens Stoltenberg om Thorvalds plutselige død: – Han ventet på meg

BRUSSEL (VG) Thorvald Stoltenberg insisterte på at sønnen Jens skulle fullføre NATO-toppmøtet i Brussel. Morgenen etter møteslutt døde Thorvald, med Jens ved sin side.

– Når man først skal dø, så finnes det ikke en vakrere måte

BRUSSEL, BELGIA (TV 2): Jens Stoltenberg vurderte å droppe NATO-toppmøtet da faren ble syk.

Jens om Thorvald: – Det siste jeg sa var god natt

BRUSSEL (NRK): – Jeg er lei meg, jeg savner Thorvald hver dag. Jeg snakket med ham på telefon hver dag, sier Jens Stoltenberg til NRK i det første intervjuet han gir etter farens død.

EU: Juncker ustø på grunn av ryggsmerter

Bilder av en ustø Jean-Claude Juncker på NATO-toppmøtet i Brussel vekker oppsikt. EU benekter at det skyldes alkohol og viser til Junckers ryggproblemer.
Les mer om:

Jens reiste rett fra kaosmøtet i Brussel. Rakk hjem til farens død

Familien var rundt Thorvald Stoltenberg da han døde.
Les mer om:

EU: Juncker ustø på grunn av ryggsmerter

Bilder av en ustø Jean-Claude Juncker på NATO-toppmøtet i Brussel vekker oppsikt. EU benekter at det skyldes alkohol og viser til Junckers ryggproblemer.
Les mer om:

EU: Juncker ustø på grunn av ryggsmerter

Bilder av en ustø Jean-Claude Juncker på NATO-toppmøtet i Brussel vekker oppsikt. EU avviser at det skyldes alkohol, og sier Juncker sliter med ryggproblemer.
Les mer om:

NATO vakler - det gjør EU-presidenten også

Foran gallamiddagen i Brussel onsdag, sjanglet og snublet EU-president Jean-Claude Juncker (63) som en full sjømann, og trengte betydelig støtte fra ledere i flere NATO-land for å holde seg på bena.
Les mer om:

Erna Solberg: – Ikke noe nytt i det Nato-landene har blitt enige om

BRUSSEL/OSLO (NRK): Statsminister Erna Solberg sier at det ikke er mye nytt i avtalen mellom Nato-landene. Forsikringer til Trump har derimot vært klarere.

Erna Solberg om Trump-krav: – Det var kanskje behov for å lufte litt ut

BRUSSEL/OSLO (TV 2): Erna Solberg avviser at Donald Trump har kommet med direkte trusler om å trekke USA ut av NATO, men bekrefter at enkelte medlemsland fikk «det største trøkket» i krisemøte torsdag.

Trump åpner for å ta USA ut av Nato

BRUSSEL/OSLO (NRK): President Trump sier at han kan trekke USA ut av Nato, men at det er unødvendig. – USAs forpliktelse til Nato er veldig sterk, sa han på en pressekonferanse i Brussel.

Trump om NATO-finansiering: – Jeg er veldig misfornøyd

BRUSSEL/OSLO (TV 2): USAs president Donald Trump har truet med amerikansk alenegang i forsvarsspørsmål hvis ikke de NATO-allierte øker forsvarsbudsjettene umiddelbart.

Trump etter krisemøte i NATO: Må bruke mer enn to prosent på forsvar

BRUSSEL / OSLO (VG) Donald Trump vil at NATO-landene skal øke forsvarsbudsjettene helt opp til fire prosent. Norge sliter med å komme opp på to.

NATO enig innad, splittet utad

NATO fikk banket igjennom vedtakene akkurat som planlagt på alliansens toppmøte i Brussel. Men på Twitter var president Donald Trump på krigsstien.

Trumps mange ansikter forvirrer NATO

BRUSSEL (VG) Det var mye Trump-fokus i forkant, og noe mindre underveis i NATO-møtet. Men så slo USAs president tilbake i vant stil på Twitter.

Vedtok slutterklæring

NATO-landene har vedtatt en slutterklæring fra toppmøtet i Brussel. USA stiller seg fortsatt bak prinsippet om «alle for en».
Les mer om:

Trumps retorikk stjeler NATO-oppmerksomhet

BRUSSEL (VG) Retorikken Donald Trump har brukt i forkant av NATO-møtet, er utfordrende, mener statsminister Erna Solberg.

Ordkrigen er i gang: Trump med kraftsalve mot Merkel

USAs president mener Russland har full kontroll over Tyskland. Med sine kraftige uttalelser har Donald Trump satt tonen for det avgjørende NATO-toppmøtet i Brussel.

Trump stilte Stoltenberg til veggs: – Ikke NATOs ansvar

BRUSSEL (VG) Donald Trump blander kortene når han stiller NATO til veggs for Tysklands kjøp av russisk gass, mener generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg.

Trump åpnet NATO-møtet med kraftsalve

USAs president Donald Trump gikk til frontalangrep på Tyskland da stats- og regjeringssjefene i NATO samlet seg i Brussel.

Alles øyne på Trump

BRUSSEL (NRK): Hvordan vil USAs president oppføre seg? Det er det store og avgjørende spørsmålet når Nato-toppmøtet starter onsdag.
Les mer om:

Trump har ankommet Europa

USAs president Donald Trump har ankommet Belgias hovedstad Brussel, kvelden før NATO-toppmøtet starter. På Twitter sier han at andre NATO-land må øke sine forsvarsbudsjett.

Trump har ankommet Brussel

USAs president Donald Trump har ankommet Belgias hovedstad Brussel, kvelden før NATO-toppmøtet starter.

Stoltenberg om Trumps snarlige ankomst: – Må forvente klar tale

BRUSSEL (VG) NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er forberedt på klar tale fra USAs president Donald Trump når NATO-toppmøtet begynner i morgen.

Trump tror Putin-møte blir lettere enn NATO-toppmøtet

Toppmøtet med Vladimir Putin blir trolig blir den enkleste delen Europa-turen, sier USAs president Donald Trump før avreise til NATO-toppmøtet i Brussel.