Nyheter om Brussel


Torp vil ikke bruke penger på Østre-Agders «skoletur» til Belgia, mulig turen blir skrinlagt

- Det ville bli helt feil av ordføreren å reise til Brussel i en situasjon der fokus i kommunen er på kutt i tjenester og nedbemanning, sier ordfører Kjetil Torp (Krf).

Dette må være Champions League historiens villeste avslutning

Dinamo Zagreb ledet 3-1 to minutter på overtid mot Shakhtar Donetsk, men da begynte noe å skje. – På tribunen til Stadion Maksimir kunne folk ikke tro sine egne øyne.  Hjemmelaget, Dinamo Zagreb,satte inn 3-1 målet i det 89. minutt mot Shakhtar Donetsk. Det var vakkert og akkurat de tre poengene kroatene hadde håpet på før Champions League-kampen – De lå under tidlig, men hadde blitt utlignet allerede i midten av første omgang. Da hadde de blitt redusert til ti mann da Nikola Moro kom for sent i en takling og fortjent fikk sitt andre gule kort. Da var 74 minutter spilt.

Hugs å stilla klokka i helga

– Mange lurer på om det snart blir slutt på å stille klokka. Det blir det altså foreløpig ikke, vi må vente til EU har behandlet ferdig saken. Så skal vi hente inn innspill på hvordan vi skal gjøre det her i Norge. Det seier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i pressemeldinga frå Nærings- og fiskeridepartementet, der det også samla eit knippe spørsmål og svar om sommartid og vintertid: Når skal vi stille klokka? Natt til søndag 27. oktober 2019 kl. 03.00 stiller vi klokken en time tilbake.

– Norge ber Tyrkia avslutte operasjonen helt og trekke sine stryker tilbake

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Norge må si klart ifra om at Tyrkia må ut av Syria, når NATOs forsvarsministre i dag møttes i Brussel. – Norge har oppfordret Tyrkia til å avslutte operasjonen helt og trekke sine styrker tilbake, svarer forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.  

Johnson venter på svar på utsettelsessøknaden

Statsminister Boris Johnson har parkert brexit-prosessen etter at Parlamentet avviste tidsplanen hans. Nå venter han på svar fra Brussel på utsettelsessøknaden.

Tyskland er åpne for kort brexit-utsettelse

Tyskland er åpne for å gi britene en kort brexit-utsettelse, men mener Brussel trenger noen dager på å diskutere saken.
Les mer om:

Regjeringen, LO og NHO kjemper mot EU-minstelønn: – Kan gi lavere lønn i Norge

Det er ikke ofte regjeringen, LO og NHO går sammen om en sak. I dag brøler de mot Brussel og mot at det skal innføres minstelønn i Norge. De advarer mot at det kan gi deg lavere lønn.

Hardt mot hardt i handlingsrommet

FRIPENN: Handlingsrommet bør bli det nye stamstedet for norske statsråder på tur til Brussel.
Les mer om:

Brexit-sjef Nigel Farage til VG: – Avtalen til Boris Johnson blir stemt ned

PÅ TOGET FRA BRUSSEL TIL LONDON (VG) Nigel Farages ønsker mer enn noe annet at britene bryter med EU uten en avtale. Derfor håper og tror han Boris Johnsons avtale blir stemt ned lørdag, sier han til VG.
Les mer om:

Boris Johnsons 48 kritiske timer: Fullt av hindre

BRUSSEL (VG) Gleden over å kunngjøre at han har «a great new deal that takes back control» ble kort for statsminister Boris Johnson. Hjemme sier det nordirske partiet DUP at de vil stemme ned avtalen. Hvorfor vil de det, og hva skjer nå?

Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen

Labour, DUP og Liberaldemokratene sier alle nei til brexitavtalen statsminister Boris Johnson har forhandlet fram med Brussel.

Brexit-avtale mellom EU og Storbritannia er i boks

En ny utmeldingsavtale mellom Storbritannia og EU er klar. Detaljene skal om kort tid legges fram i Brussel.

En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks

En ny utmeldingsavtale mellom Storbritannia og EU er klar. Detaljene skal om kort tid legges fram i Brussel.

DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale

Statsminister Boris Johnsons nordirske allierte i DUP sier de ikke kan støtte brexitavtalen statsministeren forhandler med EU om i Brussel.
Les mer om:

Til Brussel med bylab-prosjekt fra Innherred

Som en av fem regioner presenterte Innherredsbyene sine erfaringer med hvordan innbyggere kan involveres for å skape en mer miljø- og klimavennlig utvikling i Brussel.
Les mer om:

Brexit: Boris møter sine skjebne i Brussel

Ikke noen dag har vært viktigere for Boris Johnson siden han ble statsminister enn denne dagen i Brussel.

Emma (22) fra Råde skal til Brussel for å lære

Hun er født og oppvokst i Bærum, men det siste året har Emma Wold (22) jobbet som Østfold-ambassadør. Nå står en attraktiv Brussel-tur for døren.
Les mer om:

EU etterlyser et mer håndfast brexit-forslag

EU etterlyser fortsatt et britisk brexit-forslag som kan «fungere». Forhandlingene i Brussel ser ut til å stå i stampe.
Les mer om:

EU etterlyser et mer håndfast brexit-forslag

EU etterlyser fortsatt et britisk brexit-forslag som kan «fungere». Forhandlingene i Brussel ser ut til å stå i stampe.
Les mer om:

Kultur-Bodø: - Vi er i ekstase

Kjente og ukjente bodøværinger hadde funnet veien til den navnløse plassen utenfor Stormen da avgjørelsen fra Brussel om at Bodø blir EUs kulturhovedstad i 2024 ble kjent.
Les mer om:

Hva nå, Boris Johnson?

BRUSSEL: Boris Johnson brøt loven da han ba dronningen om å suspendere det britiske parlamentet, ifølge britisk høyesterett. Onsdag ble Parlamentet åpnet igjen. Hva betyr dette for brexit?

Elbilen – Keiserens nye klær

Odd Semstrøm Olsen fra Rolvsøy mener det går galt når sjampis-drikkende byråkrater i Brussel skal vise handlekraft: «De elsker kvoter og finner da ut at bilprodusentene må produsere en viss andel batteribiler hvis de i hele tatt skal få lov til å produsere konvensjonelle biler.».
Les mer om:

Gjert Ingebrigtsen endrer VM-planen igjen: – Skal gjøre seg litt mystisk

BRUSSEL (VG) Gjert Ingebrigtsen (53) forandrer stadig VM-planen for ham og sønnene. Den siste er at de drar til Doha to dager før mesterskapet i den klimaekstreme golfstaten starter. Friidrettsforbundets toppidrettssjef mener det er for sent.
Les mer om:

Kristoff mislyktes i Brussel Classic

Alexander Kristoff fikk et bra spurtopptrekk av lagkameratene, men klarte bare 7.-plassen i Brussel Classic i Belgia lørdag.
Les mer om: