Nyheter om Brussel


Royal Union Staint-Gilloise sparker sin dansk/spanske trener Thomas Christiansen

Med et slik navn blir det vanskeligere å lage gode supportersanger, men de fikser trolig det i Belgia, hvor mye er ganske rart. Royal Union Staint Gilloise har bestemt seg for å sparke sin dansk-spanske trener Thomas Christiansen. Thomas Christiansen overtok Belgian Union St. Gilloise i fjor sommer, men allerede nå kan han pakke kofferten og reise fra Brussel. Klubben skriver på sin hjemmeside at samarbeidet med den 47 år gamle danske spanjolen har kommet til en ende.

Land med likt smittenivå får åpne grensene

BRUSSEL: Grensekontrollen i EU bør heves gradvis, slik at land med likt smittenivå kan åpne for reiser, sier EU-Kommisjonen. Fra og med 15. juni kan vi reise til Tyskland.
Les mer om:

EU legger frem plan for grenseåpning i Europa

BRUSSEL/OSLO (NRK): EU-kommisjonen legger opp til en gradvis åpning av Europas grenser så snart smittesituasjonen tillater det og vil begynne med land med lik utvikling.
Les mer om:

EU tilbød tidlig koronahjelp, men ingen tok imot den

BRUSSEL: EU reagerte tidligere enn mange medlemsland på koronapandemien, men tilbudet om felles lagre og tilbud om utstyr ble ikke benyttet.
Les mer om:

Stille i salen når EU-toppmøtet holdes på video

EU-toppmøter samler normalt statsledere, rådgivere og en skokk med journalister til intense dager i Brussel. Torsdag koker det hele ned til en videokonferanse.
Les mer om:

Gjenreis folkestyret – erstatt EØS-avtalen med en handelsavtale

EØS-avtalen overfører mer og mer makt til Brussel. Den uthuler Grunnloven og utfordrer norske samfunnsinteresser på område etter område:
Les mer om:

Erdogan til Brussel for å diskutere flyktningkrise

Tyrkias president kommer mandag til Brussel for å diskutere situasjonen ved grensen til Hellas med to av EU-presidentene.
Les mer om:

Erdogan møter EU om migrantkrisen mandag

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiser til Brussel mandag for å diskutere migrantkrisen på den tyrkisk-greske grensen med EU.
Les mer om:

Her overvåkes koronaviruset hele døgnet

Brussel (TV2): I dette rommet overvåkes utbruddet av koronaviruset 24 timer i døgnet sju dager i uka.
Les mer om:

Norge sender madrasser og saksbehandlere til Hellas

Brussel (TV2): Norge sender 500 køyesenger og 1500 madrasser for å hjelpe flyktninger og migranter på grensen mellom Hellas og Tyrkia.

Norge sender feltsenger og telt til Hellas

BRUSSEL/HELLAS/OSLO (NRK): Justisminister Monica Mæland mener Norge ikke kan vente seg en ny flyktningkrise som i 2015 som en følge av krisen på Hellas-grensen.

Kristoff på 3.-plass i Belgia

Alexander Kristoff spurtet om seieren i det belgiske sykkelrittet Kuurne – Brussel – Kuurne søndag, men måtte nøye seg med 3.-plass. Det ble dansk seier ved Kasper Asgren fra QuickStep-laget. Giacomo Nizzolo tok 2.-plassen foran Kristoff.
Les mer om:

EU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett

EU-landenes ledere klarte ikke å bli enige om et budsjett for de neste sju årene på det ekstraordinære toppmøtet i Brussel.
Les mer om:

Stortingspresidenten på EØS-visitt til Brussel

EØS-avtalen og samarbeid mellom Norge og EU sto på dagsordenen da stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte EU-parlamentet.

Zuckerberg fikk klar advarsel i møte med EU-topper

Facebook-sjef Mark Zuckerberg fikk klar beskjed om å gjøre mer for å stanse flommen av hatmeldinger og falske nyheter da han møtte tre EU-kommissærer i Brussel.
Les mer om:

USA og Taliban enige om våpenhvile-forslag

BRUSSEL (VG) Ifølge USAs forsvarsminister Mark Esper er USA og Taliban enige om et forslag til syv dagers periode med reduksjon av voldsbruk i Afghanistan. USA konsulterer nå med allierte og partnere om utkastet.

Tyrkia får norsk kritikk for Syria-aksjoner

BRUSSEL (VG) Tyrkias militære aksjoner inne i Syria får kritikk fra den norske forsvarsministeren Frank Bakke-Jensen (H). Samtidig krever han at Syria og partneren Russland avstår fra angrep mot sivile.

Medier: Taliban og USA skal være nær en avtale

BRUSSEL (VG) USA og Taliban skal være nær en avtale om skal redusere voldsbruken i Afghanistan, ifølge flere amerikanske medier. Norge og Tyskland har tilbudt seg å vertskap for forhandlinger mellom de stridende partene.

Norge mangler missilforsvar - NATO-sjefen urolig over kortere varslingstid

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg er bekymret over at en ny generasjon russiske missiler reduserer varslingstiden til et minimum. Norge har ikke forsvarssystemer som kan avverge innkommende missiler.

Stoltenberg om Russlands nye missiler: – NATO har allerede begynt å svare

BRUSSEL (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at NATO må svare på Russlands utvikling av nye missiler – men avviser fortsatt å utplassere atomraketter på europeisk jord.

Storbritannia har forlatt EU: Klart for tidenes ryddejobb(pluss)

Etter 47 års stormende og til tider ustabilt og skrantende ekteskap er det over: Vårt nabofolk på vestsiden av Nordsjøen våkner opp uten formelle bånd til Brussel. Det åpner døren til en virkelighet ingen helt har oversikt over.

Nathan (46) forlot EU jublende: – En nesten uvirkelig følelse

BRUSSEL: Nathan Gill (46) kommer ut av EU-parlamentet under det britiske flagget og til lyden av en sekkepipe. Denne dagen har han kjempet for i 16 år.
Les mer om:

– Vi kjempet i mot så lenge

BRUSSEL: Hannah Bettsworth(25) vet ikke om hun kan fortsette i drømmejobben i Brussel etter at Storbritannia har gått ut av EU. Når hun forteller om hvordan brexit rammer henne, kommer tårene.
Les mer om:

Storbritannia tar folkestyret tilbake

EU har ikke løst hverdagsproblemene til folk, men på flere områder gjort dem større. Både elitene i Brussel og EU-tilhengere i Norge bør lære av Brexit.

Storbritannia tar folkestyret tilbake

EU har ikke løst hverdagsproblemene til folk, men på flere områder gjort dem større. Både elitene i Brussel og EU-tilhengere i Norge bør lære av Brexit.