Nyheter om Bru


Eks-rusmisbrukere bygde 60 meter lang bro: – Det handler om å ha noe betydningsfullt å gjøre

De har gått fra brostein i byen til å bygge en 60 meter lang bru i Nord-Norge. – Dette handler om brobygging mellom mennesker også, sier tidligere rusmiddelavhengig.
Les mer om:

Cerny vann etter rytter-protest

Josef Cerny frå Tsjekkia vann dagens avkorta etappe på 124 km i Giro d'Italia, etter å ha sykla åleine i 22 km. Etappen blei korta kraftig ned fordi ryttarane protesterte på å forlenge etappen etter at ei bru i løypa hadde rasa saman. I så fall hadde etappen vore 258 km, rittets lengste. Avgjerda om å korte ned etappen, kom etter at ryttarane hadde sykla åtte km. Då blei dei stansa, og køyrde med buss til den nye startstaden. Det var kraftig regnver ved starten.
Les mer om:

Må svare om vindkraft på Sørlandet

Une Bastholm(MDG)har tatt opp planene om omstridt vindkraftverk i Birkenes med olje- og energiminister Tina Bru.

Bru hardt ut mot Ap-kritikk: «Latskap», «desperat», «usant»

Høyre-nestleder Tina Bru anklager Ap for å snakke usant om regjeringens helsepolitikk og kaller sin politiske hovedmotstander desperat.
Les mer om:

Lyse og Hydro slår seg sammen

Hydro og Lyse danner nytt kraftselskap som blir et av Norges største. – Gratulerer med dagen, sier oljeminister Tina Bru til selskapene. Også Arbeiderpartiet og SV er positive til nyheten.
Les mer om:

Innbyggerne om ny Kvaløya-bru: – Bedre enn ingenting

Innbyggerne på Kvaløya er enige: En tunnel via Håkøya ville vært bedre, enn bru.
Les mer om:

Dette velger de bort for å prioritere ny bru

Formannsskapet i Tromsø kommune velger ny bru til Kvaløya. Da må over en 1 milliard kroner i andre investeringer velges bort.
Les mer om:

Brubygging både til øyer og folk på samfunnets ytterside

Ved hjelp av fem tidligere rusmisbrukere sørfra har restaurering av en gammel bru bidratt til å knytte sammen både øyer og mennesker.
Les mer om:

Denne strandturen blir like spektakulær som ei tindevandring(pluss)

– No får vi berre håpe at fonna frå Maradalen ikkje går heilt ned til fjorden i vinter. Då må vi nok byggje ny bru neste år!
Les mer om:

Skuffet over nye Angola-svar fra oljeminister Tina Bru

Dag Terje Andersen (Ap) er ikke fornøyd med hvordan Olje- og energidepartementet som hovedaksjonær har fulgt opp Equinors virksomhet i Angola.
Les mer om:

Tina Bru nominert til førsteplass hos Rogaland Høyre

Tina Bru er nominasjonskomiteens forslag til listetopp på Rogaland Høyres stortingsliste 2021. På sjetteplass foreslås Athar Ali Tajik, Hadja Tajiks bror.
Les mer om:

Skrinla bru og gikk for 7,6 millioners-reparasjon, men: – Er kulverten av gull?

Nå er det bestemt: Det blir aldri noen ny bru over til Isegran, men derimot et nytt rør. Det var lite diskusjon om prisen på inntil 7,6 millioner kroner da politikerne bestemte dette – selv om én av dem antydet at kulverten måtte være av gull.
Les mer om:

Vindkraft-debatten: Hevder opposisjonen driver spill for galleriet

Statsrådene Tina Bru (H) og Sveinung Rotevatn (V) innrømmer at regelverket for vindkraft har vært for dårlig. Nå anklager de opposisjonen for å løpe fra ansvaret sitt.
Les mer om:

Vil ha E16 her: – Ikke enig i at den nye veien vil rasere elvemøtet

De fleste partiene nøler med å slippe sitt syn ut av sekken. Frp avslører derimot at de ønsker ny E16 med bru ikke langt fra det vakre elvemøtet.
Les mer om:

Det blir trolig aldri noen ny bru over Isegran

Denne uka blir sannsynligvis planene om ny bru til Isegran skrinlagt. Iallfall dersom politikerne hører på anbefalingen fra kommunedirektøren og teknisk utvalg-leder Elin Tvete (Sp).
Les mer om:

Angola-saken: Setter spørsmålstegn ved Equinors styre

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget stiller nye spørsmål til oljeminister Tina Bru om Equinors utbetalinger i Angola. Nå vil komiteen ha klarere svar på hva staten konkret har gjort for å følge opp saken.
Les mer om:

Bru avlyser program

Olje- og energiminiter Tina Bru (H) haste-avlyser sitt program fredag på grunn av den kommende Equinor-rapporten om selskapet pengebruk i USA.
Les mer om:

Rapport om Equinors USA-tap legges frem fredag

Equinor legger fredag fram en PwC-rapport om virksomheten som førte til tap på 200 milliarder kroner i USA. Tirsdag må olje- og energiminister Tina Bru møte til høring om saken i Stortinget
Les mer om:

Rapport om Equinors USA-tap legges fram fredag

Equinor legger fredag fram en PwC-rapport om virksomheten som førte til tap på 200 milliarder kroner i USA. Tirsdag må olje- og energiminister Tina Bru møte til høring om saken i Stortinget
Les mer om:

Snart starter endelig arbeidene med Årum bru: – Kommer alle trafikantgruppene til gode

Nå har Statens vegvesen lyst ut oppdraget med å bygge ny bru på Årum. Går alt etter planen, starter anleggsarbeidene i februar og den nye brua vil være klar til å tas i bruk sommeren 2022.
Les mer om:

Hydrogensatsing på 100 millioner

Olje- og energiminister Tina Bru (H) har fått en egen post på 100 millioner kroner i statsbudsjettet til hydrogenprosjekter i Norge.
Les mer om:

Ingen oljebase i Nordkapp kommune i budsjettet

Olje- og energiminister Tina Bru (H) fraråder å gå videre med planene om å anlegge en ny oljebase for Johan Castberg-feltet på Veidnes på Finnmarkskysten.
Les mer om:

Regjeringen sier nei til å føre olje i land i Finnmark

Det blir ingen oljebase på Veidnes i Nordkapp kommune, om Stortinget følger rådet til olje- og energiminister Tina Bru (H). I statsbudsjettet fraråder hun Stortinget å gå videre med prosjektet.