Nyheter om Broch


Norsk serieskaper om Game of Thrones-sammenligning: – Voldsomt, men smigrende!

I dag har HBOs første norske originalserie premiere! Vi traff skuespillerne og serieskaperne i Oslo like før lanseringen. Allerede før premieren er Beforeigners en stor snakkis. Sci-fi-drama-komedien har fått nesten utelukkende positiv kritikk fra norske medier, deriblant vår anmelder. Les 730s dom over første sesong av Beforeigners her Flere har trukket frem Beforeigners som en sterk kandidat til å fylle tomrommet etter Game of Thrones, deriblant Nettavisens anmelder, noe som selvsagt faller i god jord hos serieskaper Anne Bjørnstad. – Å bli sammenlignet med noen av de bestfungerende tv-serie

Anmeldelse: HBOs første norske serie er spinnvill

HBO snur hovedstaden på hodet i sin første norske originalserie. Her er vår anmeldelse! Hvordan hadde du reagert om Oslos gater plutselig var fylt opp med barske vikinger og mennesker fra 1800-tallet? Det høres kanskje høyst usannsynlig ut, men for karakterene i Beforeigners er dette vilt nok tilfelle. Duoen bak suksessen Lilyhammer har igjen kokt sammen en potensiell seriefavoritt, denne gangen med Jens Lien (Den brysomme mannen, Okkupert, Sønner av Norge) på regi. Beforeigners er en sci-fi/drama/komedie som utspiller seg i nåtidens Norge.

Første titt på Josefine Frida Pettersen som DISCO-dronning i tvil

– Du må bare passe på å være like vakker på innsiden som du er på utsiden… Vi vet hvordan det vil gå med dem som ikke følger Jesus. Press, frykt, tvil og tro ser ut til å stå sentralt i DISCO, hvor Josefine Frida Pettersen spiller stedatteren til pastoren i menigheten Friheten. I kveld kom traileren – se nedenfor. 19 år gamle Mirjam er både verdensmester i disco- og freestyle-dans og lederen av frikirkens ungdomsgruppe. Noe som er en vrien kombinasjon.

- Lettere å tulle med fremmedfrykt

I HBO-serien «Beforeigners» blir samfunnet rystet av en innvandringsbølge - fra fortida. Det gjør det lettere å spøke med fremmedfrykt, mener hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch (43).

HBO satser på norske krefter

«Beforeigners» er den første norske originalproduksjonen fra HBO Europe og 21. august er det klart for den første av seks episoder. Serien kommer fra Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, duoen som tidligere har gitt oss «Lilyhammer» – og det virker som om de har pønsket ut et enda mer ellevilt plott denne gangen: «Mennesker fra fortiden ankommer vår tid.

Se de første levende bildene fra HBOs første norske originalproduksjon

Mange har ventet i spenning på den første norske originalproduksjonen til HBO. Serien «Beforeigners» oppsummeres på følgende vis av strømmetjenesten: «Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

«Jeg ville ikke vært i Manchester United uten Ryan Giggs hjelp»

Manchester United legende og landslagssjef for Wales Ryan Giggs får mye av æren for at nyinnkjøpte kantspiller Daniel James havnet på Old Trafford. Daniel James er presentert på en femårig kontrakt i Manchester United, etter en sesong for Championship-klubben Swansea. Les: Ole Gunnar Solskjær henter Swansea talent Daniel James When it comes to discussing Ole and our ambitions, @Daniel_James_97 nails it!

Edvard Tagseth forlater Liverpool, ser etter nye utfordringer

Edvard Tagseth som nå har blitt 18 år gammel signerte avtale med Liverpool allerede som 14 åring. – Det ble i begynnelsen mye reising frem og tilbake, men nå har han bestemt seg for å forlate Anfield.  Nå trener han sammen med Rosenborg, noe som trolig betyr at neste stopp kan bli Trondheim og Lerkendal. Les: Norsk talent sier nei takk til å «fortsette» for Liverpool «Det har jeg gledet meg lenge til.

Dette er TV2s nye storsatsing

Relasjonsdrama med Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch kommer til høsten.

Avslører premieredatoen til HBOs første norske originalproduksjon

Mange har ventet i spenning på den første norske originalproduksjonen til HBO. Serien «Beforeigners» oppsummeres på følgende vis av strømmetjenesten: «Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

Kommunen om ny svømmehall: - Løpende kostnader er det viktigste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hva koster det å bygge en ny svømmehall? Egerconsult, svømmeklubben og Kontrari mener at det kan gjøres for 150 millioner (120 millioner eks moms).

Nå kommer fortellingene om intern vold også til den samiske teaterscenen

Dramatiker Siri Broch Johansen har skrevet et sterkt teatermanus om vold i nære, samiske relasjoner. Det er både viktig og svært gripende.
Les mer om:

Befaring på Eigerøy skole: - Ligger bak framdriftsplanen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arbeidene på skoletomta "ligger bak foreliggende framdriftsplan fra totalentreprenør," het det i presentasjonen kommunens eksterne prosjektleder Jannicke Bergh holdt for planteknisk utvalg. Hun ønsker ikke å kommentere saken nærmere overfor Dalane Tidende, men henviser til bygg- og eiendomssjef Eirik Saltrø i kommunen.

Ambisiøse dramaserieprosjekter imponerer filminstituttet

Blant annet blir det andre runde «Lykkeland», mens Nordisk Råds filmpris-nominerte Izer Aliu («Fluefangerne») har skrevet serie om jordbrukere sammen med «Lilyhammer»-manusforfatter Anne Bjørnstad – der Iram Haq blir med på regisiden. Dessuten er Nicolai Cleve Broch på plass både som skuespiller og serieskaper av et relasjonsdrama. LES OGSÅ: Filmen med James Hetfield kommer til Netflix. De fem ble plukket ut blant 14 søkere, som samlet søkte om nær 120 millioner kroner.

Meslinger konstatert ved Dalane legevakt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det opplyser kommunikasjonssjef Leif Broch i Eigersund kommune.- Personen var voksen og hadde vært på reise i utlandet. Vedkommende ble innlagt på Stavanger Universitetssykehus for videre diagnostikk og eventuell behandling. Svar på diverse prøver har i dag bekreftet at det dreier seg om meslinger, sier Broch.Meslinger var tidligere en vanlig barnesjukdom.

Hun spiller hovedrollen i Netflix’ nye norske originalserie

Tidligere denne uken startet innspillingen av Netflixs første norskspråklige dramaserie, «Ragnarok», i Odda. Fredag ble det annonsert at enda en norsk serie er i gang. Denne gang på Rørås. «Hjem til jul» handler om 30 år gamle Johanne (Ida Elise Broch) som er lei av gravende spørsmål om kjærlighetslivet og samfunnets forventinger. Likevel kaver hun til presset og begir seg ut på en desperat jakt for å finne en partner hun kan ta med seg hjem til jul. LES OGSÅ: Anmeldelse av Netflix-filmen «The Dirt». Serien regisseres av Per-Olav Sørens, kjent fra seriene «Nobel» og «Kampen om Tungtvannet».

Ser at kvinneandelen øker

- Det er sjeldnere og sjeldnere vi ser prosjekter som bare består av én eller få parter, sier Kirsten Broch Mathisen, som leder Svalbard Science Forum.
Les mer om:

Korleis bygge ei fin, enkel og billig hytte?

Arkitektparet Tonje Broch Moe og Henrik Lundberg frå Stavanger byggemeldte heile tre hytter før dei kom i mål.

Nå er øleventyret over for godt: – Det var ikke mulig å få det til

Bartending-norgesmester og ølentusiast Jo Broch forsøkte og forsøkte, men økonomien i ølutsalget hans forsvant. Tirsdag møter han i tingretten etter at Skatt Vest begjærte selskapet hans konkurs.

Legger ned over nyttår: – Jeg kan ikke fortsette på denne måten

Jo Broch taper for mye penger på Haugesund Ølutsalg til å drive videre.

En opplevelse på Oslo S satte regissøren på sporet

Eirik Svensson var student på Filmskolen i Lillehammer. Kalenderen viste 2010, og han skulle i gang med eksamensfilmen sin. – Jeg bestemte meg etter hvert for å lage noe med ungdommer. Fordi jeg er fra Oslo, og fordi faren min har jobbet i Uteseksjonen, ble jeg med dem ut, til Oslo sentrum og Oslo S. En episode er blitt værende, forteller han: – Jeg ble kjent med noen av ungdommene som hang der.

Frank Kjosås om regidebut: Gir mersmak

– Det er deilig ikke å stå i lyset hele dagen. Og det å være regissør trigger sansene på en helt annen måte. Det er spennende å gå inn og bygge en forestilling, se det hele fra den andre siden. Jeg har fått en helt ny respekt for mitt eget fag, det å være skuespiller, sier Kjosås. Det er helt ny dramatikk Kjosås har gitt seg i kast med. Skuespiller Rolf Kristian Larsen, kjent fra blant annet TV-serien «Heimebane» og filmen «Mannen som elsket Yngve», debuterer som dramatiker med «l.i.f.e.g.o.e.s.o.n», som torsdag har urpremiere på Scene 3 på Det Norske Teatret.

Ny hovedrolle på Heidi Gjermundsen Broch

Heidi Gjermundsen Broch har hovedrollen som Brille i «l.i.f.e.g.o.e.s.o.n» som har urpremière på Det Norske Teatret torsdag. Akkurat det er Frank Kjosås, som fersk regissør, glad for.
Les mer om:

- Jeg var forelsket i Ane Dahl Torp

Nicolai Cleve Broch avslører på «Senkveld» at Ane Dahl Torp var grunnen til at han ble skuespiller.