Nyheter om Broch


Netflix’ norske juleserie er full av stjerner

Hvor mange norske Netflix-serier kan du ramse opp? Det finnes en håndfull, men flere er på vei. Den neste har premiere allerede om noen uker. Den amerikanske (men globale) streamingtjenesten ringer nemlig julen inn med en helnorsk produksjon. Home for Christmas, eller Hjem til jul, må ikke forveksles med Bent Hamer-filmen med samme tittel fra 2010. Den nye serien følger Johanne (Ida Elise Broch), en 30 år gammel kvinne som innser at hun er den eneste i familien og vennegjengen uten fast følge.

Gabrielle debuterer som skuespiller i norsk Netflix-serie

Popstjernen Gabrielle Leithaug (34) dukker snart opp på skjermen sammen med Ida Elise Broch (32).
Les mer om:

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Hurra for fredager! Og hurra for masse kliss ny musikk. I dag ble det gitt ut sanger fra mer enn 50 norske artister. Her velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere. Britz «Dubai» Med Gud bak seg og en ryde or die-chick på armen (istedenfor Rolex) suser Oslo-gutten Yaw til Dubai. Den stilige inspo-svisken er produsert av arbeidsnarkomane JNS. Forresten, ikke sov på Britz’ super-tune med Isah.   Sigrid «Home To You» Solstrålen Solbakk Raabe og ringreven Steve Mac har laget en ballade som er så vakker at det nesten gjør vondt. Gud bedre, Sigrid, du synger så sjukt flott.

150 personer sto i kø for å få dette stikket: – Et stort behov

Lege og Rotary-medlem Håkon Broch tror ikke like mange hadde vaksinert seg hvis det ikke var for nettopp dette Rotary-prosjektet.
Les mer om:

Filmanmeldelse: Takk Gud for Josefine Frida Pettersen!

Endelig tilbake! Sist vi så Josefine Frida Pettersen på skjermen spilte hun tøff feminist i Skam på NRK. Siden den gang har hun byttet profesjonelt navn fra Josefine Frida Pettersen til… Josefine Frida (det ble VG-sak), gjort kondom-kampanje for RFSU og vært teatertalent i Trøndelag. Nå er Sigdal-stjerna endelig klar for det store lerretet, og takk Gud for det! I Jorunn Myklebust Syversen-regisserte Disco spiller Josefine Frida hovedrollen som Mirjam, en talentfull tenåring som veksler mellom et liv der Jesus er stjerna, og et annet hvor hun er i verdenstoppen i disco freestyle-dans. En salig

Norsk serieskaper om Game of Thrones-sammenligning: – Voldsomt, men smigrende!

I dag har HBOs første norske originalserie premiere! Vi traff skuespillerne og serieskaperne i Oslo like før lanseringen. Allerede før premieren er Beforeigners en stor snakkis. Sci-fi-drama-komedien har fått nesten utelukkende positiv kritikk fra norske medier, deriblant vår anmelder. Les 730s dom over første sesong av Beforeigners her Flere har trukket frem Beforeigners som en sterk kandidat til å fylle tomrommet etter Game of Thrones, deriblant Nettavisens anmelder, noe som selvsagt faller i god jord hos serieskaper Anne Bjørnstad. – Å bli sammenlignet med noen av de bestfungerende tv-serie

Anmeldelse: HBOs første norske serie er spinnvill

HBO snur hovedstaden på hodet i sin første norske originalserie. Her er vår anmeldelse! Hvordan hadde du reagert om Oslos gater plutselig var fylt opp med barske vikinger og mennesker fra 1800-tallet? Det høres kanskje høyst usannsynlig ut, men for karakterene i Beforeigners er dette vilt nok tilfelle. Duoen bak suksessen Lilyhammer har igjen kokt sammen en potensiell seriefavoritt, denne gangen med Jens Lien (Den brysomme mannen, Okkupert, Sønner av Norge) på regi. Beforeigners er en sci-fi/drama/komedie som utspiller seg i nåtidens Norge.

Første titt på Josefine Frida Pettersen som DISCO-dronning i tvil

– Du må bare passe på å være like vakker på innsiden som du er på utsiden… Vi vet hvordan det vil gå med dem som ikke følger Jesus. Press, frykt, tvil og tro ser ut til å stå sentralt i DISCO, hvor Josefine Frida Pettersen spiller stedatteren til pastoren i menigheten Friheten. I kveld kom traileren – se nedenfor. 19 år gamle Mirjam er både verdensmester i disco- og freestyle-dans og lederen av frikirkens ungdomsgruppe. Noe som er en vrien kombinasjon.

- Lettere å tulle med fremmedfrykt

I HBO-serien «Beforeigners» blir samfunnet rystet av en innvandringsbølge - fra fortida. Det gjør det lettere å spøke med fremmedfrykt, mener hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch (43).

HBO satser på norske krefter

«Beforeigners» er den første norske originalproduksjonen fra HBO Europe og 21. august er det klart for den første av seks episoder. Serien kommer fra Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, duoen som tidligere har gitt oss «Lilyhammer» – og det virker som om de har pønsket ut et enda mer ellevilt plott denne gangen: «Mennesker fra fortiden ankommer vår tid.

Se de første levende bildene fra HBOs første norske originalproduksjon

Mange har ventet i spenning på den første norske originalproduksjonen til HBO. Serien «Beforeigners» oppsummeres på følgende vis av strømmetjenesten: «Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

«Jeg ville ikke vært i Manchester United uten Ryan Giggs hjelp»

Manchester United legende og landslagssjef for Wales Ryan Giggs får mye av æren for at nyinnkjøpte kantspiller Daniel James havnet på Old Trafford. Daniel James er presentert på en femårig kontrakt i Manchester United, etter en sesong for Championship-klubben Swansea. Les: Ole Gunnar Solskjær henter Swansea talent Daniel James When it comes to discussing Ole and our ambitions, @Daniel_James_97 nails it!

Edvard Tagseth forlater Liverpool, ser etter nye utfordringer

Edvard Tagseth som nå har blitt 18 år gammel signerte avtale med Liverpool allerede som 14 åring. – Det ble i begynnelsen mye reising frem og tilbake, men nå har han bestemt seg for å forlate Anfield.  Nå trener han sammen med Rosenborg, noe som trolig betyr at neste stopp kan bli Trondheim og Lerkendal. Les: Norsk talent sier nei takk til å «fortsette» for Liverpool «Det har jeg gledet meg lenge til.

Dette er TV2s nye storsatsing

Relasjonsdrama med Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch kommer til høsten.

Avslører premieredatoen til HBOs første norske originalproduksjon

Mange har ventet i spenning på den første norske originalproduksjonen til HBO. Serien «Beforeigners» oppsummeres på følgende vis av strømmetjenesten: «Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

Kommunen om ny svømmehall: - Løpende kostnader er det viktigste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hva koster det å bygge en ny svømmehall? Egerconsult, svømmeklubben og Kontrari mener at det kan gjøres for 150 millioner (120 millioner eks moms).

Nå kommer fortellingene om intern vold også til den samiske teaterscenen

Dramatiker Siri Broch Johansen har skrevet et sterkt teatermanus om vold i nære, samiske relasjoner. Det er både viktig og svært gripende.
Les mer om:

Befaring på Eigerøy skole: - Ligger bak framdriftsplanen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arbeidene på skoletomta "ligger bak foreliggende framdriftsplan fra totalentreprenør," het det i presentasjonen kommunens eksterne prosjektleder Jannicke Bergh holdt for planteknisk utvalg. Hun ønsker ikke å kommentere saken nærmere overfor Dalane Tidende, men henviser til bygg- og eiendomssjef Eirik Saltrø i kommunen.

Ambisiøse dramaserieprosjekter imponerer filminstituttet

Blant annet blir det andre runde «Lykkeland», mens Nordisk Råds filmpris-nominerte Izer Aliu («Fluefangerne») har skrevet serie om jordbrukere sammen med «Lilyhammer»-manusforfatter Anne Bjørnstad – der Iram Haq blir med på regisiden. Dessuten er Nicolai Cleve Broch på plass både som skuespiller og serieskaper av et relasjonsdrama. LES OGSÅ: Filmen med James Hetfield kommer til Netflix. De fem ble plukket ut blant 14 søkere, som samlet søkte om nær 120 millioner kroner.

Meslinger konstatert ved Dalane legevakt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det opplyser kommunikasjonssjef Leif Broch i Eigersund kommune.- Personen var voksen og hadde vært på reise i utlandet. Vedkommende ble innlagt på Stavanger Universitetssykehus for videre diagnostikk og eventuell behandling. Svar på diverse prøver har i dag bekreftet at det dreier seg om meslinger, sier Broch.Meslinger var tidligere en vanlig barnesjukdom.

Hun spiller hovedrollen i Netflix’ nye norske originalserie

Tidligere denne uken startet innspillingen av Netflixs første norskspråklige dramaserie, «Ragnarok», i Odda. Fredag ble det annonsert at enda en norsk serie er i gang. Denne gang på Rørås. «Hjem til jul» handler om 30 år gamle Johanne (Ida Elise Broch) som er lei av gravende spørsmål om kjærlighetslivet og samfunnets forventinger. Likevel kaver hun til presset og begir seg ut på en desperat jakt for å finne en partner hun kan ta med seg hjem til jul. LES OGSÅ: Anmeldelse av Netflix-filmen «The Dirt». Serien regisseres av Per-Olav Sørens, kjent fra seriene «Nobel» og «Kampen om Tungtvannet».

Ser at kvinneandelen øker

- Det er sjeldnere og sjeldnere vi ser prosjekter som bare består av én eller få parter, sier Kirsten Broch Mathisen, som leder Svalbard Science Forum.
Les mer om:

Korleis bygge ei fin, enkel og billig hytte?

Arkitektparet Tonje Broch Moe og Henrik Lundberg frå Stavanger byggemeldte heile tre hytter før dei kom i mål.

Nå er øleventyret over for godt: – Det var ikke mulig å få det til

Bartending-norgesmester og ølentusiast Jo Broch forsøkte og forsøkte, men økonomien i ølutsalget hans forsvant. Tirsdag møter han i tingretten etter at Skatt Vest begjærte selskapet hans konkurs.