Nyheter om Brenna


Loveleen Brenna kritiserer informasjonen til minoriteter

Samfunnsdebattant Loveleen Brenna mener myndighetene ikke får innvandrere og flere andre grupper til å forstå koronasmitte, -symptomer og -restriksjoner.
Les mer om:

Tuva (38) startet for seg selv da faren døde av kreft: – Det er viktig å følge drømmene sine

MIDT-TELEMARK: Etter 12 år som veterinær ved AniCura Telemark på Brenna, startar Tuva Farstad (38) for seg sjølv. For første gong har kommunen to klinikkar å tilby firbeinte vener.
Les mer om:

Dypt uenig med Brenna: – Kommunen må konsentrere seg om å bistå de med behov for hjelp

Eivind Brenna har gitt uttrykk for at dette er tiden for å fjerne eiendomsskatt og stoppe innbyggernes innbetalingen av kommunale avgifter. Jeg er dypt uenig i dette, skriver varaordfører i Sør-Aurdal, Olav Kristian Huseby (H), i dette innlegget.

Bedriftene på Vaset har bedt offentlige instanser om hjelp til å overleve: Ikke fornøyd med svarene

– I Valdres Næringshage oppgis det at minst 50 prosent av all omsetning i Valdres er knytta opp mot hytter og reiseliv. Det sier noe om hva som rammer næringslivet lokalt nå, sier Eivind Brenna, styreleder i Vaset Vekst.
Les mer om:

Grendehuset brann ned – ei veke etter førre brann

Grendehuset i Ørsdalen i Bjerkreim stod ikkje til å redda denne gongen. Seint i går kveld begynte det å brenna i bygget for andre gong på ei veke.

Grendehuset brann ned – ei veke etter førre brann

BJERKREIM (NRK): Grendehuset i Ørsdalen stod ikkje til å redda denne gongen. Seint i går kveld begynte det å brenna i bygget for andre gong på ei veke.

Vant pris for beste sak om musikkbransjen

– Dette var veldig gøy, og det er veldig kult at musikkbransjen viser at de setter pris på kritisk journalistikk, sier Mari Brenna Vollan til Kampanje. Den prisbelønte graveserien til Vollan heter «Lønnskamp om spotlyset».
Les mer om:

Klassekampen-journalist er årets musikkjournalist

Mari Brenna Vollan vinner prisen Årets musikkjournalistikk for sine artikler «Lønnskamp bak spotlyset». Journalistens artikler ledet til debatt om arbeidsforhold på turné for Sala Music, selskapet bak artisten Sigrid.
Les mer om:

Gamleordførerens nye liv: Nyter friluftslivets gleder

Det kan ikke være mange valdrespolitikere med tilsvarende fartstid som vestreslidringen Eivind Brenna (64). Da han gikk av som ordfører i høst, kunne han se tilbake på 36 års aktiv innsats.
Les mer om:

Nå tar hun mammapermisjon: – Fikk bare noen få dager hjemme før valgkampen var i gang

Fylkesrådsleder Tonje Brenna kan endelig ta foreldrepermisjon etter å ha født midt i valgkampen.
Les mer om:

Mener T-bane til Lørenskog ikke er samfunnsøkonomisk lønnsomt

Ingen av alternativene for en T-baneforlengelse til Lørenskog er samfunnsøkonomisk lønnsomme, mener Ruter. – En skinnegående løsning er fortsatt vår eneste plan, fastslår fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).
Les mer om:

Viken Ap vil ha Dale til E18-forhandlinger

Fylkesleder Tonje Brenna (Ap) i Viken vil ha samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til forhandlingsbordet om utbyggingen av E18, skriver Aftenposten.
Les mer om:

Redda seg ut av brennande hus

Det tok til å brenna i ein einebustad i Eitrheimsvegen natt til sundag. To personar fekk redda seg ut av huset.
Les mer om:

Rune Andre (50) gir seg på Shell Fagernes etter ti år og overtar etter Valdres Arbeidssenters sjef, som vil trappe ned etter 22 år

Det blir lederskifte i Valdres Arbeidssenter AS fra 1. mai 2020. Det melder styreleder Eivind Brenna i ei pressemelding.
Les mer om:

Eivind Brenna er frustrert: – Gangveien langs E 16 i Røn må fullføres.

–Jeg var på møtet med Statens vegvesen om utbygging av E 16 gjennom Vestre Slidre på mandag 2. desember. Der prøvde SVV-sine folk å forklare hvorfor de ikke vil bruke penger på gangvei forbi samfunnshus/ idrettsanlegget i Røn. Den forklaringen var dårlig, sett med mine øyne.

Skal det være lov med hund eller ikke i borettslaget? Siden 2017 har ekteparet kranglet med styret og nå blir det ny rettsrunde: – Nå må vi ta opp nytt lån på flere hundre tusen

Samboerparet Lene Brenna (47) og Bjarne Johansen (48) vant klart mot Stub borettslag i tingretten. Nå må derimot paret belage seg på en ny rettsrunde. Borettslagets anke førte nemlig fram, og i mai skal saken opp i Agder lagmannsrett.

Eivind på Brennabu og Atle på Beitostølen støtter tanken om høgskole, fordi de trenger god lokal kompetanse

Eivind Brenna på Brennabu leirskole har to viktige begrunnelser for å støtte et forstudie med tanke på et framtidig høgskoletilbud i Valdres. Atle Hovi på sin side motiveres av at de beste bedriftene har de beste medarbeiderne.
Les mer om:

Krever garantier for at lærerne får et datasystem som fungerer

Påtroppende fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) krever garantier for at lærerne får et datasystem som fungerer. – Hvis ikke må vi ha en plan B, sier hun.
Les mer om:

Krimeksperten: – Tror politiet begynner å nærme seg en løsning

Krimekspert Johnny Brenna mener politiet er i ferd med å komme nærmere en oppklaring på det store puslespillet Hagen-forsvinningen har vært.
Les mer om:

Einebustad med jaktammunisjon brann, ingen vart skadd

Det var ikkje folk i huset i Lindås då det byrja å brenna. Brannvesenet har no henta ut ammunisjonen, men røykdykkarane måtte trekka seg ut.

Slik starter hverdagen til den nye fylkesrådslederen: – Barn og husdyr er som fluepapir

Tirsdag morgen hadde Tonje Brenna mer enn nok med selskap på toalettet.
Les mer om:

Eivind Brenna vart takka av med godord, skogflekk, hoggestab og øks: – Det kan du få bruk for når du byrjar å irritere deg over kva vi driv med i kommunestyret

Under torsdagens kommunestyre leda Eivind Brenna sin siste sak som ordførar, etter til saman 36 års samanhengande teneste i kommunepolitikken – 32 i kommunestyret og 16 av dei som ordførar. Det gjekk ikkje umerka hen, og veteranen vart hylla med gode ord frå alle politiske hold.
Les mer om:

Toppscoreren usikker på neste sesong: – Flere ting må falle på plass

(Sørumsand - Fu/Vo 1-3) Fu/Vo-spiller Kim Brenna avsluttet sesongen med hattrick i seieren mot Sørumsand. Nå er den soleklare toppscoreren usikker på om han blir med Fu/Vo opp til 3.divisjon neste år.
Les mer om:

Valgvinneren enstemmig valgt til ny ordfører: Nå er det Haldor som er sjef

Haldor Ødegård (Sp) ble valgt til ny ordfører under torsdagens kommunestyremøte i Vestre Slidre, og tok dermed over roret etter Eivind Brenna (Bygdelista).

Klimaplan for Hallingdal og Valdres fra 2010 bar lite frukter: – Må ta lærdom av det

I 2010 ble det utarbeida en felles energi- og klimaplan for Valdres og Hallingdal, blant annet med ambisjon om å redusere utslippsnivåene fra 2006 med 30 prosent. Prosjektet førte ikke til de resultatene man hadde håpet, men var en viktig bevisstgjøring, mener Eivind Brenna.
Les mer om: