Nyheter om Brenna


Skal det være lov med hund eller ikke i borettslaget? Siden 2017 har ekteparet kranglet med styret og nå blir det ny rettsrunde: – Nå må vi ta opp nytt lån på flere hundre tusen

Samboerparet Lene Brenna (47) og Bjarne Johansen (48) vant klart mot Stub borettslag i tingretten. Nå må derimot paret belage seg på en ny rettsrunde. Borettslagets anke førte nemlig fram, og i mai skal saken opp i Agder lagmannsrett.

Eivind på Brennabu og Atle på Beitostølen støtter tanken om høgskole, fordi de trenger god lokal kompetanse

Eivind Brenna på Brennabu leirskole har to viktige begrunnelser for å støtte et forstudie med tanke på et framtidig høgskoletilbud i Valdres. Atle Hovi på sin side motiveres av at de beste bedriftene har de beste medarbeiderne.
Les mer om:

Krever garantier for at lærerne får et datasystem som fungerer

Påtroppende fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) krever garantier for at lærerne får et datasystem som fungerer. – Hvis ikke må vi ha en plan B, sier hun.
Les mer om:

Krimeksperten: – Tror politiet begynner å nærme seg en løsning

Krimekspert Johnny Brenna mener politiet er i ferd med å komme nærmere en oppklaring på det store puslespillet Hagen-forsvinningen har vært.
Les mer om:

Einebustad med jaktammunisjon brann, ingen vart skadd

Det var ikkje folk i huset i Lindås då det byrja å brenna. Brannvesenet har no henta ut ammunisjonen, men røykdykkarane måtte trekka seg ut.

Slik starter hverdagen til den nye fylkesrådslederen: – Barn og husdyr er som fluepapir

Tirsdag morgen hadde Tonje Brenna mer enn nok med selskap på toalettet.
Les mer om:

Eivind Brenna vart takka av med godord, skogflekk, hoggestab og øks: – Det kan du få bruk for når du byrjar å irritere deg over kva vi driv med i kommunestyret

Under torsdagens kommunestyre leda Eivind Brenna sin siste sak som ordførar, etter til saman 36 års samanhengande teneste i kommunepolitikken – 32 i kommunestyret og 16 av dei som ordførar. Det gjekk ikkje umerka hen, og veteranen vart hylla med gode ord frå alle politiske hold.
Les mer om:

Toppscoreren usikker på neste sesong: – Flere ting må falle på plass

(Sørumsand - Fu/Vo 1-3) Fu/Vo-spiller Kim Brenna avsluttet sesongen med hattrick i seieren mot Sørumsand. Nå er den soleklare toppscoreren usikker på om han blir med Fu/Vo opp til 3.divisjon neste år.
Les mer om:

Valgvinneren enstemmig valgt til ny ordfører: Nå er det Haldor som er sjef

Haldor Ødegård (Sp) ble valgt til ny ordfører under torsdagens kommunestyremøte i Vestre Slidre, og tok dermed over roret etter Eivind Brenna (Bygdelista).

Klimaplan for Hallingdal og Valdres fra 2010 bar lite frukter: – Må ta lærdom av det

I 2010 ble det utarbeida en felles energi- og klimaplan for Valdres og Hallingdal, blant annet med ambisjon om å redusere utslippsnivåene fra 2006 med 30 prosent. Prosjektet førte ikke til de resultatene man hadde håpet, men var en viktig bevisstgjøring, mener Eivind Brenna.
Les mer om:

– Det verste jeg vet er møter som går over til kaffeslabberas

På litt over et halvt år har Tonje Brenna (31) rukket å drive valgkamp, født en unge, fått rødgønt flertall og gjort klar en plattform for et helt nytt fylke med 1,2 millioner innbyggere. Å bli overveldet har hun derimot ikke hatt tid til ennå.
Les mer om:

Sendte stikk til rivalen i opprykksrusen: – Regner med at de står æresvakt når vi entrer banen på lørdag

(Strømmen 2 - Fu/Vo 0-7) De aller fleste med hjerte i Fu/Vo hadde kanskje håpet at opprykket skulle sikres mot erkerivalen på hjemmebane. Med glimt i øyet, håper nå isteden Kim Brenna at de blå fra Årnes vil klappe seriemesterne inn på egen gressmatte.
Les mer om:

- Flott å oppleve et slikt pågangsmot hos unge folk

Klokken 07.15, etter våkenetter og intensiv jobbing, kunne de ansatte i Kulant AS slippe jubelen løs, mens ordfører Eivind Brenna klipte snora, under den høytidelige åpningen av Valdres’ nye arbeidsplass.
Les mer om:

Rødgrønt styre i Viken

Arbeiderpartiet, SV, Sp og MDG er enige om et rødgrønt flertallssamarbeid i nye Viken fylke, bekrefter fylkesrådslederkandidat Tonje Brenna (Ap) til Budstikka.

Fortsatt engasjement for bygdelista: – Å kalle det havari er altfor sterkt

Avtroppende ordfører i Vestre Slidre og mangeårig krumtapp for kommunens bygdeliste, Eivind Brenna, sier engasjementet blant medlemmene fortsatt er stort.

Aldri har Eivind fått så mange klemmer: Kulant skal inn i meieriet i Røn

Aldri har Eivind Brenna fått så mange klemmer som da han og formannskapet sa ja til å støtte Kulant As med etablering av 25 nye arbeidsplasser. Selskapet skal inn i lokalene til den gamle meieributikken i Røn.
Les mer om:

Alle seks ordførerne kan være ute etter valget 9. september

Ordførerne Inger Torun Klosbøle i Nord-Aurdal, Kåre Helland i Sør-Aurdal, Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre og Eivind Brenna i Vestre Slidre har takket nei til gjenvalg. Toril Grønbrekk i Etnedal og Vidar Eltun i Vang går for fire nye år, men møter hard motstand fra Senterpartiet.

Fylkesmannen mener småkommuner må slå seg sammen. Ordfører Eivind Brenna mener det er et riktig og viktig signal.

Tre år etter at innbyggerne i Valdres stemte tvert nei til kommunesammenslåing kom den nye fylkesmannen Knut Storberget med en klar melding til hele Innlandet i NRK i dag. – Slå dere sammen. Ellers kommer dere til å slite, lød beskjeden.

Eit smykkeskrin av ei speidarhytte på Suldalsosen

Hytta i skogen ved Mehushaugen er teikna av Arnstein Landsnes hjå KV Bygg Suldal as, og den blir ein kjærkommen, lun samlingsstad for speidarane. – Den har blitt mykje flottare enn me hadde førestilt oss, og er utelukkande finansiert av gåver og dugnad, fortel ein tydeleg stolt speidarleiar, Eskil Nerheim. Som ein katedral! – Tankjen var å få laga til ein plass der me kunne halde oss tørre, opnar leiaren og refererer til dei rotne restane etter den gamle hytta som ligg under presenninga like ved.

8 gode podcaster uten skravling

Podcaster har utvilsomt kommet for å bli, og det finnes knapt en kjendis eller et mediehus som ikke har en egen pod eller to. For noen har podcast nesten blitt den nye psykologen. Mange av de største inneholder en god dose med skravling – og flere av dem er både morsomme og fine.

Brakmåling for Sp i Vestre Slidre: –⁠ Det er sjelden sunt om et parti får over 50 prosent av stemmene

I avisa Valdres og OA sin meningsmåling får Senterpartiet flertall alene i Vestre Slidre. – Det er sjelden sunt, tenker avtroppende ordfører Eivind Brenna (B).

– Svært uvanlig å holde et gissel så lenge

Tidligere politispaner Johnny Brenna tror en reell motpart ville hatt en plan for å gi Hagen-familien livsbevis. Han tviler på innholdet i meldingen som familien mottok 8. juli.
Les mer om:

Borettslaget anket dommen - nå kan Lene og Bjarne havne i retten igjen

En knapp måned etter at samboerparet Lene Brenna og Bjarne Johansen fikk mehold i å ha hunden Shaci hjemme hos seg, varsler motparten en ny runde i retten.
Les mer om:

Krimekspert Johnny Brenna om utviklingen i Hagen-saken

– Det økonomiske motivet er borte. Hvem har da villet drepe Anne-Elisabeth?
Les mer om:

– Urovekkende at dette skal skje år etter år

Tonje Brenna – gruppeleder for Akershus Arbeiderparti – er bekymret for sommerbemanningen ved fødeavdelingen på Ahus. Hun skal selv føde på Ahus i juli.
Les mer om: