Nyheter om Brasil


Hauger på 12. plass: – Frustrerende

Dennis Hauger kjørte inn på en 12. plass i lørdagens sprintløp i Formel 2 i Barcelona. Han startet sprintløpet i 14. startposisjon og klatret noen plasser på grunn av rivaler som fikk problemer eller kjørte ut. Nordmannen klarte imidlertid ikke å prege løpet. Han slet med dårlig grep på venstre bakdekk. – Det var et veldig frustrerende løp for min del. Jeg hadde dårlig grep fra start, sa Hauger. Felipe Drugovich fra Brasil vant løpet, foran japanske Ayumu Iwasa og amerikanske Logan Sargeant. – Det var et meget godt løp av Drugovich.

Musk på besøk i Brasil

Tesla- og SpaceX-sjef Elon Musk dro fredag til Brasil der han møtte president Jair Bolsonaro og avduket et prosjekt som skal gi internett til skoler i Amazonas.
Les mer om:

Seks kvinnelige dommere til Qatar-VM – ingen kampledere fra Norden

Tre hoveddommere og tre assistenter er kvinner når VM i Qatar starter mot slutten av året. Det blir første gang at fotball-VM for menn får kvinnelige dommere. Det opplyser Fifa i en pressemelding. De tre hoveddommerne er Stéphanie Frappart (Frankrike), Salima Mukansanga (Rwanda) og Yoshimi Yamashita (Japan). I tillegg vil Neuza Back (Brasil), Karen Medina (Mexico) og Kathryn Nesbitt (USA) fungere som assistentdommere i mesterskapet. Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18.

Takker nei til Manchester United

Lite tyder på at Ten Hag kan velge å vrake i markedet etter at han tar over på Old Trafford. Nok en Premier League-stjerne har takket pent nei. Manchester City har meldt seg på kampen om Kalvin Phillips, som har takket nei til Manchester United. Phillips har blitt linket til flere klubber og spekulasjonene har vært mange de siste månedene, spesielt med Leeds som kjemper for å bli i Premier League. Hvis Yorkshire-klubben rykker ned, vil nok flere Leeds-spillere inkludert Phillips se etter nye muligheter.

Nå blir også kaffen dyrere: – Det er jeg glad for

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Prisene på flere varer har steget det siste året. Nå er det kaffen som står for tur, og årsaken ligger i Brasil.
Les mer om:

Rodrygo skulle signere med Liverpool

I den vanvittige Champions League-semifinalen mellom City og Real Madrid var det Benzema som for evig og alltid blir stående som matchvinner i 3-2 seieren (6-5 sammenlagt), men det var en brasiliansk innbytter som gjorde det mulig. Hadde det vært opp til Jürgen Klopp, hadde Rodrygo aldri stått på San Bernabeu denne kvelden i Real-drakt. Det er Rodrygos agent som nå deler historien om spilleren som senket Guardiola og City med scoringer i det 90. og 90.+1 minutt og sendte Real til ekstraomganger.

Danmarks fotballkvinner mot ny tilskuerrekord

Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser at det er solgt 10.000 billetter til Danmarks kamp mot Brasil i Parken i slutten av juni. Det vil bli ny rekord. Kampen markerer også første gang det danske kvinnelandslaget skal spille på nasjonalarenaen i København. Den tidligere rekorden var på 9337, da Finland gjestet Danmark i Viborg i 2006. Torsdag opplyser DBU at det er solgt 10.000 billetter. (NTB)

Brasil president med sarkastisk stikk mot DiCaprio

Leonardo DiCaprios oppfordring til å stemme for miljøet får president Jair Bolsonaro til å syde.
Les mer om:

Skytternes suksesshelg avsluttet med ny seier

Rifleskytterne Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg tok seieren i finalen for blandede lag i verdenscupen i Rio de Janeiro søndag. Norge ble beste riflenasjon på stevnet i Brasil etter en solid uke med hele ti plasseringer på seierspallen. Det er den beste internasjonale konkurransen for norske skyttere noensinne. Duestad tok én seier individuelt og to for lag, i tillegg til to 2.-plasser. – Jeg er sliten og lykkelig. Dette har vært en herlig uke sammen med verdens beste kamerater på skytterlandslaget.

Duestad tok verdenscupseier i Rio

Rifleskytteren Jeanette Hegg Duestad tok karrierens andre individuelle verdenscupseier da hun vant 50 meter helmatch i Rio de Janeiro påskeaften. Det var Duestads andre seier individuelt på litt over en måned. Hun har hatt svært solide verdenscupprestasjoner i Egypt og Brasil, og da hun vant i Kairo i mars, var det den første verdenscupseieren til en norsk kvinneskytter siden 1994. Lørdag var Duestad oppe mot tyskeren Anna Janssen i «gullfinalen» i Rio, og der var den norske skytteren suveren. Hun endte med 16 poeng mot tyskerens 6. Jenny Stene ble nummer fire i den samme konkurransen. (NTB)

Frykter at Ukraina-krigen kan ta livet av Brasils regnskog

Presidenten har lenge forsøkt å innføre en rekke lover som svekker vernet av regnskogen i Brasil. Nå får han uventet hjelp fra Ukrania-krigen.
Les mer om:

Forlater Manchester City etter sesongen

Den brasilianske midtbanespilleren har bestemt seg for å forlate Manchester City ved slutten av sesongen, melder Fabrizio Romano. «Jeg kommer ikke til å signere en ny avtale. Jeg vil spille, og jeg vil definitivt dra tilbake til Brasil, sa han. «Jeg har bestemt meg med familien min, det er det viktigste for meg. Så jeg er sikker på at jeg kommer til å spille i Brasil neste sesong. SISTE: Arsenal og Manchester United kjemper om Neves Pep Guardiola ønsket at han skulle bli, men det var opp til Fernandinho og familien hans å bestemme fremtiden.

Brasil inviterer valgobservatører fra EU

Brasil har invitert EU til å sende observatører til presidentvalget senere i år, får Reuters opplyst av landets valgmyndigheter.
Les mer om:

Pallen glapp for Hegg Duestad

Jeanette Hegg Duestad leverte det beste norske resultatet med fjerdeplass på 10 meter luftrifle da verdenscupen i skyting ble innledet i Rio mandag. De norske skytterne sikret seg hele tre finaleplasser på de to åpningsøvelsene i Brasil. Hegg Duestad var ute i omskyting om tredjeplassen på 10 meter luftrifle, der det ble tap. I det nye finaleformatet i verdenscupen skyter alle åtte finalister sammen på standplass, og to og to skyttere elimineres etter 15, 20 og 25 skudd, før de to beste går til gullfinale.
Les mer om:

Vil ha Pep Guardiola som ny sjef

Pep Guardiola er inne i nok en intens periode med Manchester City og kjemper om tre titler. I helga møter han sin erkerivaler fra Liverpool i det som fort kan bli en seriefinale i årets Premier League.

Minst 16 personer døde etter kraftig regn i Brasil

Voldsomme regnskyll i Brasil har utløst oversvømmelser og jordskred som så langt har tatt livet av 16 personer, ifølge landets myndigheter.
Les mer om:

En kjapp titt på keeperlegende Hope Solo sine største skandaler

Med litt flaks når den tidligere keeperen for det amerikanske kvinnelandslaget Hope Solo en million følgere på Instagram etter hun ble arrestert torsdag for å ha kjørt i beruset tilstand, motarbeidet arrestasjon og overgrep mot barn (Det siste, som vi alle hopper i stolen av var fordi det satt barn i bilen). Men dette er ikke første gang hun skaper overskrifter for sin oppførsel. – Bare for å ha sagt det med en gang, i nesten alle andre land enn pietistiske USA som er redde for sex og kvinner ville dette blitt klassifisert om normal oppførsel.

Etter tordentale fra Lise Klaveness klarte FIFA delegatene å samle seg tilstrekkelig til å gjennomføre VM trekning

Det blir en særdeles tøff start for Danmark i VM i Qatar, de møter regjerende verdensmester Frankrike og Tunisia og vinneren av omspillet mellom Peru og Australia/Forente arabiske emirater i gruppespillet. Mens Tyskland og Spania har havnet i samme gruppe. Det som nå konsekvent omtales som «det kontroversielle verdensmesterskapet» starter 21.november og varer frem til min bursdag 18.desember. Spesielt etter den norske fotballpresidenten Lise Klaveness sin flammende tale blir ordet kontroversielt hyppig brukt.

Danmark møter tittelforsvarer i VM – Tyskland og Spania trakk hverandre

Det blir raskt en gigantkamp i VM-sluttspillet i fotball i Qatar. Der skal de tidligere mesterlagene Tyskland og Spania opp mot hverandre. Danmark trakk Frankrike og Tunisia i VM-trekningen. De skal dessuten møte vinneren av et av de to interkontinentale omspillene som avgjøres i juni. I en omspillsfinale møter Peru vinneren av kampen mellom Australia og Forente arabiske emirater. England drømmer om å avslutte trofétørken nasjonen har hatt sammenhengende siden VM-gullet på hjemmebane i 1966.

I kveld trekkes gruppene til VM i Qatar

29 av 32 plasser er tatt til Qatar-VM som starter i november. I kveld skal gruppespillet trekkes. Det er vel liten tvil hvilket land de fleste ønsker fra den førsteseedede gruppa. SISTE: Oppsiktsvekkende detaljer lekket om Haalands utkjøpsklausulVertsnasjonen Qatar får selskap av Brasil, Belgia, Frankrike, Argentina, England, Spania og Portugal denne gruppa. Qatar er uten tvil det svakeste laget her og har aldri tidligere kvalifisert seg til VM, men med en hjemmefordel og et brukbart lag kan de fort overraske.

Sju norske utøvere til OL for døve

Norge stiller med en tropp på sju utøvere fra fem ulike sommeridretter under Deaflympics, OL for døve, i Brasil i første halvdel av mai. Bordtennisspiller Jan Roger Hellan Andersson gleder seg til mesterskapet i Brasil. – Det er veldig stort å ha blitt tatt ut. Jeg håper å komme meg videre fra gruppespillet, for det klarte jeg ikke i 2017.

Brasiliansk presidentkandidat trekker seg

Den tidligere dommeren Sergio Moro trekker seg fra kampen om å bli president i Brasil. Kun Lula og president Bolsonaro ligger foran ham på målingene.
Les mer om:

Solbakkens menn med rankinghopp

2-0 over Slovakia og 9-0 over Armenia løfter Norges fotballherrer fire hakk til 41.-plass på den ferske Fifa-rankingen. Samtidig tar Brasil over 1.-plassen.
Les mer om:

Solbakkens menn med rankinghopp

2-0 over Slovakia og 9-0 over Armenia løfter Norges fotballherrer fire hakk til 41.-plass på den ferske Fifa-rankingen. Samtidig tar Brasil over 1.-plassen. Norge falt på Fifa-rankingen mot slutten av fjoråret, men dobbeltseieren på Ullevaal stadion sørger for grønne piler for Erling Braut Haaland og co. Solbakkens elever tar seg forbi Algerie, Tyrkia og Australia på rankingen som også legger grunnlaget for fredagens VM-trekning, der Norge ikke er med. I Norges gruppe i nasjonsligaen som sparkes i gang i juni, er Sverige best rangert med 19.-plass per dags dato.

Mest lest siste uke