Nyheter om Brasil


Upresist om Hydro Brasil

DEBATT: Journalist Arne Halvorsen bruker sterke ord for å beskrive Hydros virksomhet i Brasil.
Les mer om:

Skandalescener på fotballkamp

Derby i Brasil endte i kaos.
Les mer om:

Ny kontrakt til Solstad

Ankerhåndteringsskipet «BOS Turmalina» skal jobbe for Enauta Energia i Brasil i halvannet år til, minst.
Les mer om:

Norsk politi: Vi har ikke klart å prioritere saken

En norsk 45-åring står tiltalt for å ha svindlet minst 23 andre nordmenn i Brasil. Hjemme i Norge erkjenner politiet at de ikke har hatt ressurser til å starte etterforskning.

Hydro, miljø og død i Brasil

BAKGRUNN: Har Hydro et medansvar for drap og trusler i Brasil?
Les mer om:

Nå fjerner Instagram visning av likes i USA

Sjefen bekrefter. Tar likerklikk-press bort noe av moroa med Instagram? Influencere og wannabe-influencere hytter med neven og forbanner algoritmene.

En dommer i Brasil har besluttet at ekspresident Lula skal løslates

Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva blir løslatt fra fengsel. Det besluttet en dommer fredag kveld.
Les mer om:

Tørkerammet våtmark rammet av branner i Brasil

Store branner herjer sørvest i Brasil i verdens største tropiske våtmarksområde, som er rammet av tørke.
Les mer om:

Rettsavgjørelse kan føre til løslatelse for Lula i Brasil

En rettsavgjørelse i Brasils høyesterett kan føre til løslatelse for landets tidligere president Lula da Silva.

Full stans i norsk Amazonas-støtte

Avskogingen i Brasil øker kraftig under landets høyrepopulistiske president Jair Bolsonaro, og Norge stanser nå alle overføringer til Amazonasfondet.
Les mer om:

- Mer olje ventes mot Brasil

Brasils president Jair Bolsonaro sier søndag at den verste delen av oljeutslippet som har rammet landets strender, ennå ikke har nådd land.
Les mer om:

Miljøforkjempar drepen av tømmerhoggarar i Amazonas

Ein ung urfolksleiar og miljøforkjempar blei drepen av ulovlege tømmerhoggarar i Amazonas i Brasil. Ein tømmerhoggar blei også drepen i skotvekslinga som følgde.
Les mer om:

Ung frivillig miljøforkjemper drept i bakholdsangrep

Mens urfolkslederne fra Brasil var på reise i Europa om å fortelle om den alvorlige situasjonen i hjemlandet, skjedde det som ikke skulle skje.
Les mer om:

Drept av ulovlige tømmerhoggere

En regnskogvakt ble fredag skutt og drept av ulovlige tømmerhoggere i Amazonas i Brasil. En annen er skadd.
Les mer om:

Amazonas-forkjemper drept av ulovlige tømmerhoggere

En indianerleder ble fredag skutt og drept av ulovlige tømmerhoggere i Amazonas i Brasil. En tømmerhogger mistet også livet i en påfølgende skuddutveksling.
Les mer om:

En voldsom skogbrann herjer i Brasil

En voldsom skogbrann herjer våtmarkssystemet Pantanal sør i Brasil, et av områdene i verden med størst biologisk mangfold.
Les mer om:

PSG tapte kampen om brasilianeren Wendel – nå puster de lettet ut

I 2018 var det flere klubber som kjempet om den brasilianske midtbanespilleren. Ifølge ryktene skal også PSG ha prøvd seg på Fluminese-spilleren, men det ble Sporting Lisboa som satte sammen den beste pakken for å hente Wendel til Europa. Vi tipper PSG priser seg lykkelig for dette. Paris-klubben har mer enn nok med Neymars ulike særegenheter, og kan betrakte fra avstand hvordan Wendel sliter med å tilpasse seg kjørereglene. Les: Har gitt opp Haaland – dette løpet skal være kjørt Nå sendes 22-åringen ut av førstelaget etter en altfor sen bytur denne helgen.

Sirkuselefant fikk nytt hjem

Etter flere tiår som sirkuselefant i Sør-Amerika, har den asiatiske elefanten Ramba fått et nytt liv i et stort reservat i Brasil.
Les mer om:

Tror oljeinvesteringene i Brasil passerer Norge om to år

I fjor solgte norske oljeleverandører for 12 milliarder kroner i Brasil. Rystad Energy mener mulighetene er store framover.
Les mer om:

Nå er Norge bare 27 dårligere enn «lillebror»

To ganger har vi vist at vi ikke er dårligere enn vår lillebror Sverige, som Ødegaard så fint sier det. Når vi i tillegg har bidratt til å sende Spania nedover rankinglisten etter 1-1 på Ullevaal, begynner det å ligne på noe.  Ikke nok, men likevel noe. Vi står fortsatt utenfor EM-sluttspill, så et lite Donald-plaster på såret blir avansementet fra 47. til 45.-plass på siste FIFA-rankingen. Les: Det er bare vinnere som depper etter 4-1 seier På topp troner fortsatt Belgia foran Frankrike,  med Brasil og England halsende etter. Sverige holder seg stabilt på 18.

Norge avanserte på FIFA-rankingen

Uavgjort mot Spania og Romania gjorde at Norge avanserte fra 47. til 45.-plass på siste FIFA-ranking, melder NTB. Listen toppes av Belgia, foran Frankrike og Brasil. Danmark er best av de nordiske landenene, på 14.-plass, mens Sverige er nummer 18.

Champions League fortsetter uten Neymar

Det måtte komme. Etter at Neymar hinket av banen etter 12 minutters action for Brasil mot Nigeria lå det skadefravær hos PSG i luften.  Og det stemte. PSG meldte mandag at etter en MRI scan ble det klart at Neymar trenger fire uker på å hele lårskaden. Fire uker. Les: United kaster trillebårer med penger etter spillerne sine Så hva betyr det for den skadeforfulgte brasilianeren? Han har allerede gått glipp av de første to Champions League-kampene til PSG grunnet karantenen han dro på seg forrige sesong.

Nei og nei, Neymar

Vi kunne nylig skrive om Neymars runding av 100 landskamper, på jakt etter Pelés toppscorer-rekord. Denne gangen er vi tilbake til den gamle melodien: Neymar skadet. Det var i treningskampen mot Nigeria på søndag at Neymar måtte hinke av banen etter 12 minutter.

Bestilte grusomt drap på eks-kjæresten

Bruno Fernandes (34) var et keeper-håp i Brasil. En bestialsk handling forandret alt. Nå er keeperen løslatt og tilbake på fotballbanen.
Les mer om:

Bestilte grusomt drap på eks-kjæresten

Bruno Fernandes (34) var et keeper-håp i Brasil. En bestialsk handling forandret alt. Nå er keeperen løslatt og tilbake på fotballbanen.
Les mer om: