Nyheter om Brasil


Norge klatrer

Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år. Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

Politikere i Brasil vil tiltale Bolsonaro for massedrap

En komité i den brasilianske nasjonalforsamlingen vil tiltale president Jair Bolsonaro for massedrap i som følge av coronapandemien.
Les mer om:

NY Times: Politikere i Brasil vil tiltale Bolsonaro for massedrap

En komité i den brasilianske nasjonalforsamlingen vil tiltale president Jair Bolsonaro for massedrap i som følge av coronapandemien.
Les mer om:

NY Times: Politikere i Brasil vil tiltale Bolsonaro for massedrap

En komité i den brasilianske nasjonalforsamlingen vil tiltale president Jair Bolsonaro for massedrap i som følge av koronapandemien.
Les mer om:

Ny coronarapport: Brasils president anklages for drap og folkemord

En rapport fra senatet i Brasil konkluderer med at presidenten i landet, Jair Bolsonaro, bevisst lot coronaviruset drepe brasilianere i et mislykket forsøk på flokkimmunitet.
Les mer om:

Neymar kommer ikke på jobb

Det er ikke uvanlig at spillere returnerer fra landslagstjeneste med skader, men for to-milliarder-mannen Neymar blir det en annen historie. Siden brasilianeren ble hentet til Parc des Princes har det riktignok blitt 88 scoringer og 54 assists, men når du kun har vært på jobb i 123 kamper siden 2017, blir hvert eneste avbrekk lagt merke til. Les: Italiensk media: Jakter Morten Thorsby-overgang i januar PSG bekreftet på mandag at Neymar Jr.

Raphinha er den nye brasilianske stjerna!

For Leeds-supporterne har den brasilianske landslagsspilleren vist seg å være et varp, helt siden han i november 2020 scoret sitt første mål for klubben og sørget for Leeds´ første Premier League seier på Goodison Park. På torsdag tok Raphina oppmerksomheten fra Neymar. Det var duket for en skikkelig rysare mot Luis Suarez, Cavani, Federico Valverde, men Brasil viste seg å være totalt overlegne.

Raphinha herjet for Brasil

Brasil har festet et solid grep om VM-billetten. Natt til fredag norsk tid ble Uruguay slått hele 4-1 i kvaliken. Neymar sprakk nullen etter ti minutter før Raphinha, i sin første landskamp fra start, sto for både 2-0 og 3-0. Luis Suárez reduserte før Gabriel Barbosa fjernet all tvil i det 83. minutt.
Les mer om:

Brasil og Argentina mot VM-spill

Fotballstorhetene Brasil og Argentina damper i vei mot VM i Qatar neste sommer. Torsdag nedsablet Brasil Uruguay med 4-1, mens Argentina vant 1-0 over Peru.

Ikke OL for curlingkvinnene

Norge var overlegne mot Brasil, og vant 10-1 i siste gruppekamp i den innledende OL-kvalifseringen, men fikk ikke den hjelpen de trengte. Dermed røk de ut av turneringen med hårfin margin, bak Slovakia og Tyrkia.
Les mer om:

Premier League-rivaler spleiser på fly for å få stjerner hjem i tide

Flere av Englands storklubber samarbeider om å få spillere klare til helgens ligarunde. De setter seg på et innleid fly etter møtet mellom Brasil og Uruguay.
Les mer om:

Slo tilbake med seier

Norges curlingkvinner åpnet med en liten sensasjon i 15-2-seieren over Østerrike i OL-kvalifiseringen i Tyrkia onsdag. Norges lag med skip Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Martine Vollan Rønning tok føringen allerede etter første omgang med hele sju poeng på direkten etter en såkalt «seven ender». Norge tapte tidligere onsdag 5-6 mot Slovakia og står med to seirere og ett tap så langt i første del av OL-kvalifiseringen.

Tap i OL-kvalifiseringen for Norge

De norske curlingkvinnene klarte ikke å følge opp den imponerende seieren i OL-kvalifiseringen mot vertsnasjonen Tyrkia og tapte 5-6 for Slovakia onsdag. Det norske laget, med Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Martine Vollan Rønning, gikk i ledelsen 1-0, men Slovakia slo tilbake og sikret fire poeng totalt i omgang 3, 4, og 5. Norge spiller i gruppe B, der laget også skal møte Østerrike og Brasil. Det er bare de to beste lagene i hver gruppe som kan gå videre til neste runde i OL-kvalifiseringen i Nederland. Den spilles i Leeuwarden fra 5.-18.

Smittetallene synker i Brasil: – Nå går det virkelig fremover

Brasil får nå nok doser til å vaksinere dem som vil. Opptil 1,6 millioner vaksineres daglig. Det har fått smittetallene til å stupe.
Les mer om:

Manchester United med defensive utfordringer og et offensivt lyspunkt før Leicester-kampen

På mandag kunne Frankrike løfte Nations League-trofeet. Ekstasen hos de franske spillerne etter seieren mot Spania viste at den ferske UEFA-turneringen har cred og gir prestisje. For Solskjær kan finalekampen ha gitt ham trøbbel på balløya. For det var ikke noe oppløftende syn da Raphael Varane ble tatt av banen allerede i første omgang med lyskeproblemer. Ifølge ESPNs kilde er United optimistiske for at det ikke er en større skade på midtstopperen, men til lørdagens kamp mot Leicester ser det ikke lyst ut.

Colombia ødela Brasils seiersrekke

Etter ni seiere på ni kamper kom Brasils fotballherrer ned på jorden igjen med uavgjort og 0–0 mot Colombia på veien mot Qatar-VM. Likevel topper Brasil fortsatt sin gruppe i VM-kvalifiseringen med 28 poeng på ti kamper. Argentina er på andreplass.
Les mer om:

Neymar er den rake motsetningen til Zlatan Ibrahimovic

Noe er ikke som det skal være når en superstjerne av Neymar sitt kaliber rykker ut og forteller verden bare 29 år gammel det nærmer seg slutten. – Brasils superstjerne sier at neste års VM i Qatar kan bli hans siste, han er usikker på han har mental styrke til å orke fotball lenger. Kommentarer i sosiale medier er ikke nådige og minner Neymar om at hvis det blir for slitsomt kan han bare legge seg ned. – Zlatan Ibrahimovic som her om dagen ble 40 år gammel har overhodet ingen planer om å gi seg, han mener han kan holde på til han er 50 år, minst.

Neste VM kan bli Neymars siste

Brasil-stjernen Neymar (29) sier neste års VM kan bli hans siste og at han ikke vet om han har mental styrke til å orke fotball lenger. Neymar ledet Brasils forsøk på å ta tittelen i 2014 på hjemmebane, men mesterskapet endte i tårer og en skade. Heller ikke i 2018 lyktes det for Brasil. VM i 2022 kan bli hans siste mulighet. – Jeg tror det blir mitt siste VM. Jeg ser det som mitt siste fordi jeg ikke vet om jeg har styrken i hodet til å orke fotball lenger, sier Neymar i en dokumentar ifølge Goal.com. – Så jeg gjør alt for å møte opp best mulig og vinne tittelen med landet mitt.
Les mer om:

600.000 koronadødsfall registrert i Brasil

Brasilianske helsemyndigheter har registrert mer enn 600.000 koronadødsfall. Smittetrykket har imidlertid flatet ut, og livet i landet er på vei mot normalen.
Les mer om:

Ni strake for Brasil

Brasil slo Venezuela 3-1 i VM-kvalifiseringen natt til fredag, og står da med ni strake seire. Venezuela tok ledelsen i kampen, men PSG-stjernen Marquinhos, Gabriel Barbosa og Antony fikset brasiliansk seier. Også Argentina har stø kurs mot VM, og har ennå ikke tapt, men klarte bare 0-0 mot Paraguay.

Seks døde etter sandstormer

Usedvanlige kraftige sandstormer har kostet minst seks mennesker livet i delstaten São Paulo i Brasil de siste ukene, ifølge lokale medier.
Les mer om:

Seks døde etter voldsomme sandstormer i Brasil

Usedvanlige kraftige sandstormer har kostet minst seks mennesker livet i delstaten São Paulo i Brasil de siste ukene, ifølge lokale medier.
Les mer om:

Skulle pågripe overgrepsmann – ble sjokkert over hva som møtte dem

Da politiet i Brasil skulle pågripe en mann mistenkt for seksuelle overgrep mot barn, avdekket de en samling av nazi-effekter til 30 millioner kroner.
Les mer om:

Ranieri har sikret seg en fordel i debutkampen mot Liverpool

Det er lov til å prøve seg, men Watford har full rett til å vende tommelen ned for Liverpools ønske. 16. oktober, klokken 13.30 er det satt opp kamp mellom de to klubbene i Premier League, og sånn blir det. Det er Liverpool Echo som hevder Klopp og gjengen har forsøkt å skyve kampstart til kvelden, noe Watford sa nei til. Bakgrunnen er at Brasil rundt 35 timer før kampstart møter Uruguay i den sør-amerikanske VM-kvalikken, noe som hindrer Alisson og Fabinho fra å rekke hjem til lunsj-kamp i Watford.

Protester mot Bolsonaro i 60 byer i Brasil

Han er mindre populær enn noen gang siden han kom til makten i 2019. I helgen demonstrerte titusener av brasilianere med krav om at Jair Bolsonaro stilles for riksrett.
Les mer om: