Nyheter om Brasil


Hydro permitterer 80 ansatte i Brasil

Hydro permitterer 80 ansatte ved bauksittgruven Paragominas fra 20. juli. Selskapet vil også redusere tallet på innleide med 175.
Les mer om:

Har den største floppen og den største stjernen

Frankrike er verdensmestere etter de en en meget spennende finalekamp vant 4 – 2 over et Kroatia som har vokst på oss alle. Kroatia viser oss at hvis vi får vår «shit together» kan også et lite land som Norge nå en finale i VM.   Hvis jeg bare skal snakke om to ting i forbindelse med dette VM så vil det være skuffelsen vi egentlig alle så komme i Neymar, verdens dyreste spiller, som var mer forsiktig enn en førsteklassing på første skoledag.

Bekreftet: Mer brasiliansk i Premier League

Brasil kom gikk dessverre ikke helt til topps som lag i VM, men vi vil minnes de gode enkeltprestasjonene. Det er noe med brasilianske fotballspillere, vi må innrømme det. Nå får Premier League nok en brasiliansk attraksjon. Felipe Anderson. Den offensive midtbanespilleren fra Lazio har nå signert avtale med West Ham.

Frem og tilbake er akkurat like langt

Det er en spiller Manchester United manager Jose Mourinho åpent innrømmet han liker til tross for at det var Louis van Gaal som var ansvarlig for å bringe til Old Trafford.   Etter VM i Brasil i 2014 kom Daley Blind «sammen» med Louis van Gaal da han overtok roret i Manchester United. Vi vet alle hvordan det gikk, Mourinho har vært dyktig til å minne oss om det. Nå ser den siste fra van Gaal eraen å være på vei ut døra. 28 år gamle Daley Blind blir likt fordi han kan benyttes i mange roller, noe som de fleste klubber har behov for.

Ingen har større smerter enn Neymar

Mange inkludert FIFA har kritisert Neymar for å falle for lett og vri seg i smerte, men tenkt om det ikke er skuespill, men at han virkelig har det vondt.  Tenkt om vi ler av en som faktisk ligger nede. Frem til kvartfinalen mellom Brasil og Belgia lå han nede hele 14 minutter. – Det er 1/3 dels omgang og det gjør man ikke uten grunn.  Nå har teknisk direktør Marco van Basten i FIFA kastet seg på kritikken, han var i sin tid en av verdens beste og tøffeste angrepsspillere, Neymar har en mer fintfølende stil.

VM i 1978: Et blodbad i fotballhistorien

VM-året da Argentina snøt Brasil - men gikk alt riktig for seg?
Les mer om:

Full forvirring: - Hvor er Neymar?

Neymar (26) fikk ingen nye venner utenfor Brasil i fotball-VM. Da flyet med det brasilianske laget landet i Rio de Janeiro, oppsto det full forvirring rundt stjerna.

PSG vurderer å hente kompisen til Neymar

PSG og Thomas Tuchel vet at Neymar trenger å være fornøyd for å kunne prestere på høyeste nivå. Trives ikke superstjernen, overtar utenomsportslige ting lett fokuset for 26-åringen. Dette har vi sett før. Nå kan PSG gå skrittet med å hente inn kompisen for å blidgjøre brasilianeren. Philippe Coutinho er selvfølgelig mer enn en kompis. Han er også en av de aller beste spillerne ute på gressmatta.

Neymar om Brasils VM-exit: - Det tristeste øyeblikket i min karriere

Nok en gang kom Brasil til kort i fotball-VM. Neymar ergrer seg kraftig etter kvartfinaletapet for Belgia. – Smerten er enorm, skriver han på Instagram.
Les mer om:

Fernandinho offer for rasisme etter VM-tap

Brasils midtbanespiller Fernandinho, som scoret selvmål da Brasil tapte for Belgia og røk ut av VM, utsettes for rasisme på sosiale medier.
Les mer om:

Røk ut av VM og ferdig i Barcelona, men han depper ikke

Den brasilianske midtbanespilleren Paulinho virker ikke spesielt trist over at oppholdet i Barcelona  er over. José Paulo Bezerra Maciel Júnior som er han fulle navn flyttet til Spania i 2017, da kom kan fra den kinesiske klubben Guangzhou Evergrande. Nå kan Paulinho være på vei tilbake til Kina. Les: Barcelona-spiller måtte langt bort fra Premier League for å bli VM-stjerne «Jeg har et tilbud fra Kina og et til fra en annen klubb.

Brasil satt 2,5 timer i garderoben etter VM-exiten

KAZAN (VG) Klokken 22.50 lokal tid var semifinalen over. 01.20 kom de brasilianske spillerne ut av garderoben.
Les mer om:

Martinez: – Brasil var VMs beste lag

Belgias landslagssjef Roberto Martinez gjorde taktiske grep som hjalp laget til VM-semifinale på bekostning av det han beskriver som mesterskapets beste lag.
Les mer om:

Filmet seg ut av VM

Brasil var gode. Men det var heldigvis også Belgia.
Les mer om:

Belgia-sjefen: - Brasil var VMs beste lag

Belgias landslagssjef Roberto Martinez gjorde taktiske grep som hjalp laget til VM-semifinale på bekostning av det han beskriver som mesterskapets beste lag.
Les mer om:

«En gedigen triumf for en spillergruppe som har levd under enormt press»

De siste fire årene har Belgias landslag kollapset under enorme forventninger. Mot Brasil innfridde de endelig.
Les mer om:

Ingen tårer for Brasil

KAZAN (VG) Helt alene på knærne, med hendene over hodet, sitter Romelu Lukaku ved den belgiske benken og feirer stille for seg selv. Han er verdens sterkeste fotballspiller.
Les mer om:

Situasjonene som kunne ha reddet Brasil: - Klar straffe

Brasil er ute av VM. Men spørsmålet er om de ble snytt for en sjanse til å ta seg til semifinale helt i sluttminuttene.
Les mer om:

Reagerer på straffesituasjoner etter Brasil-exit: – De blir snytt

Belgia sendte Brasil ut av VM med 2-1 seier i kvartfinalen. Etter kampen kom flere tvilsomme straffesituasjoner i fokus.
Les mer om:

Belgia sto imot Brasils spurt og vant 2-1 da VM ble EM

Kevin De Bruyne fulgte opp klubbkamerat Fernandinhos selvmål med et drømmemål da Belgia slo Brasil 2-1 og sørget for at resten av fotball-VM blir som et EM.
Les mer om:

Klønete selvmål og drømmetreff sendte Neymar og Brasil ut av VM

Belgia rystet Neymar og co som sløste vekk mulighetene og ble sendt gråtende ut av mesterskapet.
Les mer om:

Totalslaktes etter exit: - Hadde avsky i blikket

Belgia slo Brasil 2-1 og sendte forhåndsfavoritten ut av VM. Neymar forsøkte å filme seg til straffespark. - Dommeren hadde avsky i blikket, sa BBC-kommentator på direkten.
Les mer om:

NRKs ekspertar: Brasil blei snytt for to straffer

Men sjansebonanzaen hjelpte ikkje. VM-favoritten er slått ut. Belgia vann 2-1.
Les mer om:

Belgia slo ut Brasil – møter Frankrike i VM-semifinalen

(Brasil – Belgia 1–2) Et selvmål av Fernandinho (33), og et herlig «kremmerhus» av Manchester City-kollega Kevin De Bruyne (27) sendte Brasil ut av VM, og sørget for at Belgia møter Frankrike i semifinalen.
Les mer om:

Raser mot kritikerne: - Sludder

Neymar (26) er elsket og hatet også i Brasil. Men når det er VM flokker brasilianerne seg rundt fotballdiamanten. Legenden Ronaldo angriper kritikerne.
Les mer om: