Nyheter om Braathen


– Det må bli lettere å være busspassasjer(pluss)

Arild Braathen (Ap) vil ha bedre parkeringsmuligheter for busspassasjerer på Buktamoen.
Les mer om:

Storfavoritten falt fra gullet

Alexis Pinturault leverte en maktdemonstrasjon i førsteomgang og utklasset konkurrentene. Men da han skulle kontrollere inn gullet som sist startende i finaleomgangen, gikk det galt. Franskmannen kom ikke lenger enn til fjerde port før gulldrømmen var over. Pinturault kjørte ut og dermed var det landsmannen Mathieu Faivre som tok gullet. – Han velter inn på en for svak innerski.

Nordmennene langt bak

Storfavoritten Alexis Pinturault gjorde som han ville i førsteomgangen av VM-storslalåmen. Franskmannen har halvsekundet ned til de nærmeste utfordrerne og kan nesten bare kontrollere inn gullet i ettermiddag. For nordmennene gikk det ikke like bra. Regjerende verdensmester Henrik Kristoffersen fikk ikke opp farten i den utfordrende løype. Han er beste nordmann på 15. plass, 2,32 bak.

Butikken til Anette er så populær at hun sliter med å få inn nok varer: – Folk står på venteliste

I 15 år har Anette Braathen Sørensen (53) drevet hobbybutikk på Teie, og nå ser hun at flere og flere tar fram strikkepinnene igjen.
Les mer om:

Sejersted usikker til VM-start

Adrian Sejersted kan bli den neste alpinutøveren som mister VM. Fra før er det klart at Aleksander Aamodt Kilde, Atle Lie McGrath, Lucas Braathen og Maria Tviberg mister VM grunnet skader. Sejersted stod over det siste super-G-rennet før VM grunnet problemer med det høyre kneet. – Mest sannsynlig så popper jeg nok en smertestillende og kjøer på. Samtidig – hvis det er litt smerter og et lite håndbrekk er det ikke noe poeng i å kjøre.

Ny alpinutøver mister VM

Både Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen og Atle Lie McGrath mister alpin-VM grunnet skader. Nå melder Maria Tviberg seg på den listen. Under et Instagram-bilde hvor hun står på krykker skriver hun at hun har blitt skadet og vil være ute i rundt seks uker. – Jeg har hatt vondt en periode, så jeg følte på at det var noe galt. Men jeg har vært igjennom skader før, og man blir bare litt tom.
Les mer om:

Aamodt om VM-sjansene: – Vi må håpe på én medalje

Med Lucas Braathen (20), Atle Lie McGrath (20) og Aleksander Aamodt Kilde (28) ute med kneskader, har Norge mistet tre åpenbare medaljekandidater foran VM i alpint i februar.

– Når vi legger svært begrensende tiltak på befolkningen, men finner smutthull selv, merker jeg at jeg skammer meg

Helge William Braathen (29) mener politikerne i Lørenskog har skreddersydd regelverket for å kunne omgå reglene for hjemmekontor. Selv har han droppet flere møter fordi han mener reglene også må gjelde politikerne.
Les mer om:

«Alpintvillingene» har fulgt hverandre i snart ti år: – Det er jo helt sykt

Det er veldig få ulikheter mellom kometene Lucas Braathen og Atle Lie McGrath (20), men utenfor løypa er det litt som skiller de to langtidsskadde alpinistene.
Les mer om:

– Vi har vært med hverandre hele veien opp. Nå er vi med hverandre helt til bunnen igjen

Lucas Braathen og Atle Lie McGrath må begge belage seg på en lengre periode på sidelinjen. De er begge glade for at de slipper å kjempe seg gjennom dette alene.
Les mer om:

Braathens nye flyselskap også til Ålesund og Molde(pluss)

Det nyetablerte flyselskapet til tidligere Braathens SAFE-direktør Erik G. Braathen håper å være på vingene til sommeren.

Inspirert av Kjus og Svindal: – Jeg vil sette ideer til verks

Lucas Braathen (20) lanserte nylig sin første bedrift. Nå avslører han at han har mange flere ideer han vil realisere.
Les mer om:

Stjerneskuddet hatet å stå på ski som barn: – Jeg faket sykdom og «vondter»for å slippe

Det beste Lucas Braathen (20) vet er å konkurrere og leke seg på ski. Da han ble introdusert for skikjøring som barn, var derimot tonen en helt annen.
Les mer om:

Jansrud før Kitzbühel: – Vi har ikke råd til å miste noen

Det norske alpinlandslaget har fått seg en real trøkk denne vinteren, med Lucas Braathen (20), Atle Lie McGrath (20), Adrian Smiseth Sejersted (26) og Aleksander Aamodt Kilde (28) ute med kneskader.

To nye norske mestere

Både Eirin Kvandal og Anders Ladehaug kunne slippe jubelen løs, etter å ha vunnet NM i stor bakke i Granåsen. Kvandal leverte et kjempehopp på 135 meter i første omgang, og holdt unna i andre omgang med et hopp på 123 meter i tunge forhold. Hun vant 18 poeng foran Thea Minyan Bjørnseth.

McGraths leddbånd røk

Atle Lie McGrath bekrefter til NRK at det indre leddbåndet i venstre kne røk etter fallet i Adelboden. – Jeg hadde veldig flaks at det ikke var så veldig mye verre, sier McGrath. Operasjon vil gjennomføres førstkommende lørdag, og han forventer å være på ski igjen i mai. Landslagslege Marc Strauss skal gjøre operasjonen. Dermed ryker resten av sesongen for alpinesset som imponerte stort i sin verdenscupdebut. – Det er ikke noe ille, det. Det setter ingen fare for barmarksesongen i sommer, og jeg får en full oppkjøring. Jeg ser på det som en tjuvstart på de andre inn mot neste sesong.

ORF: Kilde alvorlig skadd

Aleksander Aamodt Kilde har skadet seg stygt i et fall på trening, melder østerrikske ORF. TV-kanalen rapporterer at det skal være risiko for at Kilde har pådratt seg en alvorlig skade, men det er ikke bekreftet. Ifølge kilder NTB har vært i kontakt med skal Kilde ha trent super-G i østerrikske Reiteralm da han falt. Norges Skiforbund har foreløpig ikke svart på NTBs henvendelser. I forrige uke pådro både Lucas Braathen og Atle Lie McGrath seg kneskader i et storslalåmrenn i Adelboden. For alpinkometen Braathen er sesongen over.

Viser fram ny side

Alpinkometen Lucas Braathen (20) er ekstremt moteopptatt. Nå lanserer han og kompisen Herman Barman Jensen en egen smykkekolleksjon.
Les mer om:

Skadet Braathen får stjernehjelp: – Jeg prøver å suge ut all erfaringen de har

Lucas Braathen (20) skadet seg stygt under det første rennet i Adelboden i år. Nå er han klar for å kjempe seg til toppen igjen.
Les mer om:

Svindal og Jansrud tok kontakt med Lucas Braathen etter skrekkfallet

Lucas Braathen skjønte med engang at han hadde pådratt seg en alvorlig kneskade da han falt stygt fredag. Nå håper han å være tilbake i august.
Les mer om:

Skrekkfall i alpint

Amerikanske Tommy Ford hadde et svært stygt fall i den første omgangen av dagens storslalåmrenn i sveitsiske Adelboden. Noen porter før mål mistet Ford kontrollen, og ble slengt i bakken med stor styrke før han fortsatt ut i sikkerhetsnettet. Der ble 31-åringen liggende, før han etter en snau halvtime ble fløyet vekk med ambulansehelikopter. Fallet skjedde like før den siste porten der Lucas Braathen skadet seg stygt fredag. Braathen er ute resten av sesongen.

Kristoffersen raser etter nytt skrekkfall: – Livsfarlig

Amerikanske Tommy Ford fikk en stygg rotasjon på den tredje siste porten i storslalåmen i Adelboden - dagen etter at Lucas Braathen falt stygt like ved. Ifølge sveitsiske SRF er amerikaneren ved bevissthet. Alexis Pinturault vant rennet til slutt, hvor Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske.

Fikk kjeft av lærerne for sitt ekstreme konkurranseinstinkt

Da alpinkometen Lucas Braathen gikk på barneskolen, ble faren oppringt av frustrerte lærere som ba sønnen om å roe seg ned.
Les mer om:

– Sikker på at han kommer veldig sterkt tilbake

Lucas Braathen (20) er trolig ute i seks til ni måneder etter det stygge fallet i Adelboden fredag. Kamerat Birk Ruud og TV 2s alpintekspert Nina Haver-Løseth tror 20-åringen kommer sterkt tilbake.
Les mer om:

Ute resten av sesongen: Hylles av kompisen

Sesongen er over for Lucas Braathen (20) etter skrekkfallet i Adelboden fredag. Braathen får støtte fra bestekompisen og friskiprofilen Birk Ruud (20).
Les mer om: