Nyheter om Bråten


Hør de «djevelbesatte» langeleiktonene

Det gikk langt fra pyntelig for seg da Ånon Sørnes Bakken innhylla i rødt lys, utstyrt med el-langeleik og med mørke solbriller på, sto for et realt stilskifte i den langeleikhyllende Hilme-produksjonen «På Pynté» i kulturhuset på Fagernes torsdag kveld. Øvrig langeleiktraktering var det søskenduoene Oddrun og Gunvor Hegge og Ole og Knut Aastad Bråten som sto for, mens Anita Vika Langødegård og Håkon Aasen sørga for dans i festforestillinga.

Hør de «djevelbesatte» langeleiktonene

Det gikk langt fra pyntelig for seg da Ånon Sørnes Bakken innhylla i rødt lys, utstyrt med el-langeleik og med mørke solbriller på, sto for et realt stilskifte i den langeleikhyllende Hilme-produksjonen «På Pynté» i kulturhuset på Fagernes torsdag kveld. Øvrig langeleiktraktering var det søskenduoene Oddrun og Gunvor Hegge og Ole og Knut Aastad Bråten som sto for, mens Anita Vika Langødegård og Håkon Aasen sørga for dans i festforestillinga.

To nye doer i Østmarka

Badeplassene ved Ulsrudvann og Bråten ved Nøklevann har fått fine nye doer.
Les mer om:

Full Valdres-dominans

Kun én deltaker kom utabygdsfra i seniorklassa i langeleik. Knut Aastad Bråten og Ingvild Lie la beslag på første- og andreplassen, og sammen med førstnevntes tvillingbror, Ole Aastad Bråten, plukka de også med seg en andreplass i gruppespel senior under Landskappleiken i Vågå.
Les mer om:

Til topps i dans hardingfele klasse B

Bergljot Hedda Lunde og Knut Aastad Bråten, høvesvis frå Etnedal Spel- og dansarlag og Vårflaumen spel- og dansarlag, vann denne klassa på Landskappleiken fredag kveld.
Les mer om:

- «Huga på gard» bør utvidas til heile Valdres

I Vang og Vestre Slidre har Huga på gard-prosjektet ført til bosetning av om lag 40 personer. Venstrepolitikar Knut Aastad Bråten utfordrar ordfører Inger Torun Klosbøle til å ta initiativ til eit liknande prosjekt for Nord-Aurdal, eller kanskje for hele Valdres?

Se hvorfor skihopperen Ingebjørg har fått rosa underarm

Ingebjørg Saglien Bråten (19) fra Etnedal skilag var uheldig og brakk den høgre underarmen da hun falt under trening i russiske Tsjaikovskij.
Les mer om:

Hjemsøkt kirkegård? Jernlokket på graven blir lagt på plass, men flytter seg alltid

KRAGERØ: Ved Kalstadveien og i Bråtebakken er det satt opp severdighetsskilt med kulturminnesymbol som viser vei til Bråten kirkegård. Det er bare så at verken kommunen eller kirken bryr seg om å holde kulturminnet i hevd. Bråten kirkegård forfaller og gror igjen.
Les mer om:

Skravlekoppen på Tveita senter: Alna åpner opp for en prat

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er kjempefint med disse koppene. Folk kan nå få mer sosialt samvær. At koppene har kommet til akkurat Tveita senter har stor betydning, for her er det mye liv og mye som skjer, sier Sonja Eivindson.Selv er hun fra Tveita og er ofte å se på sentret. Et senter som også brukes mye av Berit Arnesen fra Etterstadsletta, som fant seg en «Skravlekopp» og satte seg ned ved siden av Eivindson på Jordbærpikene.

- Landbruket er den viktigste sektoren!

Landbruket trenger alle stemmene og talspersonene det kan få. Men er takhøgda for ulike syn i landbruket smal og ekskluderende, spør, Knut Aastad Bråten,  førstekandidat for Venstre i Nord-Aurdal og redaktør i Syn og Segn i et innlegg i Nationen tirsdag.

Ingebjørg besøkte kommunestyret i Etnedal

Ingebjørg Saglien Bråten var 30. april invitert til kommunestyret i forbindelse med at hun tok VM-bronse i lagkonkurransen i hopp for kvinner i Seefeld sist vinter.
Les mer om:

- Jeg fikk et kall på morgenen fredag 1. mars

Landslagshopper og VM-bronsevinner Ingebjørg Saglien Bråten (19) fikk sist torsdag anledning til å takke sambydingen Rolf Tidemandsen (92) for at han opprettet en konto i storhopperens navn, kalt folkegavekontoen.
Les mer om:

Rolf (92) om folkegaven til VM-helten Ingebjørg, humanitært arbeid og skriveriene i avisa Valdres

Hør den gripende historien til Rolf Tidemandsen, mannen bak folkegaven til VM-helten Ingebjørg Saglien Bråten.
Les mer om:

Første cruiseskip som får hjemmehavn i Longyearbyen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette blir verdens mest miljøvennlige skip. I tre timer skal det kunne kjøre på bare strøm, uansett hvor i verden det befinner seg, sier Atle Brynestad.Skipet, Sea Dream Innovation, skal tilpasses sikkerhetskravene i den såkalte polarkoden.

Bygger publikumsbygg og sanitæranlegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det nye publikumsbygget skal etter planen stå klart 14. juni og vil erstatte teltet som har rommet turistinformasjonen de siste årene. Bygget har et utvendig mål på 160 kvadratmeter. Havnesjef Kjetil Bråten ser fram til å få på plass nybyggene i havna.- Dette betyr at vi kan gi publikum og gjester et mye bedre tilbud, og jeg er glad for å endelig få dette på plass.

450.000 til å ferdigstille amfiet

Valdresmusea har fått 450.000 av Sparebankstiftelsen DNB til å ferdigstille amfiet på Valdres Folkemuseum. Ole Aastad Bråten er takknemlig for gaven, og sier stiftelsen har blitt en premissleverandør for kulturlivet.
Les mer om:

Ingebjørg er med - har tatt steget opp i A-landslagstroppen i 2020

Fire hoppere flyttes opp på A-landslagsnivå og flere unge hoppere får fast plass på A-landslaget i 2019/2020-sesongen. Blant dem er Ingebjørg Saglien Bråten (20) fra Etnedal skilag.

Hopplandslaget blir utvida

Norges skiforbund utvidar hopplandslaget for menn frå 6 til 8 hopparar. Robert Johansson, Johan André Forfang, Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud, Robin Pedersen, Marius Lindvik, Anders Fannemel og Thomas Aasen Markeng er tekne ut. På landslaget for kvinner er Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Saglien Bråten.

Rektor er bekymret: Politiet fant ikke fram til skolen ved utrykning

Politiet har mottatt oppdaterte kart over skoleområdet, men har problemer med å finne fram til Porsgrunn videregående skole. Rektor Kai Magne Bråten er bekymret om det oppstår en akutt situasjon.

Stipend til kometene Ingebjørg, Jostein og Vegard

På Etnedal skilags sesongavslutning tirsdag kveld vanket det rosende ord og stipender til hoppsøsknene Ingebjørg og Jostein Saglien Bråten samt langrenns- og skiskytterkomet Vegard Thon.
Les mer om:

Ajer-elevene er blant de mange som gjør en innsats for hjertesyke

Iben Bråten Lysholm, Kjersti Holland-Olssen og Selma Gaaserød vil gjøre noe bra for andre. Nå gjør de en innsats for årets hjerteaksjon.
Les mer om:

Nok en pallplass på ungdommene fra Nydalen i Tiomila

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SKÅNE/NYDALEN: I Nordre Aker Budstikkes forhåndsnakk med sportslig sjef Jon Iver Bakken i Nydalens Skiklub på torsdag kretset det meste om herre- og damelagenes sjanser i o-sportens storstafett Tiomila.

Kristin kaller seg hønemor på laget og håper at "regnskapet" går i pluss denne sesongen

Kristin Bråten jobber i sin far Arilds regnskapsfirma på Leira, men får likevel tid til fotball sju dager i uka. I tillegg til å være kaptein på Valdres FKs damelag trener hun ambisiøse småjenter i Fagernes J14.

Kongepokal til Ruud

Birk Ruud sikret seg kongepokalen for beste prestasjon totalt for NM slopestyle og NM bigair på Geilo lørdag. Øystein Bråten vant NM slopestyle og i kvinneklassen tok Johanne Killi en suveren seier.
Les mer om:

Utflatning for cruise

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I slutten av mai kommer det første cruiseskipet til Longyearbyen. Veksten i antall anløp og antall turister de siste årene har vært formidabel. Men årets sesong ligger an til å bli et lite pust i bakken. -  Den store forskjellen i år, er at den største båten som kommer er mye mindre enn i fjor, forteller havnesjef Kjetil Bråten.