Nyheter om Borgen


Thon på hjemmebane: - Hvis jeg slipper til, blir det bare rotete

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO/NORDRE AKER: Fredag ble Olav Thon (95, fyller 96 år i dag, 23. juni) og Sissel Berdal Haga (79) endelig ekteforlk, under en seremoni på Hotel Bristol, som var det første hotellet til eiendomskongen fra Hallingdal. - Dette viser at kjærligheten ikke har noen aldersgrense, sa ordfører Marianne Borgen, som viet de to.Nordre Aker Budstikke var tilstede under vielsen.

I 73 år har 30.000 unge fra hele verden gjort som dem

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BLINDERN: Mandag 24. juni går startskuddet for UiOs sommerskole. Det er 73. gang den avholdes. Studentene ønskes velkommen i universitetets aula av prorektor Gro Bjørnerud Mo og direktør for Diku, Harald Nybølet.

Nå er de herr og fru Thon: - Vi har grodd fast i Nordre Aker!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Fredag 21. juni fikk Olav Thon (95) sin Sissel Berdal Haga (78) til hustru, i en storslått feiring med 250 gjester på Hotel Bristol. Og dét er det symbolikk i: Bristol var Thons første hotell.I forkant av selve vielsen klokken 11.30 inne i Bristol Hall, var det stor ståhei utenfor. Kampen Janitsjar spilte opp, og brudeparet kom også ut en tur for å hilse og å høre på musikken en liten stund.

I kveld skal fire Fredrikstad-syklister delta i NM i gateritt – se alt direkte på FBTV

Brødrene Jonas og Filip Iversby Hvideberg stiller på startstreken i seniorklassen, mens Kasper Borgen Andersen og Ole Andreas Saxegaard Klund deltar i juniorklassen når NM i gateritt på sykkel finner sted fredag kveld.
Les mer om:

Vestlandsutstillingen: Suppe på sprikende staur

UTSTILLING: Interessante kunstnerskap – tynt presentert, som her – lar seg ikke presse inn i noen vestlandsform som gir mening til navnet «Vestlandsutstillingen», mener kunstkritiker Trond Borgen.
Les mer om:

Så du hva Alexx gjorde da Maridalsvannet «forsvant»?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: forventningene var heist til taket før den meritterte illusjonisten Alexx Alexxander søndag var hovedattraksjon under Se illusjonen lenger ned i artikkelen!Ved skur 39 på Akershusstranda skulle han få Maridalsvannet til å forsvinne. Reklamen for arrangementet har ikke vært av det beskjedne slaget. «Tidenes største illusjon» har stuntet blitt kalt i Facebook-poster og plakater rundt i byen.

Målt til 140 km/t i 80-sonen

Det gikk unna for en sjåfør på E16 ved Borgen.
Les mer om:

Snart skal Olav Thon gifte seg - tirsdag kveld var det utdrikningslag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: I en hage på Nordberg sitter Olav Thon (95) og Sissel Berdal Haga (79), tirsdag kveld. De er i utdrikningslag, sitt eget. Om få dager skal de gifte seg, etter mange år som kjærester. Den store dagen er 21. juni, og skal feires på Olav Thons sitt eget hotell, Bristol.

Kunstens drivhuseffekt

UTSTILLING: En flott utstilling, skriver Trond Borgen om «Flora». Kunstnerne trekkes fram, men det gjør også «gartneren i denne hagen», kurator Vibece Salthe.
Les mer om:

Den menneskelige komedie som tegnekunst

UTSTILLING: I Kjell Pahr-Iversens tegnekunst er mennesker bundet til jorden av tyngdekraften. Men de har likevel en åndelig oppdrift, skriver en begeistret Trond Borgen.
Les mer om:

Helsehus på Borgen til 180 millioner

Søndre Borgen Helsehus får 40 ekstra heldøgnsplasser, medisinsk senter og barnehage. Prislappen er 180 millioner kroner.
Les mer om:

Bil braste gjennom garasjevegg på Borgen

En bil kjørte onsdag ettermiddag gjennom veggen på et garasjeanlegg på Borgen.
Les mer om:

Tøyenløftet - seks år etter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er oppriktig stolt av å ha fått vært med på disse seks årene. Ordfører Marianne Borgen (SV) smiler bredt over bordet på Aktivitetshuset K1, midt på Tøyen.- Folk virker mer stolt over å bo her nå. Det er nå drøye seks år siden Tøyen-avtalen ble inngått, og området har gradvis blitt løftet gjennom denne tiden, både gjennom fysiske grep, viktige satsinger, og ikke minst et aktivt lokalmiljø.

Verden går under, og vi smører oss med solkrem

UTSTILLING: Verden er i ferd med å gå av hengslene. Det reflekteres i Vienezia-biennalen, skriver Trond Borgen. Her har han valgt ut det mest interessante.
Les mer om:

- Aksjeinvestorene er tilsynelatende lettet

DNB Markets' Ingvild Borgen Gjerde finner ikke den samme lettelsen i valuta- og rentemarkedet.
Les mer om:

Høydepunkter Borgen - Kråkerøy 2

Kommentator: Patrick Walther Larsen / Kamera: Thomas Andersen / Tekniker: Jesper Malthus-Andersen

Kunstens skattkiste åpnet i Haugesund

UTSTILLING: En eksepsjonell utstilling, skriver en overbegeistret Trond Borgen om det som vises i Haugesund Billedgalleri gjennom store deler av sommeren.
Les mer om:

Marianne Borgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo

Ingen byer i Norge har større sosiale forskjeller enn Oslo. Nå krever ordfører Marianne Borgen (SV) at regjeringen stiller opp for hovedstaden.

Borgen ber regjeringen minske forskjellene i Oslo

Ingen byer i Norge har større sosiale forskjeller enn Oslo. Nå krever ordfører Marianne Borgen (SV) at regjeringen stiller opp for hovedstaden.

Berg-spiller ble sparket da han lå nede: - Ikke noe hyggelig opplevelse

16 år gamle Ola Kopperud ble dyttet ned og sparket på banen da Berg spilte kamp borte mot Borgen 2 i 6. divisjon mandag kveld.
Les mer om:

«Tjukkasgjengen» inviterte ordføreren med på tur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SOGNSVANN: Sognsvann bader i sol torsdag 16. mai. Kvikksølvet viser 20 røde, og mange er ute for å nyte været. Nordre Aker Budstikke har blitt invitert med «Tjukkasgjengen», som de selv kaller seg, på tur rundt Sognsvann dagen før nasjonaldagen.- Klart ny rekord! Så flott at dere er her i dag!

Raymond Johansen jubler: Oslo tilslutter seg oppropet om atomvåpen-forbud

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag ble forslaget vedtatt i bystyret, og feiret med kake av ordfører Marianne Borgen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (AP).- Vi mener byer kan utgjøre en forskjell og bidra til en verden fri for atomvåpen, på samme måte som byer går foran i arbeidet med å redusere klimautslipp. Enhver bruk av atomvåpen vil være katastrofalt både for mennesker og miljø.

Borgen-elevens rap imponerte Leo Ajkic

10.-klassingen Robin Mosveen rappet sin egen låt da NRK-profilen Leo Ajkic kom på besøk på Borgen ungdomsskole mandag.
Les mer om:

Elveforkjemperne får Oslo bys høyeste utmerkelse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen ble tildelt Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, for deres verdifulle innsats for hovedstaden. Prisen ble delt ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus, 14. mai. - Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen har begge gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning.

Avsluttet Ruskenuka med utstilling: 100.000 sneiper og snusposer på fire dager

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Denne uka har det vært gjort en fantastisk innsats for miljøet og naturen i byen. Store mengder plast og annet søppel har blitt fjernet fra Oslos gater, parker, elver, strender og andre steder.Ordfører Marianne Borgen var Ruskenukas siste taler. I tillegg til å glede seg over innsatsen som er lagt ned blant både store og små, er hun opptatt av å spre ordet. - Her om dagen ble over ett tonn plast funnet i Akerselva.