Nyheter om Bore


Under den nye svømmehallen ligger det en myr: – Vi måtte bore helt ned til grunnfjellet

Ullensaker sin nye storstue, Ullensaker svømmehall, vil ha en kapasitet på 400 besøkende, koste 363 millioner kroner, ha seks svømmebassenger inklusive stupebasseng . – Det vil komme folk hit fra hele Østlandet for å bade, sier prosjektleder Adis Keco fra Ullensaker kommune.

Oljeselskap får bore etter olje nær korallområde utenfor Lofoten

Miljødirektoratet har denne uken gitt tillatelse til oljeboring nær Trænarevet, som er fullt av korallrev. Dette er et område som de selv tidligere har frarådet å bore i.
Les mer om:

Tysk oljeselskap skal lete etter olje i kontroversielt område i Lofoten

I 2010 frarådet Miljødirektoratet at området ikke burde åpnes for oljeboring, men nå har det tyske oljeselskapet Wintershall Dea fått tillatelse til å bore etter olje utenfor Lofoten.
Les mer om:

UTTAK: SK Bore Torsby

Følgende løpere er tatt ut på SK Bore Torsby sesongen 2019/2020.
Les mer om:

Tysk oljeselskap vil bore sør for Lofoten: – Vi skal følge denne saken helt til døra

Miljøbevegelsen varsler ny oljekamp etter at et tysk oljeselskap har søkt om å få starte prøveboring ved Trænarevet sør for Lofoten.
Les mer om:

Sjekk kor fin den nye brua til Synesvarden har blitt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er veldig glade for å ha fått brua på plass, og me har allereie fått fleire tilbakemeldingar frå nøgde turgåarar. Området har vore kjent som dei blautaste biten i heile trekanten mellom Holmavatn, Synesvarden og Steinkjerringa, seier Lars Erling Friestad, idrettskonsulent i Hå kommune.Kvart materiale til den 49 meter lange brua er bore fram med handmakt.

Her vaiar Vasshus-fana i vinden for aller siste gong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Stemninga er på topp utanfor handelslaget på Voll. Det er 17. mai 2019, og klokka tikkar mot 09.30 og avmarsj for Vasshus-toget.Til sommaren vert Vasshus skule lagd ned, så dette er siste gongen dei lokale skuleelevane går i tog med eiga fane.

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta tross store protester

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

En risiko det ikke er verdt å ta, Equinor

KOMMENTAR: Equinor snakker fint om å være klimavennlige. Samtidig risikerer de hele sitt omdømme når de står de fast på planene om å bore etter olje i den omstridte Australbukta. Det er en dårlig strategi.
Les mer om:

Ny trasé til 17. mai, men traktorane får bli med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17. mai er det barnetog for Bore-krinsen i Verdalen. Vanlegvis går toget Verdalsvegen heile vegen frå gamle Klepp Rør til Bore ungdomsskule, men i år er vegen delvis stengd på grunn av gravearbeid.Fredag blir det ein splitter ny trasé via Boreringen, Ole I. Bores veg, Sporafjellsvegen og til slutt Verdalsvegen siste biten ned til ungdomsskulen.- Kva skjer med traktorane?

Er dette Norges fineste utedo?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er iallfall helt i toppen. Det har blitt bygget mange flotte toaletter langs turistvegen, og endelig har vi fått et på Borestranda også, sier ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese.I tillegg til et nymoderne bygg med dusj og toalett, har området også blitt oppgradert med en tydelig avgrenset parkeringsplass og en ny sti.

- Ikke vær så redd for forandringer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: På tirsdagens formannskapsmøte skal politikerne ta stilling til om det skal bli en ny høringsrunde i saken. Sist runde i januar kom det inn nærmere 30 uttalelser, både fra private og offentlige.Mange oppdrag Rådmannen vil ikke sende saken videre før det er gjort rede for mangler ved planen som Mineraltilsynet og Fylkesmannen har pekt på.

Tirsdag blir det storåpning av dette toalettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I desember var det nye servicebygget ved parkeringsplassen på Borestranda klart til bruk. Nærbø-firmaet Kvia AS fikk i oppdrag å utføre jobben, som til slutt endte opp med en prislapp på rundt 8,3 millioner kroner.Tirsdag ettermiddag inviterer Statens vegvesen til offisiell åpning i samarbeid med Jæren friluftsråd.

To elever arrangerte Grønne dager for hele Skadberg skole

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- På skolen lærte vi om hvor mye skade søppelet gjør i naturen, og det fikk oss til å tenke, begynner Tine.Sammen med Live, og lærerne, har hun arrangert Grønne dager på Skadberg skole.

Avviste innbyggerforslaget fra 431 kleppsbuer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arne Madland (Frp) satte frem forslag om å imøtekomme forslaget fra Geir Morten Øvestad, som har fått 431 underskrifter på minsak.no. - Når det er så mange som 431 som har skrevet under på noe slik som dette, så må vi ta det på største alvor. Vi vil imøtekomme de 431 og utsette behandlingen av bompakken. Vi ser at det ikke har noen hast, sa Madland - og fikk full støtte fra Thorbjørg Isafold Kristjansdottir (MDG).

Stille markering mot bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Både lydnivået og mengda menneske var ei heilt anna 3. september i fjor, då formannskapet diskuterte bom. I dag var det ei stille markering utføre rådhuset, og tilhøyrarbenken er full, sjølv om det er bore inn ekstra stolar. Ved møtestart stilte demonstrantane seg opp utføre vindauget til kommunestyresalen med banneret «Nei til bompenger! Nok er nok».

Klepp Ap seier nei til bompakka og skaper spenning før det avgjerande kommunestyremøtet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Einar Erga har markert seg som ein tydeleg motstandar av korleis Utbyggingspakke Jæren er utforma. Eit fleirtal i medlemsmøtet torsdag 2. mai støtta synet hans, om å seia nei til bompakka. I formannskapet 24. april sa to tvilande Ap-representantar, Sigmund Rolfsen og Kate Seldal, ja til bompakka.

Hit gikk Den store påskereisen

Her er fasiten til de 33 stoppestedene i Thor Bjarne Bores store reisekonkurranse, som sto i God Helg lørdag 13. april. Svært mange av de som har sendt innbesvarelse, ser ut til å ha funnet fram til de aller fleste stedene Bore var ute etter denne gangen. Vi gratulerer vinneren av reisegavekort på 5000 kroner!
Les mer om:

Brua synker: Nå har de for første gang funnet fjell

PORSGRUNN: Statens vegvesen måtte bore seg helt ned til 85 meter for å finne fjell under Lilleelva bru. Denne brua i Lilleelvkrysset har sunket mer enn forventet siden den kom på plass.

Greenpeace har avsluttet aksjonen mot oljerigg i Hammerfest

Miljøorganisasjonen Greenpeace har mandag kveld avsluttet aksjonen mot oljeriggen West Hercules, som skal bore for Equinor i Barentshavet.

Ny oljeaksjon fra Greenpeace

Miljøorganisasjonen Greenpeace har igjen gått til aksjon mot en oljerigg. Nok en gang gjelder det riggen West Hercules, som skal bore for Equinor i Barentshavet.
Les mer om: