Nyheter om Bore


Sjekk kor fin den nye brua til Synesvarden har blitt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er veldig glade for å ha fått brua på plass, og me har allereie fått fleire tilbakemeldingar frå nøgde turgåarar. Området har vore kjent som dei blautaste biten i heile trekanten mellom Holmavatn, Synesvarden og Steinkjerringa, seier Lars Erling Friestad, idrettskonsulent i Hå kommune.Kvart materiale til den 49 meter lange brua er bore fram med handmakt.

Her vaiar Vasshus-fana i vinden for aller siste gong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Stemninga er på topp utanfor handelslaget på Voll. Det er 17. mai 2019, og klokka tikkar mot 09.30 og avmarsj for Vasshus-toget.Til sommaren vert Vasshus skule lagd ned, så dette er siste gongen dei lokale skuleelevane går i tog med eiga fane.

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta tross store protester

Miljøvernerne ble ikke hørt. Onsdag vedtok Equinors generalforsamling å fortsette planene om å bore etter olje i Australbukta.
Les mer om:

En risiko det ikke er verdt å ta, Equinor

KOMMENTAR: Equinor snakker fint om å være klimavennlige. Samtidig risikerer de hele sitt omdømme når de står de fast på planene om å bore etter olje i den omstridte Australbukta. Det er en dårlig strategi.
Les mer om:

Ny trasé til 17. mai, men traktorane får bli med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17. mai er det barnetog for Bore-krinsen i Verdalen. Vanlegvis går toget Verdalsvegen heile vegen frå gamle Klepp Rør til Bore ungdomsskule, men i år er vegen delvis stengd på grunn av gravearbeid.Fredag blir det ein splitter ny trasé via Boreringen, Ole I. Bores veg, Sporafjellsvegen og til slutt Verdalsvegen siste biten ned til ungdomsskulen.- Kva skjer med traktorane?

Er dette Norges fineste utedo?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er iallfall helt i toppen. Det har blitt bygget mange flotte toaletter langs turistvegen, og endelig har vi fått et på Borestranda også, sier ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese.I tillegg til et nymoderne bygg med dusj og toalett, har området også blitt oppgradert med en tydelig avgrenset parkeringsplass og en ny sti.

- Ikke vær så redd for forandringer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: På tirsdagens formannskapsmøte skal politikerne ta stilling til om det skal bli en ny høringsrunde i saken. Sist runde i januar kom det inn nærmere 30 uttalelser, både fra private og offentlige.Mange oppdrag Rådmannen vil ikke sende saken videre før det er gjort rede for mangler ved planen som Mineraltilsynet og Fylkesmannen har pekt på.

Tirsdag blir det storåpning av dette toalettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I desember var det nye servicebygget ved parkeringsplassen på Borestranda klart til bruk. Nærbø-firmaet Kvia AS fikk i oppdrag å utføre jobben, som til slutt endte opp med en prislapp på rundt 8,3 millioner kroner.Tirsdag ettermiddag inviterer Statens vegvesen til offisiell åpning i samarbeid med Jæren friluftsråd.

To elever arrangerte Grønne dager for hele Skadberg skole

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- På skolen lærte vi om hvor mye skade søppelet gjør i naturen, og det fikk oss til å tenke, begynner Tine.Sammen med Live, og lærerne, har hun arrangert Grønne dager på Skadberg skole.

Avviste innbyggerforslaget fra 431 kleppsbuer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arne Madland (Frp) satte frem forslag om å imøtekomme forslaget fra Geir Morten Øvestad, som har fått 431 underskrifter på minsak.no. - Når det er så mange som 431 som har skrevet under på noe slik som dette, så må vi ta det på største alvor. Vi vil imøtekomme de 431 og utsette behandlingen av bompakken. Vi ser at det ikke har noen hast, sa Madland - og fikk full støtte fra Thorbjørg Isafold Kristjansdottir (MDG).

Stille markering mot bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Både lydnivået og mengda menneske var ei heilt anna 3. september i fjor, då formannskapet diskuterte bom. I dag var det ei stille markering utføre rådhuset, og tilhøyrarbenken er full, sjølv om det er bore inn ekstra stolar. Ved møtestart stilte demonstrantane seg opp utføre vindauget til kommunestyresalen med banneret «Nei til bompenger! Nok er nok».

Klepp Ap seier nei til bompakka og skaper spenning før det avgjerande kommunestyremøtet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Einar Erga har markert seg som ein tydeleg motstandar av korleis Utbyggingspakke Jæren er utforma. Eit fleirtal i medlemsmøtet torsdag 2. mai støtta synet hans, om å seia nei til bompakka. I formannskapet 24. april sa to tvilande Ap-representantar, Sigmund Rolfsen og Kate Seldal, ja til bompakka.

Hit gikk Den store påskereisen

Her er fasiten til de 33 stoppestedene i Thor Bjarne Bores store reisekonkurranse, som sto i God Helg lørdag 13. april. Svært mange av de som har sendt innbesvarelse, ser ut til å ha funnet fram til de aller fleste stedene Bore var ute etter denne gangen. Vi gratulerer vinneren av reisegavekort på 5000 kroner!
Les mer om:

Brua synker: Nå har de for første gang funnet fjell

PORSGRUNN: Statens vegvesen måtte bore seg helt ned til 85 meter for å finne fjell under Lilleelva bru. Denne brua i Lilleelvkrysset har sunket mer enn forventet siden den kom på plass.

Greenpeace har avsluttet aksjonen mot oljerigg i Hammerfest

Miljøorganisasjonen Greenpeace har mandag kveld avsluttet aksjonen mot oljeriggen West Hercules, som skal bore for Equinor i Barentshavet.

Ny oljeaksjon fra Greenpeace

Miljøorganisasjonen Greenpeace har igjen gått til aksjon mot en oljerigg. Nok en gang gjelder det riggen West Hercules, som skal bore for Equinor i Barentshavet.
Les mer om:

Denne russebussen vant pris på stort landstreff og har eget akvarium

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Utrolig kjekt og veldig stas, og nå er vi klar for å danke ut de fra Oslos beste vestkant, sier Abra Dahir og humrer.Tidligere år har busser fra Østlandet stort sett forsynt seg i kåringene på de ulike landstreffene, men i senere tid har også busser fra andre kanter av landet rustet opp skikkelig. «Nordsjøen» er klar for å være en av dem som overtar hegemoniet.

Greenpeace i aksjon mot oljerigg i Hammerfest

Miljøorganisasjonen Greenpeace har igjen gått til aksjon mot oljeriggen West Hercules, som skal bore for Equinor i Barentshavet.

Greenpeace i aksjon mot oljerigg i Hammerfest

Miljøorganisasjonen Greenpeace har igjen gått til aksjon mot oljeriggen West Hercules, som skal bore for Equinor i Barentshavet.

Se Viking II - Bryne II direkte fra 18.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne har en tilnærmet skadefri a-tropp, der bare Pål Aamodt er ute av spill en stund til. Det betyr at andrelaget kan starte med 11 friske og raske a-lagsspillere i kveldens lokaloppgjør mot Viking II i 3. divisjon avd. 3.

Sjå lista over kva bompengane dine skal brukast til

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det skal brukast i overkant av tre milliardar kroner på vegar, trafikksikring og styrking av kollektivtransporten i Utbyggingspakke Jæren. Her er den prioriterte lista over prosjekt, som lokalpolitikarane no blir bedne om å gje sin tilslutnad til: 1. Tverrforbindelse med omkjøringsveg, Kvernaland 2. Miljøtiltak Klepp stasjon 3. Fv 505 fra 1900-krysset til Njå 4. Innfartsparkering Øksnevadporten og Bryne 5.

Herning er nordisk mester, men lørdag møtte de disse Nærbø-guttene...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nærbø G14 (gutter født i 2004) reiste i påsken på Elitecup i Herning i Danmark. Arrangør var Herning HF, som i romjulen ble nordiske mestere i Göteborg. For en uke siden vant Nærbø G2004 Peter Wessel Cup for tredje gang på rad, og befestet med det posisjonen som Norges beste lag i årsklassen. Nærbø-guttene spilte totalt syv kamper i Herning, mot tre danske lag: Ribe, Langeskov og nevnte Herning.