Nyheter om Bodø


Bygde ny vei for å frakte sjelden stein fra Bodø: - Det ble et utfordrende oppdrag

Et nedlagt steinbrudd utenfor Bodø og en mester i steinfaget fra Troms har sentrale roller i et unikt fasadeprosjekt i Oslo.
Les mer om:

Slår et slag for ledige stillinger i Nord-Norge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Nord-Norge er en landsdel med mange ledige stillinger, men det oppleves til tider som vanskelig å rekruttere ansatte. Nå slår Jobbnorge og Personalhuset et slag for nettopp dette og arrangerer rekrutteringskonferansen for aller første gang i februar 2020. - Hjem til nord- I Nord-Norge har det ikke blitt flere folk siden 60-tallet.

Bodø/Glimt hyller Harald «Dutte» Berg med en statue

Da ideen om en statue av Bodø/Glimt legenden Harald «Dutte» Berg først kom i 2006 var alle unntatt legenden selv overbevist om at det var noe klubben burde gjøre. – Det måtte 12 års overtalelse til og en kvinne før Dutte med på å reise en statue av han. – I tillegg måtte et løfte om bidrag til Glimt-akademiet på bordet.  Harald Berg har spilt for Bodø/Glimt i to omganger i nesten 20 år, og i tillegg levert en strøm av gutter som også har levert år med spill for laget og for landet.

Tok første spadetak på eiendommen i Bodø. Navnet på bygningen som skal reises er ikke tilfeldig

Byggherren er stolt over å være i gang med første byggetrinn ved Aspmyra, og venter i spenning på hvilke byggemuligheter framtiden byr på.
Les mer om:

Frp holder stand: – Bompengesaken styrker oss i Bodø

Mens Frp flere andre steder taper terreng, viser en meningsmåling at partiet holder stand i Bodø.
Les mer om:

Fylkestinget vedgår at verden er i en klimakrise

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter en interpellasjon i Nordland fylkesting, erkjente fylkestinget at verden er inne i en klima- og miljøkrise. Fylkesråd Aase Refsnes er fornøyd med initiativet. Det erklæres nå klima og miljøkrise flere steder i Norge og verden. Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes (SV) er fornøyd med bevisstgjøringen som ligger i et slikt vedtak. - Å erkjenne klimakrise kan være det først steget til radikale endringer.

Klagesaken mot Bodø Nu utsatt

Det vil ta enda en stund før en avgjørelse kommer i saken mellom Hayes og Bodø Nu.
Les mer om:

Skjebnedag for Skjerstadfjorden: - Lukkede merder kan bli kraftig forsinket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Kommunestyrene i Bodø og Fauske har allerede vedtatt forslaget til ny arealplan for Skjerstadfjorden, der det totale arealet til akvakultur er betydelig redusert.I morgen, torsdag, er det Saltdal sin tur. Et knapt flertall i formannskapet stemte imot forslaget forrige uke.- Det bes om en tilstrekkelig utredning og konsekvensutredning på blant annet hvordan dette vil påvirke anadrom laksefiske.

Voldtektssak fra Bodin leir: - Hadde ikke forventet å våkne og ha vondt

Avtjente førstegangstjeneste i Bodø - endte i Salten tingrett.
Les mer om:

Ingen snakket om klima da fusjonen ble vedtatt. I fjor fløy de ansatte over 3800 ganger mellom Trondheim og Bodø

Hvor klimavennlig er det egentlig å drive «Norges lengste universitet»? Ledere ved Nord universitet flyr hyppig mellom studiestedene. Det er ingen konkrete planer om å kutte i flyreisene.
Les mer om:

Leder: Svenskene overtar toget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.) Det kan bli flere positive endringer Ikke før hadde NSB skiftet navn til VY, så kom nyheten om at svenske SJ Norge og overtar Nordlandsbanen og flere andre strekninger i Norge. Om ett år får vi togsett med nye logoer. Utover det å bli slått av svenskene, som alltid er litt bittert, tror vi ikke nødvendigvis det blir noe tap for de som er tilhenger av toget, Tvert i mot kan det bli flere positive endringer.

Bodø på listetoppen over eiendomskatt

Nye tall fra SSB - som er gjengitt av E24 - viser topplisten over kommuner med høyest eiedomsskatt. Blant kommunene på listen kan man finne Bodø på en 12. plass.
Les mer om:

Mener Nord skal ha ett hovedcampus i Bodø(pluss)

Bodø kommune har avgitt en høringsuttalelse der det argumenteres for at Nord universitet skal ha ett hovedcampus – med sete i Bodø.
Les mer om:

Tas vannprøver hver uke i Fauske

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvilke rutiner har Fauske kommune rundt drikkevannet?I hovedsak tas det prøver en gang i uka av enhet VVA (vann, vei og avløp) - etter en godkjent prøvetakingsplan. Prøvene sendes øyeblikkelig til Labora, som er et godkjent laboratorium i Bodø.-Ved eventuelle positive prøver, vil laboratoriet varsle oss som vannverkseier straks prøveresultat foreligger.

Miljøbevegelsen varsler kamp mot tysk prøveboring utenfor Bodø

Miljødirektoratet skal snart avgjøre om et tysk oljeselskap får tillaltelse til prøveboring ved Trænarevet sør for Røst. Miljøbevegelsen er klar for ny kamp.
Les mer om:

Klart for klagesaken mot Bodø Nu

Sagaen mellom Danny Hayes og Bodø Nu fortsetter. Nå skal klagen mot avisen behandles.
Les mer om:

To skjebnekamper i neste serierunde

Tidligere i dag møttes de to bunnlagene Stabæk og Tromsø på Nadderud stadion. Stabæk har fått tilbake Jan Jönsson som hovedtrener etter at Henning Berg valgte å bli trener for et sydenlag. Tromsø på sin side holder på sin finske trener Simo Valakari til tross for en midt sagt elendig start på sesongen, bare 7 poeng på 11.kamper, samme poengsum som Stabæk, men de har bare før idag spilt 9.kamper.  Tromsø har egentlig gjort en rekke bra kamper spillemessig, men blitt hardt straffet.