Nyheter om Bobby Fischer


Er Carlsen den største verdensmesteren i sjakk gjennom tidene? Antakelig ikke ennå.

I alle sporter har man den evige diskusjonen om hvem som er best gjennom tidene – snooker har O’Sullivan, golf har Tiger Woods, amerikansk fotball har Tom Brady og listen fortsetter. Så kommer spørsmålet: Er det en soleklar nummer 1 gjennom tidene i sjakk? Og er det i så fall Magnus Carlsen? Det å sammenlikne spillere på tvers av ulike epoker i sport er alltid utfordrende, men vi skal likevel gjøre et forsøk. Få eksklusivt innhold fra Magnus Carlsen og sjakk-VM her Verden har sett 16 verdensmestre i sjakk, og blant dem er det en del som ikke kan hevde å være den beste gjennom tidene.

- Han sa nei til fem millioner dollar

SKIEN: I høst gjestet Hans Olav Lahlum Mandagsforedraget på Lundetangen pub. Der snakket han blant annet om den amerikanske sjakkspilleren Bobby Fischer.

Nemesisen sammenliknes med legenden: - Ikke i nærheten!

Amerikanerne håper at Fabiano Caruana kan være den nye Bobby Fischer, men den australske stormesteren Ian Rogers tror ingen kommer til å nå legendens toppnivå.

– Carlsen er naturtalentet, Caruana er det skoleflinke geniet

LONDON (VG) Bobby Fischer mot Boris Spasskij i 1972 mangler sidestykke i sjakk-VMs historie. Endelig er en amerikaner tilbake ved brettet.

Magnus Carlsen er tidenes beste sjakkspiller

Nå er det bevist en gang for alle: Magnus Carlsen er tidenes beste sjakkspiller. Et forskningsinstitutt i franske Toulouse 25 802 partier med mer enn to millioner posisjoner spilt av de 20 herrene som har vært verdensmestere i sjakk siden 1886. Konklusjonen er klar: Magnus Carlsen er best. Noe overraskende er russeren Vladimir Kramnik nummer to, mens de legendariske verdensmesterne Bobby Fischer og Garri Kasparov er nummer tre og fire, melder VG.

Håvard Nyhus om den store sjakkbesettelsen: Det sanne kunstverk

- Jeg kjørte forbi gravstedet til Bobby Fischer tidligere i høst, og vurderte å legge inn en visitt.

Godt for Magnus: - Carlsen er ingen Bobby Fischer

Ingen kald krig på brettet i VM-matchen.

Magnus Carlsen: Sjakkmiljøet må bli flinkere til å inkludere jenter

Hvis Magnus Carlsen (25) kunne ha spilt mot hvem han ville i sjakkhistorien, ville han ha valgt Bobby Fischer anno 1970-72.