Nyheter om Bjørvika


Henrik «gir opp» å slå brødrene: – Jeg ligger langt bak

BJØRVIKA (VG) Henrik Ingebrigtsen (28) får så vidt plass på benken ved Olav Thon-statuen i Bjørvika. På friidrettsarenaen føler eldstemann seg «skviset ut» av sin yngre brødre.
Les mer om:

Jakob Ingebrigtsen mener skolen har ødelagt mye

BJØRVIKA (VG) For første gang i karrieren er Jakob Ingebrigtsen (18) oppe på brødrenes treningsnivå. Derfor er pappa Gjert glad for at skolen endelig er historie.

Eldsteman får ikke løpe favorittdistansen: – Jeg har blitt sparket ut av unggutta

BJØRVIKA (NRK): Familierekordene ryker, én etter én. Nå erkjenner Henrik Ingebrigtsen (28) at en ny kan ryke når brødrene jakter familienes aller første Diamond League-seier.

Henrik Ingebrigtsen: – Jeg har blitt sparket ut av unggutta

BJØRVIKA (NRK): Familierekordene ryker, én etter én. Nå erkjenner Henrik Ingebrigtsen (28) at en ny kan ryke når brødrene jakter familienes aller første Diamond League-seier.

Vil sette norsk rekord foran fullsatt Bislett

BJØRVIKA (VG) Henrik Ingebrigtsen (28) går for ny norsk rekord på 3000 meter under torsdagens Bislett Games.
Les mer om:

Færre besøkende i Operaen

Mens besøkstallene på Det Norske Teatret og Nationaltheatret fikk en oppsving i 2018, gikk besøket i operaen i Bjørvika tilbake fra 383.323 i 2017 til 376.975 i 2018, skriver Dagsavisen. Samtidig har det vært en nedgang i billettinntekter på rundt 7 millioner kroner, og samlede egeninntekter som bidrag fra samarbeidspartnere, leieinntekter og lignende, sank fra 172 millioner til 160,5 millioner. LES OGSÅ: Anmeldelse av Elton John-filmen. Det er første gang siden 2013 operaen har nedgang i egeninntekter. Foto:Bjørn Sigurdsøn | NTB ScanpixOperaen i Oslo. The post Færre besøkende i Operaen appear

Tøyenløftet - seks år etter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er oppriktig stolt av å ha fått vært med på disse seks årene. Ordfører Marianne Borgen (SV) smiler bredt over bordet på Aktivitetshuset K1, midt på Tøyen.- Folk virker mer stolt over å bo her nå. Det er nå drøye seks år siden Tøyen-avtalen ble inngått, og området har gradvis blitt løftet gjennom denne tiden, både gjennom fysiske grep, viktige satsinger, og ikke minst et aktivt lokalmiljø.

Nordic Steel flyttar frå Øksnevad til ny fabrikk på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jobbane me får, blir større. Produkta me lagar, blir tyngre, aukar i lengd, breidd og høgd. Det gjer at me veks ut av lokala me har i dag. Dei er ikkje så eigna som dei burde vore for å halda kostnadene låge for kundane, seier Børre Lobekk.Då Lie CNC (bedriftas gamle namn) flytta inn i sine nåverande produksjonslokale, for om lag 10 år sidan, var det tynnplateproduksjon som galdt.

Ruter: – Ikke aktuelt med ekspressbuss fra Abildsø til Bjørvika

Ruter ser ikke for seg en ekspressbusslinje fra Abildsø til Bjørvika, men siste ord vil likevel Oslo bystyre ha i saken.
Les mer om:

Asker-familie har gjort milliardkupp i eiendom

Kjøpet av 55.000 kvadratmeter i Bjørvika sendte verdiene til himmels for Asker-familien.
Les mer om:

Sjå gigantplanane M44 har for Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap for påkjørsel av småbarnsmor

En 42 år gammel lastebilsjåfør er tiltalt for å ha kjørt på en småbarnsmor i Bjørvika i Oslo i September 2018.
Les mer om:

DNB kjøper hovedkontoret i Bjørvika for 4,5 milliarder

Storbanken har kjøpt hovedkontoret i Bjørvika av svenske Samhällsbyggnadsbolaget.
Les mer om:

Maggi Gausel og Aron Espeland gir deg sine beste påskelam-oppskrifter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg ser virkelig verdien av å bruke lokale råvarer. Grønnsaker er nydelig tilbehør til påskelammet. Foto: Maggi Gausel 39-åringen står ved kjøkkenbenken i familiens nye hus på Dalheim gard på Hognestad. Drømmen var et lite småbruk på landet, og familien flyttet inn hit like før jul. For noen få dager siden flyttet også to nyfødte lam inn i kjelleren på låven som hører til den fem mål store eiendommen.

«Jeg er imponert over langsiktigheten til utvikleren, som eier stort sett hele området»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennom min nyhetsfeed har jeg tilgang til både Nordre Aker budstikke og Vårt Oslo. Den siste tiden har jeg derfor lest kritikken mot Nydalens utvikling generelt, og mot ansvarlig utvikler, Avantor, spesielt. Den ene artikkelen har tittelen; «Få steder har mangelen på politisk ledelse i byutviklingen vært så tydelig som i Nydalen» skrevet som en kronikk av nestleder i bydelsutvalget i Nordre Aker, Ingeborg Briseid Kraft.

Snøhetta skal tegne Shanghais gigantiske operahus

Nesten 20 år etter at Snøhetta vant konkurransen om å tegne operahuset i Bjørvika, har de vunnet konkurransen om å tegne det nye operahuset i Shanghai i Kina.
Les mer om:

Så billig er «autovernet»

Dette er prislappen for den omdiskuterte fasadekledningen på det nye Munchmuseet i Bjørvika.
Les mer om:

Krever 200 millioner ekstra av Oslo kommune for Lambda

Veidekke går til retten mot Oslo kommune for å kreve rundt 200 millioner kroner i forbindelse med utbyggingen av det nye Munchmuseet i Bjørvika.

Amerikansk kunstner så iddefjordgranitt og utbrøt: – Den skal jeg ha!

Den anerkjente kunstneren Martin Puryears falt pladask for iddefjordgranitten da han skulle velge ut sten til en 140 tonn tung skulptur som skal stå foran Nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika i Oslo. Skulpturen er den tyngste Johansen Monumenthuggeri i Skjeberg har vært med på å lage.

Noen viktige fakta i denne byggesaken bør presiseres

Det nye Munchmuseet i Bjørvika
Les mer om:

Rævkjører Bjørvika

Er Lambda en skandale? Det får vi vite når de slår på lyset.
Les mer om:

Høyre vil ha sykkelbro, ikke trikketunnel i Kongsveien

Byrådet ønsker å starte arbeidet med trikketunnel i Kongsveien så fort som mulig. Høyre vil slåss for at et alternativ blir utredet – en sykkelbro som vil svinge ned mot Bjørvika.
Les mer om:

Planlegger 16.000 boliger i Bodø sentrum: – Man må være litt visjonær

I Bodø planlegges det fortetting og nær 16.000 nye boliger i sentrum de neste tiårene. Til sammenligning har Oslos nye bydel Bjørvika 5000 boliger. Spørsmålet er om det egentlig vil være nok folk til å bo i alle disse boligene.
Les mer om:

Nationaltheatret vil ta over etter Munch på Tøyen

Når Munch-museet flytter inn i nye lokaler i Bjørvika, tar Nationaltheatret over på Tøyen. Teateret kan bli i det gamle museet i lang tid.

Amerikanere vil kjøpe seg inn i Barcode

Madison International Realty kjøper opp størstedelen av utleiearealet i Barcode og Bjørvika. Prisen er foreløpig hemmelig.
Les mer om: