Nyheter om Bjørnstad


Sarpingen Eirik (33) risikerte fast jobb og inntekt – nå tjener han godt på tv-suksessen «Hvite gutter»

Han risikerte jobben som økonom for å satse i tv- og underholdningsbransjen. Det har vært hardt, men lønnsomt, skal vi tro Eirik Hvattum Bjørnstad (33) fra Grålum.
Les mer om:

Slik ser du håndball-VM

Lørdag 30. november skal håndballjentene på banen for første gang under håndball-VM i Japan. Med TV3 og Viaplay går du ikke glipp av en eneste kamp i mesterskapet. De norske håndballstjernene skal i aksjon allerede på åpningsdagen i håndball-VM, når de møter Cuba i Kumamoto.

Støre ikke lenger Stortingets rikeste

Ap-leder Jonas Gahr Støre er ikke lenger rikest av de fast møtende stortingsrepresentantene. Han er forbigått av Frps Sivert Bjørnstad, ifølge skattelistene.

Usikkert hva som vil skje med institusjonslokalene i Aurdal

– Vi er opptatt av å sikre gode modeller for framtida. Det neste halve året vil vi bruke på å finne ut hva vi gjør med lokalene i Aurdal, sier divisjonsdirektør for eiendom i Sykehuset Innlandet, Bård Are Bjørnstad.

Martine og Thobias er norgesmestere i swing

Thobias Jacobsen og Martine Bjørnstad Karlsen danset seg til toppen i helgas NM.

Nå er de ute på dørene

– Det er for å hjelpe dem som trenger det, sier Waldemar Bjørnstad Karlsen (13) på vei ut med bøsse for årets tv-aksjon. Sammen med tusenvis av nordmenn er han ute for å samle inn penger.

– Arbeiderpartiet er «trumpifisert»

Arbeiderpartiets angrep på sentralbanksjefen og Norges Bank får Frps finanspolitiske talsperson, Sivert Bjørnstad, til å reagere kraftig. Han mener Arbeiderpartiet er inspirert av Donald Trump.

NHO og LO uenig om jobbveksten i Norge

Der NHOs sjeføkonom Øystein Dørum beskriver den norske jobbveksten med superlativer, er LOs sjeføkonom Roger Bjørnstad mer pessimistisk.
Les mer om:

SNO: – Elghunden Rufus ble tatt av ulv

Dette synet møtte Gudbjørn Bjørnstad og jaktlaget da de etter ett døgn med leting etter elghunden Rufus fant ham.
Les mer om:

- Vi kommer aldri til å renovere byggene(pluss)

Politikerne i bygningsrådet har igjen sagt nei til at Karl-Ove Bjørnstad AS får bygge blokker der to vernede tregårder står i Nedre Møllenberg gate 99-101.
Les mer om:

Vil etablere «eple-bondegård» på Hvaler – rådmannen krever kutt i byggeplanene

Monica og Tor Bjørnstad vil satse stort på økologisk epleproduksjon ved en gammel familiegård på Hvaler. Men rådmann Eriksen vil ha kutt i byggeplanene.
Les mer om:

Ville ta en pause - men ble stemt inn likevel

Hun trodde hun stod «trygt» på nest nederste plass av de 23 på KrF-listen ved årets valg, men velgerne skjøv Tone Ufsvatn Bjørnstad inn i kommunestyret likevel.
Les mer om:

Kan bli mer «Beforeigners»

Serieskaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad har begynt å skrive på sesong to av den første norske HBO-serien.
Les mer om:

Riiber med ny siger i Planica

Jarl Magnus Riiber held fram der han slapp i vinter. Søndag vann han igjen Sommar Gran Prix-rennet i Planica. Dette var hans andre siger på to dagar i Slovenia. Riber låg som nummer 8 etter hoppinga og gjekk ut 49 sekund bak Espen Bjørnstad i tet. Men han gjekk over målstreken 2, 4 sekund føre franske Antoine Gérard. Jens Luraas Oftebro gjekk inn til 3.-plass og tok sin første pallplass på øvste nivå. – Det var ein veldig bra helg. Alle vi har hoppa veldig bra og då kunne vi køyre lagtaktikk i langrennsdelen, sa Riiber til Skiforbundet etter løpet.
Les mer om:

63 år skiller disse kandidatene

Arne Bjørnstad (87) har nettopp blitt oldefar, og er den aller eldste som står på valgliste i Tvedestrand. Nybakt mor Andrea Eriksen Vestøl (24) er blant de yngste. Begge brenner for Tvedestrand.

Ny festival strekker sommernatt ved fjorden til september

Førstkommende helg skal et sterkt stjernelag i spennet fra pop via jazz til klassisk stå på scenen på Sæterstranda i Oslo – der det tidligere ble solgt ved, og siden har vært en høyst bortgjemt badeplass. – Solveig Slettahjell sier hun kanskje kommer i båt, sier sjef for Norges ferskeste festival, døpt til Gåsehud ved fjorden, og ser over mot øya midt imot der jazzstjernen holder hus. LES OGSÅ: Karpe har kjøpt kontroll over egen musikk. Catharina Jacobsen bor selv et par hus bortenfor sammen med ektemann Ketil Bjørnstad.

Hva vil bompengeforliket bety for Trøndelag? Dette svarer politikerne (pluss)

Sivert Bjørnstad (Frp) sier mindre bompenger, Jon Gunnes (V) mener billigere bussbilletter, og Karin Bjørkhaug (KrF) håper på hyppigere avganger med tog i Trøndelag.

Norsk serieskaper om Game of Thrones-sammenligning: – Voldsomt, men smigrende!

I dag har HBOs første norske originalserie premiere! Vi traff skuespillerne og serieskaperne i Oslo like før lanseringen. Allerede før premieren er Beforeigners en stor snakkis. Sci-fi-drama-komedien har fått nesten utelukkende positiv kritikk fra norske medier, deriblant vår anmelder. Les 730s dom over første sesong av Beforeigners her Flere har trukket frem Beforeigners som en sterk kandidat til å fylle tomrommet etter Game of Thrones, deriblant Nettavisens anmelder, noe som selvsagt faller i god jord hos serieskaper Anne Bjørnstad. – Å bli sammenlignet med noen av de bestfungerende tv-serie

Frp-Bjørnstad svarer Venstre: – Nok tøys nå (pluss)

Frp ble søndag beskyldt for «retorisk knep» mot Venstre i bompengestriden. Det får Frp-ere til å reagere – og beskylde Venstre for uthale bompengestriden. – Om noen driver med knep, så er det Venstre, med sin uthalingsstrategi, sier Frps finanspolitiske talsperson, Sivert Bjørnstad mandag morgen.
Les mer om:

Hylles av kritikerne – i neste uke står premieren

Serien kommer fra «Lilyhammer»-skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, og de kan glede seg over at anmelderne liker serien. «Etter å ha sett fem av de seks episodene som kommer på HBO Nordic utover høsten, er jeg sulten på mer. Og jeg gleder meg til å se hvordan publikum vil reagere på denne veldig rare, men også veldig underholdende serien», skriver NRK Filmpolitiet, triller fram en femmer – og mener finske Krista Kosonen er spesielt kul i sin rolle. LES OGSÅ: Norsk skrekkfilm på kinotoppen i USA. Dagbladets anmelder har også tittet – og mener at dette kan bli høstens TV-snakkis.
Les mer om:

Anmeldelse: HBOs første norske serie er spinnvill

HBO snur hovedstaden på hodet i sin første norske originalserie. Her er vår anmeldelse! Hvordan hadde du reagert om Oslos gater plutselig var fylt opp med barske vikinger og mennesker fra 1800-tallet? Det høres kanskje høyst usannsynlig ut, men for karakterene i Beforeigners er dette vilt nok tilfelle. Duoen bak suksessen Lilyhammer har igjen kokt sammen en potensiell seriefavoritt, denne gangen med Jens Lien (Den brysomme mannen, Okkupert, Sønner av Norge) på regi. Beforeigners er en sci-fi/drama/komedie som utspiller seg i nåtidens Norge.

Kongelig nei til benådning av drapsdømt Sarpsborg-mann (84)

Norges eldste soningsfange, den nå 84 år gamle Sarpsborg-mannen som drepte sin kone på Bjørnstad i mars 2015, fikk ikke Kongen i statsråd med seg på å benåde ham.
Les mer om:

HBO satser på norske krefter

«Beforeigners» er den første norske originalproduksjonen fra HBO Europe og 21. august er det klart for den første av seks episoder. Serien kommer fra Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, duoen som tidligere har gitt oss «Lilyhammer» – og det virker som om de har pønsket ut et enda mer ellevilt plott denne gangen: «Mennesker fra fortiden ankommer vår tid.

– Eitt av banda eg er med i, har vore oppvarmingsband for Robert Plant

Bjørnar A. Bjørnstad, Hedalen, fødd 1990
Les mer om:

Verden slik en maurflittig multikunstner minnes den

ROMAN: Ketil Bjørnstad har skrevet en ny bok om livet sitt - en mursteinsroman utspent mellom det intime og det leksikalske.
Les mer om: