Nyheter om Birmingham


Emile Heskey med ny jobb

Tidligere Premier League-stjerne Emile Heskey tar over treneransvaret for Leicesters kvinnelag mens klubben leter etter ny manager. Det skjer etter at Jonathan Morgan ga seg i jobben, opplyser Leicester. Morgan ledet Leicester-kvinnene siden 2014/15-sesongen og tok dem på veien fra nivå fire til den engelske superligaen. Heskey har styrt utviklingsavdelingen til Leicester kvinnelag siden oktober. Han har vært tilknyttet klubbens kvinneavdeling siden 2020. 43-åringen har spilt for Leicester, Liverpool, Birmingham, Wigan, Aston Villa, Newcastle Jets og Bolton.

Bislett Games 16. juni neste år

Neste sesongs Diamond League i friidrett skal omfatte 14 stemne frå mai til september. Datoen for Bislett Games er torsdag 16. juni. Kalendaren blei offentleggjort i dag, og fortel at DL-sesongen opnar i Doha 13. mai. Finalen går over to dagar i Zürich 7. og 8. september. Dette er Diamond League 2022: *13. mai Doha *21. mai Birmingham eller London *28. mai Eugene *5. juni Rabat *9. juni Roma *16. juni Oslo (Bislett Games) *18. juni Paris *30. juni Stockholm *30. juli Shanghai *6. ausgust Kina (by enno ikkje bestemt) *10. august Monaco '26. august Lausanne *2. september Brussel *7.-8.

Sindre fra Bodø ble kvalt til svime: – Surrealistisk opplevelse

Sindre Larsen fikk en dramatisk avslutning på sin første MMA-kamp i Birmingham. Vi advarer mot sterke inntrykk.
Les mer om:

Se Sindre fra Bodø gå MMA-kamp

Både proffer og amatører går kamp på Battle Arena 66 i Birmingham.
Les mer om:

Fredsprisvinner Malala har giftet seg

Fredsprisvinner og aktivist Malala Yousafzai har giftet seg i Birmingham i England, skriver hun på Twitter.
Les mer om:

Steven Gerrard kan komme tilbake til Premier League raskere enn de fleste tippet

Det er liten tvil om at Steven Gerrard på samme måte som Xavi som nå er Barcelona manager en dag kommer tilbake «ferdig utdannet» for å lede sin klubb der han ble legende. 41 år gamle Gerrard som har 710 kamper for Liverpool er en naturlig etterfølger for Jürgen Klopp når kontakten går ut sommeren 2024. Det er fortsatt lenge til det er mulig med en retur til Anfield, lengre enn de fleste regnet med, men med Jürgen Klopp sin suksess er det ingen som vil gi slipp før de må.

Drepte mann - feiret med «fistbump»

En 29 år gammel mann ble drept i Birmingham i England. Nå er tre 18-åringer dømt.
Les mer om:

Bekreftet: Aston Villa har tatt nøkkelkortet til Dean Smith

Watford hentet inn Ranieri, Norwich sparket Daniel Farke da han hadde ledet klubben til sesongens første ligaseier på lørdag. På søndag var det Aston Villa sin tur til å være lei av å bli tatt av nedrykks-tyngdekraften. Dean Smith har vært i klubben i tre år, og ledet en gjeng med Jack Grealish i spissen til et nesten-nedrykk i 2019/20, for å sesongen etter å sikre en solid 11. plass.

Hevder Jude Bellingham allerede har bestemt seg for Premier League-klubb

Ingen Premier League-klubber klarte å overbevise tenåringen som hadde etablert seg i Championship med 44 kamper for Birmingham. For Bellingham handlet det om å følge Jadon Sancho-sporet. Men som Sancho, har 18-åringen allerede bestemt seg for at neste destinasjon er tilbake på balløya.

Borussia Dortmund bekrefter Liverpool interesse

Borussia Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl har bekreftet at Liverpool tidligere har vist interesse for å signere klubbens unge midtbanespiller Jude Bellingham, men han insisterer samtidig at den engelske landslagsspilleren ikke er til salgs. 18-åringen har blitt en av de mest omtalte unge spillerne på planeten, og han har fått en elektrisk start på den nye sesongen, etter å ha vært med for Three Lions i sommerens EM.

Vill opphenting av Wolverhampton!

Da det gjenstod ti minutter igjen av kampen mot Aston Villa hadde Wolverhampton-supporterne begynt å forberede seg på den tunge veien hjem fra Birmingham. 2-0 ledelsen til Villa så ut til å gi nok et poengtap for Ulvene. Så kom en en avslutning som matchet Leicesters siste minutter mot United. Til pause sto det 0-0, men Aston Villa startet andre omgang i et forrykende tempo og sto med scoring av Danny Ings og John McGinn før halvtimen var spilt. Les: Dani Alves klar for å redde Barcelona Så løsnet det for Wolverhampton ti minutter før slutt.

Fabio Paratici hadde Jude Bellingham-signaturen så og si på plass

Da Jude Bellingham hadde etablert seg i Champonship med Birmingham i en alder av 17, kom gigantene på døra. Solskjær og gjengen hadde tenåringen med familie til the grand tour på Carrington, men midtbanespilleren valgt å følge i fotsporene til Jadon Sancho.

Thorisdottir haldt nullen

Manchester United måtte reise seg etter braktapet 1–6 mot Chelsea førre helg. Mot Birmingham fekk Maria Thorisdottir og hennar lagvenninner ei mykje betre oppleving søndag kveld. For dei raude frå Manchester hadde god kontroll mot eit Birmingham som førebels er poenglause i årets ligaspel. Skåringar frå Leah Galton og Ella Toone sørga for ein kontrollert 2–0 siger for Manchester United. Thorisdottir spelte heile kampen då United haldt nullen, medan Vilde Bøe Risa kom inn frå benken då det stod att 20 minutt.

Leieoppholdet fra helvete er «avlyst» for Philip Zinckernagel

Manager Chris Hughton ble skviset ut i september etter en sesongstart som plasserte Forest nederst på Championship-tabellen. Inn kom waliseren Steve Cooper for å redde sesongen, på lørdag kom et gigantisk løft for klubben da Birmingham måtte se seg grundig slått på Wast Hills. For Watford-spiller på utleie, Philip Zinckernagel, må det ha vært vanvittig godt å være så sterkt involvert 3-0 seieren. Tre scoringer til Forest, der den tidligere Bodø/Glimt-spilleren sto bak to assist, én i hver omgang.

Eneste spenningen er hvor mye Borussia Dortmund casher inn

I fjor sommer kjøpte den tyske storklubben Borussia Dortmund det engelske supertalentet Jude Bellingham for 23 millioner euro fra Birmingham. – Nå litt over et år senere er verdien ca en milliard og økende ettersom de aller fleste Premier League klubber ser på 18 åringen som nøyaktig det de øsker i en midtbanespiller. La det være sagt med en gang, en land som England pleier ikke ta ut tenåringer til store mesterskap. – Jude Bellingham ble tatt ut til årets EM på grunn av hans suksess i Borussia Dortmund.

Grunnarbeidet vil lønne seg til slutt: «Å møte Sir Alex Ferguson var prikken over i’en»

Alt arbeidet som Manchester United la ned i forkant av Jude Bellingham sin overgang til Borussia Dortmund kan meget vel lønne seg til slutt. – 18 åringen har virkelig etablert seg på stjernehimmelen etter å ha fått sitt gjennombrudd for Birmingham. Han feiret bursdagen sin så sent som i juni, men ser ut til å være et sikkert kort for England til VM i 2022.

Everton med sesongens første tap

Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen. Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0. En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

Liverpool overbevist en milliard er billig for å hente supertalent hjem

Det irriterer Liverpool manager Jürgen Klopp stort at klubben ikke klarte å overbevise Jude Bellingham og Brighton om at det beste de kunne gjøre for bygge videre på midtbanespillerens enorme talent var å velge dem. I fjor sommer var det Borussia Dortmund som trakk det lengste strået og fikk hentet han til tysk fotball for bare 23 millioner euro. – Vesentlig mindre enn det et samlet kobbel av Premier League klubber var villige til å betale.

Troy Deeney forlater Watford

For mange har Troy Deeney vært symbolet på Watford de siste årene. Etter elleve år i klubben er han nå klar for Birmingham. Deeney noterte seg for 419 kamper og 140 mål for klubben. Han har spilt totalt 25 minutter så langt denne sesongen – 12 minutter mot Aston Villa og 13 minutter mot Brighton. I de to siste kampene mot Crystal Palace og Tottenham var han ikke i troppen. – Det er annerledes når jeg skal beskrive følelsene mine for Watford. Jeg kjenner sorg og savn, som når man mister et familiemedlem, sier han til klubbens hjemmeside.

Troy Deeney: «Watford er i mitt hjerte for alltid»

Det er en meget trofast Watford spiller som nå reiser hjem til Birmingham. Spissen Troy Deeney er født i Birmingham, men har aldri spilt for sin lokale klubb. – 33 år gamle Troy Deeney kom til Watford i 2010 og har aldri ønsket å være noe annet sted enn akkurat der han er.

Fødte på evakueringsfly – 10.000 meter over bakken

Siste britiske evakueringsfly fikk med seg nyfødt baby på vei til Birmingham.
Les mer om:

Manchester Uniteds beste leker på et nivå milevis under sitt eget

Birmingham fans tror ikke det de ser og tipper at Tahith Chong blir den første i fotballhistorien som vinner Ballon d’Or mens han spiller i Championship. – Man kan lure på klokskapen til de ansvarlige på Old Trafford for den unge nederlenderen spiller på et ekstremt høyt nivå. En ting er helt klart, etter dagens slappe 1 – 1 kamp mot Southampton kunne Manchester United trenge litt Tahith Chong magi.

Denis Law: Ballon d’Or vinner og ‘Holy Trinity’ medlem har fått Alzheimers

Det Denis Law nå gjør, ved å gå ut og fortelle om sykdommen på et tidlig tidspunkt er utrolig viktig og noe som andre som opplever noe lignende kan tjene på å også gjøre. Det er en ekte klubblegende med 237 mål på 404 kamper for Manchester United som nå forteller han har fått diagnosen Alzheimers og vaskulær demens. – Jeg forstår hva som skjer og det er derfor jeg vil snakke om min situasjon mens jeg kan, for jeg vet det kommer dager hvor jeg ikke vil forstå og jeg hater tanken på det akkurat nå, skriver 81-åringen i en uttalelse på Uniteds hjemmeside. Everybody is with you in this b

Nyland klar for Bournemouth

Landslagskeeper Ørjan Nyland har skrevet under på en ett år lang kontrakt med Championship-klubben Bournemouth. Klubben melder at Nyland har imponert manager Scott Parker på trening den siste tiden. – Vi er fornøyde med å hente inn Ørjan til klubben. Han kommer med masse erfaring fra Championship og internasjonalt, og vi ser fram til å ha ham i troppen vår, sier Parker. Han blir trolig å se i Bournemouth-troppen som møter Birmingham onsdag.