Nyheter om Bilder


Se leserbilder fra påska 2019

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Send oss gjerne flere bilder fra DIN påskeferie! Send til redaksjonen@saltenposten.no
Les mer om:

Se hva folk gjør i påsken!

Her er bilder vi har fått innsendt fra lesere av det de har drevet med i påsken.
Les mer om:

Sjå lista over kva bompengane dine skal brukast til

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det skal brukast i overkant av tre milliardar kroner på vegar, trafikksikring og styrking av kollektivtransporten i Utbyggingspakke Jæren. Her er den prioriterte lista over prosjekt, som lokalpolitikarane no blir bedne om å gje sin tilslutnad til: 1. Tverrforbindelse med omkjøringsveg, Kvernaland 2. Miljøtiltak Klepp stasjon 3. Fv 505 fra 1900-krysset til Njå 4. Innfartsparkering Øksnevadporten og Bryne 5.

«En 15 år gammel gutt i rullestol får beskjed av skolen at det er best han mater endene i stedet for å blir med å bade med klassen. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LESERBREV: En gutt på 9 år med cerebral parese blir trakassert i skisporet når han faller i løypa. Klassen til en 15 år gammel gutt skal på badetur som skoleavslutning. Fordi han bruker rullestol mener skolen det er bedre at han drar og mater ender, alene med assistenten sin. Høres dette ut som en aprilspøk?Det er dessverre ingen spøk. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet.

Leste dikt fra motstandskampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den kjente motstandsmannen Sverre Sand lå under krigen ni måneder i skjul på heia mellom Heskestad og Sokndal. På det meste var det 14 som lå på den trange hytta på Stene. Dagene ble lange og viktige merkedager gjennom året fløt helt over i hverandre. På ulikt vis prøvde de å få dagene til å gå. Sverre Sand skrev noen dikt som fortsatt er bevart.

Påskedag i Domkirken

1. påskedag er den viktigste dagen i kirkeåret for de ivrigste kirkegjengerne. Her er bilder fra årets påskedag i Tønsberg Domkirke.
Les mer om:

Trygve (93) legger påsketuren til Søylandsvarden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag er som regel en av dagene. 1. påskedag er ikke noe unntak.- Du skriver vel ikke om dette i avisen, sier Trygve Gausdal til Agder da han blir stoppet på vei opp fra Trellevika til Gråsteinsveien for å starte turen Ut fra svaret om at det er fint å få med litt i nettavisen om at det er godt å få seg en trimtur i påsken, er Gausdal med på notene.

Slik vil jentene hindre at snusbokser forsøpler naturen og russefeiringen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO VEST: Ung i Oslo-undersøkelsen fra 2018 viser at 20 prosent av guttene og 10 prosent av jentene på Vg3 snuser daglig. Og mens det er flest av dagligrøykerne på østkanten, er snusbruken mest utbredt i de vestlige og indre bydelene i Oslo. I bydelene Nordre Aker og Vestre Aker sier 7 prosent av ungdommene at de snuser daglig, i Ullern, Frogner og St. Hanshaugen er andelen hhv. 9, 10 og 11 prosent.

Disse foreldrene ble arbeidsledige på grunn av sønnene sine

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trioen fortsatte det arbeidet to mødre og en far begynte på for 14 år siden.De tre 22-åringene gikk i tredje klasse da de startet med håndball i Klepp IL. Bak laget stod to ivrige trenermødre, Kari-Anne Gausdal Johannessen og Kari Johansen. En far, Arne Gabrielsen, fikk etter hvert oppmanns-vervet. 14 år senere er foreldrene minst like ivrige, men er henvist til tribunen.

Begge har en fortid i Bryne - Venner og famiile heier på oss når vi møter Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne-Sola: Jonatan Braut Brunes kom til Sola FK på utlån fra Bryne for et par uker siden etter å ha spilt hele sin karriere i Bryne. Hans lagkamerat i Bryne Geir Dahle Høyland har også vokst opp med å spille for Bryne. Han har tilbragt to perioder i Bryne. Begge innrømmer at det blir spesielt å møte gamleklubben.- Det er jo spesielt å møte Bryne. Det er Bryne som har vært laget mitt siden jeg var liten.

Kickstartet påsken med marked

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er opptatt av å kalle det for et vårmarked, men det bærer uten tvil preg av påske, smiler Kari Jarrett, leder av markedskomiteen i Østre Aker husflidslag. Påskeorientert eller ikke, er det ingen tvil om at det er noe for enhver når husflids-gjengen inviterer inn. Her snakker vi alt fra smykker av Grorud-granitt og sølvsmykker til kniver og smijern, keramikk, toving, veving, strikking og mexicansk fletting.

Fritidsfiskarar i havsnød fekk hjelp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hovudredningssentralen opplyste sundag føremiddag at dei koordinerte hjelpa til ein fritidsbåt som hadde fått motorstans i området ut av Hellvik. Om bord var det tyske fisketuristar. Redningsskøyta var på veg til å assistera, men idet dei kom fram, hadde fiskarane fått hjelp av eigaren av båten. Dermed enda det heile udramatisk.
Les mer om:

Finværet som startet påska er over, men til uka kommer våren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Skyfri himmel og temperaturer på rundt 14 grader vil prege dagene i Fauske kommune etter påske. Spesielt tirsdag og onsdag er det meldt nydelig vær med helt skyfri himmel. Onsdag kan det bli så mye som 16 grader.Utover uka er fortsatt meldt 14 grader, men mot slutten av uka blir det mer overskyet selv om temperaturene holder seg.

Andreas (15) fra Nærbø skal spille hockey på øverste nivå i USA

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da Andreas Hegdal Bertsch konfirmerte seg i 2018, bestemte foreldrene seg for å gi han en spesiell gave: Et prøvespill hos et hockeylag i USA. Den ene uken på prøvespill ble etter hvert til at han nå skal bo tre år i USA.- Det har egentlig ikke gått opp for meg ennå.

Det blir offisiell åpning: «Det er ikke daglig at det restaureres kulturminner inne i marka»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LILLOMARKA: Det er Historielaget Grefsen - Kjelsås - Nydalen som forteller om åpningen av restaurererte uteliggerhytta til Harald Grande, fredag 10. mai kl 12.00-14.00:«Det er ikke daglig at det restaureres kulturminner inne i marka, men sist høst ble altså uteliggerhytta i Grefsenåsen ferdig satt i stand.

Venter stor påske-trafikk i dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag i påsken er ofte en dag med stor trafikk av folk som skal hjem fra påskefjellet og påskebesøk andre steder. Det fine været kan nok gjøre at mange drøyer med hjemreisen til 2. påskedag, men det blir trolig stor trafikk både i dag og i morgen.- Stor trafikk betyr mulige kødannelser både i dag og i morgen. Hold god avstand og beregn ekstra god tid. På denne måten bidrar du og andre til at alle kommer seg trygt frem.

Slag, høy musikk og påkjørt rådyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ble slått Klokken 03.10 natt til 1. påskedag fikk politiet melding om at en mann var blitt slått i Flekkefjord. Det er ikke meldt om alvorlig skade. Politiet opplyser at det er opprettet sak og at hendelsen dermed etterforskes.Høy musikk Klokken 03.04 fikk politiet melding om høy musikk fra en Lyngdal-adresse. Musikken forstyrret naboene.

Sakna kvinne kom til rette

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politi, SeaKing og frivillige mannskap deltok i søket etter kvinna. Det blei hovudsakleg leitt i området ved skitrekket på Stavtjørn, der kvinna sist var sett.Ho kom til rette etter relativt kort tid, og var i god behald.
Les mer om:

Ungdomsredaksjonen tester: Disse matvarene fungerer best til farging av egg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Påskeferien er den høytiden hvor det blir fortært flest egg. Hva med å avansere og servere egg i regnbuens farger til påskefrokosten?Vi i ungdomsredaksjonen har kokt og dyppet hvite egg i råvarer som de fleste har på kjøkkenet. Her er det bare fantasien som setter grenser! Kun naturlige ingredienser ble valgt for å teste hvordan de egner seg til å farge påskeeggene.

Påskedagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kvinnene som kom til graven påskemorgen for å avslutte stellet av Jesu legeme, ble de første som kunne fortelle om oppstandelsen (Luk 24, 1-12).Jesu død og oppstandelse la et helt nytt grunnlag. Uansett tro på Jesus som Guds Sønn eller ei, er det som skjedde, siden blitt starten på en ny tidsregning.Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid; den har oss givet lyset og livet, lyset og livet i dagning blid.
Les mer om:

Her skal E39-trafikken gå fra 20.mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tunnelrehabiliteringsprosjektet i Region sør startet i Vest-Agder mars 2015 med tunnelene Loga, Drangeid og Austad på E39 i Flekkefjord. Arbeidene der ble ferdig sommeren 2015. Våren 2016 startet arbeidene i Kirkehei-tunnelen i Mandal. Deretter ble Skjeggestadtunnelen rehabilitert. DÅRLIG DEKKE: Like etter påske skal Allfarveg sørge for å lappe litt på den gamle vernede veien før hele E39-trafikken settes på.

Påskelesing: Den gang de adelige kom til Svalbard for å jakte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jaktglade adelige, kongelige og annen overklasse hadde gjerne skutt elefant i Afrika og tiger i India før de satte kursen nordover. Arktis var på midten av 1800-tallet et lite kartlagt område. Eventyrlyst og jakt ble gjerne kombinert med landmåling og forskning på biologi, botanikk og geologi. Rikfolket kom helst med egne luksusyachter og hadde med seg mannskap, inkludert gourmetkokker, servitører og kelnere.

BILDER: Boligbrann på Prestelandet

Alle bilder: Dag Magnus Nielsen
Les mer om:

Toralv skvisar inn ein rockefest mellom 17. mai og Jærnåttå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det blir mykje god lokalprodusert rock og mykje god tributerock, lovar Toralv Hellestø Bråtveit.Toralv's Music & Entertainment står som arrangør av vårens nyvinning på musikkfronten på Bryne, ein heilaftan som skal viast til til lokale rockarar og solide tributeband. 40-åringen har tidlegare vore med og arrangert Brynerocken, som frivillig.

Politiet ga beskjed om at påskefesten måtte bli stille

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rundt midnatt har politiet i Nordland vært innom adressen. - Huseier har fått pålegg om å holde det stille resten av natta, melder politiet.