Nyheter om Best


«En 15 år gammel gutt i rullestol får beskjed av skolen at det er best han mater endene i stedet for å blir med å bade med klassen. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LESERBREV: En gutt på 9 år med cerebral parese blir trakassert i skisporet når han faller i løypa. Klassen til en 15 år gammel gutt skal på badetur som skoleavslutning. Fordi han bruker rullestol mener skolen det er bedre at han drar og mater ender, alene med assistenten sin. Høres dette ut som en aprilspøk?Det er dessverre ingen spøk. Dette er virkeligheten til barn og unge i Norge som blir ekskludert fra fellesskapet.

Vant igjen - får matchball

Dallas Stars vant 5-3 etter nok en målfest i NHL-sluttspillet mot Nashville Predators. Dermed leder Mats Zuccarellos lag 3-2 i best av 7-serien.
Les mer om:

Ungdomsredaksjonen tester: Disse matvarene fungerer best til farging av egg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Påskeferien er den høytiden hvor det blir fortært flest egg. Hva med å avansere og servere egg i regnbuens farger til påskefrokosten?Vi i ungdomsredaksjonen har kokt og dyppet hvite egg i råvarer som de fleste har på kjøkkenet. Her er det bare fantasien som setter grenser! Kun naturlige ingredienser ble valgt for å teste hvordan de egner seg til å farge påskeeggene.

Sola tok overhand i alpinbakkane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter eit vellykka påskerenn skjærtorsdag og både dag- og kveldskjøring langfredag heldt alpinsenteret på Stavtjørn stengt laurdag. Då skulle siste rest av snø måkast til for å prøva å få i stand løyper til dei to siste påskedagane. Det gjekk ikkje.

Valentourettes spiller Jokke-låter under Rakfiskfestivalen

Valentourettes kommer til Norsk Rakfiskfestival til høsten og spiller låter av avdøde Jokke. "Denne kvartetten fortsetter å overbevise om at rock er best på konsert", skriver arrangøren.
Les mer om:

Juventus og Ronaldo er triste, men på lørdag starter sesong 2

34-åringen ble hentet til Torino for å strø Champions League-tryllestøv over Juventus. To kamper mot Ajax senere, er Juventus ute. Og denne gangen tidligere en vanlig. Cristiano Ronaldo har spilt semifinaler i det øverste selskapet hver eneste gang de siste ni sesongene, med tre trofeer på rad før han meldte seg ut av Real-troppen. Betyr dette at prosjekt Ronaldo har vært mislykket for Juventus? Der noen venter på at Serie A-giganten sender portugiseren videre, forsikrer Allegri om at Ronaldo + Juventus fortsatt er lik sant. -Ronaldo har hatt en stor sesong.

«Tiden det tar før den første cellegiften når kroppen, er veldig spesiell»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)D-dagen: Like før klokken 05.30 den 6. juni i 1944 angriper titusenvis av allierte soldater fem strender i franske Normandie. Timene som utspiller seg i 2. verdenskrig vil for alltid være forbundet med uttrykket D-dagen, «dagen det skjer».Den 15. april 2019 er blitt Ruth Konny Valdelands personlige D-dag. Det var da hun startet den virkelige kampen mot den skjulte fienden i hennes egen kropp.

Fikk realistiske filmopplevelser på Eigerøy fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er en av beste helgene jeg har hatt, sier Fredrik Ose begeistret om filmhelga på Eigerøy fyr.- Bra vennemiljø og mye kjekt å lære gjør at jeg helt sikkert blir med på noe liknende hvis jeg får anledning, sier han og legger til at han er blitt enda mer filminteressert enn han var før.- Vi fikk vite hvordan filminnspilling foregår i virkeligheten. Jeg gleder meg veldig til å se den ferdige filmen i kinoen.

Populært gardsutsalg selger 400 brett egg på en god dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Oddvar Skjævelands 7500 høner metter mange mager i påsken. På gardsutsalget langs fylkesvei 44 like nord for Skjævelandsbrua går det unna med eggsalget nå i påsken.- Til påske selger vi dobbelt så mange egg enn det som er normalen. På en god dag kan vi fort selge opp mot 400 brett, forteller Oddvar Skjæveland.Ferske er dem også.- Vi plukker mellom 6000 og 7000 egg hver eneste dag.

Thorvald koser seg med å se på stressa påsketurister

Thorvald Storli trives aller best i solveggen med en kopp kaffe, mens han observerer alle de stressa påsketuristene på fjellet.
Les mer om:

Sør-Norge får best påskevær – kan bli mellom 18 til 20 grader

Flere nordmenn nyter det fine påskeværet, og legger ut på både ski- og fotturer. Meteorologene melder opp mot 20 grader enkelte steder i Sør-Norge.
Les mer om:

Forsvarte fan som ble latterliggjort etter å ha delt sin reaksjon på den nye «Star Wars»-traileren

Når «Star Wars»-skuespiller Mark Hamill ikke er opptatt med å dele pappavitser med sine mange følgere i sosiale medier, kan han også fremvise oppriktig hjertevarme overfor sine fans. Etter at superfan Eric Butts hadde delt en video med sin ektefølte reaksjon på den nye teaser-traileren til «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» på YouTube fikk han raskt negativ oppmerksomhet blant nettrollene. Overfor BBC forklarte Butts at han fikk mange «forferdelige» meldinger etter videopubliseringen. LES OGSÅ: Tittelen på den kommende «Star Wars»-filmen er avslørt. Mark Hamill tok tak i saken på Tw
Les mer om:

- Vi rølper påsken inn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Å få hundrevis til å synge om Pamela Anderson, Feda, kjønnsorganer og plastisk kirurgi er ikke hverdagskost, men hver gang Luxus Leverpostei entrer scenen er det nettopp det som skjer. Det er en god duse humor og ironi i det Luxus gjør, Tradisjon En påske i Flekkefjord uten Luxus Leverpostei går nesten ikke. Når Bob Kåre (Per Tore Bjerge) løfter glasset og skåler, så skåler publikum med. - Nå gjør vi oss klar.

Vilde (22) er skytter i Telemarksbataljonen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne-kvinnen synes Forsvaret er en kul arbeidsplass, og angrer ikke ett sekund på at hun droppet ut av sykepleier-studiene for snart fire år siden til fordel for førstegangstjeneste i GSV-garnison Sør-Varanger i Kirkenes. Det var starten på en militær yrkeskarriere for den tøffe dama, som siden sommeren 2017 har vært yrkessoldat i Telemarksbataljonen (TMBN) i Rena leir utenfor Elverum.

Jörgen Brink legger opp

Langrennsveteranen Jörgen Brink (45) har bestemt seg for å legge opp. Det opplyser svensken på Instagram. Brink vil nok for alltid bli best husket for kollapsen på stafetten i VM i 2003. Siden 2010 har han satset på langløp, og han vant Vasaloppet tre år på rad fra 2010 til 2012.
Les mer om:

Svendsen og Valnes lot seg ikke stoppe - Suverent best

21 kilometer i klassisk så ut til å passe perferkt for spesielt to løpere skjærtorsdag.
Les mer om:

Svendsen og Valnes lot seg ikke stoppe - Suverent best begge to

21 kilometer i klassisk så ut til å passe perferkt for spesielt to løpere skjærtorsdag.
Les mer om:

Svendsen og Valnes lot seg ikke stoppe - Suverent best og nye rekorder

21 kilometer i klassisk så ut til å passe perferkt for spesielt to løpere skjærtorsdag.
Les mer om:

Dyrhaug vant på ny løyperekord

Best av samtlige deltakere etter at 22 kilometer var tilbakelagt.
Les mer om:

- Det var ikke dette jeg hadde sett for meg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TURVEI: Turveien som egentlig skulle stått ferdig i 2017, i hvert fall på traseen hos Nils Joa, har etterlatt seg sår på Joas eiendom. Når Solabladet er på befaring i slutten av mars ligger det grus på jordet som ifølge Joa kan utgjøre en risiko skulle det finne veien inn i landbruksmaskinene. - Det ville blitt som børseskudd, sier han.

Mosambik: Nødhjelp er kun nest best

Ødeleggelsene som syklonen Idai har forårsaket, og den effektive nødhjelpresponsen i etterkant, viser både styrken og svakheten i nødhjelp, skriver Thomas A. Syvertsen i Røde Kors.

Når PSG-manageren er bekymret, skjer det definitivt noe til sommeren

I Paris ser flere på PSG som verdens beste klubb. Manchester United var ikke enig. Når spillere i tillegg surmuler etter exiten fra Champions League, blir manageren bekymret. For oss blir dette et signal om at noe er på gang. Det skal egentlig ikke skje, men 5-1-tapet mot Lille viser at når hjertet er på ferie, følger prestasjonene. PSG skal få lov til å tape kamper i Ligue 1, men når Paris-klubben ikke har tapt to kamper på rad siden november 2011 – og ikke sluppet inn tre mål eller mer siden 2009 – forteller dette om noe mer. Best når det ikke gjelder?

Zuccarello-mål i storsiger

Mats Zuccarello putta eit av måla då Dallas Stars vann 5-1 mot Nashville Predators i NHL-sluttspelet. – Eg får ein bra pasning og berre fyrer av garde, så det var herleg å sjå den gå i mål, seier han til NRK. Dermed står det 2-2 mellom laga i best av 7-serien.
Les mer om:

12 norske podcaster for påskeferien

Gratulerer med påskeferie! Gitt at du ikke har jobb-påske, da. Vi vil nødig at du skal kjede deg, og vil i den anledning anbefale 12 norske podcaster du kan sluke eller ha som bakgrunnsstøy. Flittige studenter og folk med jobb uten ferie kan for all del lese videre, det er jo ikke noe i veien for at du kan hører et par episoder til og fra jobb/skole. Felles for alle podcastene nedenfor er at de får oss til å le, noen gjør oss også litt klokere og samfunnsengasjert.