Nyheter om Berre


Skal svømme Noregs lengste svømmetur: — Berre gøy

Knut Ivan Rasmussen er glad i å gjere ekstreme ting. Fredag starta han på ein 700 kilometer lang svømmetur.
Les mer om:

Flugeinvasjon i Nordland: – Som å gå inn i ei bikube

Det vil bli fleire insekt i fjella i år. Det kan vi skulde ein våt vår. Men det er ikkje berre dei irriterande insekta vi kan vente oss.
Les mer om:

Folkeavrøysting er rådgivande i Norge

Tenk deg kva samfunn vi vil få om vi berre baserer oss på folkeavrøystingar som grunnlag for viktige avgjerd.
Les mer om:

Berre dagar etter at Inger gravla kjærasten, hadde hjort ete opp kransane

Kyrkja har i over eit år blitt nekta å setta opp eit hjortegjerde rundt gravplassen i det freda området. Men no går det mot ei løysing.
Les mer om:

Meir trøbbel for Skeid

Verken Stabæk eller Fredrikstad klarte å sette ballen i mål og måtte sjå seg fornøgd med eitt poeng kvar. Skeid gjekk på sitt fjerde strake tap i 1. divisjon. Toppkampen mellom Stabæk og Fredrikstad blei eit sjansesløseri utan like og enda 0–0 på Nadderud. Bærums-laget legg seg dermed inn på tredjeplass på tabellen. Fredrikstad er heilt nede på 10.-plass. I kampen mellom Raufoss og Skeid fekk Oslo-laget seg nok ein trykk. Skeid står med fire strake tap og berre tre poeng denne sesongen. Med ein målforskjell på 12–23 ligg dei helt sist i ligaen.

Ute av medaljekampen

Noregs herrelag tapte 2–0 i sett mot Kroatia i kvartfinalen i strandhandball-VM i greske Heraklon. Dermed kan de bli best nummer fem i meisterskapen. Det skjer berre dersom de slår Qatar seinare laurdag og deretter slår vinnaren av laurdagens kamp mellom Uruguay og Spania på søndag. Kampen mot Kroatia starta jamt, og laga gjekk til kvilen på stillinga 24–22 favør kroatane. I andre sett blei det tøft for Noreg, som tapte med settsifrene 28–20. Kroatia møter vertsnasjonen i semifinalen.

Kaos i kulissane rundt norsk VM-søknad: – Dei får berre skylde seg sjølv

Ordkrig, misforståingar og rot. Det gjer at Johannes Thingnes Bø spør seg om eige forbund prøver å sende han inn i rekkjene til pensjonistane.
Les mer om:

Skøyteløpar Jonny Nilson er død

Den svenske skøyteløparen Jonny Nilson er død. Gullvinnaren frå 10.000 meter i OL i Innsbruck i 1964 vart 79 år gammal. Det melder det svenske nyheitsbyrået TT onsdag. Etter å ha slått gjennom med siger på 10.000 m i VM i 1962, vann han VM på skøyter i Karuizawa i 1963, og øydela det som skulle bli punktum for tidenes norske suksess-sesong. I VM sette han verdsrekord både på 5000 meter, 10.000 meter og samanlagt, alle rekordar han tok frå norske løparar. To år seinare vann han både 5000 meter og 10.000 meter under VM i Oslo, men blei berre nummer 4 samanlagt.

Camper framfor politihuset for naudpass

– Eg var så glad da eg så at det berre var to stykk her, for eg frykta det skulle vere fleire hundre, seier Kaja Storstein som ventar i naudpasskø.
Les mer om:

Slik gjekk Thorsby frå ni gule kort til berre eitt: – Heilt sjukt stor forskjell

Etter at Sampdoria byrja å ha dommaranalysar før kvar Serie A-kamp, gjekk det opp eit lys hos Morten Thorsby.
Les mer om:

Salet av øyer har firedobla seg på berre eit år

Tidlegare var det øyhopping som gjaldt. No er det «øyshopping» som er det store.
Les mer om:

Heldt «historisk» konsert: – Vil ikkje bli berre sett som ein svart musikar

Isata Kanneh-Mason spelte på Troldhaugen under Festspillene i Bergen. Pianisten ser fram til at hudfarge ikkje lenger er eit tema innan klassiskfeltet.
Les mer om:

Laengen trekkjer seg i korona-frykt

Vegard Stake Laengen har trekt seg frå Slovenia rundt for å vere på den sikre sida etter at lags- og romkamerat Mikkel Bjerg testa positivt for koronavirus. Det opplyser UAE i ei pressemelding. Laget har fått positive testar på Bjerg i Slovenia rundt og Marc Hirschi i Sveits rundt. Hirschis romkamerat Joel Suter er også teken ut av konkurranse. – Dessverre, som mange andre lag, har vi også hatt ein auke i koronasaker.

Dansk suksess, fransk fiasko

Danmark slo Austerrike 2-0 og er på full fart mot gruppesiger og "final four" i nasjonsligaen. Jonas Wind og Andreas Skov Olsen scora måla i første omgang. I same gruppe tapte verdsmeister Frankrike 0-1 heime for Kroatia. Luka Modric scora etter berre fem minutt, og heimelaget greidde aldri å svare. Etter fire av seks rundar har dermed Danmark ni poeng, to meir enn Kroatia. Frankrike ligg heilt sist etter to uavgjorte og to tap, og risikerer nedrykk til B-divisjonen i neste nasjonsliga om to år.

Leknessunds første verdstoursiger

Andreas Leknessund (23) rykka frå brotrivalane og trilla inn til solotriumf på måndagens etappe i Sveits rundt. Med det tok han sin første proffsiger. Tromsøværingen viste kjempekrefter i røffe stigningar undervegs. Ingen i dagens brot greidde å halde tritt då han satsa på eiga hand med underkant av to mil igjen. De siste 15 kilometerane var i lett terreng og bestod av fleire utforkøyringar. Feltet starta jakta på Leknessund for seint og kunne ikkje hindre norsk siger. – Det er ikkje så mykje å seie.
Les mer om:

I denne bubilen sat det ein familie på tre

Familien på tre var på veg inn Kjenndalen då skredet kom. Berre lufttrykket flytta bubilen over ti meter av vegen. – Dei har vore heldige, seier politiet.
Les mer om:

Fekk klarsignal for fleire tomter: – Berre å gje gass vidare

Krøssvøllhaugadn i Vang er stadig i utvikling og no har Øyvind Leine Thune fått gjennomslag for å jobbe vidare med ti nye tomter.

Her er fødselsattesten som skaper rabalder i fotballverda

Byron Castillo spelte ei avgjerande rolle for at Ecuador tok seg til VM i Qatar. Det er berre eitt problem: Han er frå Colombia. Eller?
Les mer om:

– Dei sit i Oslo og trur at krig berre vil skje i nord

Noreg har enormt lang kystline. Likevel la Stortinget ned eit av dei billigaste og beste verna for kysten, ifølge fleire fagfolk.
Les mer om:

Vålerenga isockey satsar svensk

Vålerenga ishockey hentar inn den tidlegare SHL-trenaren Fredrik Andersson (54) som den nye hovudtrenaren sin, erfarer TV 2. Ifølgje kanalen er Oslo-klubben berre detaljar unna å presentere svensken som trenar. Andersson fekk i mars sparken i SHL-klubben Timrå, og VIF skal etter seiande ha bestemt seg for svensken for fleire veker sidan. Vålerenga ønskjer ikkje å kommentere TV 2s opplysningar. Klubben har stått utan hovudtrenar sidan Espen «Shampo» Knutsen gav seg i april. Andersson hadde sjølv ein lang aktiv karriere som målvakt.

Vi har berre éi jord

Verdas miljødag 5. juni hadde temaet «Berre ei jord», og handla om at jordkloden er vår einaste bebuelege planet og at vi difor må ta vare på ho.
Les mer om:

Det forhatte ugraset kan bli sunn og billig middag

Om du er lei av å luke i hagen, kan du berre rette opp ryggen. Mykje av ugraset kan bli gratis middag.
Les mer om:

Det hata ugraset kan bli sunn og billig middag

Om du er lei av å luke i hagen, kan du berre rette opp ryggen. Mykje av ugraset kan bli gratis middag.
Les mer om:

Finland la press på Norge

Finland slo Aserbajdsjan 3-0 og gjekk forbi Norge på tabellen i U21-kvalifiseringa. Naatan Skyttä, Oliver Antman og Agon Sadiku scora måla i andre omgang. Stillinga i gruppa er at Kroatia og Finland har 19 poeng og Norge 18. Men Norge har to kampar att, dei andre ein. Norge møter Finland på bortebane i ein heilt avgjerande kamp fredag. Med norsk siger har Norge store sjansar til å kome til EM i Romania og Georgia neste sommar. Med tap eller uavgjort er sjansane langt mindre. Berre gruppevinnaren er heilt sikker på EM-plass.
Les mer om: