Nyheter om Berre


Heisen start for ferske folkevalde om heie-sak

Rett i førekant av at saka kom opp i LMT-møtet (utval for landbruk, miljø og teknikk) tysdag, spurde Elmies etter moglegheita for synfaring i heia. Synfaring av kommunen Han fekk svar frå utvalsleiar Magne Langeland (Sp) og kommunalsjef Torbjørn Guggedal at det berre er gjort ei administrativ synfaring. – Det går an å føreslå ei utsetjing på grunn av ei synfaring, var svaret frå Guggedal. Sidekvinna til MDG-representanten, Marita Husevåg Hellesen (KrF), støtta også ønsket om få komma ut i terrenget for å sjå.

Sidan 1972 er det berre i 1976 og i 2006 at det er registrert lågare fødselstal i fylket

121 vart fødde i Ørsta i 2018, 118 i Volda.
Les mer om:

LEIAR: Psykiske lidingar blir aldri fancy

På mange måtar er samfunnet blitt opnare, ting ein knapt før kunna hinta til, er stovereine temaer. Det gjeld også det som har å gjera med vår psykiske helse og dei sjukdommane og belastningane som ikkje viser på oss. Det som er vanskeleg å setja ord på, det som er vanskeleg å forklara og å snakka om.
Les mer om:

Sats på verdas bygdekvinner

15. oktober er det FN sin internasjonale bygdekvinnedag. Bygdekvinnelaga i Noreg vil vise sin solidaritet med bygdekvinner i resten av verda ved å markere denne dagen. I hundre år har bygdekvinner i Norge arbeida for å betre kvinner sine kår, mattryggleik, ernæring og likestilling. Her heime er vi heldigvis kommen langt. I mange andre land gjenstår det eit stort stykke arbeid.

Auke i seksuell trakassering etter metoo: Berre eí lokal serveringsbedrift på gratis førebyggingskurs

– Nedslåande, seier likestillings- og diskrimineringsombod Hanne Bjurstrøm.

Kva kan pris­lap­pen på Fa­ger­nes luft­havn Lei­rin bli?

Gei­lo luft­havn Da­ga­li vart seld for 12,5 mil­li­o­nar kro­ner. Den har om lag like lang rul­le­ba­ne som Fa­ger­nes luft­havn Lei­rin og vart bygd berre fem år tid­le­ga­re. Kva kan pri­sen for Fa­ger­nes luft­havn Lei­rin bli?
Les mer om:

Senterpartiet i Vestre Slidre lanserer nytt produkt for frustrerte politikarar

Sjå Frode Rolandsgards (Sp) humoristiske innslag om "Senterpartihoggestabben". (Dette er altså berre ein spøk, om det skulle vere nokon tvil.)
Les mer om:

Eks-Tromsø-spelar senka England

Zdenek Ondrasek blei bytta inn etter 65 minutt og sette inn sigersmålet fem minutt før slutt då Tsjekkia slo England 2-1 i EM-kvalifiseringskampen i Praha i kveld. Det er Englands første tap i ein kvalifiseringskamp på 10 år og 44 kampar. Sist det skjedde var 0-1 for Ukraina 10. oktober 2009. Harry Kane gav England leiinga på straffe etter fem minutt, men Jakub Brabec utlikna fire minutt etterpå. England leier framleis gruppa trass sitt første tap, men no berre på målskilnaden framfor Tsjekkia.

Møt volleyball-familien Todorov(pluss)

– I over 30 år har livet mitt dreia seg berre om volleyball, både som spelar og trenar. Natt og dag, alle samtalar og venner er rundt sporten. Sjølvsagt møtte eg kona mi også i volleyball-hallen!
Les mer om:

U21: – Utruleg at vi ikkje vinn

U21-laget spela 1-1 borte mot Kviterussland i dagens EM-kvalifiseringskamp. Heimelaget tok leiinga etter 58 minutt ved Denis Gretsjiko, og Emil Bohinen utlikna etter 79. Statistikken viste at Norge hadde 27 avslutningar, mot berre 9 for Kviterussland. – Vi styrte kampen heile tida, og hadde drøssevis med sjansar. Det er utruleg at vi ikkje vinn, seier ein skuffa trenar Leif Gunnar Smerud til fotball.no. I same gruppe slo Nederland Portugal 4-2 og leier gruppa med seks poeng på to kampar.

Fredagsfjas: Ronny Brede Aase deler sine beste tips og verste partyminner ♡

Fredag = fredagsfjas. Den semi-faste spalten hvor våre favorittfjes brekker ned sitt favorittfjas når det nærmer seg helg. Tidlig i september kunne Ronny Brede Aase fortelle at han, sammen med Markus Neby og Silje Nordnes, trer av etter 10 år i tjenesten P3-troikaen er nå inne i sin aller siste sesong. Det er lov å kjenne på følelsene: View this post on Instagram En spesiell dag for oss i #p3morgen Les mer om hvorfor vi gir oss på p3.no A post shared by NRK P3 (@nrkp3) on Sep 4, 2019 at 1:07am PDT I dag brekker den sertifiserte nasjonalskatten ned sin

Norled-sjef om litium-batteria: – Blir berre spekulasjonar

Situasjonen på «Ytterøyningen» er fredag ettermiddag enno uavklart. Norled sin ferjesjef fortel at ferja har same batterileverandør som meir kjente MF «Ampere», og at rederiet ikkje har opplevd noko liknande tidlegare.
Les mer om:

Trollet som ville redda planeten med å eta babyar

GJESTEKOMMENTAR: Troll lever ikkje berre på internett. Dette er historia om ei kvinne som vil eta babyar for miljøet si skuld. Eller eigentleg ikkje.
Les mer om:

Fire mål på 25 minutt

Yang Xu scora fire gonger frå 6. til 31. minutt i Kinas siger på 7-0 over Guam i den asiatiske kvalifiseringa til VM 2022. Den mest folkerike nasjonen i verda slit med å få skikk på fotballandslaget, og har makta å ta seg til VM berre ein gong (2002), men fekk verken mål eller poeng den gongen. Kina har sidan satsa hardt på fotballen, og klubbane har henta stjerner for store summar. Suksessrike Marcello Lippi er landslagssjef. Det er enno tidleg i kvalifiseringa og langt fram til VM i Qatar. Men Kina har starta godt med 12-0 på to kampar.
Les mer om:

Få ville signere deponibrev(pluss)

Berre fire parti ville signere brev til kommunalministeren, med protest mot påståtte formelle feil i behandlinga av reguleringsplanen for Raudsand.
Les mer om:

Læring servert på eit brett

– Eg trudde eg hadde lada læringsbrettet mitt, men så stod ikkje kontakten heilt i. Nå er den gått i svart, kjem det. Læringsbretta, som me andre kallar iPad’ar, er nye verktøy for skule-elevane i Suldal denne hausten. Nyhende på skeiva Timen startar med litt drøs på engelsk. Elevane fortel kva dag og dato det er og korleis vêret er ute, før det blir alvor. Dei har jobba i grupper og er klare til å visa resultata på smartskjermen framfor tavla.

Vegard stod ansikt til ansikt med ulv

Plutseleg såg bonde Vegard Hellem eit stort dyr, berre 40 meter frå garden. Han er heilt sikker på at det var ein ulv.
Les mer om:

Nesten ferdig, men …

For ein månad sidan levde endå håpet om å kunna opna Suldal Bad til haustferien, men slik gjekk det ikkje. Den nye storstova på Eide er svært nær heilt klar, men kommunen er endå ikkje fullnøgde med reingjeringa. Framleis på hælane Nå håper utbyggingssjef Lauritz Lauritzen i Suldal kommune å kunna opna dørene i månadskiftet oktober/november, og han legg ikkje skjul på at det er stress å framleis ha eit prosjekt som er på hælane. – Me jobbar iherdig, og onsdag er det ferdigsynfaring.

Musikk, pengedryss og skyhøg stemning

Nesten 1000 frammøtte fekk fredag kveld ein godtepose av ein kveld i Saudahallen.

Nyttar ei samla strikkeerfaring på over 800 år til velgjerdsarbeid: Damene på "Bøndingen" har over 200 plagg klare til å varme kalde kroppar i vinter

I store baggar ligg mengder av ullklede klare. Alt laga med flid, i ei kvalitet som berre er bestemorstrikk verdig. Snart legg damene bak storproduksjonen ut på tur, for å gje det bort til dei som treng det mest.
Les mer om:

MC mot hjort på Sand

Den var seint i går kveld at ein ung MC-førar køyrde på ein hjort, på Suldalsvegen ikkje langt frå Bergekrossen på Sand. Føraren, som er suldøl og under 20 år, blei frakta til legevakta med mistanke om knekt arm, men der blei det konstatert at han berre hadde pådratt seg skrubbsår. Vakthavande i Haugesund seier føraren køyrde lett motorsykkel og hadde låg fart. Opprettar ikkje sak Verre gjekk det for hjorten.