Nyheter om Berre


– Her får eg vite om eg duger(pluss)

Noko av det skumlaste komikaren, skodespelaren og songaren veit er å stå på scena framfor publikum heime i Ulsteinvik. – Og nettopp difor gjer eg det. Då er det berre å hoppe i det, seier Fredrik Steen.
Les mer om:

Berre eit byggjefirma vil byggje Øystre Slidre helsetun

– Eg har aldri opplevd å få berre eit tilbod på bygg i Øystre Slidre, sa rådmann i Øystre Slidre kommune, Øivind Langseth til kommunestyret torsdag.

Kniven og øksa

Sist veke konkluderte politikarar, tillitsvalde og administrasjon sitt arbeid med å finna faste innsparingar for fem millionar kroner. Drøftingane i trepartssamarbeidet har resultert i kutt for litt under halvparten. Meir klarer ikkje gruppa å bli samde om, og store grep som å gjera noko med strukturen i tenestetilbodet, blei tidleg lagt vekk. Dermed blir det mange postar små, som ein kai her, ein vegstubb der og slikt. Dei folkevalde i gruppa, som i praksis er formannskapet utvida med SV, veit vel at dei ikkje er i mål. Derfor  lar dei det også følgja med ei orsaking til oppdragsgivaren.

Bompengepakken kokar vekk(pluss)

– Berre dei som skal bruke Voldatunnelen skal betale bompengar, meiner fleirtalet i Volda formannskap. Den felles samferdslepakken med Ørsta heng i ein syltynn tråd.
Les mer om:

- Folk seier dei får frysningar

Når den nye handballarenaen i Nye Loen opnar for sesongens første heimekamp, onsdag kveld, får spelarane høyra ein splitter ny hymne, laga berre for dei.
Les mer om:

- Det er bra at alle lærer meir om dette - ikkje berre dei som slit

Andreårselevane ved Bryne vidaregåande får undervisning om psykisk helse.
Les mer om:

Traktoren til Magne starta på fyrste forsøk etter tjue år(pluss)

– Det var så fullt i garasjen, at eg berre såg rattet på traktoren. Men då eg fekk rydda, og skulle starte traktoren. Då starta han på fyrste forsøk.
Les mer om:

Godt nok på kinesisk: 差不多

Det kinesiske utdanningssystemet oppmodar ikkje til sjølvstendig tenking, men pugging. Det politiske systemet dikterer også kva som er rett og gale. Mange kinesarar gjer difor berre akkurat det dei får beskjed om. Det er vel godt nok.
Les mer om:

Såg draumebilen rulle i sjøen

PORSGRUNN (NRK): Han skulle berre ta båten opp på land. Plutseleg låg både bil og hengar på ti meters djup.
Les mer om:

Gi gass!

Det nye bussanbodet for Suldal starta opp i sommar, og sjølvsagt må Tide, som nå skal levera tilbodet til bussande suldøler, få ein sjanse til å komma i rute. Men det er underleg når selskapets områdesjef startar det ferske forholdet med å understreka korleis dei ikkje kan garantera resultata og slår frampå om at suldøler med viktige reiser bør vurdera å starta dagen før for å vera på sikre sida. Det var svaret etter ein episode med ei morgonrute som ikkje rokk morgonbåten til Stavanger og som resulterte i at elevane som skulle til vidaregåande i Sauda stranda på kaien på Sand i staden. Det er

Hjå han har dei kravd inn turistskatt i 10 år

På Svalbard har dei hatt turistskatt i 10 år. Der har dei berre gode erfaringar, og deler ikkje frykta til kollegaene på fastlandet.
Les mer om:

Skal dekke heile dette området med berre ei politipatrulje

AUSTRHEIM (NRK): Lensmannen har ansvaret for 35.000 innbyggere og et område på størrelse med Østfold fylke, men har bare én patrulje på veiene. Nå går han hardt ut mot reformen.

Eva (21) fekk brutal start på barndommen – blei misbrukt av faren i årevis

Eva var ikkje meir enn åtte år gamal då faren forgreip seg mot henne seksuelt første gongen. Berre i vår har 135 norske barn vore involverte i rettssaker der deira aller næraste er dømde for å ha mishandla dei.
Les mer om:

Innrømmer at de burde ha spurt flere(pluss)

Trøndelag fylkeskommune lot seg begeistre av ideen til kommunikasjonsbyrået Berre. Derfor droppet de å innhente anbud fra andre.
Les mer om:

Byvekstavtalar må ikkje bare vera for dei største

Berre ei lita gruppe byar er prioritert i Nasjonal transportplan med statlig tilskot til kollektivsatsing og sykkelvegar. Dei andre fell utanfor.
Les mer om:

Klæbo og Northug avlyser samling

ODDA (NRK): Berre ein månad etter ho blei trua med kniv og slått bevisstlaus, er Sigrid Buer Jacobsen tilbake på jobb.

Sigrid (17) fekk kniv mot halsen, men klarte å lure ranaren til å stikke av

ODDA (NRK): Berre ein månad etter ho blei trua med kniv og slått bevisstlaus, er Sigrid Buer Jacobsen tilbake på jobb.

Frustrert Lagerbäck: – Trur ballen var i spel berre 20 minutt i andre omgang

– Eg er absolutt for 30 minutt effektiv speletid i kvar omgang, sa den norske landslagssjefen etter bulgarsk oppvisning i uthaling av tid.
Les mer om:

Fjellet frå Island

KÓPAVOGUR, ISLAND (NRK): Verdas sterkaste mann har spelt inn si siste scene som «The Mountain» i TV-serien Game of Thrones. No vil han berre bli enda sterkare.

Knusande tilsyn mot Aleris

FORDEL: Tilsyn på institusjon i Bergen slår fast at bruk av private konsulentar berre er ein fordel for Aleris. Kommunen vurderer å bryte kontrakten.
Les mer om:

Her er politiet i Sogn og Fjordane sitt nye våpen mot narkotika

FØRDE (NRK): Berre hittil i år har hundane på Vestlandet gjort 214 beslag av narkotika. Nyleg fekk Vest politidistrikt godkjent narkotikahund fire og fem.

Ferge reddet seilbåt i nød

FØRDE (NRK): Berre hittil i år har hundane på Vestlandet gjort 214 beslag av narkotika. Nyleg fekk Vest politidistrikt godkjent narkotikahund fire og fem.

Slik gikk det då fleire hundre kilo med sprengstoff blei detonert

Det er over 70 år sidan andre verdskrigen, men stadig dukkar det opp farlege spor frå krigstida. Berre langs kysten av Noreg ligg det mellom 30.000 og 40.000 miner.
Les mer om:

Nordea nærare gigantoppkjøp

Konkurransetilsynet har klarert Nordea sitt oppkjøp av Gjensidige Bank for 5,5 milliardar. No ventar berre Finansdepartementet si velsigning.

Jakt-gleda i Suldal

Han har røter i Vanvik, men etablerte endå nærare forbindelsar til Suldal då han fann seg kjærast her. Vill bonus Hjort har han jakta her før, og med ti-femten år med jakt-erfaring, veit han godt kva han gler seg til i bilen på veg innover frå byen. – Å få vera ute, godt sosialt lag og god mat og å få sjå dyra. Får du eit dyr, er det eigentleg ein bonus oppå alt det andre, kjem det blidt frå jegaren. Flaks på Finn Fredag var det jo også høgst uvisst om lukka skulle treffa. Men berre det å få fire kort, omtalar han også som flaks.