Nyheter om Berre


Slaktar ca 40.000 dyr i året(pluss)

Nordfjord Kjøtt Slakt AS slaktar nærare 40.000 dyr i året. Dette utgjer likevel berre ein liten del av totalproduksjonen ved morselskapet Nordfjord Kjøtt.
Les mer om:

Berre negative testar

Les mer om:

Fysioterapeutar og gode vener. Duo ved Vestre Slidre fysikalske institutt

Bjørn Rudolf Øygard (40) og Jan Tore Vik (44) vaks opp berre tre kilometer frå kvarandre i Vestre Slidre, på gardane Trøsvik og Vik. Seinare vart dei lagkameratar i fotball og no har duoen arbeidd saman i eit par år ved Vestre Slidre fysikalske institutt.

Berre negative testar

Les mer om:

Positiv utvikling i arbeidsløysa

Men det er framleis berre Sykkylven som har større arbeidsløyse enn Ulstein, Hareid og Herøy.

FHI endrar vaskeråda for barn etter at mange får hudproblem

FHI endrar råda etter at Norsk forening for allmennmedisin og Psoriasis- og eksemforbundet har teke problemet med såre barnehender, skriv Aftenposten. Mange fastlegar får no bilete av hender med sår på knokane, ifølgje leiar i Norsk forening for allmennmedisin, Marte Kvittum Tangen. – I verste fall kan vi risikere ei blomstring av handeksem blant barn under pandemitida.

Framleis skiføre. 17. mai var det fleire som drog til fjells

– Eg gjekk Tansbergrunda. Det er så hardt at ein kan gå overalt og ikkje berre i skisporet, fortel løypekøyrar Oddvin Bakkene hos Leirin Skiløyper.
Les mer om:

LESARBREV: Når kroner talar

Regjeringa vil gi norsk språk lovfesta status og sterkare vern. Men framlegget til kulturministar Abid Raja vil ikkje gje språket det løftet nynorskbrukarane hadde venta av Venstre-mannen. Det er på høg tid at me får ei språklov som løftar fram og gjer oss stolte over den språkkulturen og språkrikdommen landet har. Den er diverre utsett i dag, og me fløymer over av engelsk, mens du knapt møter nynorsk i kvardagen.

Skuletilsette meiner koronakrisa har ført til auka belastning

Noregsbarometeret har utført undersøkinga for Skolenes landsforbund. Berre 11 prosent svarar at belastninga er mindre, medan 26 prosent seier ho er som tidlegare. Blant tilsette på femte, sjette og sjuande trinn svarar 63 prosent at arbeidsbelastninga er større.
Les mer om:

Den unge flammen

Mannen bak «Ja, vi elsker» blei berre 23 år gammal.
Les mer om:

Berre norske turistar fram til 15. juni, slik reagerer reiselivet

Fram til 15. juni blir det berre norske turistar i Noreg. Sjølv om reiselivet gjerne skulle sett det annleis, er dei glade for endeleg å ha fått svar.
Les mer om:

Har investert millionbeløp i nye elsyklar i Jotunheimen: – Håpar det vil ta av

Ein østfolding og ein franskmann har investert millionbeløp i nymotens elsyklar i trua på å gjera Jotunheimen til eit pedaleldorado. Det ligg godt an, berre koronavinteren slepper taket.
Les mer om:

VA-anlegg på heia blei brått dyrare

Det er Herabakka Maskin as som har tilbydd Suldal kommune å kjøpa og overta det private VA-anlegget, det vil seia vatn og avløp, i Breiastølsdalen. Kostnadsoversikt Sverre Herabakka er eigar av entreprenørfirmaet som har bede kommunen overta anlegget. Herabakka har lagt fram ein oversikt på utgifter han har hatt på utbygginga i heia. Ifølgje sakspapira er det 4 840 000 kroner.

Bedrifter i Suldal om korona-krisa

HEBNES TRE: Kjetil Thomassen, dagleg leiar i Hebnes Tre, meiner han har vore heldig med gode kundar og har ikkje merkt store endringar i ordrebøkene. Arkivfoto. – Me har nok å finna på Det seier dagleg leiar Kjetil Thomassen i Hebnes Tre.

Medalje-sankarar trippar framleis med ski i fjellet

Desse tre karane var på tur ut frå Beitostølen for å ta seg ein forfriskande skitur på onsdag ettermiddag. Det er berre å sjå på bilete, og reflektere over alderen. Det er fysikk som er bygd opp over mange år.
Les mer om:

Leiar: Til forsvar for flagg-kjærleiken

Dei som likar å følgja med på ordskiftet nasjonalt, kan neppe ha unngått å få med seg at ei ørlita nål har blitt opphav til ganske steile debatt-frontar. Nåla som har vekt den store debatten er ein pin som symboliserer FNs berekraftmål.

– Heilt utruleg at det er Husbanken som skal bestemma!

Det var ikkje akkurat god stemning i kommunetyresalen då formannskapet gjekk laus på saka der rådmannen ber politikarane om å auka den opphavlege løyvinga på 2 millionar for neste år med 4,7 millionar kroner.

Tuva Fellman og Ronny Brede Aase venter barn ♡

Hurra for kjærligheten! P3-paret Tuva Fellman og Ronny Brede Aase har de siste to månedene produsert en av landets mest populære podcaster sammen. Men I karantene er ikke det eneste de har laget sammen – i dag avslørte godsnutene nemlig at de også har et barn på vei! De knallgode nyhetene ble selvfølgelig delt i NRK-podcasten.  – Du skal jo på ultralyd neste mandag, sier Ronny 25 minutter inn i podden. – Eg berre seier det, eg, er ikkje det gøy?, fortsetter han, til fnising fra Tuva, som virker overrasket over at forloveden deler nyheten. – Og reglene der tilsier jo at eg ikkje får være med på
Les mer om:

Mange lokalaviser slit: Etter ho tok over som redaktør har det berre gått nedover

Alise Lea Tiller tok nyleg over som redaktør i Dalane Tidende, og har allereie permittert tilsette og kutta måndagsavisa. Nå fryktar interesseorganisasjon at lokalaviser vil gå under.
Les mer om:

– Berre eitt barn som ikkje har fått plass(pluss)

Ramma til seksjon barnehage vert auka med 1.754.000, og ramma til seksjon eigedom vert auka med 439.000 for å kunne vareta behovet for barnehageplassar i Ørsta sentrum og på Sæbø barnehageåret 2020/21.
Les mer om:

Drive in-gudsteneste i Erfjord

Det var lett å trassa det noko ustadige vêret og rulla inn på grusbana på Moane. Når ein ikkje treng å forlata bilen ein gong, er terskelen låg for dei fleste som ønskjer å få med seg ei gudsteneste live. – Velkomen til kvar og ein, sjølv om eg ikkje ser anna enn frontruter på bilane, opna prest Margit S. Haver med eit smil. Spett og jernhammar Eit spett og jernhammar var kyrkjeklokke, og Martin Haug Tieghem spelte preludium på medbragt keyboard.

Også Watford-nei til nøytrale baner

Watford er den tredje klubben som ope går ut mot planene om å spele resten av Premier League-kampane på nøytrale baner. Det kan utsetje avgjerda som ligaen var venta å kome fram til måndag, melder BBC. Tidlegare har Aston Villa og Brighton sagt at dei går imot dette. Om dei får følgje av fire andre klubbar, blir det ikkje noko av. Spel på nøytrale baner er ein sentral del av planene om å kome i gang med kampar igjen i juni. Grunnen er at berre baner som ligg langt nok unna bustadområde, får løyve til å huse fotballkampar, sjølv med tomme tribuner.
Les mer om:

Ikkje heilt samstemte om Moria-opprop

Fleire parti lokalt har tatt til orde for at også Suldal må engasjera seg i lagnaden til dei einslege mindreårige som nå sit i Moria-leiren i Hellas. Fleire parti på banen På nasjonalt nivå er dei såkalla Moria-barna blitt ei høgaktuell sak. På Stortinget har SV fremja eit forslag om å henta 1500 einslege mindreårige derfrå til Norge.