Nyheter om Berre


Seier nei til plast: No blir det berre metallsugerør på desse skipa

Som første selskap i Norge kutter Hurtigruten all unødvendig engangsplast. Det betyr blant annet nesten 1 million færre plastsugerør i året. – En ren gladnyhet, mener WWF.
Les mer om:

Grønt lys for nytt super-yrkesfag etter karakter-tvil

Fylkestinget i Rogaland sa i går eit endeleg ja til at Sauda vidaregåande skule får oppretta det fireårige løpet, som vil gi elevar både fagbrev og studiekompetanse ved fullført løp. Her kan du sjå debatten om tilbodet. Krev topp motivasjon Det var i fjor at fylkestinget gav grønt lys for å setja i gang eit fireårig prøveprosjekt ved skulen,  der elevar kan kombinera yrkesfag og studiespesialisering. Skuleleiinga har vore tydelege på at løpet er krevjande og krev topp motivasjon, og at det vil bli deling mellom bedriftsutplassering og skulebenk frå dag ein.

Ikkje C-ferje

Det vert berre to ferjer på Hareid-Sulesund no når BF Høgsfjord er på verkstad.
Les mer om:

Bryne-jente til Uhøyrt-finalen

Anna Ingwardo frå Bryne fekk juryen si støtte. Fire andre er stemt fram av publikum. Berre ein av dei får stå på Jærnåttå-scenen.
Les mer om:

Hadde englevakt i Oppdalsfjella

– Berre flaks at vi ikkje vart begravd, seier to unge trønderar. Den eine vart med raset dei utløyste i Oppdalsfjella sist helg.
Les mer om:

Mykje moro på Solabu

I kveld, fredag, er ulnesbygdingane invitert til quiz. Det er eit berre eitt av arrangementa denne våren.
Les mer om:

Ap vil tillate prøverør med celler frå tre personar

Berre eitt land i verda har opna for dette. No eggar det til politisk strid om bioteknologi.
Les mer om:

Volda i føringa til pause

Volda er berre 30 minutt anna spel i 1. divisjon. I Bergen er dei i leiinga 16-14 til pause.
Les mer om:

Fekk sexmelding like etter gravferda til mora

Den famøse sexmeldinga som tikka inn på telefonen til Liv Signe Navarsete, kom berre eit og eit halvt døgn etter at ho hadde følgd mor si til grava.

Navarsete fekk sexmeldinga like etter gravferda til mora

Den famøse sexmeldinga som tikka inn på telefonen til Liv Signe Navarsete, kom berre eit og eit halvt døgn etter at ho hadde følgd mor si til grava.

Gründeren har sett opp reknestykke for kor mykje avføring turistane legg att på veg til Trolltunga

Tilgang på toalett er ei stor utfordring, ikkje berre på Trolltunga, men mange stader, over heile planeten. Per Olav Opedal arbeider for å finna ei løysing.
Les mer om:

Filma massekollisjon med dashbordkamera

Vogntogsjåfør Kai Roger Gjelsvik kunne berre tvihalde i rattet då han segla inn i vogntoget og varebilen som alt hadde krasja på E16. I speglane såg han vogntoget bak komme dundrande.
Les mer om:

Innstiller på flytting til Sand

Om få år blir ungdomssteget i Øvre Suldal mikroskopisk. Rådmannen meiner flytting til Sand skule må til frå og med 2021 og vil løysa reiseveg-problemet med direkteskyss. På tvers av høyringssvara Innstillinga går på tvers av alle høyringssvar; samarbeidsutvalet, grendeutvalet, elevrådet og klubben ved skulen vil alle at ungdomssteget blir i bygda. Alternativa om delt veke mellom Nesflaten og Sand og det å flytta til Røldal er parkerte. Det er kommunestyret som har bede rådmannen om å vurdera framtida til ungdomssteget på Nesflaten.

Her kjem båten seg unna fonna

Berre minutt tidlegare gjekk båten forbi fonnløpet.
Les mer om:

Ikkje berre fisk risikerer ein smertefull død i møte med desse

Mange tenkjer nok ikkje over kor store lidingar ei plastflaske eller ein ølboks på avvegar kan føra med seg for ei ku eller ein liten kalv.
Les mer om:

Årleg kastar vi 100 000 tonn plast – berre ein tredjedel blir resirkulert

FØRDE (NRK): Berre ein tredjedel av plasten i norske husstandar vert sortert riktig og sendt til resirkulering. Grønt Punkt Norge: – Alt for dårleg!
Les mer om:

Naturen som boltreplass i jobb og fritid(pluss)

«Kvifor kan vi ikkje berre vere snille med kvarandre?»
Les mer om:

– Vi var gode i berre femten minutt, men det var nok(pluss)

Etter ein rotete 1. omgang losna det offensivt for Ørsta i seriepremieren mot Hareid. Tre skåringar av Knut Erik Myklebust sikra 3-1-siger for Ørsta.

Stikk fingeren i fjorden!

Forslaget om å døypa det nye fylket som er ein fusjon av Sogn og Fjordane og Hordaland til Vestlandet skapte sterke protestar. Nå er regjeringa kommen opp med det som skal vera eit kompromiss.

Suldal har ikkje bestilt jod-tablettar endå

I desember i fjor bad Helsedirektoratet og Statens strålevern kommunane om å bestilla jodtablettar. Så langt har ikkje Suldal kommune gjort det. Dei er i selskap med over halvparten av landets kommunar. Atomtablettar NRK Rogaland melde i går at fleire atom-ubåtar langs kysten har auka faren for atom-ulukker.

Her passerer gigantplattforma det kritiske punktet

Med berre 14 meters klaring til sjøbotn og 20 meter opp, klarte Aasta Hansteen-plattforma torsdag kveld å passere kraftlinjene i Langenuen.
Les mer om:

Skal slepe plattform som er høgare enn Eiffeltårnet

Med berre 14 meters klaring til sjøbotn og 20 meter opp, klarte Aasta Hansteen-plattforma torsdag kveld å passere kraftlinjene i Langenuen.
Les mer om:

NRK og Norge nå til Nesflaten

NRK-programmet Norge nå skal i neste veke ha ein runde i Rogaland med start i bygda i øvre Suldal. Kraft som tema Med Nesflaten som studio, blir det ein halvtimes sending. Reporter Kjersti Hetland frå NRK Rogaland er medprogramleiar saman med Tarjei Strøm. Tema for sendinga er vasskraft, og Hetland fortel til avisa at dei kjem til bygda alt søndagen. Som utereporter skal ho bli med Gunhild Moe på industri- og arkitektursightseeing. Sjølve direktesendinga skal skje frå kontrollrommet, i den såkalla ufoen, hjå Hydro i Kilen.

– Vi kan godt kome nest sist, berre vi kjem over Hovdebygda(pluss)

Dei flest spår at Sæbø vil få ein tung sesong i årets 5. divisjon. Trenar Mats Riise vonar laget kan «kødde litt» med klubbar som Langevåg og Blindheim.
Les mer om:

Peter (60) fekk oppfylt barndomsdraumen(pluss)

Med berre gamle Deep Purple-låtar på repertoaret debuterte eit nytt rockeband med lokale veteranar på Musikalsk Oase på Ørsta kulturhus nyleg.
Les mer om: