Nyheter om Berre


Kraftverket til 200 millionar er snart ferdigstilt

Fleire kilometer med røyr er lagt under bakken, fleire bygg er reist, og enorme delar er frakta inn frå utlandet. No står att berre detaljar før straumen frå Herand kraftverk kan gå ut på nettet.
Les mer om:

Kommunen er fri for korona - Eva-Mari kan likevel berre ha fem bursdagsgjester

Sjølv om koronaviruset ikkje har vore i Vestvågøy på lang tid må Eva-Mari Rahkola anten kutte kraftig i gjestelista, eller tenke nytt om 40-årslaget om ho skal følge regjeringa sitt råd.
Les mer om:

Benedicte (24) har kjempa mot kiloa heile livet. I fjor la ho seg under kniven på vegen mot eit sunnare liv

– Folk trur det er den enkle løysinga, men det er berre eit verktøy på vegen, seier Benedicte Sjåstad frå Jølster.
Les mer om:

Vardy senka Arsenal

Jamie Vardy stupte inn kampens einaste mål ti minutt før slutt og gav Leicester 1-0 i bortekampen mot Arsenal. Målet første Leicester opp på fjerdeplassen, berre eitt poeng bak ligaleiar Everton.
Les mer om:

Bot, betring og Johnny Cash

Eg var ikkje der til å oppleve Johnny Cash si første karriere. I min oppvekst var han berre eit namn som tilhøyrde dei gamle legendene.
Les mer om:

Real Madrid best i El Clasico

Sergio Ramos' straffespark 18 minutt etter pause og Luka Modric overtidsmål gav Real Madrid siger 3-1 i sesongens første El Clasico, og det på Barcelonas bane. Real-veteran Ramos spela sitt El Clasico nummer 45. Kampen starta med eit smell, og allereie etter åtte minutt stod det 1-1. Federico Valvede scora først for Madrid, men 17 år gamle Ansu Fati scora sitt fjerde mål for sesongen og utlikna. Ramos' straffe kom etter at han sjølv var felt. Etter VAR-gransking peika dommaren på straffemerket, og Ramos scora sikkert. Sigeren sende Real Madrid til topps på tabellen.

Ingen tribunefest i handball-EM

Det danske handballforbundet er skuffa etter at ikkje blir meir enn 500 tilskodarar under EM. Arenane har plass til 12.500. – Det er enormt skuffande fordi vi føler at deo (politikarane) ikkje høyrer på oss, seier Danmarks handballpresident Per Bertelsen til Ekstra Bladet. I Norge er det per no berre opning for 200 personar totalt i tillegg til lag og kampfunksjonærar på EM-kampane i desember. Desse skal spelast i Trondheim.

Knallstart for Arctic Dome Valdres: – Ein lyt berre våge

Med fullt hus gjennom sommaren og strålande attendemeldingar vart det ein solid start for Arctic Dome Valdres.
Les mer om:

Får psykologhjelp for å takle korona-usikkerheita: – Det er vanskeleg for mange

ULLEVAAL (NRK): Avlysinga av kampen mot Kviterussland var ikkje berre ein sportsleg nedtur for dei norske landslagsspelarane. For mange av utanlandsproffane rauk også eit etterlengta møte med familie og vener.
Les mer om:

Denne strandturen blir like spektakulær som ei tindevandring(pluss)

– No får vi berre håpe at fonna frå Maradalen ikkje går heilt ned til fjorden i vinter. Då må vi nok byggje ny bru neste år!
Les mer om:

Om bank-boikott

Trist og berre trist at «managementet» i Sparebanken Nord-Norge (SNN) ikkje ser filialen på Svalbard som ei fjær i hatten, eit smykke SNN ser seg råd til. Det er pengar åleine som tel. Ikkje verdiar elles.

Ideen om bistand til oljeutvinning fortener refleksjon, revurdering og revisjon

GJESTEKOMMENTAR: Både forsking og erfaring tyder på at berre dei færraste lukkast i å realisere ei balansert økonomisk, politisk og sosial utvikling med utgangspunkt i olje- og gassutvinning.
Les mer om:

Ba kommunen fjerne trafikkfelle(pluss)

– Denne vegen er farleg! Allereie har det skjedd fleire fall med skrubbsår som resultat. Vi går berre og ventar på den første store ulykka.
Les mer om:

Koronapandemien har gitt god plass i fyllearresten

STAVANGER (NRK): Sist laurdagsmorgon var det berre ei opptatt celle i fyllearresten i Stavanger. Over heile landet melder politiet det same: Færre bråkebøtter har mått overnatte i arresten dei siste månadene.
Les mer om:

Ingen god start for Hovland

Med seks bogeyar og berre tre biridiar blei det ein laber opning på golfturneringa i Las Vegas for Viktor Hovland i natt. Han enda på tre slag over par, og det gir 55.-plass så langt. Han er ti slag bak leiande Tyrrell Hatton.
Les mer om:

Stjernesmell for Casper Ruud

Casper Ruud var sjanselaus og tapte 6-2, 6-1 for tyske Yannick Hanfmann i åttedelsfinalen i tennisturneringa på Sardinia. Ruud er tredjerangert i turneringa. Hanfmann er useeda, og berre nummer 101 på verdsrankingen, der Ruud er nummer 25. – Casper sleit med at bana var litt trang. Han likar ofte å stå langt bak og styre spielet. Dessutan fekk han ikkje sett sitt vanlege trykk på forehanden, seier trenar og far Christian Ruud til NTB. Ruuds neste turnering går på hardcourt i Wien frå 26. oktober. Seinare avsluttar han sesongen i Paris.
Les mer om:

U21: Norges tynne EM-sjanse rauk

Med Portugals 3-0-siger over Gibraltar blei Norges svært svake håp om andreplass i gruppa i EM-kvaliken borte. Portugal er åtte poeng framfor Norge, som har berre to kampar att. Norge skulle ha spela mot Kviterussland i kveld. Men den kampen blei avlyst på grunn av koronasmitte hos bortelaget.
Les mer om:

– Vi følgjer berre plan- og bygningslova(pluss)

– Det er kommunen og Statens vegvesen som har sagt at dei tre bustadhusa ikkje skal få bruke Osvegen som tilkomstveg.
Les mer om:

Kva ambisjonar har regjeringa for lærarutdanningane?

LÆRARUTDANNING: Regjeringa sine auka ambisjonar for lærarutdanningane, viser ikkje igjen i statsbudsjettet for 2021. Her får vi dekt berre halvparten av dei auka utgiftene for det femte året av lærarutdanningane.
Les mer om:

Berre ein gris – behandlar vi dyra bra nok i Noreg?

GJESTEKOMMENTAR: Med den kunnskapen vi no har fått, kan det spørjast om dyrevelferdspolitikken tar nok omsyn til dyra sine behov.
Les mer om:

Erklærte seg smittefri – inviterer fleire hundre til Det kvite hus

Donald Trump inviterer fleire hundre til eit arrangement utanfor Det kvite hus i dag, berre timar etter at han erklærte seg sjølv smittefri. Samtidig slår smittevernekspert Anthony Fauci fast at det var ei «superspreier»-hending i Rosehagen.

Etterlyser digitale bøssebærarar(pluss)

I fjor hadde Ulstein kommune 80 bøssebærarar under TV-aksjonen. I år har dei berre ti, men dei ønskjer seg fleire.
Les mer om:

– Må rekne med fleire koronasjuke(pluss)

– Vi må rekne med fleire tilfelle av Covid-19 i Ørsta. Det er eigentleg berre eit spørsmål om tid før det er vår tur, varsla kommuneoverlege formannskapet om tysdag.
Les mer om:

– Eg ser at snora har blitt lappa saman nokre gonger(pluss)

Snorklipping høyrer med til merkedagar, men som oftast får snora berre vere med på ei markering. Slik har det ikkje vore i Ørsta kommune.
Les mer om: