Nyheter om Berre


No kjem Lars på veggen

I kommunestyresalen i Vestre Slidre heng det portrett av ordførarane i bygda frå langt attende i tida fram til no. Berre ein har mangla.
Les mer om:

Frå bank og film til sjukepleien

TO DAGAR FØR julaftan, trampar dei inn i redaksjonen. Dei er heime i Suldal på juleferie, Sjur med trillekoffert, rett frå Bergen. – Ååå herleg, du har kaffi,eg håpa på ny kaffi, ler han då han ser kanna på bordet og skjenker oppi til seg sjølv og Sondre.

Oljefond-sjefen: – Vi tenker berre etikk og klima for å tena pengar

BERGEN (NRK): Skuleungdom over heile landet streikar mot manglande handling mot klimaendringane. Samstundes slår Yngve Slyngstad fast at oljefondet berre tar omsyn til etikk og klimarisiko fordi ein trur det vil gi meir pengar i kassa.
Les mer om:

Idrettslag skal gi e-sportungdom meir enn berre dataspel

MÅLØY (NRK): E-sportlaget «Operation Archery» er blitt ein del av det lokale idrettslaget. No skal kosthald, trening og søvn takast på alvor – i tillegg til dataspeling.
Les mer om:

Transportfirma har fått over 150.000 kroner i bot på ein månad: – Dei lærer aldri

Berre ein månad etter at det polske vogntoget fekk 137.000 kroner i bot i Nord-Noreg, vart det same firmaet stoppa med ei rekkje feil og manglar på eit vogntog i Førde.
Les mer om:

Berre norsk flagg ved rådhuset(pluss)

Verken Bygde-Pride eller andre organisasjonar får bruke Ørsta rådhus si flaggtstong, meiner formannskapet.
Les mer om:

Jordbærfestival i juni

Arbeidsgruppa hadde sitt første møte måndag, og ideane til ein kjekk festival sat laust. Jordbær frå Jelsa Planen er at Helge Gjerde stiller med Jelsa-jordbær på Sand denne dagen. Norunn Nerheim, leiar i Sandsgruppa, freistar med langbord på Torjå og servering av jordbær med fløyte.
Les mer om:

Skulle gjerne hatt fleire norske varer til turistane

SKEI (NRK): Kritikarar saknar lokalmat og lokalt handverk i butikkane som sel og serverer turistane. – Det skulle eg gjerne gjort, om eg berre hatt fått tak i dei, seier suvenir-seljar.
Les mer om:

Det ordnar seg for dei formuande

Så er det klart at SR-Bank har fått nok av Suldal. Innan juni er kontoret i sørenden av Gata historie, og med det ein lang banktradisjon over. Den digitale tidsalderen gjer at me stort sett kan gå i banken heime på kjøkkenbordet, og dermed trengst det større kjøtvekt enn det Suldal representerer, for å driva lønsamt. Dei siste åra har både årsverk og tenester sakte men sikkert skrumpa inn lokalt i SR-Bank.
Les mer om:

Eit New Zealand i sjokk strammar inn våpenlovene

New Zealands politikarar er einige om strengare våpenlover berre få dagar etter at 50 personar vart skotne og drepne. Samtidig må etterretningstenesta i landet førebu seg på å svare for seg.
Les mer om:

Dødstalet i New Zealand oppjustert

Samstundes er berre den antekne gjerningsmannen Brenton Tarrant sikta etter åtaket. Politiet trur ikkje at dei to andre gripne er direkte involverte i saka.
Les mer om:

– At eg allereie har fått opplevd så mykje gøy i ein alder av knappe 21 år er heilt fantastisk!(pluss)

– Om eg blir musikar eller heller endar opp i eit «normalt» yrke får berre tida vise, musikken har eg kjær uansett kva!
Les mer om:

Norge berre nummer seks i Vikersund

Slovenia vann ein lagkonkurranse i skiflyging for første gong med sigeren i Vikersund. Timi Zajc avslutta med 219,5 meter, og Slovenia var 26,6 poeng framfor Tyskland. Austerrike tek tredjeplassen. Norge blei nummer 6, slått med 123 poeng av Slovenia.
Les mer om:

Tre ting å gleda seg over

GJESTEKOMMENTAR: Det kan sjå mørkt ut, men mange ting går i rett retning. Vi høyrer berre så lite om det.
Les mer om:

Brør i betong

Fulldekt i støv rullar den nyinnkjøpte firmabilen ned mot kaien på Norsk Stein.

Lokalpatriotisme og nasjonsbygging

– Det er berre i eitt anna, europeisk land at dialektane har like høg status som i Norge, og det er i den tysktalande delen av Sveits.
Les mer om:

Gull løyser ikkje alt

Det står verkeleg ikkje på kongens mynt i Suldal. Når 2018 er gjort opp, har kommunen eit resultat på svimlande 60 millionar kroner.
Les mer om:

– Eg synest det er ganske teit å berre kaste flaskene

No får du meir for å pante
Les mer om:

Ho vil finne ut kvifor tannlegane melder så få saker til barnevernet

I fjor fekk barnevernet berre seks bekymringsmeldingar frå tannhelsetenesta i Sogn og Fjordane. No vil fylkesdirektøren undersøkje kvifor tala er så låge.
Les mer om:

Berre E16 over Filefjell er open

Det er nå kolonnekøyring over fleire fjellovergangar. Berre E16 over Filefjell er open for fri ferdsel mellom aust og vest. Uvêret er venta å vare til i morgon tidleg, skriv NRK.
Les mer om:

Backpackaren som valde seg Suldal

– I HEIMLANDET SERBIA er det demokrati berre på papiret, meiner Milan Randelovic. Han var 27 år, ferdig utdanna sjukepleiar og hadde prøvd å få fast jobb i to år. Frå den djupe skinnsofaen på Kulturhuset fortel han om eit heimland der media er kjøpt opp, og der presidenten har rolla som både journalist og politi. Utan å vera medlem i dei rette partia, eller å nytta seg av dei rette kontaktane, blir det å finna seg fast jobb veldig vanskeleg.

Blind vald har gjort Arne (19) redd for å gå ut

Han hugsar berre det første slaget. Deretter ein hånlatter. Mens han sit i trappa blir han angripen på nytt.
Les mer om:

Ulsom på andre etter tung etappe

– Dette er det verste eg har sett, sa Joar Leifseth Ulsom til Achorage Daily News etter strekket inn til sjekkpunkt Iditarod i hundesledeløpet av same namn i Alaska. Inn mot sjekkpunktet var det varmegrader og nesten ingen snø. Ulsom vann løpet i fjor, og er på andreplass halvveges i årets løp. Men han har igjen berre 11 av dei 14 hundane i spannet.
Les mer om:

– Det er sjølvsagt interesse for isleik og hockey også på Sunnmøre. Berre sjå aktiviteten på vatna når dei frys til is(pluss)

Etter mange år i Sverige, med jobbing for ishockey-idretten, sår no Kenneth Kile eit frø han vonar på sikt skal resultere i eit blomstrande ishockeymiljø på våre kantar.
Les mer om: