Nyheter om Berre


Sjukdom i langrennsleiren

Fleire av langrennsgutta har vore småsjuke etter verdscupopninga i Ruka, men nå er alle utanom Sindre Bjørnestad Skar er friske og klare til start. – Per nå er alle friske og raske. Det er berre Sindre som ikkje går i helga grunna sjukdom. Det var ein del som følte seg litt pjuske etter heimreisa frå Ruka, men det var heldigvis kortvarig, seier landslagstrenar Eirik Myhr Nossum.
Les mer om:

– Skal i alle fall slå Sauda

Det er berre timar igjen før ventetida er over, dørene går opp og festen kan starta. Etterlengta I kveld er det dei som har og har hatt «noko med det» som få entra det staselege bygget med den mektige utsikta og ein prislapp på 150 millionar kroner.

Er du raskere enn 18 år gamle Theodor rundt Sportsplassen?

I treningsappen «Strava» kan du over hele landet finne ulike distanser og teste deg mot andre brukere. Blant de raskeste på 400 meter rundt friidrettsbanen på Sportsplassen finner man bekkelagsgutten Theodor Berre Jacobsen (18).
Les mer om:

– Berre fantasien set grenser(pluss)

6.-klassingane ved Hasund skule fekk denne veka ein smakebit på micro:bit og snart får skulen sitt eige klassesett som kan brukast i den daglege undervisninga.
Les mer om:

LESARBREV: Om å starta eit val i rette enden…

Me må ikkje vera så redde for at ungdomane i bygdene våre kjenner på utferdsstrang og ønskjer luft under vengene. I mange tilfelle er dette nødvendig for å venda tilbake til ein meiningsfull arbeidskvardag i bygda ein vaks opp i. Eg har med stor interesse lese innlegg om val av vidaregåande skule den siste tida. Dette er ein viktig debatt og ta, men etter mitt syn startar litt for mange argumentrekka i feil ende.

Først tok staten tilbake Wigdis sin jobb – så kom ekstrarekninga

STORD (NRK): 237 skattekontor blir borte frå norske kommunar neste år. Berre på Stord kuttar staten 1,1 millionar kronar meir enn det flyttinga kostar.
Les mer om:

Christiansen utanfor pallen

Henrik Christiansen klarte ikkje medalje på 400 meter fri i EM. Det blei berre ein 6.-plass for 23-åringen på tida 3,39.10. Danys Rapsys frå Litauen tok gullet på tida 3.33.20.
Les mer om:

Berre ein av 3500 blir fødd med sjukdomen. Vetle (15) frå Halsnøy er éin av desse

Vetle Tellefsen Hveem på Halsnøy møter dagleg utfordringar i situasjonar vi andre tar for gitt. Tiltaket til ein velgjerar i Monaco varmar elles stort, og gir nytt framtidshåp for ungguten og familien.
Les mer om:

Førjulsdrøs med Elisabeth Steine

Kor er du i løypa med juleførebuingar? – Eg bur heime, så det er mamma som tar seg av det meste. Eg har ikkje starta med julegåveinnkjøpa, men eg har sett litt på det. Pynta har eg heller ikkje gjort endå. Har du adventskalender? – Eg har alltid vore så heldig å få pakkekalender av mamma. Då eg budde i Oslo, vart kalenderen ei slags nedteljing til eg skulle reisa heim. Til dømes viss eg reiste heimover den 17.

Innstillinga frå formannskapet

• 200 000 kr. Suldal Røde Kors sitt innkjøp av ny mannskapsbil (Ap). Høgre ville gitt 300 000 kroner, men blei åleine om det. • Skulen. Rådmannen hadde lagt inn ein auke på 500 000 kr fo rå gi rektorane meir tid til leiing. Formannskapet går inn for ei heil stilling (750 000 kr) (Ap) • Det skal gjennomførast ei ny medarbeidarundersøking, og kommunestyret skal få presentert resultata. (Ap) • Læringsbrett i skulen.

LEIAR: Pisk og gulrot, om å få unge til å velja Suldal og Sauda

Sentraliseringa og flyttetrendane som går frå bygda til byen, går over det ganske land. Suldal slit med det som alle andre distriktskommunar gjer, men til forskjell frå andre, har kommunen her ei skattkiste på lur som gjer at me kan ta ekstraordinære grep når det begynner å ryka. Når suldalsungdommen droppar Sauda vgs, kan politikarane prøva seg med ei gulrot i form av pengar. Ungdommane Suldalsposten tok ein prat med om saka, gir tommel opp til forslaget, men er også klare på at det først og fremst er deira

Therese Nerheim Hopfenbeck er nyslått professor i Oxford

Den utflytta suldølen har budd og jobba i England sidan 2012, og nyleg feira ho professortittelen ho nå har fått. Emosjonelt – Emosjonelt, fortel Hopfenbeck på Messenger om den store anledninga ho delte med sine tre døtre, mann og luftbårne suldalsforeldre.

Arne Ola Grimstad skriv om barndomen(pluss)

Over seksti epistlar har Arne Ola Grimstad skrive om oppveksten på Hareid. No ligg dei samla i bok. Og berre så det er klart: Alt er sant.
Les mer om:

Freiberg: – Kan ikkje berre inndra konsesjonen

– 150 meter høge vindturbinar på fjellet er eit overgrep, meiner folk på Haramsøya. Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) seier at styresmaktene ikkje utan vidare kan trekke tilbake konsesjonen.
Les mer om:

Et­ne­dø­la­ne har hatt eit ekst­ra godt buss­til­bod, men det va­rar berre ut de­sem­ber. No vil ord­fø­ra­ren ha fast buss­ru­te

I sam­band med om­byg­ging av fyl­kes­veg 33 over Tons­ås­en har det vore om­køy­ring via Bru­flat i Et­ne­dal. Slik har det også vore for buss­ru­te­ne og der­med har et­ne­dø­la­ne hatt eit ekst­ra godt buss­til­bod. Det er noko som ord­fø­rar Lin­da Mæhl­um Ro­bø­le ynskjer skal hal­de fram.
Les mer om:

Byggjer grønt fyrtårn

– Ja, me merkar at kundane spør meir etter dette, og me er også opptatt av at vår bransje skal bidra til å betra klimaet og miljøet. Miljø kjem i anboda også, så dette er viktig, slår dagleg leiar, Cecilie Jelsa fast. Byggjebransjen og alt avfallet Ho, byggjeleiar Jostein Aarhus og sals- og marknadsansvarleg Maren Landsnes har rigga seg med kaffi i møterommet, og inn dørene kjem ei som er svært sentral i byggjefirmaets grøne planar.

REFERAT: Supre O-løyper frå Suldalshallen

Onsdag arrangerte Suldal O-lag den 3. Vinter-O-karusellen denne sesongen. Det var flott løpsvêr, med seks grader, opphald og lite austavind. Denne gongen var det litt færre unge som deltok, medan det blei hard konkurranse i mellom-løypa. Totalt var det 14 deltakarar med. Stor fart i løypene I kortløypa var det berre Marte Krogh som deltok, men ho sprang sikkert og godt og fann postane på det nye sprintkartet i fin stil. I mellom-løypa var det heile seks deltakarar som sprang på tid.

Suldal Malarklubbs tiande juleutstilling

Fleire stolar måtte fram i salen før distriktsmusikarane kunne starta opningsarrangementet. Heile 59 bilde, alle laga av klubbmedlemmane det siste året, utgjer årets juleutstilling, som er den tiande i rekkja. Den heng ut desember og er ei salsutstilling. Løftar kvarandre – Det har vore ei glede å følgja dykk gjennom dykkar kunstnariske reise og blomstring, sa Nenad Ignjatic, som stod for opningstalen.
Les mer om:

Jul i Kvalekrikkjen

Somme har sterkare juletradisjonar enn andre. I Kvalekrikkjen er det meste sterkt. Slaktar Helje Sundvodl kjem til gards i båt, promillegrensa er høgare til vanns enn til lands. Slaktaren som står i tunet på Kvalekrikkjen, er raud i ansiktet. Gjeldsauen som nettopp enda livet bak fjoset, har sett sine blodspor. Nå ligg kjøtet oppi saltlake-stampen. Under eternittplater for å halda katten borte. Det rår ei stille over gardsplassen etter at brekinga døydde ut. Her er korkje rot eller skrot.

Tommelen opp til tusenlappar for å velja Sauda vgs

Han siktar til pengesummen på 10 000 kroner årleg, som eit samla formannskap har føreslått skal gå til alle elevar frå Suldal som vel å gå på Sauda vgs. Har bestemt seg Henriette Nesbø, Tor Møgedal, Espen Skålheim, Elias Kjølvik og Tobias Bog er alle nokså bestemte på kva linjer dei ønskjer å søkja. – Eg skal ta YSK i Sauda, startar Espen, og Elias har planar om landbruksskulen Tomb i Østfold. Verken Tor eller Tobias er heilt sikre på kva dei landar på.

Haugaland Kraft legg seg langflate etter straumrekningssjokk

Både enkelte produksjonsbedrifter, kommunen og ein del frivillige lag som driv grende- og samfunnshus har fått eit straumrekning for november som er fleire gonger så høg som vanleg og altså heilt uventa. Feil på feil «Syndaren» ber det vanskelege namnet tariff med effektledd.

Gled deg, for i hel­ga er ki­lo­me­ter­vis med ski­løy­per kla­re og laur­dag tit­tar sola fram

Det er vars­la knallvêr i Vald­res laur­dag, men litt over­skya søn­dag. På skisporet.no vi­sar over­sik­ta at det køyrd opp ki­lo­me­ter­vis med ski­løy­per i Vald­res, slik at det er berre og vel­je frå øv­ste hyl­le.
Les mer om: