Nyheter om BerreUtopia 2019 blir større enn nokosinne

Helgas musikkfest i Stavanger er nesten utseld, og festivalområdet er blitt utvida. Berre 1000 festivalpass av totalt 20 000 står att for sal før fredag.
Les mer om:

SFO-prisen må ned, og på sikt heilt vekk

DEBATT: At SFO opplevas for dyrt for barnefamiliar, er ikkje berre eit problem for den enkelte familie, det er eit problem for oss alle.
Les mer om:

LESARBREV: Kva skal me leva av?

Spørsmål vert stadig stilt i forbindelse med overgangen til ein grønare økonomi i Noreg, men i Suldal er ikkje det viktigaste spørsmålet kva me skal leva av, men kven me skal leva av. For i motsetnad til større byar der ein stadig aukande befolkning treng nye jobbar, er det ikkje mangel på arbeidsplassar som er hovudproblemet i Suldal, men mangelen på arbeidskraft.

Klar for skule og jobb

Første klasse: Synne Hetland, 6 år Synne Hetland, Sand, begynnar i dag i første klasse på Sand skule. Korleis trur du det blir på skulen? – Eg trur det blir kjekt og gøy. Og så gler eg meg til at mamma skal jobba i naboklasserommet, for det veit eg. Men du skal ikkje ha mamma til lærar, vel? – Nei, eg skal ha Linda, og henne kjenner eg. Eg trur ikkje ho er noko streng.

Når eg berre..

Les mer om:

– Nå må politikarane vakna!

Dei er begge kronikarar og har lang erfaring som brukarar av det lokale legekontoret. Overarbeidde legar Dei reagerer når einingsleiar Adriaan van Ruiven seier i Suldalsposten at legesituasjonen ikkje går ut over pasientane. – Me har mista teljinga over kor mange legar me har møtt og repetert sjukdomshistoria til, dei siste ti åra.

Unge forskarar i full sving

Hydro er samarbeidspartnar til Forskerfabrikken. Hydro Energi Røldal-Suldal stiller ikkje berre med lokaler, dei sponsar også ein god slump av kursavgifta og spanderer lunsj på forskarspirene, som brukar siste sommarferieveka til naturfag og matematikk. Stråler Klokka er ni, og det er på tide med skulestart. – Hugsar de kva me gjorde i går? Studentane Stine Larsen Sakkestad og Kathrine Storli er lærarar for årets kull i Suldal. Dei repeterer frå gårsdagens dont, som blant anna handla om UV-stråler.

Venstretopp meiner klimakrise-vedtak berre er rein symbolikk

– Dette er eit reint symbolvedtak. Ein kan fint vere oppteken av klima utan å stå på denne lista, seier Eid-ordførar Alfred Bjørlo (V).
Les mer om:

Når byen blir bygda og bygda blir usynleg

Haustens valkamp er for alvor i gang, og det nasjonale startskotet går med ein tv-happening der partileiarane er hovudpersonane. Den som fekk med seg NRK sin partileiardebatt måndag kveld, fekk sjå eit panel og ein debatt som formeleg ropte etter ein myndig barnehagelærar. Her var det roping og gneldring, og vaksne folk som slett ikkje sjenerte seg for å avbryta kvarandre og å snakka, for ikkje å seia, ropa i munnen på kvarandre. Og i rettferds namn; det er på ingen måte politikarane sin feil åleine.

20 sommarspørsmål med Knut Helland

Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Bubil-turistar; når det er kø herfrå til Ropeid veit me det er sommar. Slåtten, lukta av nyslått gras, og at du ser det veks og varmt vêr og grilling. Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Den flotte naturen vår! Ein tur til Blåsjø og demningane der slår alltid an, og så ville eg sjølvsagt vist dei Hellandstølen. Din favoritt-sommarmat? – Grillmat, alt kan grillast!

I fjor var det turt, men sjå på fossane no!

Dei to siste somrane har vi fått kjenne på kontrasten mellom for lite,og for mykje vatn. Vatn kan gjera skade ,men er noko av det viktigaste for bygdene våre. I fjor vart det nesten uår. I år er det nærmast kronår i Valdres. Sjå berre på Hyllefossen!
Les mer om:

Etterlyser handling på Helganes

Nils Bjarne Vold (V) står på den store fyllinga, eller steinørkenen som han kallar tunnelmassen ved riksveg 13 og Helganes bru, rundt fem kilometer ovanom Suldalsosen.

Fleire arbeidsledige i Suldal

Arbeidsløysa er framleis stabil i Rogaland, men tala på heilt ledige i Suldal aukar. Arbeidsmarknadstala frå NAV for juli viser ein auke på ni heilt ledige, samanlikna med juli i fjor, noko som tilsvarer ein auke på 56 prosent. Totalt 25 personar, 1,3 prosent av arbeidsstyrken er heilt utan arbeid i Suldal. Det er berre ein mindre enn i Sauda, som har ein nedgang på 16 prosent, samanlikna med fjoråret.

Stengt hall gir samarbeid(pluss)

Ein stengd symjehall fører ikkje berre ulemper med seg.
Les mer om:

Suldal Bad med vått fritids-tilbod etter skuletid

3900 liter vatn i timen renn inn i bassenget nå når det nærmar seg fullt. Tysdag denne veka, etter tolv og ein halv dag, reknar Hetland med at bassenget er fylt heilt opp.

Gustav er einaste ordførarkandidat frå den gamle kommunen

FUSA (NRK): Nye Bjørnafjorden kommune har åtte toppkandidatar frå Os – og berre éin frå Fusa. Forskar trur innbyggarar i samanslåingskommunar vil stemme fram sine eigne, og øydelegge kjønns- og aldersbalansen.
Les mer om:

Trafikkulukke på Ropeidhalvøya med tre unge involvert

Dei tre unge mennene skal berre ha fått mindre skader då bilen dei var i, natt til laurdag hamna utfor vegen på Hebnesvegen. Men føraren, som er under 20 år og utanbygdsfrå og dei to mindreårige passasjerane som er heimehøyrande i Suldal, blei tatt med av ambulansen frå staden. Det skal ha vore store materielle skader på køyretøyet. Vurderte førarkort-beslag Avkøyrselen skjedde på fylkesveg 681 mellom Øvrabøkrysset og avkøyrselen til Marvik.

Solskjær etter 4-0: – Dette er berre starten

MANCHESTER/OSLO (NRK): Manchester United knuste Chelsea 4-0, men Ole Gunnar Solskjær meiner laget har meir å gå på.

– Vi har småfolk på garden, men eg er ikkje redd, for dei ser berre etter at alt går bra

Anne Karlsdatter, Norda Berget, Ryfoss, fødd 1963
Les mer om:

Smerteleg tap for LSK

LSK får problem med å gå vidare til utslagsrundane i kvinnenes meisterliga etter 2-3 for Anderlecht i kvalifiseringa. Ina Gausdal og Sophie Roman Haug scora LSKs mål. I mellomtida scora Anderlecht tre. LSK møter PAOK i siste kamp tysdag. Berre gruppevinnaren gå vidare.
Les mer om:

Villeiande om norske matvareprisar

Nordmenn bruker berre 11 prosent av kvar hundrelapp på mat. Me har altså noko av den billigaste maten sett ut i frå lønnsnivå.
Les mer om:

7500 høner var utan vatn: – Det var kritisk

HYEN (NRK): Då uvêret råka i førre veke var ekteparet Bjørn Petter og Solfrid Rygg berre timar ifrå å måtte avlive 7500 høner som var utan reint drikkevatn.
Les mer om:

Lokalavis-leiaren gir seg

Rune Hetland har varsla styret om at han ønskjer avløysing som generalsekretær i Landsslaget for lokalaviser (LLA). Vindafjordingen har hatt jobben sidan 1994 og skal halda fram i organisasjonen, men i redusert stilling som rådgjevar. I pressemeldinga frå LLA berømmer styreleiar Tomas Bruvik innsatsen Hetland har lagt ned for å betra rammevilkåra og auka respekten for lokalavisene. – Særleg var Rune sentral då norske medier fekk 0-moms.
Les mer om:

Heine to sekund frå EM-bronse

Vita Heine sykla inn til fjerdeplass i EM i tempo i nederlandske Alkmaar i dag. Med tida 29.01 var ho berre to sekund frå bronsen. Heimefavoritten Ellen van Dijk vann, 54 sekund framfor Heine. Tyske Lisa Klein tok sølvet.
Les mer om: