Nyheter om Berlin


Setter overgangrekord med tidligere Liverpool-spiss!

Nottingham Forest har blitt enige om en avtale med Manchester United for å signere Dean Henderson på lån for sesongen 2022/23. Forest som sikret seg opprykk til Premier League er også enige om å signere Taiwo Awoniyi fra Union Berlin, etter at de møtte Union Berlin-spissens utkjøpsklausul på 17,5 millioner pund. Den tidligere Liverpool-spilleren – som scoret 20 mål for Union forrige sesong – har hatt en medisinsk behandling med Steve Coopers lag før han forventet ankomst. SISTE: Planlegger bud på Son! Liverpool vil motta 10 % av overgangen. Awoniyi var Liverpool-spiller i seks

Planlegg årets sykkeltur – fra København til Berlin

Sykling har fått et stort oppsving under pandemien. Flere mennesker setter seg på sykkelsetet enn noen gang før, ofte for kortere turer. Men til sommeren er det kanskje på tide med en større utfordring?
Les mer om:

Tyskland med ny regel: Transpersoner kan fritt velge lag

Trans- og ikke-binære fotballspillere på amatørnivå i Tyskland kan fra neste sesong velge om de vil spille for kvinnelag eller herrelag. Ifølge en uttalelse fra det tyske fotballforbundet (DBF) gjelder dette for alle nivåer av breddefotball og blant ungdom for alle som ikke oppgir en klar kjønnsidentitet. Dette gjelder også for transpersoner, som får muligheten til å bytte fra et kjønnsbestemt lag til et annet fra en gitt dato. De nasjonale reglene kommer etter at Berlin i 2019 innførte valgfrihet, noe forbundet mener ikke har påvirket konkurranseforholdene på en negativ måte. Det internasjona

Kevin-Prince Boateng signerer og lover selvfølgelig å dele ut 2023 dönerkebaber

Vi elsker alle dönerkebaber, spesielt den tiden på døgnet det nærmer seg soloppgang. Kevin-Prince Boateng har skrevet ny ettårskontrakt med Hertha Berlin. – Den tysk/ghanesiske fotball-veteranen som til slutt valgte å spille for Ghana har vært innom nesten alle klubber i verden! Vi nevner i fleng: Hertha Berlin (hvor det hele startet), Tottenham, Borussia Dortmund, Portsmouth, AC Milan (i to omganger), Schalke 04, Las Palmars, Eintracht Frankfurt, Sassoulo, Barcelona, Fiorentina, Beşiktaş, Monza og siden 2021 Hertha Berlin igjen.

Hauge opnar mot sjølvaste Bayern

Jens Petter Hauge og Eintracht Frankfurt skal bryne seg mot regjerande meister Bayern München i den første kampen av bundesligasesongen. Det opplyste ligaen fredag. Dei regjerande meistrane speler alltid opningskampen i 1. serierunde, og kommande sesong blir innleidd mot europaligavinnar Frankfurt fredag 5. august. I hovudstaden Berlin er det allereie i første runde duka for rivaloppgjer når Julian Ryerson og Union tek imot Fredrik Bjørkan og Rune Almenning Jarsteins Hertha. Schalke er tilbake i tysk fotballs gjævaste selskap. Marius Lode og co.

Hertha Berlin leier ut Jarstein-rival til Schalke

Hertha Berlin leier ut sin keeper Alexander Schwolow til nyopprykkede Schalke i den kommende sesongen, meldte klubben onsdag. Schwolow ble hentet fra Freiburg i 2020 for sju millioner euro og erstattet da Rune Almenning Jarstein som førstekeeper i hovedstadsklubben. Jarstein vant tilbake plassen, men han har fortsatt ikke spilt en kamp siden han i mars i fjor ble alvorlig syk etter å ha blitt koronasmittet. Sist sesong slet Schwolow både med formen og skader, og unge Marcel Lotka voktet målet i sesonginnspurten.

Topptrent Loris Karius klar for livet etter Liverpool

Som forventet hjalp det ikke den tyske keeperen Loris Karius sitt forhold til Liverpool at han det siste året har trent hardere enn noen andre. – For noen dager siden bekreftet Liverpool som han ikke har spilt for siden Champions League finalen i 2018 at hans kontrakt ikke blir fornyet. Man skal lete lenge etter eksempler hvor en kamp, på det absolutt høyeste nivå har hatt en så umiddelbar og negativ effekt på en karriere som finalen mot Real Madrid.

Slik ble Rammstein et av verdens største band

I helga som var fylte fenomenet Olympiastadion i hjembyen Berlin to ganger. Snart kommer de til Bjerke travbane.
Les mer om:

Jens Stoltenberg rammet av helvetesild

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har avlyst besøk til Berlin og Bukarest torsdag og fredag. Det skyldes at han er rammet av helvetesild, skriver VG. 
Les mer om:

Stoltenberg utsetter reise – rammet av helvetesild

Torsdag og fredag skulle Nato-sjef Jens Stoltenberg til Berlin og Bukarest. Nå er reisen avlyst.
Les mer om:

Skoletur endte i mareritt

En skoleklasse fra byen Hessen var på utflukt til Berlin onsdag, da en bil raste inn i folkemengden.
Les mer om:

Gjerningsmannen er psykisk syk

Mannen som kjørte en bil inn i en folkemengde i Berlin, er psykisk syk, ifølge byens ordfører.
Les mer om:

Én døde og flere ble livstruende skadd da bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

Én person omkom og en rekke mennesker ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag. Føreren er pågrepet.
Les mer om:

Havnet midt i dramatikken

- Det er ganske ille folkens, sier den kjente skuespilleren som ble vitne til at en bil kjørte i en folkemengde i Berlin.
Les mer om:

Brannvesenet: Én døde og åtte ble skadd da bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

Én person omkom og åtte ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag, ifølge brannvesenet i byen. Føreren skal være pågrepet.
Les mer om:

Minst én død, flere skadd

Én person er bekreftet død og flere livstruende skadd etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag formiddag.
Les mer om:

Kjørte inn i folkemengde i Berlin – én død og fem livstruende skadet

Én kvinnelig lærer er død og minst tolv personer skadet etter at en bil kjørte inn på et fortau og gjennom et butikkvindu midt i den tyske hovedstaden onsdag morgen. Politiet opplyser at føreren av bilen skal være arrestert.
Les mer om:

Én døde og åtte ble skadd da bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

Slutt for bobiler ved gravlunden
Les mer om:

29-åring kjørte inn i 10. klasse på skoletur – læreren døde

En kvinnelig lærer omkom og flere elever er kritisk skadet etter at en 29 år gammel kjenning av politiet kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag.
Les mer om:

Én død og flere livstruende skadd i Berlin - sjåføren la igjen tilståelsesbrev

Én person omkom og flere er livstruede skadd etter en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag. Den 29 år gamle sjåføren er pågrepet.
Les mer om:

«Jeg nyter hver side av denne romanen»

Selv om kjærlighetsforholdet like gjerne kunne oppstått i Bodø som i Berlin, er «Kairos» Jenny Erpenbecks mest «tyske» roman til nå.
Les mer om:

Giftet seg i Berlin: – Eli Synnøve svarte ja!

Ordfører Robin Kåss (45) melder på sin facebook-side om et vellykket giftermål.
Les mer om:

Ny trener for Bjørkan og Jarstein

Sandro Schwarz (43) er ansatt som ny trener for Hertha Berlin. Fotballtreneren har signert en kontrakt til 2024. – Med hans personlighet og positive og framoverrettede tanker om fotball kan Sandro skape en link mellom det som skjer på banen og klubbens kultur. Det er det vi trenger i Hertha, sier sportsdirektør Fredi Bobic om den ferske ansettelsen. Schwarz kommer fra jobben i Dynamo Moskva. Tidligere trente han Mainz i to sesonger.

Ser kanskje ut som naboens elbil – men dette er et råskinn

BERLIN (Broom/TV 2): Vi tester nye helt BMW iX M60.
Les mer om:

Mest lest siste uke