Nyheter om Berlin


Ny generasjon Klinsmann på landslaget

Jürgen Klinsmann blir husket for måltjuven som brukte alle triks i boka for å terge forsvarsspillerne nok til at han fant åpninger. Nå er det junior som skal stoppe tilsvarende luringer som faren. Jonathan Klinsmann valgte den andre ende av fotballbanen, og har jobbet seg opp og frem som keeper hos Hertha Berlin. Nå har prestasjonene hans blitt lagt merke til, og 21-åringen har fått innkalling til landslagsspill – for USA. Valgte hansker som våpen.

Legger ned direkterute til Berlin

10. januar 2019 legger Norwegian ned sin direkterute fra Sola til Berlin
Les mer om:

Norwegians direkterute til Berlin legges ned

SOLA: 10. januar 2019 stopper Norwegian sine direkteflygninger fra Stavanger lufthavn, Sola til Berlin.

Hverdagshykleri – fly til Berlin for å spise vegetarburger

DEBATT: Hverdagshykleriet er ikke orkanen som på sensasjonelt vis kulminerer i katastrofen, men heller termitten som sakte, men sikkert gnager og eroderer bort oppriktigheten.
Les mer om:

Stoltenberg: – Berlin innen rekkevidde av nye russiske raketter

– Berlin er innen rekkevidde av Russlands nye SSC-8 krysserraketter, som kan bære atomvåpen, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg da han besøkte byen.
Les mer om:

Den natta diktaturet tapte og europeere vant

At dette var situasjonen i Berlin for kun 29 år siden, er i dag smått utenkelig.
Les mer om:

Jarstein og Skjelbred møter Bayern

Hertha Berlin fikk en knalltøff trekning til åttedelsfinalene i den tyske fotballcupen. I februar kommer Bayern München på besøk. Bayern München har vunnet den tyske cupen flest ganger. Denne sesongen jakter storklubben sin 19. cuppokal.
Les mer om:

Årets navn og årets utøver

Det var ingen store overraskelser, men en hyggelig kveld på Gardermoen der årets Friidrettsgalla ble arrangert.   «Lillebror» Jakob Ingebrigtsen var den store vinneren, han ble både årets navn og fikk utøvernes pris. Løperstjernen vant avstemningen blant utøverne foran de øvrige nominerte Karsten Warholm, Henrik Ingebrigtsen, Sigrid Borge og Sigrid Jervell Våg, melder friidrett.no.

Fredrikstad ruster seg etter internasjonal terror: Nå skal sentrum sikres

Terrorhendelsene i Nice, Paris og Berlin gjør at alle byer må øke sikkerheten – også Fredrikstad. Nå skal byområdet få en egen sikkerhetsplan, med tiltak som skal begrense risikoen. Formannskapet fikk orientering torsdag.

12 ting du vil vite om «Babylon Berlin»

TV-serien fra mellomkrigstidens Berlin byr på nakenhet, mord, feberhete dansescener, klasseopptøyer og dekadanse. Visste du følgende om serien og om det gylne 20-tallets Berlin?
Les mer om:

Verste valgresultat for Merkels parti på 50 år i Hessen

– Dette er mer enn en vekkerklokke. Det er et veldig tydelig budskap til Berlin, sa Hessens delstatsminister Volker Bouffier. Selv om Bouffier er populær, gikk partiet hans på tidenes valgsmell. Det kan få konsekvenser for Angela Merkel.

Kalous overtidsscoring nektet Dortmund ny seier

Borussia Dortmund øynet fire poengs luke i Bundesliga, men to minutter på overtid ble Salomon Kalou festbrems da han ga Hertha Berlin 2-2 på bortebane.
Les mer om:

Sancho scoret to på Jarstein

Borussia Dortmunds Jadon Sancho scoret to ganger mot Rune Almenning Jarstein, men Hertha Berlin slo tilbake to ganger og klarte 2-2 og uavgjort.
Les mer om:

Selv ikke Jarstein kunne stoppe Super-Sancho – Hertha Berlin reddet poeng på overtid

(Borussia Dortmund–Hertha Berlin 2–2) Rune Almenning Jarstein (34) har blitt trukket frem som en av de beste keeperne i Bundesliga, men hverken han eller noen av de andre Hertha-spillerne kunne stoppe stjerneskuddet Jadon Sancho (18).
Les mer om:

Ble kalt en «kynisk jævel» - får støtte av Jarstein

BERLIN: Thomas Myhre sier i en ny bok at han hater Åge Hareide, og at sistnevnte er en «kynisk jævel». Rune Almenning Jarstein (34) kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av gamlesjefen i Viking og på det norske landslaget.

Pappa avslører drama blant Ingebrigtsen-brødrene før EM-suksessen

Gjert Ingebrigtsen avslører i en ny bok uro blant løpebrødrene da formen skulle spisses rett før EM-suksessen i Berlin.
Les mer om:

Iran – en terrorstat

17. september 1992: De svenske topp-politikerne Ingvar Carlsson (da ansatte i ambassaden i Berlin) og daværende leder av det sosialdemokratiske partiet, Mona Sahlin, hadde bestilt bord på den greske restauranten Mykonos.
Les mer om:

Innrømmer å ha kastet stubbe

En åtte år gammel gutt døde etter å ha fått en vedstokk i hodet. Stokken ble kastet fra et høyhus i Berlin. Nå har en ti år gammel gutt innrømmet at det var han som kastet den
Les mer om:

Tel Aviv: En gedigen overraskelse

Israels nest største by er som en blanding av Amsterdam, London og Berlin. Tilbakelent, trendy og full av severdigheter som lett kan oppleves til fots eller på sykkel.
Les mer om:

Erna Solberg fikk personlig oppdatering om brexit av Angela Merkel

Onsdagens EU-toppmøte om brexit ble et naturlig hovedtema da statsminister Erna Solberg møtte Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin.

Gutt (8) fikk tømmerstokk i hodet – Berlin i sjokk

Tysk politi jakter en eller flere gjerningspersoner etter at en tømmerstokk, som ble kastet fra en boligblokk, traff en åtte år gammel gutt i hodet.
Les mer om:

Var det Norgeshistoriens største pressetabbe?

«De kommer», meldte Aftenpostens Theo Findahl fra Berlin, fire dager før tyskerne faktisk kom, men nyheten ble surret bort i en tospalter på side 6.
Les mer om:

Fotballklubb vil hente 380 mill.

Etter noen tunge år går det bedre for Hertha Berlin, som vil stå på egne ben.
Les mer om:

Stormønstring mot rasisme og diskriminering i Berlin

240.000 gikk i tog mot rasisme og diskriminering i Berlin, ifølge arrangørene. Arrangementet var et svar på rekken av markeringer fra tyske ytre-høyre-grupper.
Les mer om:

Titusenvis demonstrerte mot rasisme og diskriminering i Berlin

Titusenvis deltok i en demonstrasjon mot rasisme og diskriminering i Berlin. Markeringen er en reaksjon på at ytre-høyre-grupper blir stadig mer selvsikre.
Les mer om: