Nyheter om Berlin


Kristoffer Ajer mister viktig forsvarskollega

Vi går egentlig bare og venter på at Kristoffer Ajer følger etter sin gamle trener Brendan Rodgers til Premier League i Leicester. – I mellomtiden fortsetter klubben å blø gode spillere, denne gangen er det Bundesligsklubben Hertha Berlin som styrker forsvaret. Midtstopper Dedryck Boyata hentes fra Celtic på en flerårig avtale. – Dermed får Rune Almenning Jarstein forsvarshjelp. Les: Arsenal har fransk midstopper på toppen av handlelisten Hertha have their first signing for next season! Belgium international, Dedryck #Boyata, will play for us in the 2019/20 campaign!

Kvalik for Ryerson

Julian Ryerson og hans «julesongklubb» Union Berlin må ut i kvalifisering for opprykk til Bundesliga. Union spela 2-2 mot Bochum, og hamna bak Paderborn på målskilnad. Paderborn rykkjer opp saman med Köln. Unions motstandar i kvaliken blir Stuttgart.
Les mer om:

Opprykksdrama for tidligere Viking-spiller

Julian Ryersons Union Berlin må ut i opprykkskvalik.
Les mer om:

Opprykksdrama for tidligere Viking-spiller

Julian Ryersons Union Berlin må ut i opprykkskvalik.
Les mer om:

Brannkonstablene Camilla og May er sterkere enn de fleste – tok 2.-plassen i kvinneklassen i Berlin firefighter stairrun

Brannkonstablene Camilla Solem (37) fra Kragerø og May Tømmervold (38) fra Tønsberg var eneste norske deltakere i årets utgave av Berlin firefighters stairrun i Tyskland. Her tok de en imponerende 2. plass i kvinneklassen, da de løp opp 39 etasjer på ni og et halvt minutt, ikledd full brannmannsbekledning som veier 23 kilo.

Brannkonstablene Camilla og May er sterkere enn de fleste – tok 2.-plassen i kvinneklassen i Berlin firefighter stairrun

KRAGERØ: Brannkonstablene Camilla Solem (37) fra Kragerø og May Tømmervold (38) fra Vestfold var eneste norske deltakere i årets utgave av Berlin firefighters stairrun i Tyskland. Her tok de en imponerende 2. plass i kvinneklassen, da de løp opp 39 etasjer på ni og et halvt minutt, ikledd full brannmannsbekledning som veier 23 kilo.

Rune om profflivet i storbyen: – Jeg lever drømmen

Rune Almenning Jarstein lever drømmen som proff i Hertha Berlin. Keeperen fra Gjemsø gir alt for å bli så lenge som mulig i den tyske hovedstaden.
Les mer om:

Reinkind og Kiel vant EHF-cupen

Harald Reinkind og hans lagkamerater i Kiel kunne lørdag kveld la seg hylle som EHF-cupvinnere etter å ha slått Füchse Berlin 26-22 i en heltysk finale.
Les mer om:

Talte om andre verdier enn å være best, flinkest og penest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Også i år samlet appellen ved minnestøtten i Flekkefjord mye folk. Flekkejord Sangforening åpnet med «Gud signe Noregs land» før Flekkefjord Musikkorps spilte «Til dei som falt». Dagens appell var ved Elise Refvem (19) som er russ på Flekkefjord videregående skole.

Raymond Johansen jubler: Oslo tilslutter seg oppropet om atomvåpen-forbud

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag ble forslaget vedtatt i bystyret, og feiret med kake av ordfører Marianne Borgen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (AP).- Vi mener byer kan utgjøre en forskjell og bidra til en verden fri for atomvåpen, på samme måte som byer går foran i arbeidet med å redusere klimautslipp. Enhver bruk av atomvåpen vil være katastrofalt både for mennesker og miljø.

Jon regner på brexit-sannsynlighet: Dette mener han blir utfallet

BERLIN (VG) Odds-selskaper, folk som sitter i tøffe brexit-forhandlinger og over 44 000 på Twitter følger med på Jon Worths Mission Impossible-hobby: Å lage pil-diagram og regne ut utfallet av brexit.
Les mer om:

Dette er deres viktigste bil siden Bobla

(BERLIN Broom/TV 2) Et nytt kapittel i elbil-boken.
Les mer om:

– En slags selvbiografisk feberfantasi

I starten av denne måneden lanserte Torgny Amdam et nytt prosjekt – og han slapp det første «kapittelet», av i alt 15, i form av låten Debris. Hver andre fredag frem til 1. november kommer det en ny låt, og i november oppsummeres det hele i en vinylutgivelse. – «Bathroom Stall Confessional» er en slags selvbiografisk feberfantasi, forteller han. LES OGSÅ: Anmeldelse av Bigbangs nye album. – Hver låt er utformet med et fotocollage-cover basert på egne bilder fra 1913-2019 – familiebilder eller bilder jeg har skutt eller fått.
Les mer om:

Minnemarkering for motstandskampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag 9. mai var det en minnemarkering over falne motstandsfolk under 2.verdenskrig. Markeringen var arrangert av Stiftelsen Arkivet, i samarbeid med Sirdal kommune. Lagmann Hanne Sophie Greve holdt tale ved minnestøtta.Ordfører Thor Jørgen Tjørhom åpnet markeringen. Han trakk frem sirdølenes bidrag i motstandsarbeidet.Motstandsfolk - Flere personer i Sirdal var aktiv med i motstandskampen under 2.

Åpnet salg av ny elbil – da krasjet serverne

VWs nye ID.3 er akkurat offisiell i Berlin.
Les mer om:

Åpnet salg av ny elbil – da krasjet serverne

VWs nye ID.3 er akkurat offisiell i Berlin.
Les mer om:

Colombiansk hattrick sikret opprykk

FC Köln er tilbake i Bundesliga fra neste sesong etter en overlegen 4-0 seier over Greuther Fürth. Angrepsspiller Jhon Cordoba har skapt et navn for seg selv denne sesongen og i går kveld ble det hattrick og opprykk.  I fjor endte FC Köln nederst i Bundesliga og rykket ned, nå er de tilbake etter kortest mulige tid nede i 2 Bundesliga. Les: Topper serien og rykker opp, sparket likevel treneren Köln behøvde bare et eneste poeng i bortekampen mot Greuther Fürth, og alt startet i henhold til planen.
Les mer om:

Köln tilbake i Bundesliga

Med 4-0 over Greuther Fürth er Köln tilbake i Bundesliga etter eitt år på nivå 2 i tysk fotball. To rundar før slutt har Köln ni poeng ned til Union Berlin på tredjeplass på tabellen. To lag går opp, og Paderborn ligg best an til å følgje Köln.
Les mer om:

Må opereres - mister landskamper

BERLIN: Landslagskeeperen fra Skien, Rune Almenning Jarstein (34), må operere i kneet og mister Norges to neste EM-kvalifiseringskamper.
Les mer om:

Ikke sikkert at alle i Eurorally får kjøre videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over 100 sportsbiler som kjørte i opptil 250 kilometer i timen på en motorvei i Tyskland, er stanset av politiet. Mange av disse er nordmenn.Tysk politi etterforsker nå om de deltok i et ulovlig billøp torsdag. Totalt ble 107 biler stoppet i politiaksjonen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, øst for byen Wismar nord i Tyskland.Utenriksdepartementet sier til Stavanger Aftenblad at nordmenn holdes igjen i Tyskland.

SPREEFRIST ONSDAG: Ny spenstig rocker til Flekkefjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Maggot Heart ble født da Linnéa Olsson forlot Stockholm og dro til Berlin for å starte litt på nytt. Hun hadde tjenestegjort i kultbandet Grave Pleasures, men ville traske opp nye musikalske stier og ha blanke ark å rable ned noen ubrukte ideer. - Resultatet ble Maggot Heart, og for et resultat!

Den politiske venstreside sover?

Arnulf Øverlands kjente dikt fra 1930-årene «Du må ikke sove» har fått ny aktualitet, som ingen drømte om da diktet ble skrevet. Da tenkte både forfatteren og leserne på nazismens fare som truet verden fra Berlin.
Les mer om:

Sliter med skade

Sondre Nordstad Moen (28) er skadd og regner med at han ikke kan løpe på sitt beste før til høsten. Trønderen har kun to konkurranser bak seg etter at han måtte bryte maratonløpet i friidretts-EM i Berlin 12. august i fjor. (NTB)
Les mer om:

Ytre høyre-parti inviterer Bannon til Berlin

Det høyrenasjonalistiske partiet AfD har invitert tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon til en mediekonferanse i Berlin neste måned.
Les mer om:

Atletico Madrid vil bli enda sterkere neste sesong, fisker hos Liverpool

Den evige treer i La Liga Atlético Madrid ligger an til å kapre andreplassen denne sesongen, ikke bare har byrival Real Madrid på tredjeplass gjort det dårligere enn vanlig, Atlético Madrid under Diego Simeone har en god stund vokst i styrke.  Ifølge ESPN er Atletico Madrid interessert i Liverpools Marko Grujic, som for tiden er på et vellykket utleie til Hertha Berlin.