Nyheter om Berlin


Skjelbred forlenger kontrakten

Den tidligere landslagskapteinen Per Ciljan Skjelbred har skrevet under på en ny ettårsavtale med den tyske bundesligaklubben Hertha Berlin. Nordmannen har vært i klubben i seks år.
Les mer om:

Skjelbred forlenger med Hertha Berlin

Den tidligere landslagskapteinen Per Ciljan Skjelbred har skrevet under på en ny ettårsavtale med den tyske bundesligaklubben Hertha Berlin.
Les mer om:

Skjelbred forlenger med Hertha Berlin

Den tidligere landslagskapteinen Per Ciljan Skjelbred har skrevet under på en ny ettårsavtale med den tyske bundesligaklubben Hertha Berlin.
Les mer om:

Roar er på jobb for Myken og Norge

Roar Larsen får være med når Norge denne uka viser seg fram i Berlin. På en av verdens største matmesser.
Les mer om:

Hoksruds siste hilsen som matminister: Midtpunkt med Merkel

Bård Hoksrud (Frp) ble det store midtpunktet sammen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel på gruppebildet med 70 ministre under forumet for mat og landbruk i Berlin.

Spørsmålet som stilles igjen og igjen og igjen

BERLIN/BRUSSEL (NRK): Mens jeg har reist i Europa på kryss og tvers de siste fire årene, er det ett spørsmål jeg som nordmann ofte har fått fra folk.
Les mer om:

Ønsker å utvikle reisemål på landet

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud har invitert med seg en bredt sammensatt Næringsdelegasjon til et dialogseminar og til åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin denne uken.

To nordmenn klare for Europas største League of Legends-liga

Denne helgen setter League of Legends European Championship i gang i Berlin. Blant de åtte lagene som deltar, stiller to av dem med hver sin nordmann.

Brutalt drept, men «Røde Rosa» minnes fortsatt

For hundre år siden, under oppstanden i Berlin, ble den demokratiske kommunisten Rosa Luxemburg drept av reaksjonære offiserer. Hun minnes fortsatt.
Les mer om:

– Målet å få flere turister til Kvæfjord(pluss)

Neste helg står en rekke lokale matprodusenter på stand under Grüne Woche i Berlin.
Les mer om:

– De spør når oppfølgeren kommer

Ungdomsfilmen er ute på norske kinoer, etter å ha vært ute på det som på filmhold karakteriseres som «den mest omfattende forhåndsturneen» for en norsk film noensinne. Med på turneen i forkant var både de unge skuespillerne selv og altså Helsesista, Tale Krohn Engvik, som regissør Martin Lund ga en rolle. Hennes observasjon fra forhåndsvisningene var at ungdomspublikummet «opplever filmen som ekte». – De kjenner seg igjen, ikke minst i Marius. Kjedelig normal Marius er filmens hovedperson.

Tysk politi ber om ruter-hjelp

Om du finner "f8:e0:79:af:57:eb" i ruter-loggen, så ring politiet i Berlin.
Les mer om:

Norsk film skal konkurrere i hovedkonkurransen i Berlin

Filmen er regissert av Hans Petter Moland og kommer på kino 8. mars i år. Den er basert på den internasjonalt bestselgende boken med samme navn av Per Petterson. – Å delta i hovedkonkurransen i Berlin er blant de høyeste utmerkelser en film kan få, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland ved Norsk filminstitutt i en pressemelding. LES OGSÅ: Skarsgård får skurkerolle i ny storfilm. Hun er altså strålende fornøyd. Det samme er naturlig nok regissøren. – For en film fra en liten nasjon som Norge – på norsk – gir deltakelse i hovedkonkurransen i Berlin en enorm mulighet internasjonalt.

Øl frå Valdres til Berlin også i år

-Alt ølet me hadde med oss til Grüne Woche i fjor vart drukke opp, så det er tydeleg at tyskarane likar ølet vårt, seier Kristian Belsheim – dagleg leiar i Små Vesen. Han representerte Små Vesen og resten av Fjell Norge på messa i fjor, og tok med seg mange gode inntrykk heimatt.
Les mer om:

Norsk film i hovedkonkurransen i Berlin

Den norske filmen «Ut og stjæle hester» skal vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin og dermed konkurrere om den gjeve Gullbjørnen.
Les mer om:

«Ut og stjæle hester» til Berlin-festivalen

Etter iskalde opptak i Trysil er filmen «Ut og stjæle hester» nå tatt inn i varmen i Berlin.
Les mer om:

«Ut og stjæle hester» til Berlin-festivalen

Hans Petter Molands filmatisering av Per Petterson er tatt ut til hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin.
Les mer om:

Norsk filmklassiker til filmfestival

Edith Carlmars Ung flukt, fra 1959, er tatt ut til klassikerprogrammet Berlinale Classics under filmfestivalen i Berlin i februar.
Les mer om:

Årsaken til ulykken avslørt

Det var under innspillingen av en TV-serie i Sverige i fjor vår at den kjente norske skuespilleren, som blant annet har hatt roller i storfilmene «Kon Tiki», «Max Manus» og «Snømannen» de siste årene, ble skadet i en mye omtalt ulykke.

AfD-politiker alvorlig skadet etter angrep

BERLIN (NRK): Lederen for Alternativ for Tyskland i Bremen, Frank Magnitz, er alvorlig skadet etter at han ble overfalt av maskerte personer på åpen gate mandag ettermiddag. Politiet mener angrepet er politisk motivert.

Åpner norsk hus til filmfestivalen i Berlin

Til den internasjonale filmfestivalen i Berlin, der Norge er første såkalte fokusland, skal man nemlig bygge et «norsk hus» like over gaten for det europeiske filmmarkedet. Det skal fylles med norske filmer og norsk filmbransje, og åpningen står kulturminister Trine Schei Grande for. – Det er stort å kunne innlede det store, norske kulturåret i Tyskland med åpningen av Norway House.

TV 2: Skjelbred kan gjøre RBK-retur

Per Ciljan Skjelbred sliter med å få nok spilletid i Hertha Berlin. Trønderens rådgiver har vært i møter med Rosenborg om en mulig overgang, erfarer TV 2.

Skjelbred aktuell for RBK

Per Ciljan Skjelbred skal være aktuell for et comeback i Rosenborg, skriver TV 2. 31-åringens kontrakt med Hertha Berlin går ut til sommeren, og ifølge TV 2 har det vært kontakt mellom klubbene om en overgang.

Noraker og Piltingsrud til Berlin

Valdres er for andre gang med på å representere Fjell Norge som egen region på Internationale Grüne Woche, en av verdens største mat- og reiselivsmesser.
Les mer om:

Melder Per Ciljan Skjelbred ikke får fornyet kontrakt

Hertha Berlin benyttet seg flittig av Per Ciljan Skjelbred, men det var frem til denne sesongen hvor det har blitt mye benkeslitting. -Lokalavisen for Trøndelagsområdet Adresseavisa skriver at tysk media melder klubben ikke kommer til å forlenge avtalen til den tidligere Rosenborg-spilleren.  Det stemmer sikkert i og med at Per Ciljan Skjelbred bare har fått fem kamper fra start i høst.