Nyheter om Berlin


Tysk avvisning til mindre kraftutveksling – vil ha flere kabler

BERLIN (TV 2): Prominente Senterpartister har tatt til orde for reforhandling av eksisterende kraftkabler. Det mener ikke tyskerne er veien å gå.
Les mer om:

Støre: – Kan ikke utelukke at Russland står bak dronene i Sverige

BERLIN/BERGEN (TV 2) En rekke store droner har blitt observert i Sverige de siste dagene. Dette kan være del av en hybridmilitær aksjon for å spre usikkerhet og demonstrere makt.

Støre besøker Berlin: – Gass seiler opp

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tror Norge kommer til å få økt betydning som forutsigbar leverandør av gass til Europa.

Støre til VG: – Uansvarlig å ikke frykte krig i Ukraina

BERLIN (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) frykter ny krig i Ukraina. Han sier at Russland bærer et stort ansvar.

Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november. Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback. – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen.
Les mer om:

Loris Karius tapte for Eliteseriekeeper

Greuther Fürth er i trøbbel i Bundesliga. Halvveis i sesongen og med 37 poeng bak serieleder Bayern München dreier det seg kun om å hindre et blytungt nedrykk. Med 49 baklengs på 18 kamper har klubben innsett at det ikke bare er forsvaret som må forsterkes. En solid sisteskanse må hentes inn for siste del av sesongen, og forhandlingene var i gang med Liverpool. Loris Karius har siden tabbene i Champions Leaugue-finalen i 2018 mot Real Madrid ikke sluppet ut på Anfield igjen.

Kjærester og kolleger: - Får hele pakken

NRK-kollegene ble kjærester i den mørkeste coronatiden i høye nord. Nå gjør de seg klar for et nytt eventyr i Berlin!
Les mer om:

Dortmund snudde i sluttminuttene – tok innpå Bayern

Erling Braut Haaland måtte nøye seg med en målgivende pasning, men Borussia Dortmund greide likevel å snu kampen mot Eintracht Frankfurt til 3-2-seier i Bundesliga lørdag. Dermed er de gulkledde seks poeng bak Bayern München etter 18 spilte serierunder. Bayern tapte mot Borussia Mönchengladbach fredag. Det så derimot lenge mot tap for Dortmund.

Daniel Craig avslører at han foreslo sjokk-avslutningen

Daniel Craig har visst hvordan Bond-eventyret kom til å ende, helt siden han selv foreslo slutten til produsenten i en bil i Berlin i 2006.
Les mer om:

Én død og mange skadd i fyrverkeriulykker i Tyskland

Én mann omkom og en annen ble alvorlig skadd i en fyrverkeriulykke vest i Tyskland. I Berlin ble tolv mennesker skadd i en lignende ulykke.
Les mer om:

Hertha Berlin: Fredrik Bjørkan koronasmittet

Må i karantene.
Les mer om:

Hertha Berlin: Fredrik Bjørkan koronasmittet

Fredrik Bjørkan har testet positivt på koronaviruset. Det melder hans nye klubb Hertha Berlin. Bjørkan har på grunn av en skade i hælen trent individuelt den siste tiden, skriver klubben på sitt nettsted. Han er den tredje Hertha-spiller som er blitt koronasmittet den siste tiden, etter Dedryck Boyata og Deyo Zeefuik, ifølge NTB.
Les mer om:

Bombe: Cristiano Ronaldo ber om å forlate Manchester United

Talksport skriver i dag at nyansatte Manchester United manager Ralf Rangnick allerede etter bare syv kampen og ingen tap faktisk har «mistet» garderoben og at spesielt Cristiano Ronaldo er frustrert over tilværelsen. Hans motivasjon for å returnere var ikke bare å komme tilbake til klubben han hentet sin første Ballon d’Or i 2008, men også fordi han så for seg suksess sammen med sin tidligere lagkamerat Ole Gunnar Solskjær.

Endelig skal Loris Karius få skinne

Det er ikke nødvendig å rippe opp i hva som skjedde hos Liverpool, det ble et delvis vellykket leieopphold hos Besiktas, det ble et lite vellykket leieopphold hos Union Berlin. I sommer bar det tilbake til Liverpool, men keeperen står som forventet uten spilletid denne sesongen. Karius fortjener nå virkelig å komme til en klubb der han opplever at han blir en forsterkning. Karius ønsket selv å bli hos Union Berlin, men leveransene var ikke overbevisende nok til at Bundesliga-klubbben utnyttet muligheten til permanent overgang.

Brødrepar tiltalt for æresdrap i Berlin

To brødre som har kommet til Tyskland fra Afghanistan, er tiltalt for æresdrap på søsteren i sommer.

Ny fartshump for Teslas gigantfabrikk ved Berlin

Mann siktet etter voldshendelse i Sola
Les mer om:

Magdeburg feirer jul uten poengtap

Christian O'Sullivan og Magnus Gullerud hjalp Magdeburg til den 16. strake seieren i Bundesliga håndball da Hamburg ble slått 34-26 torsdag. Dermed kan klubben feire jul uten å ha avgitt et eneste poeng. Det gir seks poengs luke til nærmeste rival Kiel, som har spilt en kamp mer. O'Sullivan sto for to mål og fem assist, mens Gullerud scoret en gang. Danske Michael Damgaard var lagets toppscorer med ti scoringer. Størst jubel fikk likevel Matthias Musche da han i sitt comeback etter korsbåndskaden han pådro seg for et drøyt år siden scoret to av vertenes tre siste mål.
Les mer om:

Johannessen mister EM

Håndballspiller Gøran Søgard Johannessen mister EM i januar. Det forteller landslagslege Thomas Torgalsen til NRK. Bakspilleren har slitt med en lyskeskade – som også holdt ham ute av OL i Tokyo – og ble onsdag operert i Berlin. – Det dreier seg om en liten svakhet i bakre ledd av lyskekanalen, sier Torgalsen til NRK. Johannessen har fått en prognose på at det vil ta fire til fem uker før han kan starte med håndballtrening igjen. – Normalt bruker man også noen flere uker på at man kommer i full håndballaktivitet. Da er han ikke aktuell for å spille mesterskap for Norge, forteller Torgalsen.

Bekreftet: Rangnick henter nok et gjengmedlem til Manchester United

Assistenttrener Kieran McKenna har forlatt Old Trafford og skal teste seg som direkte ansvarlig for suksess og blemmer som trener for League One-klubben Ipswich. Ralf Rangnick benytter seg av den ledige plass til å hente inn en kapasitet fra russisk fotball og MSL. Ewan Sharp jobbet med Rangnick som assistenttrener og analytiker i Lokomotiv Moskva, nå skal han inn og formidle Rangnicks fotballfilosofi hos verdens største klubb.

Skaper spekulasjoner i Tyskland

Storavisa Bild om Kjetil Rekdal: - Nå blir han mer og mer interessant for Hertha Berlin.

Hertha Berlin vant da Haaland gikk målløs av banen

Dortmund hadde vunnet de seks siste oppgjørene mot Hertha Berlin. Men det skulle ikke bli den syvende fredag kveld, for Berlin-laget tok en knallsterk sliteseier mot ligatoeren. Erling Braut Haaland klarte ikke å score sitt 14. mål for sesongen og vertene vant til slutt 3-2. Hertha var på ingen måte formlaget i Bundesliga og hadde bare én seier på sine sju siste kamper før lørdagens duell. Julian Brandt sendte Dortmund i føringen, men fem minutter etter pause utlignet Isakh Belfodil.

Forsvarstabber ødela for Dortmund og usynlig Haaland: - Ramler sammen som et korthus

(Hertha Berlin - Borussia Dortmund 3–2) Etter flere kamper med scoringsflyt etter skadecomebacket, sa det stopp for Erling Braut Haaland (21) mot Hertha Berlin. Nordmannen kom ikke til en eneste avslutning på mål.
Les mer om:

Haaland målløs av banen i Dortmund-tap

Borussia Dortmund tapte 2-3 borte mot Hertha Berlin lørdag kveld.
Les mer om:

Ingen er bedre enn Robert Lewandowski

Jeg sitter fortsatt og rister på hodet over det faktum at verdens beste angriper polske Robert Lewandowski fortsatt ikke har vunnet Ballon d’Or, spesielt i år har 32 åringen virkelig fortjent det. Ingen er bedre enn Robert Lewandowski som fortsatte sin fantastiske form i gårsdagenes overkjøring av Wolfsburg. Bayern München vant 4 – 0 og på tampen av kampen satte han sitt 43. Bundesliga-mål i 2021. Bundesliga er tøffere enn noen gang, det Robert Lewandowski har gjort i år omtales i tysk presse som umulig!.

Forlot Liverpool i sommer – er nå nesten i hælene på Erling Haaland

«Klubben passer meg, for meg er dette en familieklubb», sier Taiwo Awoniyi om tilværelsen i Bundesliga. Høres småkoselig ut, men beskriver ikke reisen 24-åringen har hatt siden han forlot Liverpool i sommer. Den nigerianske spilleren var lei av de kontinuerlige utleieoppholdene som Liverpool-spiller: FSV Frankfurt, NEC, Mouscron, Gent, igjen Mouscron, Mainz 05, så Union Berlin.