Nyheter om Berlin


Leonard Cohen med nytt album – hør første smakebit her

Selv om det er nesten tre år siden Leonard Cohen gikk ut av tiden, 82 år gammel, og han ga ut et nytt album tre uker før sin bortgang, har vi ikke hørt det siste fra ham. Plateselskapet Sony Music har nettopp annonsert det posthume albumet Thanks for the Dance, som slippes 22. november. Utgivelsen inneholder låter Cohen jobbet med den siste tiden.
Les mer om:

De kuleste PC-ene fra Berlin

Du har all grunn til å se frem til høstens PC-nyheter – på IFA var det noe for alle.
Les mer om:

Porsches nye elbil får finishen fra robotfabrikken på Bryne

Da Porsche Taycan, lenge omtalt som «Mission E», i sist uke ble avduket på tre kontinenter samtidig, i Berlin, Toronto og Fuzhou, var det også en milepæl for ABB Robotics, 50 år etter at fabrikken på Bryne kom på markedet med verdens første lakkeringsrobot.
Les mer om:

Roboter fra Bryne lakkerer Porsches nye elbil

Da Porsche Taycan, lenge omtalt som «Mission E», i sist uke ble avduket på tre kontinenter samtidig, i Berlin, Toronto og Fuzhou, var det også en milepæl for ABB Robotics, 50 år etter at fabrikken på Bryne kom på markedet med verdens første lakkeringsrobot.
Les mer om:

– Endelig får vi vist fram hva vi har jobba med

GRENLAND: Lydkunstcruise på elva og kunst fra kloakken i Berlin så vel som Herrevassdraget. Kunstmiljøene i Grenland gleder seg til å vise hva de har forberedt over lang tid. 12. september åpner Greenlightdistrict.
Les mer om:

Jarsteins tøffe tid

Måtte gjennom knallhard og vanskelig opptrening i sommer. I kveld er Norge avhengig av at keeperen viser samme klasse som i Hertha Berlin.
Les mer om:

– Som å komme til semifinalen i Champions League

Joakim «Jkaem» Myrbostad har storspilt gjennom hele CS:GO-turneringen i Berlin. Men under semifinalen lørdag tok Major-eventyret slutt for 25-åringen.
Les mer om:

Fire omkom i påkjørsel i Berlin

Fire mennesker, blant dem et lite barn, omkom da en bil i stor fart kjørte opp på et fortau i sentrum av Berlin fredag kveld.
Les mer om:

Fire omkom i påkjørsel i Berlin

Fire mennesker, blant dem et lite barn, omkom da en bil i stor fart kjørte opp på et fortau i sentrum av Berlin fredag kveld.
Les mer om:

FREDAGSFJAS med Alan Walker: – Planen var aldri å ende opp der jeg er i dag

Fredag betyr ny runde fjas med nok en favoritt! Denne uken tar vi en prat med den bergenske verdensstjernen Alan Walker, som for tiden er brennaktuell med singelen «Play». Men selv om singelen er ny, så har «Play» røtter fra forrige tiår. De voksne av dere husker kanskje å ha pumpet denne nyklassikeren på discman i år 2000?  Nå har Alan Walker, K-391 og Tungevaag gitt DJ Mangoo-låten et nytt løft anno 2019.

Endelig offisiell: Porsche Taycan

Porsche har i ettermiddag avduket sin nye Taycan. Avdukingen skjedde parallelt på tre kontinenter – i Berlin, Toronto og Fuzhou.
Les mer om:

Jarstein slapp inn to selvmål da Hertha Berlin tapte

Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin hadde ingen toppdag borte mot Schalke. To selvmål bidro sterkt til 0-3-tap. Byrival Union slo Borussia Dortmund.
Les mer om:

Jarstein slapp inn to selvmål

Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin hadde ingen heldig dag på jobben borte mot Schalke. To selvmål bidro sterkt til 0-3-tap. Niklas Stark og Karim Rekik kom på scoringslista i Herthas bortekamp, men dessverre for dem endte ballen bak lagkamerat Jarstein. Nordmannen kunne gjøre lite med at hovedstadsklubben gikk på sitt annet strake tap. Samtidig banket Bayern München Mainz med 6-1, etter at Mainz tok en tidlig ledelse og holdt den i en halv time. Bayern er nr 2 bak Leipzig etter tre runder.

Tungt for Jarsteins Hertha

Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin hadde ingen heldig dag på jobben borte mot Schalke. To selvmål bidro sterkt til 0-3-tap. Bayern München knuste Mainz.
Les mer om:

Føler selv han er på rett vei, innrømmer løgn

Nicki Bille er ikke kjent for å holde seg innenfor gjeldende regler og normer, når han nå innrømmer at hans lille familie med 18 år gamle Sofie Larsen ikke blir flere og at det hele var en løgn skaper det store overskrifter i dansk presse.  Sofie Larsen forventer ikke barn i desember med for øyeblikket den tidligere fotballspilleren 31 år gamle Nicki Bille, det hele var en løgnhistorie som de to synes det var underholdende å spre på ferie i Berlin. Les: Da er det bare å avtale tid, Zlatan Skylder på fake media (selvsagt) «Vi var i Berlin og flere journalister skrev til Sofie.

Disse tre filmene kjemper om å bli Norges Oscar-kandidat

Det betyr at en av disse tre filmene i neste uke blir pekt ut til å representere Norge i konkurransen om Oscar i beste ikke-engelskspråklige film. Filmen «Barn» i regi av Dag Johan Haugerud skildrer etterdønningene etter en ulykke på en barneskole i Oslo. Filmen får verdenspremiere i Venezia 3. september og norsk premiere 13. september. LES OGSÅ: GAFFAs intervju med Hans Petter Moland. «Harajaku» er en film om relasjoner, og Eirik Svensson har regi.

5 stjerneskudd som stjeler showet i Once Upon a Time In Hollywood

Fra birolle til hovedrolle? Quentin Tarantinos Once Upon a Time In Hollywood, som populært omtales som et kjærlighetsbrev til 60-tallets Hollywood, har blitt en smash. Regissørens første prosjekt uten hjelp fra #metoo-monsteret Harvey Weinstein fikk syv minutters stående applaus under verdenspremieren i Cannes i mai. Anmeldelsene som fulgte, gjenspeilet responsen. 730 rullet solid terningkast: Nostalgisk Quentin Tarantino gir fansen det de vil ha. Filmen omhandler i korte trekk livet til Rick Dalton, en semi-avdanket skuespiller portrettert av Leonardo DiCaprio (meta?).

Herrelandslagets tropp mot Malta og Sverige

Se hvilke spillere landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut til EM-kvalikkampene i september. Tirsdag presenterte landslagssjef Lars Lagerbäck troppen til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Sverige. I troppen ble det funnet plass til to nye ansikter. – Vi har Mathias Normann og Erling Braut Haaland som kommer inn som debutanter. Vi vil rotere på noen plasser i troppen, og de kommer begge inn fordi de har gjort det veldig bra. Mathias har spilt fast etter at han flyttet til Rostov i januar, og Erling har fått spilt mye i oppkjøringen og starten av sesongen.

Etter i går kan Real Madrid angre på de ikke hentet Robert Lewandowski

Den polske scoringsmaskinen Robert Lewandowski fortsetter å putte ballen i mål for Bayern München og han fortsetter å drømme om å spille for Real Madrid. – Av en eller annen merkelig grunn mener Real Madrid sin president Florentino Pérez han ikke er en riktig «galatico».

Tysk politi jakter på sykkel-drapsmann

Politiet i Berlin jakter på en syklist som skjøt og drepte en mann med et skudd i hodet på høylys dag for deretter å forsvinne.
Les mer om:

Kniven på strupen etter brexit-tur til Paris og Berlin

LONDON (NRK): Boris Johnson har fått 30 dager på seg til å komme opp med et alternativ til utmeldingsavtalen med EU.

Stor razzia mot menneskehandel i Berlin

Rundt 1.900 politi- og tolltjenestemenn slo onsdag morgen til mot et hundretall adresser i Berlin etter mistanker om menneskehandel.
Les mer om:

Massiv razzia mot menneskehandel

Rundt 1.900 politi- og tolltjenestemenn slo onsdag morgen til mot et hundretall adresser i Berlin etter mistanker om menneskehandel.
Les mer om:

Jarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München

Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred hjalp Hertha Berlin til et sterkt bortepoeng da mesterlaget Bayern München ble holdt til 2-2 i serieåpningen.
Les mer om: