Nyheter om Berdal


«Ingrid Bolsø Berdal er Spionens store attraksjon»

Anmeldelse: Fascinerende og historisk viktige innblikk i krigsårenes etteretningsarbeid.
Les mer om:

Norsk spionhistorie som har alt

Filmen om Sonja Wigert prioriterer action framfor dybde, men Ingrid Bolsø Berdal imponerer.
Les mer om:

Filmanmeldelse: Vi trenger flere norske filmer som Spionen

Den norsk-svenske storsatsningen forteller en historie vi ikke visste vi trengte å høre. Andre verdenskrig er en historisk kilde som nok ikke går tom med det første. Historier om enkeltpersoners innsats mot okkupasjonsmakt er mange og høyt verdsatt. Vi blir visst aldri lei av å se idealister stå for det de tror på. Likevel er det påfallende hvor lite fokus kvinners rolle under krigen har fått.

Ingrid Bolsø Berdal klar som Sonja Wigert – spion på høye hæler

Ingrid Bolsø Berdal gikk rett fra «Westworld»-universet til å spille hovedrollen i «Spionen» – og det gjorde hun på en måte som fikk historiker og Sonja Wigert-biograf Iselin Theien til å gråte.
Les mer om:

Torleiv kunne skjelle ut vilt fremmede på bussen

VINJE (NRK): For noen få år siden kranglet Torleiv Berdal med nesten alle han traff på sin vei. Godvilje fra lokalmiljøet ble redningen for 49-åringen.
Les mer om:

SJÅ: Ole Torp møter «doktor sprint»: – Livet er viktigare enn medaljane

VINJE (NRK): For noen få år siden kranglet Torleiv Berdal med nesten alle han traff på sin vei. Godvilje fra lokalmiljøet ble redningen for 49-åringen.
Les mer om:

Kommer rett fra HBO-suksessen «Westworld» til hovedrolle i ny TV 2-satsning

Denne uken annonserte TV 2 i en pressemelding at de nok en gang setter sin lit på norske dramaserier. Til nyttår kommer nemlig «Heksejakt», en norsk thrillerserie om makt og korrupsjon. Serieskaperne Siv Rajendram og Anna Bache-Wiig går fra krimserien «Frikjent» til å håndtere det som har preget norske medier spesielt de siste årene; varslere. LES OGSÅ: Er konsertopplevelsen slik vi kjenner den i fare? Ingrid Bolsø Berdal, best kjent fra HBO-serien «Westworld», skal spille økonomisjef Ida Waage.

KLARÄLVSLOPPET VUNNET AV STIAN BERG – TUKTET DE STORE LANGLØPSTJERNENE

Eliassen, Nygaard, Aukland, Berdal, Hoelgaard, Høst og mange mange flere kom alle til kort mot en 25-åring fra Hamar i søndagens kraftprøve.

Se den første traileren fra norsk storfilm

«Spionen» forteller den sanne historien om Sonja Wigerts innsats under andre verdenskrig – og omsider er den første filmtraileren ute, melder Nordisk Film Distribusjon. Wigert (1913–1980) var stor diva og kjent skuespiller i Norden på 1940-tallet – samtidig som hun var dobbeltagent i Oslo og i Stockholm i stram regi av den svenske etterretningstjenesten. Svenskene rekrutterte henne som spion fordi de mente hun hadde evnen til komme i kontakt med høytstående tyske offiserer, ifølge filmskaperne – som baserte seg på biografien om Sonja Wigert, skrevet av Iselin Theien. LES OGSÅ: «Joker» fikk Gul

Steinar Saghaugs «sommeragurk»: Mitt forhold til Olav Thon

• Redaktøren i avisa utfordret meg til å skrive en «sommeragurk» om mitt forhold til forretningsmannen og hallingdølen Olav Thon. Olav Thon er en av Norges rikeste personer med en ligningsformue på 5,5 milliarder kroner i 2010. Olav fylte nylig 96 år, og som alle har fått med seg giftet han seg i sommer med sin mangeårige kjæreste Sissel Berdal Haga. • Mitt forhold til denne helt spesielle mannen startet vel nesten i det øyeblikket jeg traff min Ågot på Karl Johansgate i Oslo midt på 60-tallet. Ågot Haugen, som hun het den gangen, var fra Leveld i Ål i Hallingdal.

Thon på hjemmebane: - Hvis jeg slipper til, blir det bare rotete

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO/NORDRE AKER: Fredag ble Olav Thon (95, fyller 96 år i dag, 23. juni) og Sissel Berdal Haga (79) endelig ekteforlk, under en seremoni på Hotel Bristol, som var det første hotellet til eiendomskongen fra Hallingdal. - Dette viser at kjærligheten ikke har noen aldersgrense, sa ordfører Marianne Borgen, som viet de to.Nordre Aker Budstikke var tilstede under vielsen.

Nå er de herr og fru Thon: - Vi har grodd fast i Nordre Aker!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Fredag 21. juni fikk Olav Thon (95) sin Sissel Berdal Haga (78) til hustru, i en storslått feiring med 250 gjester på Hotel Bristol. Og dét er det symbolikk i: Bristol var Thons første hotell.I forkant av selve vielsen klokken 11.30 inne i Bristol Hall, var det stor ståhei utenfor. Kampen Janitsjar spilte opp, og brudeparet kom også ut en tur for å hilse og å høre på musikken en liten stund.

Nå er de mann og kone

Etter å ha «tenkt på det i over 30 år», er Olav Thon og Sissel Berdal Haga nå gift.
Les mer om:

Begge har sagt ja – nå er de gift

OSLO (NRK): Eiendomsmilliardær Olav Thon (95) og tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga Thon (79) har vært livsledsagere i over 30 år. I dag ga de hverandre sitt ja.
Les mer om:

Nå er de mann og kone

Etter å ha «tenkt på det i over 30 år», er Olav Thon og Sissel Berdal Haga nå gift.
Les mer om:

Mann og kone: Olav Thon (95) har sagt ja til Sissel Berdal Haga (78)

HOTEL BRISTOL OSLO (VG) Nå er de gift. Den kjente hotell- og eiendomsmilliardæren fikk fredag sin kjære Sissel på Hotel Bristol i Oslo.
Les mer om:

Sissel om førsteinntrykket av Olav Thon: – Jeg synes han var fryktelig gammel

Med 243 gjester til stede ga eiendomsmilliardær Olav Thon (95) og tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga Thon (79) hverandre sitt ja.
Les mer om:

I mange år ønsket kjæresten at Olav Thon skulle skille seg. Nå skal de endelig bli mann og kone

Olav Thon (95) om forloveden Sissel Berdal Haga (78): – Det er ganske enestående
Les mer om:

Utdrikningslag for Olav Thon (95) – Sissel (78) var med

Nordberg Grand Prix-gutta fikset utdrikningslag for Olav Thon (95) som gifter seg med sin Sissel Berdal Haga (78) neste uke, etter å ha vært kjærester i 30 år.
Les mer om:

Snart skal Olav Thon gifte seg - tirsdag kveld var det utdrikningslag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: I en hage på Nordberg sitter Olav Thon (95) og Sissel Berdal Haga (79), tirsdag kveld. De er i utdrikningslag, sitt eget. Om få dager skal de gifte seg, etter mange år som kjærester. Den store dagen er 21. juni, og skal feires på Olav Thons sitt eget hotell, Bristol.

Klimaet passer seg selv

Hanne Lisa Matt og Kristine Ruud Berdal i Asker MDG har åpenbart problemer med å godta at andre kan ha divergerende synspunkter når det gjelder den påståtte klimakrisen enn hva de selv har.
Les mer om:

Vil gjenreise Larvik Håndballklubb fra 1.divisjon

Eliteserienemnda i Norges Håndballforbund valgte på grunn av de økonomiske problemene i Larvik Håndballklubb å avvise klubbens søknad om eliteserielisens for neste sesong. Larvik har besluttet å ikke anke den avgjørelsen. Syreleder Marion Eriksen Wold skriver i en pressemelding. «Styret har diskutert grunnlaget for eliteserienemndas beslutning, slik dette er beskrevet i brevet fra nemnda. Styret er ikke udelt enig med nemndas fremstilling eller vurderinger.

Sutrer ikke over Kongens Nei i Langmyrgrenda

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Bare to dager etter nasjonaldagen, kommer dagen som på Nordberg er større 17. mai. I år faller den på 19.

Thon til NRK: – Det blir en nøktern vielse

Eiendomsmilliardær Olav Thon (95) og tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (79) skal gifte seg i sommer.
Les mer om:

Olav Thon og Sissel Berdal Haga skal gifte seg

Eiendomsmilliardær Olav Thon (95) og tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (79) skal gifte seg i sommer.
Les mer om: