Nyheter om Bent Høie


Nå skal situasjonen på Englegård behandlingssenter tas opp på høyeste hold

Stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland (Ap) har fulgt sakene om Englegård behandlingssenter nøye. Nå ber han helseminister Bent Høie svare for hvordan rusbehandlingsinstitusjoner blir fulgt opp.
Les mer om:

– Hvis alt går som vi håper, tror vi at vi kan tilby vaksine til alle over 18 år til sommeren

Helse- og omsorgsministeren Bent Høie (H) tror rundt 70 prosent av alle voksne i Norge kan vaksineres innen juni.
Les mer om:

Statsministeren med siste nytt om korona-tiltak

kl. 14.00 inviterer statsminister Erna Solberg til pressekonferanse om koronasituasjonen i Marmorhallen. Helse- og omsorgsminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil også være til stede.

Høie forsvarer den norske vaksinestrategien

Helse- og omsorgsministeren Bent Høie (H) tror rundt 70 prosent av alle voksne i Norge kan vaksineres innen juni.
Les mer om:

Regjeringen om nye korona-tiltak

Klokken 14.00 inviterer statsminister Erna Solberg til pressekonferanse om koronasituasjonen i Marmorhallen. Helse- og omsorgsminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, vil òg vere til stades på pressekonferansen.

Helseminister Bent Høie ber om forklaring på vedtak om fødeavdeling

I februar må nordmøringer føde i Molde. Selv om Stortinget i fjor vedtok at fødeavdelingen i Kristiansund skulle holdes åpen til et nytt sykehus var klart, sier Høie at det er helseforetaket sitt ansvar.

– Ledelsen har ansvaret for forsvarlig helsetilbud(pluss)

Stortinget kan ikke oppheve ansvaret den lokale ledelsen i Helse Møre og Romsdal har for at helsetilbudet skal være forsvarlig, sier helseminister Bent Høie til avgjørelsen om å stenge fødeavdelingen i Kristiansund fra 8. februar.

Charlotte-saken havnet på helseministerens bord: – Ønsker å unngå at andre skal oppleve det samme

Helse- og omsorgsminister Bent Høie vurderer å se på regelverket i tilsynssaker.
Les mer om:

Anne Tine Bogstrand (50) fra Nordstrand er skeptisk til utenlandsferie i sommer, tross Bent Høies optimisme

I dag har helseminister Bent Høie gitt håp om sommerferie i utlandet. Vi har spurt folk på Nordstrand hva de tenker om dette.

Høie: – Kan være trygt å reise i Europa i sommer

Bent Høie er optimistisk, men vil ikke gi noen garantier for at vi kan reise som vanlig i sommer. Virke mener regjeringen er tilbakeholdne på å gi folk tryggheten til å bestille ferie.

Åpner for andre tiltak mandag

Helseminister Bent Høie åpner for at det på mandag kan legges fram andre tiltak enn dem vi har i dag.
Les mer om:

Nordmenn må være forberedt på fortsatt strenge coronatiltak

Helseminister Bent Høie (H) sier at de strenge smitteverntiltakene kan ha hatt effekt på smitten, men folk må forberede seg på at tiltakene fortsetter til uken.
Les mer om:

Høie: Tiltakene kan ha hatt effekt, men faren er ikke over

Helseminister Bent Høie (H) sier at nye tall viser at de strenge smitteverntiltakene som ble innført for halvannen uke siden, kan ha hatt effekt på smitten.
Les mer om:

15: Pressekonferanse om korona-situasjonen i Norge

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, er også til stede.

Siv Jensen frustrert over treg vaksinering: – De må få opp farta!

Frp-leder Siv Jensen mener vaksineplanen har sviktet. Nå utfordrer hun helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til å vurdere strategien på nytt.

Regjeringen innfører strengere tiltak for å redusere importsmitte

Helseminister Bent Høie mener de strenge koronatiltakene kan ha hatt effekt, men er bekymret for importsmitte.

Illsint svenske skrev brev og ba Erna Solberg slå vegvesen-ansatt i hodet med en stekepanne

«Norge har fått en ny egenutnämnd scheriff på vegvesenet i Örje», skriver en opprørt svensk bilfører til statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie.

Pressekonferanse om koronasituasjonen

Tid: 15:00. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, er også til stede.

Siste om korona fra regjeringen

Onsdag klokken 15.00: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, er også til stede.

Høyre-Erlend vil være nådeløs mot leger og sykepleiere som misbruker pasienter seksuelt

Stortingsrepresentant og helsepolitiker Erlend Larsen (H) ber helse- og omsorgsminister Bent Høie revurdere regelverket for hvordan helsepersonell kan få tilbake autorisasjonen.
Les mer om:

Høie: – Det er aktuelt med flere nasjonale tiltak

Helseminister Bent Høie (H) varsler at regjeringen fremover vil legge større vekt på tiltakspakker, enn målrettede tiltak. – Vi kan bli nødt til å beholde tiltak som mange vil oppleve som vanskelige, sier han.

Her er det ulovlig med besøk i hjemmet

I Ullensaker kommune er det forbudt å motta gjester i eget hjem og ni personer har blitt anmeldt for brudd på forskriften. «Et veldig inngripende tiltak», sier helseminister Bent Høie.

Høie sier nei til tidlig vaksine for skred-evakuerte

Helseminister Bent Høie (H) sier at Folkehelseinstituttet per nå ikke finner grunnlag for å la de evakuerte i Gjerdrum rykke fram i køen for å få coronavaksine.

Høie sier nei til tidlig vaksine for ras-evakuerte

Helseminister Bent Høie sier nei til å la de evakuerte etter raskatastrofen i Gjerdrum rykke fram i køen for å få koronavaksinen tidlig. Men han åpner for at kritisk helsepersonell kan prioriteres.

Høie vil ta stikkprøver for å sjekke om reisende til Norge tar koronatest

Helseminister Bent Høie vil at kommunene skal ta stikkprøver for å sjekke om reisende til Norge faktisk tar koronatest innen 24 timer, slik de er pålagt.
Les mer om: