Nyheter om Bent Høie


– Godtar ikke utarming av nytt sjukehus(pluss)

– Helseminister Bent Høie må jo se at prosjektet med nytt sjukehus ikke flytter seg.
Les mer om:

Prioritering i kommunal omsorg

Helseminister Bent Høie og eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen mottok utredningen«NOU 2018: 16 Det viktigste først - prinsipper for prioritering i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og for offentlig finansierte tannhelsetjenester» fra utvalgsleder Aud Blankholm.

– Snakk godt sammen!(pluss)

– Jeg synes det er flott å se et så sterkt engasjement for det nye sjukehuset. Tilbudet om en gave på 500 millioner kroner er det klokest at kommunene og helseforetaket snakker godt sammen om, sier helseminister Bent Høie.
Les mer om:

Kan ikke garantere at dette ikke skjer igjen

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) beskriver hackerangrepet som beklagelig.
Les mer om:

Vil bidra en halv milliard for sjukehus nå(pluss)

GassROR IKS vil bidra med en halv milliard kroner til nytt sjukehus på Hjelset dersom Bent Høie og departementet sier ja.
Les mer om:

Jonas Gahr Støre til Bent Høie: – Del abortutredning

Erna Solberg har forledet Stortinget, mener Jonas Gahr Støre (Ap). Han ber regjer­ingen vise kortene.

Høie brukte embetsverket til abort-forberedelser før KrF-møtet

Helseminister Bent Høie (H) ba sitt eget embetsverk om råd til hvordan Høyre kunne innfri KrFs drøm om å stramme inn abortloven. – Et kynisk maktspill, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Departementet vurderte abortkrav

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) bekrefter at han fikk departementet til å se på endringer i abortloven samtidig som abort var et hett tema i KrFs debatt om veivalg.
Les mer om:

Taxfree: Bent Høie advarer mot nedlagte flyplasser landet rundt

Regjeringen advarer mot å la Vinmonopolet få overta taxfree-salget av alkohol. Avinor frykter at opptil 1,3 milliarder i inntekter fordufter - per år.

Høie kaller inn til møte etter NRKs gjennomgang av selvmord i psykiatrien

Helseminister Bent Høie (H) sier at en rekke ting må bli bedre. – Jeg vil stille spørsmål om hva som er årsaken til at man ikke i større grad lærer av feilene, sier han.
Les mer om:

Høie setter bioteknologi-utnevnelser på vent

Helseminister Bent Høie (H) utsetter valget av nye medlemmer til Bioteknologirådet. Bakgrunnen er KrFs mulige inntreden i Erna Solbergs regjering, skriver VG.

Høie setter bioteknologi-utnevnelser på vent

Helseminister Bent Høie (H) utsetter valget av nye medlemmer til Bioteknologirådet. Bakgrunnen er KrFs mulige inntreden i Erna Solbergs regjering, skriver VG.

Nytt brev avslører Ernas nye gave til KrF: Setter bioteknologi-utnevnelser på vent

Helseminister Bent Høie griper inn i den pågående prosessen med å velge nye medlemmer til Bioteknologirådet – og begrunner det med KrFs mulige inntreden i Erna Solbergs regjering.

Ny undersøkelseskommisjon skal granske feil i helsetjenesten

LONDON (VG) I Norge har det vært kraftig motstand mot den nye undersøkelseskommisjonen for helse- og omsorgstjenesten, som etter nyttår starter sitt arbeid. Helseminister Bent Høie (H) og direktør Pål Iden håper den vil bidra til å øke sikkerheten i helsetjenesten.

– En debatt de fleste hadde trodd vi skulle slippe å ta om igjen

Onsdag måtte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie svare på spørsmål om abortlovgivningen i Stortingets spørretime.

Lokker med penger for å styrke helseregistre

Helseminister Bent Høie vil belønne norske helseregioner økonomisk for å registrere flere pasienter inn i medisinske kvalitetsregistre, samtidig som helsepersonell kan få meldeplikt.
Les mer om:

Hadia Tajik refser Erna Solberg og Bent Høie: – De konstruerer et problem som ikke finnes

Ap-nestleder Hadia Tajik mener Høyre-ledelsen har konstruert et problem i abortstriden. – Tajik skaper usikkerhet hos kvinner som det ikke er grunnlag for, svarer helseminister Bent Høie. 

Høie vil vurdere å kutte flere operasjoner og behandlinger

LONDON (VG) Et forslag om redusere flere medisinske behandlinger, deriblant snorkeoperasjon, en type kneoperasjon og åreknuteoperasjon er nå på høring i England. Helseminister Bent Høie mener Norge bør vurdere det samme.

Ny styreleder i Helse Nord

Helseminister Bent Høie (H) har utnevnt Renate Larsen (43) til ny styreleder i Helse Nord.
Les mer om:

Høie skal gi ny redegjørelse for Stortinget om Helse sørøst

For andre gang i år skal helseminister Bent Høie (H) redegjøre for Stortinget om Helse sørøsts IKT-prosjekter.

Erna Solberg nekter å svare på hva «levedyktig» foster betyr: – Det er feigt

Både statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie (H) unngår å svare på Marianne Marthinsens (Ap) spørsmål om hvor lenge et barn må leve etter fødselen for å være «levedyktig».

Høie svarer for statsministeren på abort-spørsmål. – Feigt, sier Marianne Marthinsen

Helseminister Bent Høie (H) unngår å svare på Marianne Marthinsens (Ap) spørsmål om hvor lenge et barn må leve etter fødselen for å være «levedyktig».

Statsministeren svarer ikke selv på Marthinsens abort-spørsmål

– Feigt, sier Marianne Marthinsen (Ap) etter at hennes personlige abort-spørsmål til statsministeren ble besvart av helseminister Bent Høie (H).

Hvordan endre en lov uten å endre noe?

Det fremstår som en logisk umulighet å skulle endre abortlovens paragraf 2c på den måten Bent Høie, Abid Raja, og andre tar til orde for.
Les mer om:

Bent Høie mener abortloven er diskriminerende

Helseminister Bent Høie (H) forstår hvorfor mennesker med Downs syndrom opplever dagens abortlov som diskriminerende og ønsker en lovendring velkommen.
Les mer om: