Nyheter om Belgia


Belgia starter gjenåpningen til uka

Det lempes mandag noe på smitteverntiltakene i Belgia, selv om presset på sykehusene i landet fortsatt er stort.
Les mer om:

Leknessund imponerte i Belgia.

Sterk norsk dag i endagsrittet De Brabantse Pijl.
Les mer om:

Familien Thorstvedt ler av «sønn av Siv»-begrep: – Det der er helt sykt

Kristian Thorstvedt (22) banker inn mål i Belgia for Genk og blir på landslaget omtalt som «sønn av Siv» – et begrep med en historie hele familien setter pris på.
Les mer om:

Slik unngår de karantene i Norge: – Tryggere her enn hjemme

SIPPENAEKEN: For å slippe karantene hjemme i Norge, har Syver Westgaard Wærsted (24) og Jonas Abrahamsen (25) innlosjert seg på landsbygda i Belgia.

USAs forsvarsminister til Israel, Storbritannia og Tyskland

USAs forsvarsminister Lloyd Austin drar de neste dagene til Israel, Storbritannia, Tyskland og Natos hovedkvarter i Belgia for samtaler.

Reiten med perlemål da Norge slo Belgia

Etter at Norge markerte støtte for menneskerettigheter før kampen, viste Guro Reiten fram frisparkfoten. Lisa-Marie Utland scoret også i 2-0-seieren mot Belgia.
Les mer om:

Reiten med frisparkperle: – Standarden er satt

(Belgia-Norge 0–2) Det er mer enn fem måneder siden det norske kvinnelandslaget sist spilte en fotballkamp. Det var lett å se mot Belgia.
Les mer om:

Kvinnelandslaget vant mot Belgia

De norske fotballjentene vant 2-0 i privatlandskampen mot Belgia. Guro Reiten og Lisa-Marie Utland sto for scoringene. I forkant av kampen markerte det norske laget mot Qatar-VM.
Les mer om:

Kan få landslagsdebuten i dag: – Alltid vært en drøm å spille med flagget på brystet

Torsdag kveld møter de norske fotballjentene Belgia til privatlandskamp. Emilie Bragstad (19) er med for første gang.
Les mer om:

Kristoff hang ikke med de beste i Belgia

Rekordår for verdens nordligste palmeøy
Les mer om:

Solskjær fikk Granada-råd fra Molde

Kristoff hang ikke med de beste i Belgia
Les mer om:

Kristiansanderen blir trolig Start-spiller i løpet av uka: – Det nærmer seg noe

Kristoff hang ikke med de beste i Belgia
Les mer om:

– Nesten tryggere å være på reise enn å være hjemme

Uno-X har leid et stort hus i Belgia hvor rytterne kan bo og forberede seg mellom rittene rundt om i Europa. De argumenterer for at det er en «nødvendig arbeidsreise» - og støtter Bodø/Glimts Spania-tur.
Les mer om:

Kjempebeslag av kokain

Politiet i Belgia har beslaglagt nesten 28 tonn kokain på seks uker.
Les mer om:

Politiet stormet park etter aprilsnarr i Belgia

Politiet i den belgiske hovedstaden Brussel så seg nødt til å gå inn med opprørspoliti og vannkanon for å spre en stor menneskemengde i en park torsdag.
Les mer om:

Politiet stormet park etter aprilsnarr i Belgia

Politiet i den belgiske hovedstaden Brussel så seg nødt til å gå inn med opprørspoliti og vannkanon for å spre en stor menneskemengde i en park torsdag.
Les mer om:

Enda et land med støtte til Qatar-markering

(Belgia-Hviterussland 8–0) Verdensener Belgia ble tirsdag den femte fotballnasjonen til å markere kampen for menneskerettigheter i Qatar.
Les mer om:

Van Aert vant i Belgia

Alexander Kristoff ble tidlig hektet av og klarte ikke kopiere seieren i Gent-Wevelgem fra 2019. Wout Van Aert vant søndagens ritt. Sven Erik Bystrøm tok en sterk 13. plass.
Les mer om:

Tiltakene mot korona strammes inn i flere land

Frankrike, Belgia og Polen strammet inn tiltakene mot korona som følge av stigende smittetall i Europa, mens Filippinene og Chile stenger ned.

Bodø/Glimt kliner til og henter Brasiliansk spiss

De regjerende seriemestrene Bodø/Glimt har tydeligvis tenkt til å gjenta suksessen også denne sesongen. – Slik det ser ut nå tror vi i Sporten at resten av Eliteserien må kjempe om sølv. Nå kommer ytterligere en forsterkning som ser lovende ut, den brasilianske spissen Pernambuco kommer på lån fra den ukrainske klubben FC Lviv. Som alle andre brasilianere med respekt for seg selv har Pernambuco (som for øvrig er en delstat) et langt og inspirerende navn José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos. Går alt som planlagt kan Bodø/Glimt etter endt låneperiode kjøpe Pernambuco.

Norges tropp mot Belgia og Tyskland

2. påskedag reiser kvinnelandslaget på sin første samling siden oktober i fjor. Der venter to tøffe kamper. Først mot Belgia 8. april og deretter Tyskland fem dager senere. Nå er troppen tatt ut. – Det er en tropp med mange kjente. Eneste nye er Emilie Bragstad.

Hoelgaard imponerte

Uno-X-kaptein Markus Hoelgaard (26) hang lenge med i tetgruppen og tok en sterk 8. plass i E3. Brosteinsklassikeren i Belgia ble vunnet av danske Kasper Asgreen.
Les mer om:

Debuterte på øverste nivå

Onsdag ettermiddag ble det norske profflaget Uno-X historiske da de som første norske sykkellag deltok i et ritt på verdenstouren. Rittet var Brugge-De Panne og hadde flere av de beste spurterne på startstreken. Verdens beste spurter det siste året Sam Bennett vant rittet. Uno-X sin beste spurter Kristoffer Halvorsen nådde ikke helt opp i finalen og ble nummer 18. Men underveis fikk det norske laget vist seg frem da Erik Nordsæter Resell lenge var med i bruddet som gikk. Åtte nordmenn var med i Belgia. Nevnte Resell og Halvorsen, Anders Skaarseth, Rasmus Fossum Tiller og Syver Wærsted.

Fant 30 millioner vaksinedoser

Funn av 29 millioner vaksinedoser i Italia skapte overskrifter onsdag, men dosene var trolig på vei til Belgia da de plutselig ble del av EUs eksportstrid.
Les mer om:

LSK-spiller stoppet på grensen

LSK Kvinners Justine Vanhaevermaet fikk ikke komme inn i Norge igjen etter mesterligaoppgjøret mot Wolfsburg 10. mars. Nå er hun i Belgia mens hun venter på svar. – Da jeg ble stoppet på grensen, kunne jeg ikke tro det. Jeg var fortvilet siden jeg har både oppholds- og arbeidstillatelse. Forstår at situasjonen i Norge er litt mer alvorlig nå, og at reglene er strengere, sier Vanhaevermaet til Romerikes Blad. Innreisereglene til Norge ble strammet inn for over en måned siden og rammet den belgiske spilleren.