Nyheter om Belgia


Sportsdirektøren skrøt først av Thorstvedt så ga han manageren sparken

Sportsdirektør i Genk Dimitri De Condé hadde følgende å si om Kristian Thorstvedt tidligere i dag: «Han er en av kandidatene til å vinne Gullstøvelen i fremtiden», med henvisning til prisen som årlig går til den belgiske ligaens beste spiller. «Jeg tror han er den mest komplette fotballspilleren i Belgia og spilleren med størst potensial i ligaen vår» Les: Kristian Thorstvedt får skryt av sjefen og tippes som Gullstøvel vinner Genk befinner seg milevis unna det nivået de ønsker å være på, klubben har noen få timer etter sportsdirektøren skrøt hemningsløst av den norske angriperen kvi
Les mer om:

Kristian Thorstvedt får skryt av sjefen og tippes som Gullstøvel vinner

Årets sesong i den belgiske toppdivisjonen Jupiler League for Genk har ikke vært bra, spesielt i det siste har de mistet mye poeng og er nå nede på 8.plass. – Et av få lyspunkter er Kristian Thorstvedt som etter overgangen fra Viking i fjor har hatt en enorm utvikling. Den angripende midtbanespilleren som også har spilt seg inn på det norske landslaget har en høy stjerne i Genk.

Sjefens hyllest til Thorstvedt: – Den mest komplette spilleren i Belgia

33 flere covid-19-pasienter enn fredag
Les mer om:

Flere til sykehus etter korona-protester i Belgia

Hyttebrann på Hommersåk
Les mer om:

Flere til sykehus etter corona-protester i Belgia

Belgisk politi brukte vannkanon og tåregass for å spre noen ulydige demonstranter i Brussel, der flere tusen andre protesterte fredelig mot nye coronatiltak.
Les mer om:

Blar opp astronomisk sum for Real Madrid stjerne

Thibaut Courtois skal angivelig åpen for å forlate Real Madrid og returnere til Premier League selv om det trolig ikke er Newcastle som står øverst på hans ønskeliste. – Trolig er klubben klar over akkurat det og tilbyr ham en «astronomisk» signeringsbonus. Den 29 år gamle belgiske keeperen forlot Chelsea i 2018 i en avtale med Real Madrid som antas å være verdt rundt 35 millioner pund.

Belgia bekrefter første tilfelle av ny coronavariant i Europa

Den nye coronavarianten B.1.1.529 har spredt seg til Europa. En person i Belgia har fått påvist smitte av den.
Les mer om:

Ny virusvariant påvist i Belgia

Den nye koronavarianten, som først ble oppdaget i Sør-Afrika, er påvist i Belgia. Vedkommende testet positivt for viruset 22. november, opplyser landets helseminister.
Les mer om:

Belgisk avis: To personer kan være smittet av ny variant i Belgia

Belgiske helsemyndigheter undersøker nå to tilfeller av coronasmitte i landet. De mistenker at de kan ha den nye varianten fra Sør-Afrika.
Les mer om:

Den nye koronavirusvarianten oppdaget i Belgia

EU stanser all flytrafikk til og fra den sørlige delen av Afrika for å hindre spredningen av en ny virusvariant. I Belgia er ett tilfelle av den nye varianten allerede oppdaget.
Les mer om:

Belgias statsepidemiolog til Norge: – Må ta luftsmitte på alvor

Belgia har lenge hatt målrettede tiltak for å begrense luftsmitte. Landets statsepidemiolog oppfordrer Norge til å gjøre det samme.
Les mer om:

Her er de nominerte til årets spiller 2021

Det er bare to norske som er nominert til årets spiller av det internasjonale forbundet FIFA. Vinnerne av The Best Awards 2021 blir annonsert i en online-seremoni 17.janaur 2022. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen Les: Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere Jurien består blant annet av Eniola Aluko, Emma Byrne og Marta Tejedor, samt Tim Cahill, David Trezeguet og Alexi Lalas. Offentlig avstemning for hver kategori vil være åpen frem til 10.

Cavendish på sykehus etter velt

Sykkelproffen Mark Cavendish (36) pådro seg brudd i to ribbein og en delvis punktert lunge da han gikk i bakken under et baneritt i Belgia søndag.

Cavendish på sykehus etter velt

Sykkelproffen Mark Cavendish (36) pådro seg brudd i to ribbein og en delvis punktert lunge da han gikk i bakken under et baneritt i Belgia søndag. Det opplyser laget hans, Deceuninck-Quick-Step, i en pressemelding.

Nye coronaprotester i flere europeiske land

Nederland og Belgia er blant flere europeiske land der nye coronarestriksjoner førte til omfattende protester i helgen.
Les mer om:

Det telles ned for Bale, Hazard, Isco og Marcelo

Real Madrid fortsetter å spare og det er lite som tyder på at de er villige til å hente inn noen spillere i januar, men de har fire spillere som knapt har vært med så langt denne sesongen som de mer enn gjerne skilles fra. Los Blancos håper det er noen klubber der ute som er villige til å signere Gareth Bale, Eden Hazard, Isco og Marcelo allerede i januar.

Nye demonstrasjoner i Belgia og Nederland

I helga har folk i flere europeiske byer rast mot nye nedstengninger. Søndag har politiet tatt i bruk vannkanoner og tåregass mot demonstrantene i Brussel.

City-stjerne koronasmittet

Kevin de Bruyne har fått påvist korona, opplyser Manchester City på sine nettsider. Midtbanespilleren mister viktige kamper mot Everton i Premier League og Paris Saint-Germain i mesterligaen. De Bruyne fikk koronasmitten under landslagsoppholdet med Belgia nylig. Han spilte både mot Estland og Wales i VM-kvalifiseringen.

Belgia strammer inn coronarestriksjonene

Belgia innfører en rekke tiltak for å stanse den økende coronasmitten i landet. Det blir blant annet utvidet bruk av munnbind og påbudt med hjemmekontor.
Les mer om:

Etter tirsdagens pressekonferanse får Newcastle neppe stor konkurranse om Hazards signatur

En av Premier Leagues ypperste dro til Madrid for å dempe Real-supporternes savn etter Ronaldo. Hazard kom aldri skikkelig i gang, og tomrommet etter Ronaldo har vært smertelig stort. Nå bærer det mot Hazard-exit, noe som kan bli en lettelse for Real Madrid, men løser trolig ikke situasjonen for 30-åringen. Se La Liga direkte på UnibetTV Den tidligere Chelsea-stjerna har vært linket tilbake til Premier League det siste året, problemet er at spilleren som knapt var ute med skade på Stamford Bridge før den siste sesongen, har en kropp som fortsatt ikke spiller på lag.

Bale spiller ikke mot Belgia

Wales' største stjerne Gareth Bale er ikke med i troppen til den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mot Belgia i kveld. Bale, som har slitt med en hamstringskade den siste tiden, ble tatt av til pause i lørdagens kamp mot Hviterussland. Før det hadde han ikke spilt kamp på to måneder, skriver NTB.
Les mer om:

Frankrike til VM etter Mbappé-show

Frankrike ble VM-klar med 8-0 over Kasakhstan. Halvparten av målene sto superstjernen Kylian Mbappé for. Også Belgia er videre til neste års sluttspill.
Les mer om:

Belgisk dommer på Ullevaal

Lawrence Visser (31) fra Belgia skal dømme VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Latvia lørdag. Visser har dømt i belgisk toppdivisjon siden 2014, da han var bare 24 år gammel. To år senere satte han belgisk rekord ved å vise ut en spiller allerede etter 22 sekunders spill. De siste årene har Visser dømt internasjonale kamper. Han dømte blant annet Rosenborg i europaligakamp borte mot Sporting Lisboa (0-1-tap) for to år siden.

Premier League fortsetter å skrive TV-avtaler med høygaffel

Vi er alle klart over at det er mye penger i fotball, men prisen TV rettigheter fortsetter å sjokkere. De nye avtale som sikres øker inntekter til Premier League med 1 milliard euro i løpet av de enste tre årene. Premier League får et gigantisk økonomisk løft, ettersom ligaen er nær ved å sikre en samlet avtale på 11,6 milliarder euro for sine TV-rettigheter for perioden mellom 2022 og 2025 til innenlandske og utenlandske leverandører. Les: Tror vi snart har to norske Premier League managere! Dette beløpet vil bli fordelt på de 20 Premier League-klubbene.

Mjelde med i landslagstroppen

Maren Mjelde er i landslagstroppen for første gang siden kneskaden i vinter. Norge avsluttet en solid opptur med 4-0-seier over Belgia i oktober. Nå venter årets to siste kamper, begge på bortebane, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Albania er motstander 25. november, mens Armenia venter fem dager senere. Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut 24 spillere i troppen, deriblant Marie Dølvik Markussen som nylig signerte for Newcastle Jets.