Nyheter om Belgia


Anderlecht er evig takknemlig

I 2019 dro Manchester City legende Vincent Kompany hjem til Anderlecht for å redde sin barndomsklubb som var i alvorlig trøbbel. -Uten Kompany sine penger og kompetanse er det slettes ikke sikkert klubben hadde overlevd, i det miste garantert ikke vært der de nå. Økonomien er god igjen og Anderlecht er en toppklubb i Belgia. 36 år gamle Vincent Kompany startet som spillende trener, men har de siste sesongene konsentrert seg om å være manager.

Drapsdømte Makaveli Lindén besluttet utlevert til Belgia

Vilkårene for å utlevere drapsdømte Makaveli Lindén (23) til Belgia er oppfylt. Det har Oslo tingrett besluttet.
Les mer om:

Varsler løsning før sommeren

I tre år har Belgia bedt om å få han overlevert fra Norge. Nå kan endelig en løsning komme på plass for drapsdømte Makaveli Lindén. Men snart vil han være tilbake.
Les mer om:

Drapsdømte Makaveli Lindén besluttet utlevert til Belgia

Belgia mener drapsdømte Makaveli Lindén begikk ran og drap da han var på rømmen. Nå blir han utlevert.
Les mer om:

Ekspert: Sex på «rave-fester» førte trolig til apekopp-utbruddet

Apekopper-utbruddet startet trolig etter to store fester i Belgia og i Spania, mener WHO-topp.
Les mer om:

Jürgen Klopp forventer en spesiell avskjed: «Han er en av de viktigste spillere jeg noen gang har hatt»

Det er offisielt, på pressekonferanse foran siste serierunde i Premier League bekrefter Liverpool-manager Jürgen Klopp at Divock Origi forlater klubben i sommer. Det har gått fort for den belgiske spissen, han ble som 19 åring den yngste som har scoret mål for Belgia i et VM og etter overgangen til Liverpool i 2014 ble han en av lagets store spillere. Likevel, de siste sesongene har det blitt mye mindre spilletid, og grunnen er opplagt, angrepssrekka til Liverpool er vanvittig.

Norge blir ikke med på historisk havvindsatsing i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland vil tidoble utbyggingen av havvind i Nordsjøen. – Naturlig at Norge kobler seg på samarbeidet, sier forsker. Men Norge vil prioritere egen satsing.

Nye smittetilfeller i to nye land

Myndighetene i Belgia bekrefter første tilfelle av apekopper i landet. Frankrike mistenker også smitte.
Les mer om:

Norge blir ikke med på historisk havvindsatsing i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland vil tidoble utbyggingen av havvind i Nordsjøen.

Varsler storsatsing: Kritiserer norsk bidrag

Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia avtalte onsdag sammen å tidoble havvind-kapasiteten i Nordsjøen til minst 150 gigawatt innen 2050.

Nytt land hver 17. mai for ekteparet

WATERLOO, BELGIA: Ekteparet Edvardsen har bestemt seg for å feire nasjonaldagen i et nytt land hvert år. – Tidligere hadde vi bare sett på TV hvordan nordmenn feiret i utlandet. Vi ville oppleve det selv, sier Elin og John-Henry.
Les mer om:

Varsler storsatsing på havvind i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia vil samarbeide om å tidoble havvind-kapasiteten i Nordsjøen til minst 150…

Rogalendingen Håvard og laget kjemper om mange millioner kroner i stor dataspill­turnering

Håvard Nygaard og laget Faze Clan er en av favorittene til å ta et prestisjefylt trofé i Belgia.
Les mer om:

Kilder til Nettavisen: Deila aktuell for ledig trenerjobb i Belgia

Belgisk klubb har den norske New York-treneren høyt på sin ønskeliste når de jakter ny hovedtrener, ifølge Nettavisens opplysninger.
Les mer om:

- Har bestått medisinsk test

Erling Braut Haaland (21) skal ha gjennomført medisinsk test i Belgia før en overgang til Manchester City.

Hevder Haaland blir City-klar denne uken - har fått fri av Dortmund

Flere medier melder at Erling Braut Haaland (21) nærmer seg en overgang til Manchester City. Dortmund bekrefter at spilleren har fått fri for å konsentrere seg om fremtiden – og i Belgia meldes det at nordmannen besto en medisinsk sjekk mandag.

Aron Dønnum i fyr og flamme da Vålerenga vant 3–1: – Gikk rett i strupen på dem

(Sandefjord-Vålerenga 1–3) Vålerenga ydmyket Sandefjord, og Aron Dønnum (24) var i fyr og flamme i sin fjerde ligakamp etter hjemkomsten fra Belgia.

Opplysninger til VG: Toppklubber snuser på Molde-profil

Molde-angriper Ola Brynhildsen (23) skal ha tiltrukket seg interesse fra Nederland, Tyrkia og Belgia foran lørdagens toppkamp mot Viking.

Sykkelstjerne hjalp skadd rival – fikk pris

Sykkelstjernen Romain Bardet er tildelt en internasjonal fair play-pris for å ha hjulpet sin skadde konkurrent Julian Alaphilippe under Liege-Bastogne-Liege. Prisen ble delt ut av den internasjonale komiteen for fair play (CIFP) i forbindelse med åpningen på Giro d'Italia fredag. Bardet får prisen for å ha ofret egne sjanser for å hjelpe landsmannen Alaphilippe da sistnevnte skadet seg stygt i Belgia nylig.
Les mer om:

- Trengte kjærlighet

Smilet er tilbake hos Aron Dønnum (24) etter et tøft år i Standard Liège i Belgia.
Les mer om:

Danmark vertskap for europeisk klimamøte

Danmark skal senere i mai være vert for et klimamøte der regjeringssjefer fra Tyskland, Nederland og Belgia skal delta. Også EU-kommisjonens leder blir med.

Alle er glade så da skal det selvsagt skrives ny kontrakt

Vi har flere norske som gjør det bar om dagen, både i Norge og ute i verden. – Det burde snart begynne å gå resultater også på landslaget. Kristian Thorstvedt som meldte overgang fra Viking i januar 2020 har gjort det meget fra i Genk, en av de klubbene i Europa som fungerer best som springbrett til de aller største klubbene. Genk og den meget angrepsvillige midtbanespilleren Kristian Thorstvedt har skrevet under på en ny kontrakt frem til 2025 og med det lagt på to år på sin tidligere avtale.

Alaphilippe hardt skadd i Belgia – flere brudd og punktert lunge

Regjerende verdensmester Julian Alaphilippe falt stygt under søndagens sykkelritt Liege-Bastogne-Liege søndag. Han blir værende på sidelinjen en lang stund.
Les mer om:

Ajax har toppkandidaten klar

Ajax har en rik tradisjon med glimrende trenere som Johan Cruyff og Louis van Gaal, der også en rekke tidligere stjerner har fått teste seg, som Morten Olsen, van Basten, Koeman og de Boer. Men det var da Erik ten Hag tok over i 2017 etter en turbulent periode for klubben at kontinuiteten kom tilbake. Eredivisie, cup, Champions League-suksess, innbringende spillersalg, et utømmelig lager av nye talenter. Det er ikke tilfeldig at United valgte bort de største navnene og gikk for treneren for «lille» Ajax.

Alexander Sørloth helt på villspor?

Da Martin Ødegaard pakket kofferten og lot seg lokke av gull og grønne skoger i Madrid som tenåring, ble to sprikende konklusjoner tatt i den norske forståsegpåer-sfæren: Totalt genialt trekk, eller totalt hodeløst. Begge leire tok feil. På onsdag gikk 23-åringen Ødegaard ut på Stamford Bridge som kaptein og ledet Arsenal til 2-4 seier mot de regjerende Champions League-mesterne. Det viste seg at Ødegaards gjennombrudd aldri skulle komme på San Bernabeu, heller ikke at valget om å reise som purung til en av verdens største klubber skulle ødelegge karrieren hans.

Mest lest siste uke